Evleniyorum ama kafam çok karışık.....

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Daha öncede konu açmıştım buraya hepiniz bana yardımcı oldunuz sağolun..
Nisanda evleniyorum kısmetse..Ama sorun şu kaynanamla aynı evde yaşıcam 2 sene..
Annemle babam ayrı ve çok rahat büyüdüm..Evde istediğim gibi gezer rahat rahat otururdum..
Çok iyiler ama kaynanamla nasıl yaşıcam çok sorun ediyorum..Eve girince değişirlermi bilmiyorum..Annemi
yalnız bırakıcam o zaten beni mahfediyor.Kredi çekti yeni evlilik için ailemin isteği çok fazla olduğu için..
Kredi borcu bitince ev almayı düşünüyoruz..Nasıl yapıcam bilmiyorum.Çalışmak istiyorum iş bulamıyorum zaten..
Kafam okadar çok karışıkkı anlatamam size.Eğer eşinin ailesiyle oturan varsa bana bi akıl versin.Nasıl davranıcam
ne yapıcam ben Mutsuzum...Nikah gününü aldık herşey hazır..Şimdi kendi kendime diyorumki bekleseydim..Korkuyorum
eşimle sorun yaşarım diye...Sevmek yetmiyo biliyorum..Napıcamı şaşırdım..Ev almak içi katlanıcam 2 sene baska çarem yokki..

]arkadaşım burada birçok konu açıldı kaynanamla oturuyorum napıcammm. ayrılmak istiyorum vs.hepsine bi göz atmanı tavsiye ederim. sayfaları şöyle bi karıştır. ben bu devirde kaynanasıyla oturupta iyiy olanı duymadım. ama herkes kendi durumunu kendi içinde değerlendirmeli. nikah gününü bile almışsın şimdi desenki ayrı ev istiyorum sorunlar çıkarmı sen bu sorunlarla baş edebilirmisin? ev almak için diyorsunda 2 sene sonra olacağına 5 sene sonra olsun ama huzurun tadın olsun.

Allah tamamına erdirsin, hayırlısı olsun İnşaAllah.
Müstakbel eşinizin ailesi çok iyilerdir belki fakat aynı evde yaşamak siz ve onlar melek dahi olsanız zordur, siz kendi düzeniniz olsun istersiniz, kayınvalideniz onun düzenine ayak uydurmanızı bekler, yeni evli olacaksınız, eşinizle özel anlar yaşamak, ayağınızı uzatıp televizyon izlemek, tüm gün hiçbir iş yapmadan miskin miskin oturmak istediğiniz zamanlar olacaktır, kayınvalidenizle oturursanız bunların hiçbirini yapamazsınız, sizi prensesler gibi yaşatsalarda yapamazsınız çünkü içiniz elvermez, rahatsız olursunuz.

Her anne baba evladı evlenirken herşeyi dört dörtlük olsun ister ama imkanları haddinden fazla zorlayarak ev kurmak gençleri sonrasında daha fazla yıpratıyor gibi geliyor bana, eşya,takı vb. Allah sağlık, çalışma imkanı verdikten sonra zamanla yapılabilecek şeyler, bence evlenirken hepsinden önemlisi erkeğin ve kadının sorumluluklarının bilincine varabilmesi için ailelerden ayrı bir evde yaşamasıdır.

Umarım 2 yıl süreyle yaşayacağım diyerek kabul ettiğiniz birlikte oturma fikri bir süre sonra müstakbel eşiniz tarafından benimsenip kira vermiyoruz nasılsa, çıkarsak ailem üzülür denilerek temelli oturma düşüncesine dönüşmez.

