Evlenmeden başlayan sorunlar!

chilotta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
32
0
86
Manisa
kızlar, aynı lisede okurken tanıştığm biriyle 7/8 senedir bir birliktelik yaşıyorum... yaşımız küçük şu bu derken bu kadar uzadı, küçüklükten beri ailecek tanışıyoruz birde ona dayanarak sık sık evlerine gider gelir olmuştum, oturduğumuz yer küçük olduğu için birçok dedikodu çıktı, sonra annesi düne kadar annemle çarşıda karşılaşıp konuşurken dedikodulardan sonra konuşmaz oldu, o askerdeyken bende hayalini kurduğm öğretmenliği kazandım ve okudum. merkezde iyi bir şirkete girdm maaşım fln gayet iyiydi...
sevgilim askerden gelene kadar annesi konuşmadı bile benimle, kız kardeşi ile aynı sınıftaydık baktım oda konuşmuyo benlen,Oğulu bulunmaz hint kumaşı değil onlarda biliyor ki aldığım eğitim, işyerinde bulunduğum konumum, aldığım maaşım tipim fiziğim oğullarından çok çok fazla.
anlam veremedim neden böyle yaptılar.

Son düzenleme:
8 yıllık bir ilişkide,sorunlar çıkması çok normal.Az bir zaman değil çünkü.Sevdiğinizin ailesinin tavırları hoş değil,anladığım kadarıyla zaten kızı isterken sorun yaşamayacaklarını biliyorlar.Belki oğullarının tercihini onaylamıyorlar,belkide onlarında kendince anlam veremedikleri şeyler olup onlara tavır gösteriyorlar.2 tarafıda dinlemeden yorum yapmak zor bu durumda.Siz çizginizi belirleyin,madem haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz,kendi hayatınıza bakın.Üzerinize düşenleri formalite olarak gerçekleştirin ama kafanızada onu neden sormadı,böyle neden davrandı diye takmayın.Varsa bir problemleri bırakın kendileri açılsınlar size.8 yıl sonra hala tavrı bu olan insanlardan çok şey beklemeniz büyük yanılgı olur,kendinizi üzmekten başka bir işede yaramaz.

Oğulu bulunmaz hint kumaşı değil onlarda biliyor ki aldığım eğitim, işyerinde bulunduğum konumum, aldığım maaşım tipim fiziğim oğullarından çok çok fazla.

bunları görmeye karşılaştırma yapmaya başlamışsınız..sanki birşeyler bitmişte kayınvalide adayında arıyorsunuz kabahati..
8 yıllık bir ilişkiden sonra böyle sorunların olması çok normal. ben "sevgili" muhabbetini çok uzatmama taraftarıyımdır her zaman..

seni üzmek istemem canım ama tavırları pek hoşuma gitmedi.oğlunun 8 senelik kız arkadaşına öylemi davranır....
annene selam söylememeleri de ilginç geldi doğrusu.
acaba oğullarına düşündükleri biri mi var.
ben olsam evlerine girip çıkmam.
sen gelin adayısın evlerine çok sık girip çıkman söz nişan yokken bana pek doğru gelmedi
şimdiden kaynanalık görümcelik yapmaya başlamışlar

kayınvaldenin davranışları bana da garip geldi.
yani sürekli karşılaşıyosun ve kafanı çeviriyosun ayıp bence yaptığı.
bence sen görümceyle konuşmadığın için annesi de cephe almış sana.
ama daha şimdiden böyle küçük ayak oyunları başladıysa evlenince işin zor gibi geldi bana

Ben seni hiç istemediklerini düşündüm.....
İstemem ama yan cebime koy,diyorlar sanki.....

bence oğullarına dşündükleri başkabiri var veya vardı sen ortaya araya girince sana karşı bi soğukluk oluştu .aslında 8 sene az bir zaman değil nasıl olurda tavırları sana karşı orta derece olur bilemiorum . . .

Kayınvalidenin davranışlarında hiçbir şey yok kusurabakma..
Söz yok nişan yok, aileler tanışmamış, işin adı konmamış ama sen gelin olmuşsun, eve gidip gelmeler vs..
Ortada fol yok yumurta yok görümce_kayınvalide olaylarına girmişsin bile..Ne bu acele?

Nasıl desem? Evlenilmeden, erkek tarafı ile bu kadar yüz göz olunmasına karşıyım..
Modernlikle alakası yok.
Çok modern bir insanım tam tersine ama insanın bir ağırlığı olmalı bu konularda..
Karşı tarafa kendini saydırmak istiyorsan bu şart...

Bilemiyorum belki bu kadar sık evlerinde bulunman, kayınvalidene ters geliyordur, bu yüzden sana ve annene biraz çekimser davranıyordur olabilir, herkesin geleneği göreneği farklı.

Bence biraz araya mesefa koy, bu kadar içli dışlı olma hemen.
Görümce adayın ve kayınvalide adayınla aranda biraz mesafe olursa birbirinizi daha çok sayarsınız..

Koca adayın da maden bu kadar vasıfsız sana göre, neden hergün evlerindesin?
Biraz ağırlığını koy madem bulunmaz hint kumaşı değil..

sevgilin yokken neden gidiyorsunki oraya, henüz kaynanan bile degil, ki ben esim yokken bile kaynanama gitmem :smiley-cool:

Hadi cok iyi anlastigin bir kaynana yada görümce olsa gidilir belki, ama öylede degil..

