• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım

Bence senin etrafında o kadar donanımlı insan yoktur da o yüzden öyle düşünüyorsundur. Aslında anlanamayan bir kavram var. Bırakın o kendini geliştirmiş de yok öylede böylede laflarını. ;Olay mesleki eğitim değil bunu çok iyi biliyoruz. KAldıki eşinizin mesleki eğitimini ne kadar aldığı da ilişkiyi etkileyen bi faktör değildir. Benim eşim müzisyen fakat orta okuldan beri müzisyen. Üniye gitsede müzisyen gitmesede müzisyen. .Öyleykende konserlerden albümlerden para kazanıyor öbür türlüde konserlerden albümlerden para kazanıcaktı. Fasa fiso yani bu muhabbetler. Tek sorun kampüs kokusudur. Onu almamış bi insan zordur. O kıvama erişebilmesi için sosyal olması gerekir. Arkadaşlarıyla yaşadığı sosyal çevreyle kampüs havasını almadığını size hissettirmemesi gerekir. Bu tamamen psikolojik bişeydir. Yani hödük olmaması gerekir. :)

eğitim insanlar için gerçekten önemli, insana çok şey katıyor bu bir gerçek. ama burada söz konusu aşk, sevgi... o zaman devreye başka şeyler giriyor. yani siz eşinizle/sevgilinizle oturup da üniversitede öğrendiğiniz/işlediğiniz konulardan mı konuşacaksınız? karşınızdaki insanın öncelikle karakterine, ahlak anlayışına, aile yapısına, o insanla anlaşıp anlaşamadığınıza bakmalısınız. arkadaşlarınızı vs. belki eğitim durumuna göre seçersiniz, orasını bilemem ama sonuçta eşiniz sizin bir arkadaşınız değil, duygusal anlamda bir şeyler paylaşacağınız insan. yani lise mezunu ya da üniversite mezunu olması o insanın karakterini etkilemez, huylar değişmez. sadece bilgisi belki daha fazladır, daha çok okumuştur vs. mantık evliliği yapmak istiyorsanız, ben eşimle ilişkimi duygudan çok mantığımla yaşayacağım diyorsanız, o zaman ilk kriteriniz eğitim olabilir.

Tamamen kişinin kendini geliştirmesiyle ve karakterle alakalı. Ben üni mezunuyum eşim lise mezunu. evleneceğimiz zaman benim ailem hiç sorun etmedi durumun tersliğine bakın eşimin ailesi sorun yaptı. aklıma geldikçe hala sinir oluyorum ben ve ailem razı olduktan sonra onlara ne oluyorsa neyse konuya döneyim çok şükür eşimle asla bu konuda sorun yaşamıyoruz. eğer sorun olacağını düşünseydim okuldan birini bulurdum ama adam gibi adam derizya tanıdığım üni. mezunlarından nerdeyse hiç yoktu o karakterde olanı. Önemli olan evlendikten sonra aradaki tahsil farkını eşinin yüzüne vurmamak. Gerçi benim eşim tamamen kendi isteğiyle açıköğretimden üni mezunu olacak bunu da ailesi yanlış anladı sanki onun lise mezunu olması aramızda sorun olmuş da eşim hırsından üni. okumaya başlamış ya da ben etrafa karşı utanmışım da onu zorlamışım gibi algıladılar kendileri haklı çıktığını düşünüyorlar. Ama başta Allah sonra eşim biliyor içimi asla ben lafını bile etmedim.
Özetle eğer tahsil bakımından düşük olan taraf karakter olarak kendini tamamlamışsa, kendini geliştirmişse diğer taraf da bu durumu baştan kabullenip sonrasında yüzüne vurmayacak, küçümsemeyecekse asla sorun çıkacağını sanmıyorum. Sonuçta benim eşim çok büyük bi kamu kurumunda lise diplomasıyla 2000tl maaşla çalışıyor ama ben üni. diplomamla işsizim...

ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım

ben varım canım....ilkokul mezunuyum ilk okul dediğim sadece 5 yıl eşim ise üniversite mezunu ve öğretmen ..............kendimi çok geliştirdim bunu ben değil çevremdeki herkesde söylüyor özellikle eşimin ailesi kaynanam hariç tabi

Bende üniversite mezunuyum, esim lise mezunu ama gel görki maasi benden yüksek.
Bazen bosunami okudum diye soru isaretlerim var. Saka saka okumanin bosuna olacagini düsünmüyorum ama bu hic bir belirti degil gelecekte cok para kazanacagina.
Esimin genel kültürü cok kuvvetli ve cok saygin birisi.
Bazen benimle ünide okuyan erkek meslektaslarima rastliyorum, ama esimin yaptigi isi kattiyen yapacak kapasitede insanlar degil.
Önemli olan ayni pencereden bakmak. Görüs acilari ayni olmali.
Kültürlü, medeniyetli, dürüst ve caliskan bir insansa korkmayin.
Üniversite tabiki okumak cok güzel ve zevkli ama ne yazikki gelecegin garantisi degil artik. Bir esnaf yeri geldiginde daha fazla para kazanabiliyor, yeterki caliskan, hirsli ve dürüst olsun.

bu tamamen erkekte/bayanda bitiyor
yarın öbürgün birbirlerinin başına bu durumu kakarlarsa
bi taraf diğer tarafı ezerse
bi taraf diğer tarafı ezmese de, öbür taraf bunu içinde sorun edip acısını başka şeylerden çıkarmaya çalışırsa
sorun olur
ama her iki taraf için de bu önemli değilse sorun olmaz.
mesela biz erkek arkadaşımla yaşıtız. ben össyi kazandığım yıl o kazanamadı. ve psikolojisi altüst oldu. ben de aldım karşıma konuştum. ''benim için önemli olan eğitim durumu değil. ama bu iş hayatında benden daha az çalışman anlamına gelmiyor'' dedim. çünkü benim için önemli olan üniversite mezunu olması değil, iş sahibi olması, çalışkan olması. herkesten bağımsız, kimseye sırtını dayanamadan geçinebilcek olması. kendi ayakları üzerinde durması. ama bu bazen aileler için sorun çıkartabiliyor. benim annem de o zamanlar bazı şeyler söyledi. kısaca ''herkes kendi yoluna''demek istedi.. sevgilim de bunun üzerine hırs yaptı. ''bana sadece 1 yıl ver, senden 1 sene geride gelicem ama değicek''dedi. halbuki benim onu bırakmaya niyetim yok o ayrı =) 1 yıl daha öss ye çalışmaya karar verdi. şu an üniversitede.4 yıllık güzel bir bölüm okuyor; ama lise mezunu olup çalışmaya başlasaydı da hiçbir şey değişmezdi benim için. hatta üniversitede okurken lise kpss sine girdi, atandı. ona başlasaydı yine lise mezunu olucaktı ve yine sorun olmazdı benim için. çünkü çalışıyo olucaktı. dediğim gibi önemli olan eğitim seviyesi değil, çalışması, çalışkan olması.

bence dengi dengine. cevremde ornekler var. evlilikler suruyor ama ayni camdan bakilamiyor hayata. paylasimlariniz daha kisittli oluyor. bunu sorun yapmayan esler uzun surebilir, ama assagilik duygusu yada begenmeme isin icine girerse o aile catirdar. burda kisilere is dusuyor saygi ve anlayis olmasi gerek bence.

Tamamen kişinin kendini geliştirmesiyle ve karakterle alakalı. Ben üni mezunuyum eşim lise mezunu. evleneceğimiz zaman benim ailem hiç sorun etmedi durumun tersliğine bakın eşimin ailesi sorun yaptı. aklıma geldikçe hala sinir oluyorum ben ve ailem razı olduktan sonra onlara ne oluyorsa neyse konuya döneyim çok şükür eşimle asla bu konuda sorun yaşamıyoruz. eğer sorun olacağını düşünseydim okuldan birini bulurdum ama adam gibi adam derizya tanıdığım üni. mezunlarından nerdeyse hiç yoktu o karakterde olanı. Önemli olan evlendikten sonra aradaki tahsil farkını eşinin yüzüne vurmamak. Gerçi benim eşim tamamen kendi isteğiyle açıköğretimden üni mezunu olacak bunu da ailesi yanlış anladı sanki onun lise mezunu olması aramızda sorun olmuş da eşim hırsından üni. okumaya başlamış ya da ben etrafa karşı utanmışım da onu zorlamışım gibi algıladılar kendileri haklı çıktığını düşünüyorlar. Ama başta Allah sonra eşim biliyor içimi asla ben lafını bile etmedim.
Özetle eğer tahsil bakımından düşük olan taraf karakter olarak kendini tamamlamışsa, kendini geliştirmişse diğer taraf da bu durumu baştan kabullenip sonrasında yüzüne vurmayacak, küçümsemeyecekse asla sorun çıkacağını sanmıyorum. Sonuçta benim eşim çok büyük bi kamu kurumunda lise diplomasıyla 2000tl maaşla çalışıyor ama ben üni. diplomamla işsizim...

