• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.418
19
683
hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
tecrübelerinizi , yaşadıklarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...
eğitim durumu yada seviye evlilik yaşamında ne derece önemlidir..
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..

Bence bu üniversite okumakla değil de kendini yetiştirmekle alakalı. Mesela ben bilgisayar programcısıyım, eşim farklı bir bölüm mezunu. Ancak onun da programlama bilgisi olduğundan dolayı ortak konumuz bilgisayar olabiliyor. Bu kaç yıl okuyup nereyi bitirdiğinden ziyade ortak nokta bulmayla ilgili diye düşünüyorum. Yani pekala biri lise biri üniversite olabilir bence yerimseniben

insan kendini yetiştirdikten sonra hiç önemli değil bence eğitim.....önemli olan sana her konuda hitab etmesi seni mutlu etmeyi bilmesi derim ben............

önemli değil diyemiyorum..kardeşimde yaşıyorum bu sorunu..
belkide kendini geliştirememiş olması ile ilgili damadın.bilemiyorum.

Kendını yetıştırmekte önemlı tabı ama bence yınede denk gerek.Kendımden bılıyorum...

hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..
ben her zaman eğitimde denklikten yanayım. kadın lise erkek üniversite olunca o kadar problem olmaz ,ama tersinde oluyor. ve etrafımda gözlemlediğim ve boşanmayla biteniböyle yapılmış, 2 evlilik var...
yüksek kariyerli diye de sevmeden evlenilmesi bence yanlış. sevmeden evlilik olur mu.
nasıl bir hayat bekler ki bu 2 insanı... mutsuz 2 insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence onemli, denk olmali, mutlaka bi yerden patlak verir
kendini yetistirmis falan hikaye bunlar

teşekkür ediyorum..
ben her zaman eğitimde denklikten yanayım. kadın lise erkek üniversite olunca o kadar problem olmaz ,ama tersinde oluyor. ve etrafımda gözlemlediğim ve boşanmayla biten 2 evlilik var..yani erkeğin eğitiminin kadından daha düşük olduğu, ve boşanmanın da ,en önemli sebeplerinden de biri ,olduğunu bildiğim..
yüksek kariyerli diye de sevmeden evlenilmesi bence yanlış. sevmeden evlilik olur mu.
nasıl bir hayat bekler ki bu 2 insanı...mutsuz,hayatlarını mahvetmiş iki insan. bence çok kötü olur bu..

Mutlaka denk olmalı derim toplumumuzda kadın daha eğitimli ise erkekten yaşayacağı sorunlar çok aşikar oluyor.

ben her anlamda denklikten yanayım. bekarım ama bu dikkat ettiğim bir konudur. kadının erkekten daha aağı pozisyonda olması sorun olmayabilir (tabi bir sınırı var bununda ) ama erkek kendinden üstün bayana katlanamıyor kompleks yapıyor. bu yüzden biten 2 ilişkiye şahit oldum.

sırf nispet yapmak için değil evlilik en basit şeyleri bile yapmam, sevmiyorum bu durumu. aynı evde anlaşacak olan benim kime ne nispeti yapacağım

kesinle olmaz diyorum...tamda anlattıgınız gıbı bır durum yasadım ben halada yasıyorum...
ben unv. egıtımlı ıyı bır meslegı olan bırıyım ama sevdıgım ınsan ılkokul mezunu dusunebılıyormusunuz ne kdr tuhaf bı durum...
kendısını 5 sene once tanıdım ve benı ılk gordugu gunden berı sevıyor. bu 5 senenın 1.senesı daha ben lıseyi yenı bıtırmısken acaba olurmu belkı sorun olmz ustesınden gelırız dıe dusunerek evet dedım ama en fazla 3 ay surdu.. bitti..
Biten sadece ilişki oldu bu 5 sene içinde ne kadar ümidini kesmek için elimden geleni yapsamda olmaz hatta hayatımda bırı var desem de hala benı sevmeye devam etti...
kapımda gunlerce tıpkı fılmlerdekı gıbı sabahlara kadr oturdu,,yoluma güller döktü..annesi ablası abisi araya girip benimle konusmak için ellerinden gelenı yaptı ama ben gene hayır dedım.. ve belkı en onemlısı sırf benım ıcın yasadıgım sehrı terkettı senınle aynı sehırde bıle olmak benı mahvedıo sen ne zaman evet dersen donucem o sehre diyor..içim gide gide hayır dedim.. hala özel günlerimde konusmasakta sadece 1 msjla bıle benı hala ne kadar cok sevdıgını ve hala bekledıgını kanıtlıyor ama olmuyor ıste... en son 4 gün önce aynı konu acıldı yaptıgı bır davranısla benı ne kadr sevdıgını annemde anlamıs olucak kı 'kızım ben evet desem baban olmaz der.. baban evet dese etraf ne der aranızda daglar var davul bıle dengı dengıne dedı...'
yanı anlayacagınız olmuyor ne kadar olur densede olmuyor..

