Evlenirken destek olup evlendikten başınıza kakıldı mı?

Yok ya yeni dedi, anası "Bi de ona araba mı aldın diye?" cırlamış adama, o da "Bakcaz.'' demiş güya uzatmamak için. Neye bakcak acaba?
Böyle durumlarda etrafa bahane bulmak herkese kolay geliyor sanırım. Esas bize kazığı çakan hep eşler oluyor. Şimdi kaynına bilenip düğüne gitmeyecek,gitmek zorunda değil ama,gitmemesi de inanılmaz saçma. Herkes diyecek ki eltiyi kıskandı. Ne gerek var laf vermeye? Üç gün sonra eşi anam babam kardeşim diye koşturup gittiğinde dışarıda kalan kişi konu sahibi olacak maalesef

Böyle durumlarda etrafa bahane bulmak herkese kolay geliyor sanırım. Esas bize kazığı çakan hep eşler oluyor. Şimdi kaynına bilenip düğüne gitmeyecek,gitmek zorunda değil ama,gitmemesi de inanılmaz saçma. Herkes diyecek ki eltiyi kıskandı. Ne gerek var laf vermeye? Üç gün sonra eşi anam babam kardeşim diye koşturup gittiğinde dışarıda kalan kişi konu sahibi olacak maalesef
Bu saatten sonra isteyen istediğini söyleyebilie umrumda da değil.
Kıskanmışta olabilirim ne varki bunda. Bana sağlanmayan ama ona sağlanan imkanları kıskanmış olabilirim. Herkes ister suya sabuna dokunmadan sıkıntı çekmeden yaşamayı.

Adamı pek bi övdü de, paramı bana çok görene had bildirmeyen kocayı sevdikleri ile bir an evvel kavuştururum ben.🤣
Eşimi nerede övmüşüm. Olanı anlattım.
Tabiki var hataları.
Ailesi kırılmasın diye kendini parçaladı mesela o hata.
Dediğiniz gibi ağzını kapatabilirdi bir lafıyla ama uzatmak istemedim dedi zira kaynanam o kadar çok konuşuyor ki bişey söylese yarım saat daha uzardı konu.
Arayıp sormaması ilgilenmemesi ile bence kırgınlığını gayett belli ediyor.
Ama farkında değil ki karşısında ki insanların umrunda olsa zaten baştan böyle yapmazlardı.

Eşimi nerede övmüşüm. Olanı anlattım.
Tabiki var hataları.
Ailesi kırılmasın diye kendini parçaladı mesela o hata.
Dediğiniz gibi ağzını kapatabilirdi bir lafıyla ama uzatmak istemedim dedi zira kaynanam o kadar çok konuşuyor ki bişey söylese yarım saat daha uzardı konu.
Arayıp sormaması ilgilenmemesi ile bence kırgınlığını gayett belli ediyor.
Ama farkında değil ki karşısında ki insanların umrunda olsa zaten baştan böyle yapmazlardı.
Zaten direkt demiyorsunuz ki kocam şöyle iyidir böyle güzeldir diye, anlatımınız ona toz kondurmuyor.

Hem sana ne, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokma deyip hem de çenesini dinlemeyebilirdi, telefonu kapatmak çok mu zor iş? Benim eşim 10 adım ilerisindeki anasını bu kadar dinlemiyor, sizin yeriniz yurdunuz ayrı, ne yapacak kapınıza dayanıp mı cırlayacak ne yani? Aramıyor etmiyor da ne oluyor mesela, annesi farkında mı bu kırgınlığın, yoksa tavşan dağa küsmüş olayı mı var? Farkında olunca ne oluyor mesela?

Yaşadıklarımız çok benzer.
Eşimin kredi kartı ile alıp borcunu düğünden sonra ödeyeceğimiz seti kaynanam takmak istedi. İzin vermedim.

Gelinliği yine düğünden sonra birlikte ödedik. Üzerime takılan paralarla salon parası ödedik.

Kaynanam bana misafir gelecek diye bütün eşyalarını değiştirmişti dün gibi hatırlıyorum.

