Evleniyorum

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.592
63
konularımı bilmeyenler için en bastan anlatayım.
Dügünüme cok kısa bir süre kala yüzük attım. Evim kurulmuştu herşeyim tamamdı. Kayınvalidemin kına gecesini gereksiz bulmasıyla baslayııp cıkan sorunlardan ötürü ayrılmıştık.
Ben çok üzülmüştüm. Çünkü dügünüme günler vardı diye, Elti adayım mutluluktan havalara uctu diye, herkes x cok iyi bi cocuktu onun sucu yok ahını aldın yüzün gülmez dedi diye. Sonra kendi kendime dedim ki sen bu cocuk hayatından cıkıyor diye üZülmüyosun ve barısma adımları hep reddettim. Kayınvalidemlere kalsa hazır dizili eve eltim gececek yeni esyalar bosuna gitmesin diye. Eski nisanlım bu süreçte evi bosaltmadı onlarada tek bi esyayı vermedi. 2 aydır ev duruyor öyle. Bende heryerden engellemiştim iletişimimiz yoktu. Sadece herşey tam kesinleşsin öyle dagıtırım evi dedigini duydum sağdan soldan. Ben kendi kişisel esyalarımı almıştım. Beyaz esyaları falan daha almamıştım. Annemin kanser oldugunu ögrendik yakın bi süre önce. Dün kapı çaldı ve eski nişanlım geldi. Çok şaşırdım, annemi ögrenmiş geçmiş olsuna gelmiş. Hiç ayrılık konularını acmadı bi 10 dk oturup gitti. O gidince annem gözleri dolu dolu keşke ayrılmasaydınız yuvanızı kursaydınıZ ben x i cok seviyorum dedi. Bende sonra gidip engellini kaldırdım ve mesaj attım. Gelmen beni cok sasırttı diye. O da neden sasırdın? Annen benim için cok degerli her ne olursa olsun ona karsı tavrımın degişecegi bi durum yok diye. Ben bu mesajına cevap vermedim. Yarım saat sonra nasılsın diye mesaj attı bende sence? Dedim. Vaktin varsa gelip alayım seni dedi o an hayır diyemedim geldi beni aldı 2 saat oturduk konustuk cok dil döktü barışmak istedigini söyledi bende tamam barışalım dedim. Bunu gercekten istedigimden mi yoksa sırf annemi mutlu etmek için mi yaptım bilmiyorum. Annem duyunca cok sevindi. Eski nişanlım dügün tarihini 2019 yılına alıcam dedi sanki içimden bişeyler koptu . Ne yapıyorum neden yapıyorum hiç bilmiyorum. Aslında barıstık diye mutluyum ama evlenmekten de cok korkuyorum artık. Hele ailesi.. o ne olacak bilmiyorum. Sözde cok sevinmiş onlarda. Bu aksamda bize gelecekler. Kafam cok karışık. Cok büyük bi boslugun içerisindeyim. Ve düsünmedigim tek sey kendim.