Bence kendi hayatina bak bukadar kafaya takma.

Oğullarından üstün olduğunu düşünüosan neden oğullarına anneleriyle olan rahatsızlığını söylüosunki
Hiç kimse hiç kimseden ne ırk ne maaş ne başka şeyde üstün yada aşağı olamaz.

Herşeyi zamanında yaşamak varken daha önceden yaşamak neden -tatlicadiarzu-

insanlar sana surat yapıyorken bir kere bile ailen nasıl diye sormuyorken neden onların evinden çıkmadığını anlamadım.
ortada isteme, söz, nişan birşey yok siz eşya almaya başlamışsınız...
şahsen ortada hiç birşey yokken bu kadar samimi olmayı çok gereksiz buluyorum ben..

sana sımdıden kadın tavrını gostermıs bence ve yolundan donmeye nıyetı yok gıbı.sımdıden bunu yapan evlenırsen senı mahfeder gıbıme gelıyo.cok sorun cıkarır.cok kavgalara sebep olur gıbıme gelıyo.herseyı netlestırmeden bır gırısımde bulunma derım.

seninki nasıl bi durum biliyo musun görünen köy..bile bile lades..gibi canım..yani bu aile sana evlendikten sonra daha beterini yapacak bu gün gibi ortada..ve umarım öyle olmaz ama şimdi eşin ailesine tepki veriyormuş evlendikten sonra onların yanında olacak seni suçlayacak..ailem ailem diyecek..inşallah öyle olmaz ama çok yüz göz olmuşsun be gülüm ama eğer başka sorunlar da çıkarsa sevgilinde de yanlış görürsen hiç arkana bakmadan kaç derim ben..

işin zor gibi, hem kaynana hem görümce.
bence de kendilerince seninle bi problemleri var gibi canım.
düzelmez bence, böyle gider gibi.
annen ve sende ona göre tavır al,
hem evlenince de sana ve ailene karşı seviyeli olur.

Bir kere ortada fol yok yumurta yok, neden evlenrine gidiyorsun ?
Ben buna çok ama çok karisiyim...Her zaman agirlik yerinde gerek
Belkide bu tur davranislarindan annesinin hosuna gitmiyordur.

ha sunu da soyleyim...degismeeyecek...evlendiginizde devam edecek bu tur davranislari
ve bu esinle aranizda daima sorun olacak.

artik gitme, mesafe koy, agir tas yerinde gerek. bakalim ne olacak
ve daha simdiden gorumcenle kus olmandan hiç hoslanmamistir
bilmiyorum
hos degil hiç...soguk insani sevmem ama bir yandan da hakli
çok benimsemissin o evi çok

aynen katiliyorum ...

yaptığın kıyaslamanın nedeni sanırım şu;
kendi değerlerinin farkındasın, buna rağmen sevgilinin ailesinden, istediğin beğeniyi görmediğin için bu şekilde yazdın.
şunu unutma ki; oğulları onlar için bulunmaz hint kumaşı.
bana istenmiyorsun gibi geldi. bu çok önemli değil ama, istenerek alınan kaç gelin var ki?

bence, mutlaka kendini geri çek. özel durumlar dışında evlerine gitme mesela. üstelik kardeşiyle konuşmuyorsun.
daha resmi ol, evlenmeden fazla içli dışlı olmaya gerek yok.

kız kardeşi de kafana takma. yarın bir gün evlenince tabii ki düğününe de gitmelisin. ille de sarmaş dolaş olmana gerek yok. bir arkadaşımın düğününde abisi tek gelmişti, hoş bir durum olmuyor.

sevgilini de bu konularda sıkma bence. arada kalmasın. kendi ailesinin hatasını biliyor anlaşılan. bilmesi yeterli.
senin laflarınla ailesiyle tartıştıkça sana tavır almaya devam ederler.
annesinin, ailene selam söylememesi, yüzünü çevirmesi çok ayıp. ben olsam bu şekilde davranan insanlara tavrımı koyarım, evlerine sık sık gitmem. hatalarını anlamadıkça bu tutumum değişmez.

bence de neden bu kadar sık evlerinize gidiyorsunuz ki? Onların size karşı olan saygınlıklarını kaybetmişsiniz sanırım.. Ve bence onlar sizi oğullarının evleneceği kişi olarak değil de normal bir arkadaşları gibi görüyolar. Anlattığınız kadarıyla bunu anladım ben.. biraz kendiniz ger çekin ağırdan alın bakalım.. Bir bekleyin sizle ilgili dertleri ne söylesinler.. Kız tarafı kendini ağırdan satacağına bunu oğlan tarafı yapıyor. Ayrıca annenize davranışları da çok saygısızca. Annenizi de bu duruma düşürmeyin.. bir uzaklaşın hayatlarında sadece erkek arkadaşınızla görüşün.. derim ben...

kültür farkı diyorum
en istemediğin insana bile oğluna laf gelmesin diye yaparsın bu durumları
bence sen onun aradığı gelin tipi değilsin
aranızdaki bağdan dolayı ayıramıyorlarda
se bence umursama
boşver şeker
sende samimi olma onlarla ve bence bu durumu açma
salla gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…