Evleniyorum

Nisanlin evini dagitmamis beni rezil etti herkese triplerine girip seni yerden yere vurmamis anneni duyunca gelmis. Bana iyi ve asik.bir insan izlenimi verdi. Sorun onun ailesi ise onlari mumkun mertebe disarda tutarak.yuvanizi kurabilirsiniz bence

Sizden vazgeçmemiş, halen bir umutla beklemiş ve bir şekilde adım atmış bir insan var karşınızda.Sizi seviyor belli.Sizde seviyorsanız gerekeni beraberce yapın.Eşya,düğün,kına, altın meseleleri yüzünden çok ayrılıklar yaşanıyor. Ailelerden kaynaklı sorunlar çıkabiliyor. Şu aşamadan sonra isteklerinizi, yapacaklarınızı öncelikle birbirinizle konuşun. Aileler işin içine çok karışmasın.Siz anlaştıktan sonra gerisi teferruat.
Hayırlı olsun inşallah.

Kına gecesini gereksiz bulan bir kaynana ve çok vefalı bir damat adayı sizin yerinizde olsam bu adama bu kadar kolay kiymazdim size gerçekten deger veriyorsa annesini sizden uzak tutar sizde konuşarak gönlünuzden geçtiği gibi kına gecenizi yapabilirsiniz eş olacak kişi çok önemli bence bu nisanliniz bu mesafeleri koyabilecek ortayı bulabilcek birine benziyor sizi ezdirmez diye düşünüyorum ÇOK SEVIYORSANIZ HERŞEYE DEĞER diyorum ve gidiyorum

konularımı bilmeyenler için en bastan anlatayım.
Dügünüme cok kısa bir süre kala yüzük attım. Evim kurulmuştu herşeyim tamamdı. Kayınvalidemin kına gecesini gereksiz bulmasıyla baslayııp cıkan sorunlardan ötürü ayrılmıştık.
Ben çok üzülmüştüm. Çünkü dügünüme günler vardı diye, Elti adayım mutluluktan havalara uctu diye, herkes x cok iyi bi cocuktu onun sucu yok ahını aldın yüzün gülmez dedi diye. Sonra kendi kendime dedim ki sen bu cocuk hayatından cıkıyor diye üZülmüyosun ve barısma adımları hep reddettim. Kayınvalidemlere kalsa hazır dizili eve eltim gececek yeni esyalar bosuna gitmesin diye. Eski nisanlım bu süreçte evi bosaltmadı onlarada tek bi esyayı vermedi. 2 aydır ev duruyor öyle. Bende heryerden engellemiştim iletişimimiz yoktu. Sadece herşey tam kesinleşsin öyle dagıtırım evi dedigini duydum sağdan soldan. Ben kendi kişisel esyalarımı almıştım. Beyaz esyaları falan daha almamıştım. Annemin kanser oldugunu ögrendik yakın bi süre önce. Dün kapı çaldı ve eski nişanlım geldi. Çok şaşırdım, annemi ögrenmiş geçmiş olsuna gelmiş. Hiç ayrılık konularını acmadı bi 10 dk oturup gitti. O gidince annem gözleri dolu dolu keşke ayrılmasaydınız yuvanızı kursaydınıZ ben x i cok seviyorum dedi. Bende sonra gidip engellini kaldırdım ve mesaj attım. Gelmen beni cok sasırttı diye. O da neden sasırdın? Annen benim için cok degerli her ne olursa olsun ona karsı tavrımın degişecegi bi durum yok diye. Ben bu mesajına cevap vermedim. Yarım saat sonra nasılsın diye mesaj attı bende sence? Dedim. Vaktin varsa gelip alayım seni dedi o an hayır diyemedim geldi beni aldı 2 saat oturduk konustuk cok dil döktü barışmak istedigini söyledi bende tamam barışalım dedim. Bunu gercekten istedigimden mi yoksa sırf annemi mutlu etmek için mi yaptım bilmiyorum. Annem duyunca cok sevindi. Eski nişanlım dügün tarihini 2019 yılına alıcam dedi sanki içimden bişeyler koptu . Ne yapıyorum neden yapıyorum hiç bilmiyorum. Aslında barıstık diye mutluyum ama evlenmekten de cok korkuyorum artık. Hele ailesi.. o ne olacak bilmiyorum. Sözde cok sevinmiş onlarda. Bu aksamda bize gelecekler. Kafam cok karışık. Cok büyük bi boslugun içerisindeyim. Ve düsünmedigim tek sey kendim.
Damat adayınızı sevmiyor musunuz?
Seviyorsanız gerşsi teferruat, demek ki sizin arkanızda durmuş hala evlenmek istiyor.
Ama sanki sizin nişanlınızla ilgili mi soru işaretleriniz var acaba?
Yani ben çok genç ve cok hızlı evlendim, eşimin ailesi venle tanıştığı an evleneceğimizi öğrendi. Kaynanam şok oldu, direk hamile misin diye sordu falan. Ağladı gözümün önünde.
O akşam eşime dedim ki ben başka bi aileyi üzerek bi aile kuramam.
Eşim de bana dedi ki, biz izin almaya değil haber vermeye geldik..
ben biradaha hiçbirşeyi takmadım kafama. Çünkü kafamda soru işaretim yoktu.
Tabii siz şuan annenize de çok üzgünsünüz aşk meşk düşünecek haliniz de kalmamıştır.
Çok geçmiş olaun. Ne kanseriydi anneniz?

