Evlenirken yanlış karar mı veriyorum hissi!!

30 larımdayım, evim ve arabam var. bu bir süreçti ve bu süreçte çok çalıştım, yeri geldi deli gibi taksit ödedim, ek iş yaptım vs. o nedenle eğer mantık evliliği yapacaksam en azından aynı çabayı göstermiş birini bulmak isterim karşımda. bunun kendime haksızlık olduğunu düşünürüm.

ancak aşk söz konusu olursa sanırım asla umrumda olmazdı.

Eyrafımdakiler güzel diyor evet ama ben kendimi çok güzel bulmuyorum ..yaşım geçiyor stresiyle birazdaysa paniklemiş ve durumu kritik etmek istedim
Etrafimdan da edindiğim deneyimler bunu dogruluyor ne yazık ki. Güzel seksi ve kültürlü kadınlar istediği adamı alıyor, kariyer olmasa da olur bunlar olduktan sonra erkekler için. Görünüşünün ve cazibenin üzerinde dur tavsiyem.

Doğru evet..elimde değil ama insan bi kere evlenmek istiyor..ŞUAN açıkcası tercih edilmiyorum .cünkü etrafımda kimse Yok yaşıtım yardımcı olmaya çalışanlar var ama yaşları küçük diyorlar yani 27 28 olduğun için bakmıyorlar dolayısıyla...güzellik de kriter değil bence .cok da güzel olmayan birçok arkadaşım erkenden evlendi.saclarım azaldı döküldü eski güzelliğim gitti..

ailen çok mu baskı yapıyor sana?

Açıkçası tanıyıp bir anlamaya çalışın adaylarınızı
Ev araba olarak görmezseniz hayatı kısacası maddiyat olarak daha mutlu olursunuz
Hı gereksizmi diceksiniz değil ama ikinizin çabasıyla olmalı
Neticede kimse zengin doğmuyor..

ailen çok mu baskı yapıyor sana?
Bana söylenmiyorlar ama etrafı anlatıp duruyorlar ..gizli baskı.

Bana zengin bul demiyorlar gizliden şöyle diyorlar bak şunu bulmuş şöyle zengin şunu bulmuş böyle evi arabası çok iyi keşke senin de öyle olsa..falan falan ..
Bi güzel ev görse ay keşke burası senin evin olsa ..karakterinden çok adamın parası pulu olsun ..

ailen maddiyatcı.
seni de kötü etkiliyorlar.
senin kriterlerin bunlar olmasın.
yaşın da küçük değil.
böyle hatalara düşme derim.
çalışıyormusun peki?

Karşı tarafın maddiyatına hiç bakmadım bana denk olsa yeterdi; kişiliğine,bana olan tavırlarına baktım,kavga edip tartışırken bile ondan ipucu topladım.Bence herkes evlenince değiştiririm diye değil,şu huyuna katlanabilir miyim diye kendine sorup da evlenmeli,o zaman acabasız evleniliyor. İlla maddiyata bakacaksan da mesleğine,işine saygısına bak çünkü evlendikten sonra hepsi alınıyor.Biz evlenince kirada otururuz napalım diye hesap ederken şuan kira vermiyoruz,kapıda da biri şirketin olmak üzere iki araba var.

başak burcumu

birinin üzerinden statü atlamaya çalışmayı doğru bulmuyorum açıkcası
ama herkes mutlu olmak ister ,sıkıntı çekmemek ister, iyi bir hayat ister ne kadar imkan olursa olsun sıkıntısız bir hayatta yok sanırım
Allah gönlüne göre versin önceliklerini belirleyip gerisini çok dikkate almamak gerekir diye düşünüyorum
not:Herkes gibi bende eşim tarafından güzel kabul edilmek isterim ama sırf gzelligin için seni seçtim demesini istemem peki ya bir gün o güzellik kaybolunca ne olacak

Sende de mantık devrede, mantığını alıp gidecek biri çıkmamış ki karşına tabi arabadan evden elersin.,
Bahane üretiyor beynin. Ucuz bahaneler hemde
Çok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri ben de yaşıyorum.
30 yaşındayım çalışıyorum maddiyat konusuna gelince zor ama iyi bir işim var, evim de var ve artık bir arabam da var.
Ben kız halimle bukadar çalışıp didinip bunları yapabildiysem hem de şeref namus kavramlarını başımın üzerinde taşıyarak,
Bir erkek nasıl yapamaz diyip, duruyorum bir noktada. Uzun zamandır da o noktadayım hareket ettirebilen olmadı.
Güçlü adamlar görmek istedim hep, çünkü ben güçlüyüm mizaç olarakta karakter olarakta
Neden hala aynı nokta, çünkü gönül kaymıyorsa kalbin pır pır atmıyorsa böyle saçma sapan bahanelerle adamlara şansta vermiyor insan.
Ahhh anlıyorum, ne diyeyim nasıl yardımcı olayım
Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi diyip susayım.
Yolun açık olsun

Para pul değil senin anlatmaya çalıştığın biliyorumm, ben diğer yorum yapan kızçelerimiz gibi senin maddiyatçı olduğunu da asla düşünmüyorum.

Kalbin pır pır etmiyor bu da saçma sapan bahaneleri ardında getiriyor
Bukadar net
Yolun açık olsun

Eşimle evlenirken hiç acaba? demedim,gerçekten...
Evlendiğimizde ben yeni mezun, o deneyimli bir çalışandı, maaşımız çok düşüktü.
Evimiz yok, arabamız yoktu.
Sıkıntılar çektik mi evet, ama birlikte çalışıp üstesinden geldik/geliyoruz.
Bir şeyler için çabalamak güzel şey...
Çoğu arkadaşımın evlendiğinde evi/arabası zaten vardı veya aklınıza gelen çok rahat imkanlarla evlendi.
Ama görüyorum ki çoğundan daha mutluyuz.
Daha iyi iş yerine geçtik şu an mesela, standartlar yavaş yavaş artacak biliyorum.
İnanın iki kişi el ele verdiğinde, birbiriyle konuşup,anlaştığında, birbirini sevip saydığında bu sıkıntılar hemen değilse de zamanla yok oluyor.

Karakterinizle uyuştuğu ve aşık olduğunuz halde maddi problemler için kimseyi reddetmeyin derim ben. :)

Biz kadın erkek eşit derken siz buna inanmıyorsunuz anlaşılan erkek daha fazlasına sahip olmalı diye kafanızda sabitlemişsiniz. bu kafayla siz de zor evlenirsiniz.

insanların şartları eşit olmuyor. kimisi zorluklar içinde yaşar kimisi ailesine bakmak zorundadır kimisi başka sıkıntılar yaşamıştır eee ama o erkek yapmalı diye sabitlemeyin lütfen.

yani erkek diye her şeyin en iyisini yapmalı diye bişey yok.

sonra bu zihniyet erkekler diyor ki kesin birinin metresi oldu ondan bu ev araba vs diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…