Bu konuyu dert ederek en büyük üzüntüyü kendiniz yaşıyorsunuz, eşinizin umurunda değil, ailesi de zaten kendi havasında.
Evlenmişsiniz üzerinden 16-17 yıl geçmiş, aynı şehirde bile değilsiniz ne güzel kafanız rahat, boş verin dertsiz başınıza dert aramayın.
29 yıllık evliyim evlenirken kimseden bir çöp bile istemedim, bu eşimle aldığımız bir karardı iki aileden de hiçbir şey istemeyelim ki kimse etlimize sütlümüze karışmasın dedik, kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor benim de bir kayınbiraderim var ailesiyle yaşıyor 47 yaşında bekar, bugün evlenmeye kalkışsa kayınvalidem kayınpederim tüm masrafları karşılasa bunu dert bile etmem, neden biliyor musunuz?
Biz başka bir şehirde yaşıyoruz, hasta olsalar, bir ihtiyaçları olsa ha deyince gidemeyiz, eşim de zaten yıllardır kendisine ayrı bir düzen kurduğundan mi diyeyim yoksa mizacı da böyle mi desem doğru olur, kızıyla bana düşkün olduğu kadar düşkün değil ailesine, kardeşinin ailesiyle yaşaması da etkendir belki bu duruma.
Velhasıl kayınbiraderim evlense yakınlarındaki tek evlat o, her şeyleriyle ilgilenecek olan da o, sizinki de aynı hesap, eşinizin ailesi oğullarının her şeyini alıyorsa alsın, siz başka bir şehirde kendi düzeninizde yaşayıp gidiyorsunuz, böyle şeyleri düşünüp aklınızı meşgul ettiğinize değmez.