Evlenmeden dnlenler....

tnmsz

yoruldum...
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
67
1
86
40
Konya
merhaba arkadaşlar,
içimde büyük bir korku belirsizlik ve korku var.ve de başta ailem olmak üzere kimse ile paylaşamıyorum.çünkü düğünüme tam bir ay kaldı , nişanlımla düğün sırası yaşanan maddi kaygılar dışında hiçbir problemim yok.zaten sekiz senedir sevgiliyiz bir yıldır nişanlıyız.ailesi ile de benden ziyade nişanlımın problemleri var.ama zaten evlenince farklı sehirde olacagız.zaten içimdeki huzursuzlugun sebebi onlar değil.
arkadaşlar evlenince sanki ailemi sonsuza kadar kaybedecekmişim gibi geliyor,onlardan ayrılmak çok zoruma gidiyor.sanki onlara ihanet ediyorum ve daha geç evlenmeliymişim gibime geliyor.ayrıca şunu da belirteyim öyle mükemmel sevgi dolu bir ailem falan yok annemle babam hiç anlaşamıyorlar abimin psikolojik problemleri var.onları böyle bırakacagımı bilmek beni çok korkutuyor çok çaresiz hissediyorum kendimi.çok yoğun bir suçluluk duygusu hakim.bunlar doğal mı geçer mi kendimi nasıl rahatlatabilirim???
şimdiden teşekkür ederim hepinize...

ya çok özür dilerim yanlış yere açmışım konuyu nasıl taşınır bilmiyorum(

evlenmeden önce yaşanan genel problemler canım bunlar..bak ben 1 senelik evliyim hala kurtulamadım bu düşüncelereden üstelik aynı şehirde olmamıza ragmen..ama zamanla geçio emin ol ve içini ferah tut...tabiki aileyibi kenara atmamak gerkio ama sana evlendikten sonra kalan en büyük kişide kocan oluo..merak etme ailen sen mutlu oldugun süre içerisinde hep mutlu olucak canımm

bunlar çok normal bence
bende babamı 1.5 yıl once kaybettim annem ve kardesim ben evlenirsem tek kalacaklar diye içim içimi yiyor evlnmek istemiyorum sırf bu yüzden bir yanımda çok istiyor
ama kararımı verdim
senin hakkndada herseyin hyırlısı olsun üzülme bence dert değil bugamyoncuiremsu

of yaa ben de aynı düşünüyorum
sanki anamdan babamdan koparıp alıyolar beni mafoldumben mafoldumben
ama sanıtorum herkes evlenirken böle hislere kapılıyor ve evlendikten sonra geçiyor
herşey yoluna giriyor.... yeni balangıçlar korkutuyor insanı
kendi kendime böle düşünerek rahatlamaya çalışıyorum..
kalbim dur eleme diyor mantığımda bunu herkes aşıyor düşünme mutlu ol diyor....

her anne babanın yürekten tek isteği,
çocuklarının mürüvetini görmek,mutluluklarını görmektir...
hissettikleriniz normal duygular,doğup büyüdüğünüz evden,
anneden,babadan,kardeşten ayrılmak zor geliyor ama
siz de artık bir yuva kuracaksınız,olumsuz değil,olumlu düşünün lütfen...
ailenizi kaybetmiyorsunuz ki,evlendikten sonra siz ne kadar mutlu olursanız,
aileniz bir o kadar mutlu olacaktır...
bu düşünceleri atın kafanızdan ,bakın bizler de evlendik,
önemli olan aile bağlarını güçlü tutmaktır...
size şimdiden mutluluklar diliyorum...
sevgiler...

annenizi, babanızı ya da kardeşinizi siz sırtınızda taşıyamazsınız...
onların kendi hayatları var o hayat içinde varlıklarını sürdürecekler...
siz de kendi hayatınıza kendi mutluluğunuza bakın...
ailenizi arkanızdan falan vurmuyorsunuz evlenerek...
eğer bunu evliliğinize taşırsanız mutsuz olursunuz...
hayatın genel kuralı sevdiğiniz adamla var olmayı seçiyorsunuz artık...
başka bir hayat içerisinde akmayı...
yıllar boyunca anne babanın dizi dibinde zaten kalamazsınız...artı kalmamalısınız...
sevgi saygınız her daim devam etsin... sizi dünyaya getirdikleri, iyi-kötü her türlü emekleri için her zaman minnet duyun... zor zamanlarında her daim yanında olun...
bu kadar...

ben ilk önce şunu belirtmek isterim ,çok uzun birlikteliklerin ardından yapılan evliliklerdeki monotonluk hep gözüme çarpmıştır.8 yıl beraberlik,1 yıl nişanlılık 9 yıl.umarım sizdede öyle olmaz.
evlenmeden bir kadın böyle şeyleri düşünür ama üstünde durma.evlenmenin,sevdiği insana kavuşmanın heyacanı içindedir.evliliğin ilk 2 yılı çok zor geçer sonra kadın kendi evinin kıymetini bilmeye anne evi, kendi evim ayrımını kabul eder.ilk 2-3 yıl bu, ailemi özlüyorum duyguları çok oluyor ama sonra alışıyor kadın.hatta öyle oluyorki bir süre sonra annesine ,"evimi özledim" bile diyebiliyor.annede "burası senin evin zaten" diyor zaten,gülümseyip"tabi"diyorsun ama kendi evinin rahatlığını hiç bir yerde bulamıyorsun.yani, gelip geçici takma böyle şeyleri.