Yuva üstüne yuva kurulmadıgı bir gercek..
Bunu anlamanın en iyi yolu bu topici incelemek..
Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar olmuyor iste.
Zaman geliyor insan kendi ailesiyle problemler yasıyor, annesiyle anlasamıyor kayınvalideyle anlasmak bana daha da zor geliyor.
Teyzem zamanında 5 yıl kayınvalidesiyle yasamıs, üst kattaki evine sadece yatmaya cıkıyorlarmıs yemekler bir yeniyormus sahur zamanı bile, evlerinde yemek yiyemiyorlarmıs kendilerine ait olan dairelerinde olan buzdolabında sadece yazın soguk su olurmuss.. Enistem aldıgı maası zarfını acmadan babasına verirmis. Üstüne birde 4 tane kayın! Onların ütüleri, öglen biri geliyormus yemege, o gidince digeri geliyormus ((
Anlatınca icim parcalandı 5 yıl! ne demek ya? Sadece bir halı yıkamaya yardım etmedi diye kayınvalidesinin bir lafı yüzünden patladı ve hastanelik oldu, depreyon teshisi kondu

Simdi de arkadasım aynı bina' da yasıyor ve daha 4 aylık evli olmasına ragmen hüngür hüngür aglıyor kayınvalidesi annesine gitse surat yapıyor kendi kızı geliyor, o gidiyor sorun yok ama arkadasım annesine gidince sorun oluyor. Aksam yemekleri beraber, kahvaltılar beraber esi' de cok cok fazla düskün annesine asla ayrılmam o evden, onların benden baska kimsesi yok bırakmam onları diyor, bu duruma alıs diyormus. Böyle seyleri gördükce bende evlilikten soguyorum, bu kadar anneci bir erkek! madem annenden ayrı duramıyorsun ne diye evlendin arkadas?? Erkekleri anlamak mümkün degil..!

İcini karartmıs gibi olmak istemem ama kayınvalideyle yasayıpta mutlu olanı ne duydum, ne gördüm. Aynı evi bırakın, aynı bina da bile olmuyor..
Evin icinde rahat gezemeyeceksiniz, size ait olan sadece yatak odanız olmus olacak bunlar önemli seyler ve 2 yıl az bir zaman degil..

Son düzenleme:
aileniz ne istedi de nişanlınız kredi borcunun altına girmek zorunda kaldı?

ne istediler bilmiyorum ama sizin için ayrı bir ev açılmasını isteselermiş illa maddesel bişeyler isteyeceklerse

iyide herkes evlenince kendi evinde oturmuyorki hemen.bikaç sene kirada oturun ne olacakki.evliliğinin en güzel günlerinde kayınvalidenlerle oturmaktan daha zorda değil kötüde değil.evlendikten sonra bırak ailesini eşi bile değişiyor insanın canım bence ne yap et ayrı evde oturmaya çalış

Nişanlın ailenin borcunu yüklenmiş sende 2 yıl daha bekle seni düşünen yok sen niye kendi ezdireceksin kaynana ile oturmayı sen ne sanıyorsun? Ana oğul mutlu sen mutsuz aileside amma sorumsuzmuş ya 2yıldan fazla sürerse? Vaatler kanma bence sen kurbanmısın ? Bu 2 içinde çok göz yaşı dökersin nişanlının ruhu bile duymaz senide anlamaz anası kıymetli olur,aşk ateşin fazla değilse bekle onlar üzülsün kabul etmedin diye ,bunca yazılarıda elinin tersiyle itme

rahat oldugunu ve buna alıstıgını soyluyosun.. yasın cok mu buyuk? neden 2 yıl bekleyemiyorsun? ben dogumdan sonra 2 aya yakın oturdum kayınvalidemle aklımı yitirecektim ki birbirimize soyledigimiz kotu soz yoktu. ne yapsan gozune batar.alınır, surat asar. senden bekler her seyi vs..ben duymadım aynı evde mutlu olanı. hatta aynı apartmanda oturanı bile duymadım

Bunca tecrübe okuduktan sonra beraber oturmak bile bile lades yapmak gibi birşey gerçekten. Yorum yapanları dinleyin derim ben yakmayın kendinizi.