Annen için Yüce Allah'tan acil şifalar dilerim.
Diğer konuya gelince zaten ayrılmak için bahane arıyormuşsun ve bulmuşsun ve ayrılmışsın işte. Adamı sevmediğin açık. Hazırlıklar boşa gitmesin, elti sevinmesin vs vs ise işin ego kısmı.
Sevmediğin biriyle evlenip adamında başını yakma. İyiler böyle böyle harcanıyor işte. İyi biri o halde evleneyim diye adamın iyiliği kullanılıyor. Madem iyi birisi ilerde kendisini seven kıymetini bilen biri ile evlensin.

Ailesi gelecek dedim ama gelmedi. Beni kandırmış cok sevindiler diye resmen. Tek basına cıkıp geldi annen baban nerde dedim bahane uydurdu babam rahatsız gelemedi diye . Yalnız kaldıgımızda itiraf etti ilyedayla sorunumuz yok ama o ailenin evine gitmeyiz kırgınız demişler.

Önceki konularınızı hatırlıyorum nisan bozulma olayında üzülmüştüm çünkü nişanlın kaliteli birine benziyordu. Bak göstermiş bu süreçte de ne olduğunu. Herkeste kaynanasına gorumcesine eltisine bayılmıyor zaten. Söyle düşün o ailesiyle anlasipta kendisi ile anlasamadigin bi evliliğin olsa daha kötü olur. Sans vermeye değer bak annen de hasta haliyle moral bulmuş. Denemeye değer bence. Annenize de geçmiş olsun

Ailesi gelecek dedim ama gelmedi. Beni kandırmış cok sevindiler diye resmen. Tek basına cıkıp geldi annen baban nerde dedim bahane uydurdu babam rahatsız gelemedi diye . Yalnız kaldıgımızda itiraf etti ilyedayla sorunumuz yok ama o ailenin evine gitmeyiz kırgınız demişler.
Anneniz o haldeyken bile hala kinmi güdüyolarmış. Nişanlınız bi şansı daha haketmiş barışmışsınız ama madem kafanda soru işaretleri var dügünü bu sene yapmayın derim.

Dügünüme cok kısa bir süre kala yüzük attım. Evim kurulmuştu herşeyim tamamdı. Kayınvalidemin kına gecesini gereksiz bulmasıyla baslayııp cıkan sorunlardan ötürü ayrılmıştık.
Ben çok üzülmüştüm. Çünkü dügünüme günler vardı diye, Elti adayım mutluluktan havalara uctu diye, herkes x cok iyi bi cocuktu onun sucu yok ahını aldın yüzün gülmez dedi diye. Sonra kendi kendime dedim ki sen bu cocuk hayatından cıkıyor diye üZülmüyosun ve barısma adımları hep reddettim. Kayınvalidemlere kalsa hazır dizili eve eltim gececek yeni esyalar bosuna gitmesin diye. Eski nisanlım bu süreçte evi bosaltmadı onlarada tek bi esyayı vermedi. 2 aydır ev duruyor öyle. Bende heryerden engellemiştim iletişimimiz yoktu. Sadece herşey tam kesinleşsin öyle dagıtırım evi dedigini duydum sağdan soldan. Ben kendi kişisel esyalarımı almıştım. Beyaz esyaları falan daha almamıştım. Annemin kanser oldugunu ögrendik yakın bi süre önce. Dün kapı çaldı ve eski nişanlım geldi. Çok şaşırdım, annemi ögrenmiş geçmiş olsuna gelmiş. Hiç ayrılık konularını acmadı bi 10 dk oturup gitti. O gidince annem gözleri dolu dolu keşke ayrılmasaydınız yuvanızı kursaydınıZ ben x i cok seviyorum dedi. Bende sonra gidip engellini kaldırdım ve mesaj attım. Gelmen beni cok sasırttı diye. O da neden sasırdın? Annen benim için cok degerli her ne olursa olsun ona karsı tavrımın degişecegi bi durum yok diye. Ben bu mesajına cevap vermedim. Yarım saat sonra nasılsın diye mesaj attı bende sence? Dedim. Vaktin varsa gelip alayım seni dedi o an hayır diyemedim geldi beni aldı 2 saat oturduk konustuk cok dil döktü barışmak istedigini söyledi bende tamam barışalım dedim. Bunu gercekten istedigimden mi yoksa sırf annemi mutlu etmek için mi yaptım bilmiyorum. Annem duyunca cok sevindi. Eski nişanlım dügün tarihini 2019 yılına alıcam dedi sanki içimden bişeyler koptu . Ne yapıyorum neden yapıyorum hiç bilmiyorum. Aslında barıstık diye mutluyum ama evlenmekten de cok korkuyorum artık. Hele ailesi.. o ne olacak bilmiyorum. Sözde cok sevinmiş onlarda. Bu aksamda bize gelecekler. Kafam cok karışık. Cok büyük bi boslugun içerisindeyim. Ve düsünmedigim tek sey kendim.
iyi bir es olacaksa acele edin evlenin uzatmayin. sorun ailesiyse net olun sart kosun tavir koyun yuz vermeyin. cocukla ilgili sorun yokmus anladigim kadariyla gelmesi gercekten nazik bir hareket insan gibi insanmis bence..