ya bu yazıyı okurken acaba ben mi yazdım dedim:9:benim eşimde lise mezunu kamuda 2000 lirayla çalışıyor ben üni mezunu işsizim:52:
bizde beş yıldır evliyiz bu konuda hiç sorun yaşamadık.evlenirken sorun çıkaran da olmadı tabiki.benim ailem yüzüne vurur muyum acaba diye endişe etti ama her konuda kavga etmişizdir de bu konudan hiç problem yaşamadık.
yalnız bir yeğenim var.her gelişinde bana bilmem filanca üni mezunuymuş da onunla evlenecek adam lise mezunuymuş istememiş.şu üniversite okumamışmış yani cahilmiş vs...aklınca eşimden dolayı beni komlekse sokup mutsuz etmeye çalışıyor.onun bu durumuna acıyorum tabi sadece demek ki çok mutlu görünüyoruz deyip eşime sımsıkı sarılıyorum.

hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
tecrübelerinizi , yaşadıklarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...
eğitim durumu yada seviye evlilik yaşamında ne derece önemlidir..
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..

ben üni mezunuyum ewdeyim atanamıyorum :((((:5::5::5::5::5::5:

kociş adayım lise mezunu iki işi var boş bi saati yok kazancı yerinde :53::53::53::53::53:

okumakla adam olunmuyo kişinin kendini geliştirebilmesi çok önemli

ya bu yazıyı okurken acaba ben mi yazdım dedim:9:benim eşimde lise mezunu kamuda 2000 lirayla çalışıyor ben üni mezunu işsizim:52:
bizde beş yıldır evliyiz bu konuda hiç sorun yaşamadık.evlenirken sorun çıkaran da olmadı tabiki.benim ailem yüzüne vurur muyum acaba diye endişe etti ama her konuda kavga etmişizdir de bu konudan hiç problem yaşamadık.
yalnız bir yeğenim var.her gelişinde bana bilmem filanca üni mezunuymuş da onunla evlenecek adam lise mezunuymuş istememiş.şu üniversite okumamışmış yani cahilmiş vs...aklınca eşimden dolayı beni komlekse sokup mutsuz etmeye çalışıyor.onun bu durumuna acıyorum tabi sadece demek ki çok mutlu görünüyoruz deyip eşime sımsıkı sarılıyorum.

eşin kamuda ne olarak çalışıyo cnm

Ben de denklikten yanayım.Davul bile dengi dengine demiş atalarımız.Türk erkeği karısının kendinden daha eğitimli olmasına katlanamayıp saçma sapan tavırlar içine giriyor maalesef.Eğitimde denklik önemli ve her şeyden önemlisi önce insan gibi insan olmak..

hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
tecrübelerinizi , yaşadıklarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...
eğitim durumu yada seviye evlilik yaşamında ne derece önemlidir..
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..
Kesinlikle çok önemli bir şey bence bu.Davul bile dengi dengine demişsiniz ya hani çok doğru.Ben mesela rehberim eşim de diş doktoru kendimi ilkokul mezunu biriyle evlenmiş olarak düşünemiyorum gerçekten.Hor görmeye de karşıyım ama evlilik çok önemli bir karar olduğu için bunların düşünülmesi gerekir bence adam akıllı sonradan pişman olmamak için.
l

Ben meslek lisesi mezunuyum esim ilkokul
cokta onemsemiyorum bilerek isteyerek kabul ettim bazi skintilar yasadim evet ama iyilide kabul etmisim diyebiliyorum simdi evet denklik herkez icin onemli ama ben esimde once onlisans mezunu muhasebeci bi sozlum vardi onla hicmi hix anlamasamdk 4ayda iliskim bitti kendini yetistiremeyen ve kendi isteklerini bilemeyen biriydi esim kat kat prof simdi karsilastirirsak

Back
X