Ailem nisanlımda cok altın ıstedı ısteklerı bıtmedı bızdede ayrı eve cıkcak para kalmadı sımdıde ayrı eve cıkalım desem aılen okadar sey ıstedı nasıl cıkayım der...yapcam bıseyım olsa ınankı yapıcam ama elımden gelen bıse..2o mılyar yakın ısteklerı oldu...yoksa cıkıcaktık ayrı eve.hepınızın dedıgını dusunuyorum.ama su anda bana ayrı ev acın nasıl dıcemkı.

ailende karşı tarafın durumu yoksa niye istedi anlamadım son çözüm bence 2 yıl bekle kaynana ile oturma yada ailen isteklerinden vazgeçsin ayrı eve çık kolunda bilezikler sen kaynanayla oturacaksın mantığıma sığmıyor ?!altın neymiş ailen ile tekrar konuş !

iki sene kaynana evinde oturacagima
annemi iki sene yalniz birakmayip nisanliligimin tadini cikartirim
evlendigin zaman dersin keske daha cok nisanli kalsaydik diye

ayni evde ne dilediginiz gibi cilvelesebilirsiniz nede kafaniza gore
hareket edebilirsiniz
en basiti bir filmi bile kucak kucaga izleyemezsiniz
canin istemedigi zaman is yapmiyim olayida olmayacak
yaptigin kayinvalideye uymazsa once icine atar sonra lafini edecek
kotu biri olmasa bile bu boyle
bilmiyorum ama kendini ciddi bir disiplin altina alip cekerim diyorsan evlen tabii
ama bu arada iki sene dile kolay onlarla oturdugun vakit o altinlar sana ne gibi yarari olacak?

Canım ben olsam iki sene bekler ayrı eve çıkacağım zaman evlenirdim. Yaşınızı bilmiyorum hani ileri bir yaştaysanız ve bekleyemeyecek durumunuz varsa tamam anlarım ama gençseniz bence hem kayınvalide ile hem de eşininzle ilişkinizi riske atmayın....

ne olursa olsun kayinvalideyle ayni evde oturmamalisin bence..
2 sene daha gül gibi annenin evinde yaylana yaylana yat, rahat yasa daha iyi bence..
o 2 senede belki cok sey degisecek.. ev ev üstüne olmaz iliskiler belki yiprancak, kocan belki anne kuzusu cikacak seni gözü görmeyecekb
bilemessin.. 2 sene bitince belki rahatiz böyle diyecek esin nerden bilebilirsin? belki seni kandiracaklar?
kesinlikle yapma bence.. henüz gec degil bence dügünü erteleyin eyer yasiniz gencse..
benimde kayinvalidemler iyi insanlar ama her nekadar sevsemde asla ayni evde oturmak istemezdim..
herkezin bir hayali bir özeli var.. , atiyorum sen aksam tv karsisinda romantizim yaratmak istiyeceksin olmicak
istedigin yemekleri pisiremiceksin kafana göre.. istedigin dizileri seyredemiceksin, yorgun oldugunda istedigin gibi uzanip saatlerce yaramicaksin vb vb vb birsürü örnek var..
ben kabul etmezdim..

Son düzenleme:
Halen aileni ikna edemediysen bu yazıları onlara okut,

22 yaşındayım. 22 yılın 11 yılını hem dedem hem babannemle oturduk, dedem 99 yılında hakkı rahmetine kavuştu.. 22 yıldır da babannem yanımızda.. Şu an kendisi alzheimer hastası. 5 yıldır bilinci yerinde değil biz yedirir biz içirir biz uyuturz. Bizi tanımaz. Detaylara girmeye gerek yok, demek istediğim "çekirdek aile" denilen o konumda büyümedim, annem hep hizmetçi muamelesi gördü. Herşeyi yaptığı halde yapmadı dendi, yaptığı hiç bir şey gözle görülmedi. Yapmadıysa da ağzından burnundan getirdiler annemin. Amcamlar ve kuzenlerim tarafından ezildi, küçümsendi. ama tabi bizim yaşımız büyüdü ve artık dünya dursun karşımda ezdirmem annemi. Yıkarım ortalığı Canım annemm.. Hala babanneme bakıyor, sırf babama aşık olduğu için. Herşeye katlanmasının tek sebebi bu. Ve babamdan da allah razı olsun. Diğer oğulları annelerine köpek muamelesi yaptı ama içinde Allah korkusu vardı babamın.Her şeye rağmen hasta yaşlı bir kadını o insan müsvettelerinin eline bırakmadık.

