Evlenirken destek olup evlendikten başınıza kakıldı mı?

Tüm organizasyonlardan kasıt isteme, yüzük takma, nişan falan mı?
Kıza bu işler angarya geldiği için aynı gün yapmış olabilir mi? Çünkü ben de hepsini aynı gün yaptım ama evde kalmamıştım ahsjsjs

Kıza bu işler angarya geldiği için aynı gün yapmış olabilir mi? Çünkü ben de hepsini aynı gün yaptım ama evde kalmamıştım ahsjsjs
Siz öyle olabilirsiniz ama ona angarya geldiğini sanmıyorum.
Seviyor bence seviyorda olabilir tabiki kendi tercihi.

Selamlar hatunlar;

Başlıktanda anlaşıldığı üzere merak ettiğim;
Evlenirken maddi destek gören arkadaşlarım ne gibi sıkıntılar yaşadınız !!!

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor.
Kızda eşimin kardeşide çalışıyor.
Yaşları da 40 ın üstünde elbette birikimleri de vardır.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Takısı bohçası evi arabası eşyası ev dekorasyonuna kadar herşey yapılıyor.

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Ama herkes bir yapıyorsa beş beklerler.
Yapmamaları daha iyi en azından söz hakları olmaz diyor !!!

Gerçekten alakası varmı bununla. Bu arada aynı apartmanda oturacaklar.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
şöyle yorum yapayım. ben evlediğim zaman herşeyi eşimle ikimiz yaptık kimsenin katkısı olmadı. O zaman eşimin ailesi karışmadı maaşınız var diye ben de kendi ailemi karıştırmadım işime de geldi. Ama benden sonra kardeşim evlenirken ev alındı, içi serildi. 1000 TL dahi taksit ödemedi. Annem bana o zaman dedi ki " sen evlenirken şartlar farklıydı" nasıl farklıydı. Benden sonra evlenmeyen kardeşim vardı. Babam emekliydi bana yapacakları harcama benim maaşım varken onları çok zorlardı. Sizin de böyle bir durum olablir mi?

Siz öyle olabilirsiniz ama ona angarya geldiğini sanmıyorum.
Seviyor bence seviyorda olabilir tabiki kendi tercihi.
Bu sizin düşünceniz. “Sanmıyorum” diyorsunuz ama artık hemen her sosyokültürel seviyede birçok kadının tercihi bu yönde. Eş ailesine bileniyorsunuz tamam da eltiye boşuna kuruluyorsunuz. Tanıyın, ondan sonra gömün gerekirse. 🫠

Bu sizin düşünceniz. “Sanmıyorum” diyorsunuz ama artık hemen her sosyokültürel seviyede birçok kadının tercihi bu yönde. Eş ailesine bileniyorsunuz tamam da eltiye boşuna kuruluyorsunuz. Tanıyın, ondan sonra gömün gerekirse. 🫠
Yooo asla ona gömmüyorum ona bişey dediğim yok.
Zaten tanımıyorum da ne diyeceğim.
Hatta helal olsun diyorum benim yapamadığımı yaptı.

şöyle yorum yapayım. ben evlediğim zaman herşeyi eşimle ikimiz yaptık kimsenin katkısı olmadı. O zaman eşimin ailesi karışmadı maaşınız var diye ben de kendi ailemi karıştırmadım işime de geldi. Ama benden sonra kardeşim evlenirken ev alındı, içi serildi. 1000 TL dahi taksit ödemedi. Annem bana o zaman dedi ki " sen evlenirken şartlar farklıydı" nasıl farklıydı. Benden sonra evlenmeyen kardeşim vardı. Babam emekliydi bana yapacakları harcama benim maaşım varken onları çok zorlardı. Sizin de böyle bir durum olablir mi?
Kardeşinizde çalışsın o zaman !!!
Çalıştığınız için mi bu kadar desteksiz bırakıldınız saçma deil mi.
O zaman şartlar öyleydi ye katılıyorum olabilir o zaman yoktur olduğu zaman yapsalardı.

Ailem kardeşimin oturması için ev aldı yıllardır o evde oturuyor ben şehir dışındayım öyle bir durumum yok yerleşik bir yerde değilim bana o konuda bir destekleri yok. Kardeşim evlenirken ailemden düğüne vs destek olmalarını bekliyor ben düğün organizasyonu sevmediğim için nikah yapıp geçmek istiyorum ailemi de karıştırmak hiç istemiyorum. Öte yandan ailem 10 sene önce yüksek lisans yaparken bana maddi destek cikmisti kardeşim tamamen kendisi karşıladı yüksek lisans ücretini. Geçmişe gidersek ikimize harcanan paralar arasında ciddi farklar bulurum çünkü aramızda 7 yaş ve onlarca fark var 😃 Bence 2 kardeş arasında şartlar koşullar imkanlar değişirse ailenin maddi desteği de değişebilir. Belki sizinki de böyle bir durumdur. Nedeni ne olursa olsun eşim buna laf etse hoşuma gitmezdi. Aileme bayılmasa bile mesafe de koysa yorum yapsın çok istemezdim ben olsam.