Son düzenleyen: Moderatör:

bu kırmızıyla çizdiğin konuya katılmıyorum öncelikle.
ben de 8 yıl birliktelikten sonra evlendim. 3 yıllık evliyim.
ayrıca bu 8 yıllık birlikteliğin içinde 1,5 yıl birlikte yaşamak da var.
gayet de konuşulacak şey kalıyor niye kalmasın.
evet uzun birliktelik belki ilişkiyi yıpratabilir ama sonundaki evliliğe iletişimsizlik olarak yansımaz.

konu sahibinin durumu ise normal.
evlilik öncesi çoğu kız aynı düşünceye kapılabiliyor.
ama sonuçta annede genç oldu ve o da muhtemelen evlenirken aynılarını düşündü.
geçici birşey bence..

hayat gayesi nedir?...
doğmak
evlenmek
doğurmak
ölmek

annemiz babamızın ailesi yokmuydu, onlarda bu durumu yaşamadılar mı?
ayrıca eşinin de ailesi yokmu? o da üzülmezmi her ne kadar anlaşamasa da

sende bi yere kadar ailenin içinde kalabilirsin, çünkü seninde bi aile kurman gerekiyor.
böyle psikolojik savaş içine sokma kendini.
rahatla seni kaçırmıyolar, sadece sana yuva kuruluyor hemde çok sevidğin kişiyle

arkadaşlar gercekten çok teşekkür ederim.hiç tanımadığım insanların objektif yorumları beni etkiliyor.yazılan çoğu şeyi ben de kendi kendime tekrarlıyordum ama ille de bir başkasından duymak gerekiyor hem de tecrübelilerden....

evlilik öncesi az çok herkesin hissettiği şeyler.
fazla takma ve bu mutlu günlerin tadını çıkarmaya çalış
şimdiden mutluluklar.

Bunların hepsi geçecek canım.Herkesin evlenmeden önce düşündüğü şeyler bunlar.Anne babadan ayrılmak çok zor elbet ama sonunda birgün ayrılacaksın işte ha birkaç yıl önceeee ha birkaç yıl sonra.Sevdiğin insanla birlikte olduğun zaman hepsiini unutacaksın bunların.Seninde bir ailen olack tıpkı annen ve baban gibi ve çocukların olacak tıkı senin gibi.Bir gün onlarda senin bıraktığın gibi bırakacaklar seni böyle düşünerek.Bu devran hepp böyle sürecek işte..Yani her zaan yaşanan ve yaşanacak şeyler bunlar düşünme bu kadar....

Umarım bu gibi durumların geçici olduğu doğrudur....
Zira düğüne son 1 ayım kaldı ve psikolojim alt üst...

çok doğru arkadaşımkaydirigubbakcemile5

pazar günü bi arkadaşım evlendi ve anlattıgın şeyleri oda yaşadı ayrılmayı bile düşündü ama evlendi çokta mutlu inşallah seninde geçer bu psikoloji

olurmuş evlenecek olan kızlarda bu durumlar

sitedeki evlilik hazırlıgı bölümüne takıl biraz bence. orada acılan konulara felan bak. tek olmadıgını göreceksin.
bu garip duygu evlenmek üzere olan bütün bayanları sarıyormus.
duygusal yapımız oldugundan olsa gerek
hem aglar hem giderim işte.... boşa söylenmemiş bu laflar

mutluluklar dılıyorum umarım gecıcı bır hıstır
guzel dusun guzel olsun :)

Ya boşyere kendini üzmeye çalışma...ne güzel işte sevdiğin adama temelli kavuşuyorsun..daha çok buna odaklan..düşünsene güne birlikte uyanacaksınız. Bundan daha güzel ne olabilir. Ayrıca şuan hissettiklerin de çok geçici şeyler. Artık senin yuvan eşinin yanı oluyor..bi kere bunu tattıktan sonra anne evinde rahat edemiyorsun zaten..ille de kendi evim diyorsun. Başlarda hergün arar sorarsın zaten anneni..yuvana alışmanda annen yardımcı olur bir süre..uzaktan ve telefonla dahi olsa. Neyse sen şimdi daha çok sevdiğin adamla güne uyanma hayal ve heycanları ile yaşamaya bak. Herşye hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…