Bildiğim tek şet hiç bir şeyin planlandığı gibi gitmemesi olacak. Eğer nişanlınızı ikna etme şansınız var ise lütfen kiraya çıkın. Ev almayı 5 yıl erteleyeceksiniz belki belki daha fazla.. Ama bunu yapmayın kendinize.. Çok üzülürüm inanın ki.. :26:

valla canım bana hemen evlenelim annemlerin ust katında oturalım dedi onu bile kabul etmedim yani, sen aynı evde yasamayı iyi göze almıssın

ev kredisi oduyo suan nişanlım, beklicez dedim kusura bakma ne zaman durum olur o zaman evleniriz, o zamana kadar da nişanlılıgın tadını cıkarırız. öyle de yapıyoruz

ne aceleniz var ki? beklesen cok daha iyi bence

canım bence nısanlını ikna et 1 odada olsa kiraya cıkın aılesıne duskunlugu varsa yakın yerden tutsun felan ama aynı evde olmak zordur yanı duyduklarıma gore..
ben kayınvalıdemlerle aynı bınada 10 yıla yakın oturdum hıcbı sorun yasamadım kayınvalıdemıde cok severm Allah razı olsun yanı bı büyügün yakınında olması her zaman ıyıdır tabı iyi ve anlayıslıysa..ama aynı evde olsaydık belkı sorunlar cıkabılırdı bence kiraya cıkmak konusunda baskın ol bunun yanında ayrıntılara fazla takılma beklentını coook yuksek tutma ki mutlu ol derim ben inşallah hersey yoluna gircek

ya isterse 1 göz oda olsun cirkin olsun ama yeterki cikin, 2 yil gecer 1 göz odada..yuvaniz olur birbirinize sarilirsiniz
bi sekilde olur ama ev üstüne ev olmaz! Ilk basta benim nisanlimda diyordu bizim evimiz 3 katli en üst cati katinda bir otururuz diyordu
ilk baslarda sesimi cikarmiyordum, ama zamanla aklima dank eti, istemiyorum dedim tartistik ama fazla uzamadan oda gördü anladi ne demek istedigimi..
simdi kendisi hep diyor surdan ev bakalim sunu alalim evimize, kendisi hayal kuruyor hep ve cokta güzel oluyor..
kendi evinin kapisini kendin ac, kendin kapa ! en güzeli bu.. ya yeni evli olacaksin cilvelesemiceksiniz istediginiz gibi..
ya cok af edersin o isi nasil insan yapar yan odada veya 2 oda ötede kaynanasiyla kayinbabasinin yatigini bilerek yaa
icim almiyor hic anlamiyorum böyle insanlar nasil yasiyorlar.. seninde bir hayalin yokmu?
mobilyalarimi su renkte alacam, kendi evimi kendim temizleyecem, kendi mutfagimda istedigim yemekleri pisirecem?
istedigim zaman canim isterle is yapacam, istemesse yapmiyacagim diye? ya kim istemezki bunlarii..
dünya iyiside olsa kayinvalidenlerle oturmak olmaz yaa. Herkezin ayri evi sart.. bizim burda bir kiz var evlendi
tam 10 sene kayinvalidesiyle oturdu, tek mahremleri yatak odalariydi. 10 yil sonunda ayri eve ciktilar oda Hamile kaldi diye..
evlerinde en eski mobilyalar var kimsenin kullanmiyacagi, ne bir yardim ne birsey yapmadilar kayinvalideleri..
ilk basta yapilsaydi hersey güzel dösenirdi, ve 10 sene oturdu ya insan 10 senede dünya biriktirir simdiki evleri sahane olmasi gerekirdi ama degil
sirf oturduklari 10 sene yasayip rahat edemedikleriyle kaldilar..
bak birdefa kayinvalidemlerle konustuk kizdilar üstümüzde niye oturmuyorsunuz diye bizde nisanlimla dedik istemedigimizi..
onlari sevmedigimiz istemedigimiz icin DEGIL, kendi evimiz olsun kendi hayatimiz olsun her iki tarafta rahat etsin diye.

anayis gösterdiler.. ilk basta zaten benim annem babam izin vermez böyle bir olay olsa.. senin ailen nasil karsi cikmiyor hayret ediyorum

Son düzenleme:
canım Allah yardımcın olsun inşallah sen bu topikte okuduğumuz diğer konulardan farklı olursun.

biraz daha bekleyip öyle evlensen hiç aklında böyle sorular olmasa daha iyi olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…