• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

herşeyde olduğu gibi ben de bu durumda da etiketin hiç bir önemi yok...adam ortaokul mezunudur ama kendini bir geliştirmiştir,işinde çok başarılıdır,sosyal bir çevresi vardır,konuşmasını biliyordur...daha geçenlerde Ayşe Arman' bir yazısını okudum, ortaokul mezunu 29 yaşındaki bir adamın çıraklıktan restoran zincirliğine nasıl geldiğini,nasıl işten kovulup bunu kendi lehine çevirdiğini, üst düzey bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktan bahsediyor,bu adam kasap (ilgilenler için Etlerin efendisi - Ayşe ARMAN - Hürriyet )

diğer yandan adam üniversite,yüksek lisans,doktora....ne derseniz artık,istediği yerden mezun olsun,asosyal ve kendini yetiştirememiş bir adamsa zaten yerinde sayar...ne iş ne eş ne aile düzeni vardır...insan seçerken,beğenirken şu etiket merakımızdan vazgeçmeyi bir türlü öğrenemedik ne yazık ki...hala sadece üniversite okuyup adam olunur sanıyoruz..birilerinin hayat hikayelerini merak ederseniz eğer ne yaşamlar olduğunu da görmüş olursunuz:34:

herşeyde olduğu gibi ben de bu durumda da etiketin hiç bir önemi yok...adam ortaokul mezunudur ama kendini bir geliştirmiştir,işinde çok başarılıdır,sosyal bir çevresi vardır,konuşmasını biliyordur...daha geçenlerde Ayşe Arman' bir yazısını okudum, ortaokul mezunu 29 yaşındaki bir adamın çıraklıktan restoran zincirliğine nasıl geldiğini,nasıl işten kovulup bunu kendi lehine çevirdiğini, üst düzey bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktan bahsediyor,bu adam kasap (ilgilenler için Etlerin efendisi - Ayşe ARMAN - Hürriyet )

diğer yandan adam üniversite,yüksek lisans,doktora....ne derseniz artık,istediği yerden mezun olsun,asosyal ve kendini yetiştirememiş bir adamsa zaten yerinde sayar...ne iş ne eş ne aile düzeni vardır...insan seçerken,beğenirken şu etiket merakımızdan vazgeçmeyi bir türlü öğrenemedik ne yazık ki...hala sadece üniversite okuyup adam olunur sanıyoruz..birilerinin hayat hikayelerini merak ederseniz eğer ne yaşamlar olduğunu da görmüş olursunuz:34:

şiddetle sana katılıyorum cnm.

ben 4 yıllık üniversite mezunuyum hatta türkiye derecesi ile girmiştim üniversiteye, eşim üniversite terk.
ben atandım çalışıyorum, eşim bir süredir çalışmıyor. (bulunduğumuz yer çok küçük bi yer, iş yok)
okulu bitirmemi eşime borçluyum, atanmamı ona borçluyum. o olmasa yapardım belki yine de ama onun desteği sayesinde amaçlarıma ulaşmak için daha çok çabaladım.
şimdi bu sene yüksek lisansa başvurmamı istiyor. Karım başarılı oldukça ben gurur duyuyorum diyor. kompleksli bir insan değil..
mutluyuz, anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz çünkü :nazar:

Son düzenleme:
Ben üniversite mezunuyum erkek arkadaşım ise 2 yıllık mezunu + dışarıdan 4 yıllığa tamamlamış. 9 senedir de ailesinden uzakta yaşıyor. Çalışıyor ve kendi ayakları üstünde o zamandan beri.
Aramızda eğitim açısından denklik yok baktığımda. Gerçekleri yadsıyamam. Ama ilişkimize zerre kadar yansımadığını söyleyebilirim.
Neden: Çünkü onun yaşanmışlıkları benim üniversitede yaşanmışlıklarıma 1000 basıyor.
Çoğu zaman o birşeyleri bana açıklayıp benim gibi anlamaya uğraşıyor.
Öğretici yapıcı olan taraf hep o. Bu da işime gelmiyor değil esasında.
Ondan bir şeyler öğrenmek bana olgun ve öğretici yaklaşması hoşuma gidiyor. Bir nevi öğretmenim diyebilirim bu bakımdan. :27:
Demem ki, eğitim seviyeleri kadın açısından da erkek açısından da denk olmayabilir. Önemli olan yaşanmışlıklar bakımından denk olabilmek olamasak bile birbirine bunu izah edebilmek. Bu bakımdan erkeğin daha önde olması gerektiğini savunuyorum. Biz kadınlar tahammülsüz olup karşımızdakini küçümseme potansiyeline daha çok sahibiz sanki... :30:

bilmem herkes için geçerli olmasa gerek...

halam hukuk müşaviri Ankara hukuktan mezun eniştem serbest muhasebeci açıköğretim bile okuyamadı (bitiremedi) ve 22 yıllık evliler...ve gayet denk görünüyorlar...

ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum
bazı meslekler var ki üniversite bitmeden yapılmaz tıp ve hukuk ilk örnekler
bazı işlerde ise aslında üniversiteye gerek yok: teknik işler, satış, turizm, ticaret vb.
evet üniversite sadece diploma değil ortam demek farklı insanlar görmek tanımak demek ama özellikle hizmet ve ticaret sektöründe yıllarca çalışan insanlar da o kadar çok şey görüp geçiriyor ki birçok üniversite mezununa taş çıkartır. -illa böyle olacak demek değil tabi ki ama olabiliyor-
ben şunu çok da kabul edemiyorum: ben üniversite mezunuyum! diye bi hava oluyor kızlarımızda. tamam güzelim üni okumuşsunda 1000-1500 lira maaşla hele bi de özel sektörde çalışıyorsan lise mezunundan ne yaptığın işin ne maaşının bi farkı yok ki. üstelik sen okuyacam diye 4 sene ailene yük olmuşsun. kredi almışsın onu ödemekle uğraşmıssın/ödeyeceksin. belki o sırada üni okumamış olan senin amirin olacak konuma gelmiş ya da 4 sene para biriktirmiş üni okuyan erkekler daha yapmamışken o askerliği yapmış vs vs
üniversite okumakla önü açık bir meslek sahibi olunuyorsa misal profesör olacaksanız ya da yurtdışında çalışacaksanız veya maaşı yüksek bir işiniz olacaksa ki bence bu ayda 3000lira üstü maaş demek
o zaman fark eder eğitim durumu değilse etmez diye düşünüyorum

valla asıksan gozun gormez ama bnce onmlı yanı ne konuscaksın onla unıversıte sadece bı okul degıl bı kültürdür.

Eğitim durumu belge anlamında düşük olan kendini yetiştirmiş ve zeki olsun bi de belgelere saygı duysun yani aman ben okumadım ama şöyleyim böyleyim bıdı bıdı etmesin de sorun olmaz... he bi de belgesi yüksek olan da haddini bilip üstünlük taslamasın tabiii

Mesleğin ne olduğu ile de ilgili, ama meslekten çok kültür farkı önemli bence. Kendi çevremden verecek olursam bi arkadaşım bi anlık boşlukla kısa sürede bitiririm diye bir ilişkiye başladı, kendisi ile Hacettepe'de okuyoruz, birlikte olduğu insan ise ya orta okul ya lise mezunu ve şu an poğaça, börek açığ onları satıyor dükkanında. Şu an problem değil ama ileride problem çok olası, maaş farkı, arkadaş farkı, sonuçta kızın çalıştığı ortama göre arkadaşları olacak vs vs.

Ya öyle bir dönemde yaşıyoruz ki bırak ikisininde üniversite okuması denklik getirsin, bölüm farklılıkları, önemi bile fark yarartıyor. He tabii aşk bu durumu halleder mi orasını bilemem.

bırakın üniversite diplomasını

mesleği bile çok fark yaratıyor

bkz: jinekolagla evlenilir mi ? konusuna

onlar üç bacaklı 4 kollu oluyor çünkü :27:

ben 4 yıllık üniversite mezunuyum hatta türkiye derecesi ile girmiştim üniversiteye, eşim üniversite terk.
ben atandım çalışıyorum, eşim bir süredir çalışmıyor. (bulunduğumuz yer çok küçük bi yer, iş yok)
okulu bitirmemi eşime borçluyum, atanmamı ona borçluyum. o olmasa yapardım belki yine de ama onun desteği sayesinde amaçlarıma ulaşmak için daha çok çabaladım.
şimdi bu sene yüksek lisansa başvurmamı istiyor. Karım başarılı oldukça ben gurur duyuyorum diyor. kompleksli bir insan değil..
mutluyuz, anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz çünkü :nazar:

aileni nasıl ikna ettin peki cnm?