Dügünüme cok kısa bir süre kala yüzük attım. Evim kurulmuştu herşeyim tamamdı. Kayınvalidemin kına gecesini gereksiz bulmasıyla baslayııp cıkan sorunlardan ötürü ayrılmıştık.
Ben çok üzülmüştüm. Çünkü dügünüme günler vardı diye, Elti adayım mutluluktan havalara uctu diye, herkes x cok iyi bi cocuktu onun sucu yok ahını aldın yüzün gülmez dedi diye. Sonra kendi kendime dedim ki sen bu cocuk hayatından cıkıyor diye üZülmüyosun ve barısma adımları hep reddettim. Kayınvalidemlere kalsa hazır dizili eve eltim gececek yeni esyalar bosuna gitmesin diye. Eski nisanlım bu süreçte evi bosaltmadı onlarada tek bi esyayı vermedi. 2 aydır ev duruyor öyle. Bende heryerden engellemiştim iletişimimiz yoktu. Sadece herşey tam kesinleşsin öyle dagıtırım evi dedigini duydum sağdan soldan. Ben kendi kişisel esyalarımı almıştım. Beyaz esyaları falan daha almamıştım. Annemin kanser oldugunu ögrendik yakın bi süre önce. Dün kapı çaldı ve eski nişanlım geldi. Çok şaşırdım, annemi ögrenmiş geçmiş olsuna gelmiş. Hiç ayrılık konularını acmadı bi 10 dk oturup gitti. O gidince annem gözleri dolu dolu keşke ayrılmasaydınız yuvanızı kursaydınıZ ben x i cok seviyorum dedi. Bende sonra gidip engellini kaldırdım ve mesaj attım. Gelmen beni cok sasırttı diye. O da neden sasırdın? Annen benim için cok degerli her ne olursa olsun ona karsı tavrımın degişecegi bi durum yok diye. Ben bu mesajına cevap vermedim. Yarım saat sonra nasılsın diye mesaj attı bende sence? Dedim. Vaktin varsa gelip alayım seni dedi o an hayır diyemedim geldi beni aldı 2 saat oturduk konustuk cok dil döktü barışmak istedigini söyledi bende tamam barışalım dedim. Bunu gercekten istedigimden mi yoksa sırf annemi mutlu etmek için mi yaptım bilmiyorum. Annem duyunca cok sevindi. Eski nişanlım dügün tarihini 2019 yılına alıcam dedi sanki içimden bişeyler koptu . Ne yapıyorum neden yapıyorum hiç bilmiyorum. Aslında barıstık diye mutluyum ama evlenmekten de cok korkuyorum artık. Hele ailesi.. o ne olacak bilmiyorum. Sözde cok sevinmiş onlarda. Bu aksamda bize gelecekler. Kafam cok karışık. Cok büyük bi boslugun içerisindeyim. Ve düsünmedigim tek sey kendim.
Annenize gecmis olsuna gelmesi cok insani bi sey. Kendi durumunuz icinse, acele etmeyin

olayı tam anlayamadım. Kayınvalideniz kına gecesini istemiyorsa istemesin. Bence yaşlıları biraz duymamak gerekiyor, anneler ve babalar her konuda fikşr verir her konuda konuşur. Önemli olan eşiniz.

Eşiniz, annesini müdahele ettiriyor mu ilişkinize? Eşiniz, size değer veriyor mu? Sizi gerçekten seviyor mu? Önemli olan bunlar. Eğer size güzel davranıyorsa, annesini duymayacaksınız. Eşiniz sizin dediğinizi yapıyorsa, annesi konuşsun dursun.

Anneniz de hem seviyormuş. Annelerin daha tecrübeli olduğu açık, belli ki gözü tutmuş sevgilinizi. Siz de seviyorsanız, devam edin. Hiçbir evlilik kolay olmuyor illa ki. annenize de geçmiş olsun.

Bence düğün tarihi almadan önce delikanlı ile güzelce konuş. Eğer ailesini işin içine karıştırırsa tekrardan sorun yaşayacağınızı ve bu işin olmayacağını belirt. Ailesi ile artık yüzgöz olma aranda hep bir mesafe olsun.

Belki onlarsız delikanlı ile mutlu olabilirsiniz...

aradaki ambians büyü bozulunca tadı da kalmıyor hiçbir şeyin..
kv kına gecesi istememiş kendi bilir ben yapardım gelen gelir gelmezse beni ayıplamaz kimse.
bazı seyleri takmamak umursamamak gerek..

Konunu hatırlıyorum eltin olacak cadaloza hep beraber cırlamıştık ama nişanlına o zaman da çok suç bulmamıştım ben sanki.Tam hatırlamıyorum gerçi ama ailesi su katılmamış manyaklardı.Kına için masraf muhabbeti falan kötüydü.Denenmişi denemek anlamsız gelmiştir hep ama bazı şeyler de ikinci bir şansı hak eder.Kalbine ve sezgilerine güvenmelisin bence.