Nişanda yapılanları görünce eşime donk etti geç oldu ama anladı.
Ben görüşmüyorum düğüne de gitmiycem.
Eşimde ayda bir kere bir dk falan babasıyla konuşuyor eskiden bir kaç günde bir görüşürlerdi mutlaka.

Pekii nasıl şimdi eltinle araları mutlular mı?
Valla elti yeni gelin dediğim gibi. geçen sene demişim ama 7-8 ay filan oldu evleneli, (isteme, nişan hepsi 1.5 sene oldu herhalde) biz de tam olarak 7 aydır görüşmüyoruz onlarla. Kaynımın Düğünü yaptık, sonrasında ipler koptu Ama benim doğum günümde beni aramayıp yeni geline pasta kesmişler ne alaka bilmiyorum 😂😂😂 biz her yerden engelledik. Sağdan soldan haberlerini duyuyorum sadece. ikisi de birbirinden beter. Yeni gelin anladığım kadarıyla çok anasının gözü, kvde de ondan beter. İlk zamanları şimdi. Yakında onlar da kırar çömlekleri.

Tabiii olağanüstü sorunlu biri.
Nereye kaçacak oda evi arabası bilmem nesi olan bir yer bulmuş o yaşta bırakırmı sizce.
Hatta kaçırmamak için tüm organizasyonları aynı gün yaptı.
Bunu sanırım eltiniz işin söylüyorsunuz. Siz gencecik evlendiniz de ne oldu başınız göğe mi erdi. Takıntılarınızla oturuyorsunuz işte. Ne ayıp şey olaylarda hiçbir suçu sorumluluğu olmayan kadını yaşından çekiştirmek

İyi olsunlar bunu dert etmiyorum gerçekten.
Ama durumu hazmedemiyorum bunca şeyi bilip birine yapıp birine yapılmamasını hazmedemiyorum aklıma geldikçe gıcık oluyorum elimde değil.
Bunlar asıl eşinizin derdi, eminim o sizin kadar dert etmiyordur bunu kendine. Siz bu aile yüzünden eşinizle çok kötü şeyler yaşamıştınız, öyle yazmışs
tınız bir konunuzda. Bu kadar sorun yaşadığım insanlar kime ne yapsa umrum olmaz. Ama siz tutarlı davranmıyorsunuz es ailesi konusunda. Bırakın ne halleri varsa görsünler.

Hayır illa bir seyi dert edecekseniz size alinan arabaya laf eden babasına ses çıkarmayan kocanızi dert edin. Mesela ne güzel fırsat geçmiş eline ailesine laf söylemek için ama susup oturmuş. Bu dert olurdu bana diğerleri değil.

Kıskanmışta olabilirim ne varki bunda. Bana sağlanmayan ama ona sağlanan imkanları kıskanmış olabilirim. Herkes ister suya sabuna dokunmadan sıkıntı çekmeden yaşamayı.
Bu konuyu dert ederek en büyük üzüntüyü kendiniz yaşıyorsunuz, eşinizin umurunda değil, ailesi de zaten kendi havasında.

Evlenmişsiniz üzerinden 16-17 yıl geçmiş, aynı şehirde bile değilsiniz ne güzel kafanız rahat, boş verin dertsiz başınıza dert aramayın.

29 yıllık evliyim evlenirken kimseden bir çöp bile istemedim, bu eşimle aldığımız bir karardı iki aileden de hiçbir şey istemeyelim ki kimse etlimize sütlümüze karışmasın dedik, kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor benim de bir kayınbiraderim var ailesiyle yaşıyor 47 yaşında bekar, bugün evlenmeye kalkışsa kayınvalidem kayınpederim tüm masrafları karşılasa bunu dert bile etmem, neden biliyor musunuz?

Biz başka bir şehirde yaşıyoruz, hasta olsalar, bir ihtiyaçları olsa ha deyince gidemeyiz, eşim de zaten yıllardır kendisine ayrı bir düzen kurduğundan mi diyeyim yoksa mizacı da böyle mi desem doğru olur, kızıyla bana düşkün olduğu kadar düşkün değil ailesine, kardeşinin ailesiyle yaşaması da etkendir belki bu duruma.