kesinle olmaz diyorum...tamda anlattıgınız gıbı bır durum yasadım ben halada yasıyorum...
ben unv. egıtımlı ıyı bır meslegı olan bırıyım ama sevdıgım ınsan ılkokul mezunu dusunebılıyormusunuz ne kdr tuhaf bı durum...
kendısını 5 sene once tanıdım ve benı ılk gordugu gunden berı sevıyor. bu 5 senenın 1.senesı daha ben lıseyi yenı bıtırmısken acaba olurmu belkı sorun olmz ustesınden gelırız dıe dusunerek evet dedım ama en fazla 3 ay surdu.. bitti..
Biten sadece ilişki oldu bu 5 sene içinde ne kadar ümidini kesmek için elimden geleni yapsamda olmaz hatta hayatımda bırı var desem de hala benı sevmeye devam etti...
kapımda gunlerce tıpkı fılmlerdekı gıbı sabahlara kadr oturdu,,yoluma güller döktü..annesi ablası abisi araya girip benimle konusmak için ellerinden gelenı yaptı ama ben gene hayır dedım.. ve belkı en onemlısı sırf benım ıcın yasadıgım sehrı terkettı senınle aynı sehırde bıle olmak benı mahvedıo sen ne zaman evet dersen donucem o sehre diyor..içim gide gide hayır dedim.. hala özel günlerimde konusmasakta sadece 1 msjla bıle benı hala ne kadar cok sevdıgını ve hala bekledıgını kanıtlıyor ama olmuyor ıste... en son 4 gün önce aynı konu acıldı yaptıgı bır davranısla benı ne kadr sevdıgını annemde anlamıs olucak kı 'kızım ben evet desem baban olmaz der.. baban evet dese etraf ne der aranızda daglar var davul bıle dengı dengıne dedı...'
yanı anlayacagınız olmuyor ne kadar olur densede olmuyor.. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım sırf ıyı bır karıyere tahsıle sahıp dıe sevmedıgım bırılerıne mı evet dıyım...

HEM DENGİ denginde diyorsun, olmaz dedim kabul etmedim mantigim calistirdim diyorsun
hem de yazinin sonunda sirf iyi bir kariyeri var diye sevmedigimle mi evleneyim diyorsun

valla canim senin kafan karismis galiba

HEM DENGİ denginde diyorsun, olmaz dedim kabul etmedim mantigim calistirdim diyorsun
hem de yazinin sonunda sirf iyi bir kariyeri var diye sevmedigimle mi evleneyim diyorsun

valla canim senin kafan karismis galiba

evet aynı dedıgınız gıbı dıyorumda bunda tuhaf olan ne anlamadım...
dengı dengıne eger cıkıs yolun yoksa ıyı olanı dusundugun seyı yapmalısın dımı?
suan hayatımda bırı yk ve sırf herseyı olumlu aılemınde karsı cıkmıycagı bırıdır dıe dusundugu bırıne ısınmaya calısıyorum...

yanı anlayacagınız olmuyor ne kadar olur densede olmuyor.. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım sırf ıyı bır karıyere tahsıle sahıp dıe sevmedıgım bırılerıne mı evet dıyım...

Sizi beklediği kadar okusaydı şu amda üniversite sınavına hazırlık aşamasına ulaşmıştı . . .
Sadece istemekle olmuyor demek ki davranmakta gerekli . . .

Şu dengidengine mi meselesinde ise bence mühim olan; cinsiyet ayrımı olmaksızın karşınızdakinin bunu kompleks yapabilite derecesidir.

sn konusmamızda aynı cumleyı kurdum bılıyormusunuz aldıgım cvp cabalıyorum ılk okulu dısardan tamamlayıp acık lıseye kayıt olmustu... tabı gene yeterlı dgl... yanı bu ornegı vermemın nedenı ne kadr ıstnsede olmuyor yanı olabılmesı ıcın bıraz caba harcamak gerekıyor...

SEVGı SARTLARA BAGLANAMAZ bence
seven insan her haliyle sever, kabullenemiyorsa yeterince sevmiyor demektir

sn konusmamızda aynı cumleyı kurdum bılıyormusunuz aldıgım cvp cabalıyorum ılk okulu dısardan tamamlayıp acık lıseye kayıt olmustu... tabı gene yeterlı dgl... yanı bu ornegı vermemın nedenı ne kadr ıstnsede olmuyor yanı olabılmesı ıcın bıraz caba harcamak gerekıyor...

evet çabalamak yetmiyor bazen. kimse alınmasın ama her insanın bir kapasitesi var. eğer içinde o yetenek yoksa ya da istemiyorsa çok içten, ne yapsa boş.

SEVGİ SARTLARA BAGLANAMAZ bence
seven insan her haliyle sever, kabullenemiyorsa yeterince sevmiyor demektir

herkesin tabıkı dusuncesı bır olucak dıe bısı yk ama kendı adıma sunu söylemelıyımkı aılemın onaylamıycagı bıseyı asla yapmam... içlerine sınmıyorsa ne kadar ıstesemde hayır derım... sadece evlılık degl soz konusu olan her konu ıcın gecerlı bu...

kadın lise erkek üniversite mezunu olursa olur ...
ama kadın üniversite mezunuysa erkeğinde ona denk olması gerekir...

ben katılmıorum.evlılıkte egıtım durumu davul bıle dengı dengıne mı fılan bunlar cok sacma bence.caprıs ark.konuoduk buraya yazdıgını soyleyınce bakayım dedım ama bence bı ınsanın adam olması ıcın okumus olması yetmez.bı hıkaye vardır hanı hepmız bılırız genelde oglum ben sana valı olamazsın degıl adam olamazsın dedım.aynen oyle nıce okumus bılgılı dıe gordugumuz ınsanlar var ama ınsanlıgı yok adam gıbı adam degıller.ama nıce ınsanlar da var kı okumamıs cahıl derız ama ınsan olmayı basarmıs adam olmustur.yanı kısılerı bı kagıt parcasıyla mı degrelendırecegız.dıploman var mı yusek lısans yaptın mı yok olmaz ben evlenmem dıe.bence herseyden once ınsan olsun.ben lıse mezunu esım unıverıte ve bız bunu hıc sorun etmedık.kısı kendını gelıstırır bence.okullarda ınsanlık dersı verılmıo netıcede

Back
X