çok haklısın cnm tamamen karşındaki insanla ilgili.Allah çok mutlu etsin sizi.eşin ne işi yapıyor peki?

Eşim müzisyen.
Yanlız denklik önemli değil derken de ilkokul mezunu adamları alalım da koca yapalım demiyoruz tabiki de. sonuçta eğer o ilkokuldan fazla okuyamamışsa eğer onun altında eğitimden çok daha büyük sorunlar var demektir bence. Örn ailesi okutmamıştır ki öyle bi ailenin yetiştirdiği çocuk çok normal olmaz. yada geçim sıkıntısından dolayı çalışmak zorunda kalmıştır o zamanda kesin depresif bi karakterdir mutlu etmez.yanında taşıyabilmen lazım bi adamı. ben çok büyük bir şirkette çalışıyorum ve özel bütün gecelere eşimi gururla yanımda götürüyorum. ama ilkokul mezunu bıçkın mahalle delikanlısıylada gezelim demiyoruz kızlar

Eşim müzisyen.
Yanlız denklik önemli değil derken de ilkokul mezunu adamları alalım da koca yapalım demiyoruz tabiki de. sonuçta eğer o ilkokuldan fazla okuyamamışsa eğer onun altında eğitimden çok daha büyük sorunlar var demektir bence. Örn ailesi okutmamıştır ki öyle bi ailenin yetiştirdiği çocuk çok normal olmaz. yada geçim sıkıntısından dolayı çalışmak zorunda kalmıştır o zamanda kesin depresif bi karakterdir mutlu etmez.yanında taşıyabilmen lazım bi adamı. ben çok büyük bir şirkette çalışıyorum ve özel bütün gecelere eşimi gururla yanımda götürüyorum. ama ilkokul mezunu bıçkın mahalle delikanlısıylada gezelim demiyoruz kızlar

tabiki de cnm.ortaokul mezunu yada lise mezunu olabilir.ama kendini geliştirip geliştirmemesi çok çok önemli.burda da söylenenler genelde aynı şey kendini geliştirmiş omalı.

Kendini yetiştirmiş bir insanla sorun olmaz bence eğitim durumu farkı. Evlendikten sonra eğitim hayatı bitecek diye birşey mi var, açıköğretimden de devam edilebilir. Ama önemli olan üniv. mezunu olup da kültürsüz bilgisiz kendini yetiştirmemiş bir kitabın kapağını açmaktan aciz bir insan olmamak. Her lisans diplomalı kendini yetiştirmiş diye birşey yok çevrede görüyoruz. Ama hem kendini yetiştirmemiş hem de eğitimsiz cahil bir insanla da olmaz yani şimdi :37:

Örnek görmek isteyen insan için hayatta her zaman her konuda bol bol örnek vardır. Mesela profesör olup eşini döven nice insanlar dinledim ve izledim medyada, ama ilkokul mezunu olup dövenlerde var. Yani her türlü örnek bulunabilir, önemli olan insanın kendisi, kişiliği, karakteri, ahlakı, görgüsü ve tabi ki kendini yetiştirmesi, genelleme yapmak imkansız bu hayatta :10:

ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım

Dedemm imkanları yokmuş bırakın okumayı yemek kalacak yerleri yokmuş okuyamamış doğal olarak..Şimdi hali vakti yerinde elinden kitap düşmez neredeyse her gün bir kitap okur o televizyonda gördüğümüz halkı bilgilendirmek için çıkan birçok profa da bin basar bilgisi bazı konularda ..Daha bizim yaşlarımızda örnek vermek isterdim ancak çevremde öyle birisi açıkçası benim de yok.Aslında artık imkanları da çok insanların , okumak da daha kolay.İmkanımız yoktu ,okuyamadık demek gibi bir durumu çok az kişinin olabilir belki..

Son düzenleme:
üniversite mezunu olup insan olamayanlar var..
bende üniversite mezunuyum ve eşim lise terk. 8 senedir birlikteyiz ve rabbime binlerce şükür çok mutluyuz.
aralarında bu yüzden sorun çıkanların daha başka tonla sorunları vardır da buna yoruyorlardır bence..
dayılarım babam ilkokul mezunudur ama toplumda meslekleriyle çok çok iyi mevkilere gelmiş insanlar.. sadece okumakla adam olunmuyor, bunu kıstas alıp tercih yapanlar sonradan mutsuz olmayın.

Son düzenleme:
Back
X