Velhasıl kayınbiraderim evlense yakınlarındaki tek evlat o, her şeyleriyle ilgilenecek olan da o, sizinki de aynı hesap, eşinizin ailesi oğullarının her şeyini alıyorsa alsın, siz başka bir şehirde kendi düzeninizde yaşayıp gidiyorsunuz, böyle şeyleri düşünüp aklınızı meşgul ettiğinize değmez.

Zaten direkt demiyorsunuz ki kocam şöyle iyidir böyle güzeldir diye, anlatımınız ona toz kondurmuyor.

Hem sana ne, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokma deyip hem de çenesini dinlemeyebilirdi, telefonu kapatmak çok mu zor iş? Benim eşim 10 adım ilerisindeki anasını bu kadar dinlemiyor, sizin yeriniz yurdunuz ayrı, ne yapacak kapınıza dayanıp mı cırlayacak ne yani? Aramıyor etmiyor da ne oluyor mesela, annesi farkında mı bu kırgınlığın, yoksa tavşan dağa küsmüş olayı mı var? Farkında olunca ne oluyor mesela?
Eşim asla böyle yapacak bir insan değil.
Ses tonunu bile yükseltmez.
Söyler lafını geçer. Bağıra çağıra kavga etmez.

Eminim farkındalar ama umurlarında değil ki
hiç bişey değişmedi 4 aydır.
Babası aramış iki kere bu süreçte onunla da nasılsın iyimisin şimdi müsait değilim görüşürüz diyip kapatmış.
Belli ediyor da bir anlamı yok.

Bunu sanırım eltiniz işin söylüyorsunuz. Siz gencecik evlendiniz de ne oldu başınız göğe mi erdi. Takıntılarınızla oturuyorsunuz işte. Ne ayıp şey olaylarda hiçbir suçu sorumluluğu olmayan kadını yaşından çekiştirmek
Konuyu anlamadan konuşmayın !!!
Olağanüstü sorunlu biri diye belirttiğim kaynanam.
Benim için sorun değil kaç yaşında olduğu insan olsun yeter, kaynanam bile hakkında evde kalmış diye bahsediyor. Toplumun koyduğu ad bu benim değil.

Bu konuyu dert ederek en büyük üzüntüyü kendiniz yaşıyorsunuz, eşinizin umurunda değil, ailesi de zaten kendi havasında.

Evlenmişsiniz üzerinden 16-17 yıl geçmiş, aynı şehirde bile değilsiniz ne güzel kafanız rahat, boş verin dertsiz başınıza dert aramayın.

29 yıllık evliyim evlenirken kimseden bir çöp bile istemedim, bu eşimle aldığımız bir karardı iki aileden de hiçbir şey istemeyelim ki kimse etlimize sütlümüze karışmasın dedik, kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor benim de bir kayınbiraderim var ailesiyle yaşıyor 47 yaşında bekar, bugün evlenmeye kalkışsa kayınvalidem kayınpederim tüm masrafları karşılasa bunu dert bile etmem, neden biliyor musunuz?

Biz başka bir şehirde yaşıyoruz, hasta olsalar, bir ihtiyaçları olsa ha deyince gidemeyiz, eşim de zaten yıllardır kendisine ayrı bir düzen kurduğundan mi diyeyim yoksa mizacı da böyle mi desem doğru olur, kızıyla bana düşkün olduğu kadar düşkün değil ailesine, kardeşinin ailesiyle yaşaması da etkendir belki bu duruma.

Velhasıl kayınbiraderim evlense yakınlarındaki tek evlat o, her şeyleriyle ilgilenecek olan da o, sizinki de aynı hesap, eşinizin ailesi oğullarının her şeyini alıyorsa alsın, siz başka bir şehirde kendi düzeninizde yaşayıp gidiyorsunuz, böyle şeyleri düşünüp aklınızı meşgul ettiğinize değmez.
Çok teşekkürler zarif yorumunuz için.
Çok çok haklısınız.
Takma sana uzak cehenneme direk olsunlar diyorum ama elimde değil sinir oluyorum.
Zamanla kabullenicem bende mecburen.