Nişan atıp evlenen bir arkadaşım var.Arkadaşım erkek , kız nişanı bozdu arkadaşımın annesi yüzünden.Şu anda 5 yıllık evliler çocukları var ama arkadaşımın ailesiyle küsler tamamen.Huzursuzluk bitmiyor yani.Bunu da düşün..

Önceki konulariniza hakim degilim . Ama eski Nisanliniz iyi birine benzettim sans vermeniz güzel olmus ama kartlari acik oynayin ve bu karisik duygularinizi anlatin ona belki icinizi rahatlatir. Ailesi hakkinda da konusun balik bastan kokar hesabi mesafeli olmak istediginizi söyleyin. Annenler bilir derler ya icinizi rahat tutun

Dügünü 2020 ye erteleme fikrini düsünün derim

konunun detaylarini bilmedigim icin,
aileler sebebi ile nisan atilmisken,
yeniden ailelerin bu kadar dahil olacagi planlara girismek pek mantikli gelmedi bana.

yani illa bu adamla evleneceksem de, cok gerekli olmadikca aileleri dahil etmem isin icine.
neden hemen geliyorlar ki mesela, gereksiz.

Bence denemeye değer

Bu akşam ailenin tavrına bakın , nişanlınızla net konuşun ailesiyle net olsun sonuçta sebep anneymiş kafayı oğlunun yuvasına gözüne dikmiş ,annenin müdahalesi olmayacağı konusunda söz versin net olsun

Kayınvalideden çok eltinize dikkat edim bence. Yüzsüze bak eve gelip oturmak neymiş, saçı başı yolunası.
Yolunuza devam edecekseniz nişanlınızla her şeyi oturup sınırlarınızı koyun. En azındam ailesiyle sizi çok yüz göz etmesin. Anladığı kadarıyla sizi de seviyor, ailenize değer veriyo yaptığını çok az erkek yapar, anlayışla karşılayacaktır. Bu yolda herkes çok konuşur, kına gecesini de en güzelinden yapın gelen gelir gelmeyen gelmez, hır gür çıkarmaya bile değmez. Annenize çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah, sizin için de hakkınızda hayırlısı olsun, dananın kuyruğu hesabı bu akşam gelişmeleri bekliyoruz

Aynı fikirdeyim negom. Çocuğun ümidini yitirmemesi eşyaları dagitmamasi çok hoşuma gitti. Çocuk inancını yitirmemiş ayrıca bu süreçte her şeyi detaylı düşünmüştür diye ümit ediyorum.
Kesinlikle, pişman etmeyecek gibi kuvvetli bir his mevcut bende 😊

Annenize geçmiş olsun öncelikle.

Ben eşimle berbat bir sevgililik döneminden sonra uzun bir ayrılık sonucu evlendim. O zamanlar çok yanlış bir insandı. Ama şu an çok şükür diyorum sorunlar illa ki olur önemli olan başa çıkma tarzınız.

Zamanla her şey daha güzel olur inşallah. Mutluluklar.

His bi ziyaret olmuş bence. Ayrıca az çok hangi konularda sorun yaşadığınızı biliyorsunuz sorunlarınızı çözmeyi deneyin madem barismissinjz acele etmeyin.

Aslında şu durumda her istediğinizi yaptırabilirsiniz gibi geliyor sonuçta çocukta seviyor sizi.
Ayrıca Allah anneciğinize şifalar versin. Ben annemin babamın sevdiği biri olsun isterdim hayatımda. Gerçekten anne babalar bilir hisseder. Annenizde seviyor çocuğu buda çok büyük bir artı.

Acik acik korkularinizi konusun, bakalim nisanliniz ne dicek, bugün de ailesinin tavirlarini bir ölcün ama ne olursa olsun dik durun, kendinizi ezdirmeyin. Olacagi varsa olcak zaten. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Back
X