Ailem kardeşimin oturması için ev aldı yıllardır o evde oturuyor ben şehir dışındayım öyle bir durumum yok yerleşik bir yerde değilim bana o konuda bir destekleri yok. Kardeşim evlenirken ailemden düğüne vs destek olmalarını bekliyor ben düğün organizasyonu sevmediğim için nikah yapıp geçmek istiyorum ailemi de karıştırmak hiç istemiyorum. Öte yandan ailem 10 sene önce yüksek lisans yaparken bana maddi destek cikmisti kardeşim tamamen kendisi karşıladı yüksek lisans ücretini. Geçmişe gidersek ikimize harcanan paralar arasında ciddi farklar bulurum çünkü aramızda 7 yaş ve onlarca fark var 😃 Bence 2 kardeş arasında şartlar koşullar imkanlar değişirse ailenin maddi desteği de değişebilir. Belki sizinki de böyle bir durumdur. Nedeni ne olursa olsun eşim buna laf etse hoşuma gitmezdi. Aileme bayılmasa bile mesafe de koysa yorum yapsın çok istemezdim ben olsam.
Aradaki uçurumu eşimde görmüş olacak ki şuan baya kırgın ve görüşmüyor.

Konuyu anlamadan konuşmayın !!!
Olağanüstü sorunlu biri diye belirttiğim kaynanam.
Benim için sorun değil kaç yaşında olduğu insan olsun yeter, kaynanam bile hakkında evde kalmış diye bahsediyor. Toplumun koyduğu ad bu benim değil.
Toplumun koyduğu adı yanlış bulsanız habire vurgulamazsınız. Toplumun size de koyduğu as takıntılı onu be yapacaksınız

Aradaki uçurumu eşimde görmüş olacak ki şuan baya kırgın ve görüşmüyor.

Bence de en iyisini yapmış. Evlat ayrımı çok üzücü bir şey. Ama bence umurunuzda olmasın yani böyle şeylerde çok karışmamak gerektiğine inanıyorum tabi bu benim fikrim. Ben evli değilim ama ciddi dusundugum bir erkek arkadaşım var. Bir akrabasının ona yaptığı maddi manevi haksızlıkları anlattı bir gün ve kırgın olduğunu vs. Ki gördüğüm tanıdığım bir kisi bu. Görüştüğümüzde yine hiçbir şey bilmiyor gibi yüzüne gülüyorum normal davranıyorum ama bence de haksızlık yapmış cidden ayıp etmiş. Ama bana ne diyorum hani haksizliga uğrayan sevgilim bir de ben kızsam ben kinlensem ona faydam değil zararım olacak daha çok uzecegim. Ha diyeceksiniz ki burada bana da ayrımcılık yapıldı, 2 gelin arasında onu daha çok kayirdilar. Ama zaten öbür gelin onlara daha yakın olacak, daha çok görecek, sizse mesafe olarak daha uzaksınız yani tavrınızı mesafenizi de koymuşsunuz. Hani öbür gelini kayirsalar ama sizden de sürekli iyilik ev işi para getir götür vs isteseler ha o zaman hazmedememek normal. Ama senin bana iyiliğin dokunmadı eh benim de sana dokunmadı, burada içinizin soğumamasi için bir neden yok yani başka bir şey yapmiyorlarsa. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

Selamlar hatunlar;

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
İki tarafa da destek olmamaları lazımdı bence adaleti sağlamak için. Başlıktaki soruya gelirsek parayı veren düdüğü çalar tabii ki.

Yanlız kim yazdıysa hep eşiyle kendisi yapmış herşeyi.
Nerde bu destek gören ballı gelinler.

Selamlar hatunlar;

Sadece kırgınım ben.
Aynı apartmanda oturacaklarmış bu diğer tüm şeyleri sıfırlar gözümde

Aynı apartmanda oturacaklarmış bu diğer tüm şeyleri sıfırlar gözümde
Neden?
Artıları da vardır elbet.
İşten gelir yemeği hazır çocuk olursa kim bakacak derdi yok.
Ben ilk çocuğumda çok sıkıntı yaşamıştım çalışıyordum.
2. Sinden sonra ayrılmak zorunda kaldım işten böyle sıkıntıları olmaz.

Selamlar hatunlar;

Sadece kırgınım ben.
Aynı binada oturan arkadaşlarım çok dertli bence şanslısınız tadını çıkarın eltinizle iyi olamazsınız illaki bir zıtlaşma olabilir ama siz daha şanslısınız düşünsenize sürekli ondan bekleyecekler en yakında o var çünkü sürekli in çık olacak evlerinde aayy allah şmdiden sabır versin o geline yazık ya cidden üzücü :(

Back
X