Eşim asla böyle yapacak bir insan değil.
Ses tonunu bile yükseltmez.
Söyler lafını geçer. Bağıra çağıra kavga etmez.

Eminim farkındalar ama umurlarında değil ki
hiç bişey değişmedi 4 aydır.
Babası aramış iki kere bu süreçte onunla da nasılsın iyimisin şimdi müsait değilim görüşürüz diyip kapatmış.
Belli ediyor da bir anlamı yok.
Lafını da söylememiş işte. Sorun orda. Yarın kendilerini o geline baktıramazlarsa o zaman anlarsınız, güzel bir acındırmaya bakar, korkarım ki naif eşiniz yüzünden başınıza kalacaklar.

Aile de olsa ‘paralı çocuğa’ daha farklı davranırlar, ikisi de çalışmasa aynı muameleyi görürlerdi sizle.

İnsanoğlu böyledir lafa gelince ‘para önemli değil’ reele gelince ‘ hell yeah 🤑
Eşimin evlenirken parası yoktu. İkimizde çalışıyorduk o zamanlar.
Maddi olarak eşim şuanda daha iyi durumda.

Kaynımın evlenirken yani şuanda parası vardır tabiiki yıllardır ailesinin yanında kalıp parasını biriktiriyor.
Ama verdikleri ev ailenin.

Lafını da söylememiş işte. Sorun orda. Yarın kendilerini o geline baktıramazlarsa o zaman anlarsınız, güzel bir acındırmaya bakar, korkarım ki naif eşiniz yüzünden başınıza kalacaklar.
Böyle bir karar verdiğinde yanında beni bulamayacağını adı gibi bilir.
Takdir tabiki kendisinin.

Selamlar hatunlar;

Başlıktanda anlaşıldığı üzere merak ettiğim;
Evlenirken maddi destek gören arkadaşlarım ne gibi sıkıntılar yaşadınız !!!

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor.
Kızda eşimin kardeşide çalışıyor.
Yaşları da 40 ın üstünde elbette birikimleri de vardır.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Takısı bohçası evi arabası eşyası ev dekorasyonuna kadar herşey yapılıyor.

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Ama herkes bir yapıyorsa beş beklerler.
Yapmamaları daha iyi en azından söz hakları olmaz diyor !!!

Gerçekten alakası varmı bununla. Bu arada aynı apartmanda oturacaklar.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
Bence boşver hiç kafana takma.imkanin olduğu kadariyla yapılsın alınmayan sonrada alınıyor.yarin bir gün biz yaptık ettik diye üstünde her hakkın goruyorlar.her şeyi size söyleme hakkını kendilerinde görüyorlar.bende 8 aylık evliyim.esimin ailesinin kırık iğnesini görmedik.bir çeyrek bile takmadilar yakama düğünde.takilan altınların da benim ailem taktı.benimde zoruma gitti ilk badta bir bilezik bile takılmadı diye.buna rağmen büyük gorumcem bana hiç hediyeni görmedik çok cimrisin falan dedi.ama ben hiç bozmadim onu şimdilik yani.bazen zoruma gidiyor ama bazen de konusmaya hakları yok diyorum eşimle ben kurdum evimi.esim ne istesem alır yapa.ailesini hiç umursamıyorum artık.o yüzden boşver konuşmaya hakkin olmuş laf soyletmezsin kendine

Eşimin evlenirken parası yoktu. İkimizde çalışıyorduk o zamanlar.
Maddi olarak eşim şuanda daha iyi durumda.

Kaynımın evlenirken yani şuanda parası vardır tabiiki yıllardır ailesinin yanında kalıp parasını biriktiriyor.
Ama verdikleri ev ailenin.

Olsun,yine de 40 + yaş çalışan oğul gelin ile sizin eski 20 li yaşların başında sonu ne olacağı belli olmayan çıtır çalışan bir olmaz,

Bu her ailede böyledir

Tabiki seçim sizin hayat sizin sonuçta. Ama sonrasında gelişen olaylarla daha çok sinir olacaksınız benden söylemesi.

Ne gibi mesela?
Ben şuan yaşadığım sinirle sağlıklı düşünemiyor olabilirim.

Back
X