Kına gecesini istemiyorsa gelmez konu kapanır benim kaynanamda akrabaları çağırmayın demişti onu mu dinleyecektik yaşanan yaşanmış herkese sağlam mesafe koyup mutlu olun derim ben hele o eltiyle hiç işiniz olmasın...

Annesine nazı sözü geçmeyen bir erkekle ne derece mutlu olunur ne kadar arkanda durur bilmiyorum ama inşallah mutlu olursun. Sanki içinde bir şeyler bitmiş gibi hissettim

Annenize acil şifalar diliyorum
Çocuk bana olgun olumlu geldi
Eltiyi dövesim geldi sevindirme onu
Git evine eşine ailene sahip çık
Diğerleri dış kapıda mandal olarak kalsınlar
Mutluluklar şimdiden

Nişanlı olgun birine benziyor ama ailesiyle aranızda denge kurabilmesi önemli.düğün için acele etmeyin derim.
Annenize de büyük geçmiş olsun Allah şifa versin.

Valla benim icime olumlu hisler dogdu, cocuk duzgun biri enerjisi aldim. Ote yandan ailesi cacaron ve edepsizse, yani cocuk basa cikamayabilir ne tipler var valla basa cikilmiyor...bence bu is olur. Mutluluklar dilerim.

Mutlu sonlara bayilirim. Insallah sizinki de oyle olur. Sadece ailesinin bu kadar erken ziyarete gelmesine takildim. Hasta ziyareti ise anlarim ancak olaylari baslatan kayinvalide artik bence aradan cekilmeyi umarim ogrenmistir. Bu arada elti ile umarim gorusmek zorunda kalmazsiniz.
Dugun icin acele etmeyin..

Son düzenleme:
Kiz kina yüzünden, elti kaynana yüzünden kocadan mi vazgecilir
Söyle diyeyim ailem de atti bana o golü, onlar yapmadilar kinami hatta evlenmeseydim daha bir dügün olacakti herkese
Ne yaptim fak di dügün dernek dedim eglendim
yani evet ailelerden cok sikinti cektik de bunlar yüzündne ömür boyu yasayip yaslanacagim adamdan vazgecmedim.
Bak tatlim yedi sene oldu evliyiz, ilk zamanlar cok canimiz yandi, kaynanam cok ugrasti benimle ama pes etmedik, su an verdigimiz kaardan cok memnunuz
Uzun vadede düsnmek lazim, dügün dernek gecici, bir günlük seyler
Erkekten eminsen gerisi bos, senin yaninda mi ona bak
Ki ilk zamanlar bana yapilan esime de yapilmis sayilir, onun da cani yanarken sadece kendime yapilmis saymadim beraber sarilip atlattik

Nişanlınız bence sizi gerçekten seviyor, ailenizi de sayıyor. Keşke o an ailesi ile ilgili konuşup söz alsaydınız. Ya da şu an bile yapabilirsiniz bunu. Her zaman arkanızda duracağına, olaylarda tarafsız olacağına dair vs. Bir de hiç istemeseniz reddederdiniz emin olun. Sonuçta siz sevmediğiniz için değil aile yüzünden yüzük atmışsınız. Bence hayırlısı olsun diyip, akışına bırakın. 🤗

Back
X