evlenmeden görümceyle sorun :/

Canım bu konuyla ilgili sen kesinlikle haklısın sen onların ailesine Allah izin verirse gelin olarak girecek bir insansın, sen bir genç kız olarak merhaba demeye tabiki çekinirsin, bende olsam bende çekinirim ama o hem senden büyük hemde nikah ta büyük bu şekilde davranmaması gerekiyordu, biraz alttan alıp merhaba deseydi sen ona çok daha farklı yaklaşırdın... Maalesef cahillik, cahillik derken ailede alınan eğitimden bahsediyorum eğitim ailede başlar bunu her zaman savunan bir insanım. Sen yine terbiyeni bozma alttan al elbet birgin yollarınız bir yerde kesişir o zaman lafı yerine oturturursun...
şimdi siz aileede alınan egitimle bu konuyu ne alaka kurdunuz anlamadım!!! hem de tanımadıgınız kişiler hakkında ,burdan aile terbiyesine bağladınız ya .. sizinde dediğiniz gibi iyi bir aile egitimi almıs biri olarak yollar bir yerde keşişirse lafı yerine oturturrrr (ailenize saygılar)

Son düzenleme:
genç kızlarımızda bir özür mü var?
merhaba bile diyemiyorlar =)
ben söyleyeyim o çocugu seviyorsan
ailesinin seni sevmesini sağla.
dengesiz konusuna gelince abimde gelip kız arkadaşıyla ilgili
bu tarz şeyler söylemişti başta.
eminim benle de ilgili ona söylemiştir.
erkekler orta yol bulmaya çalışırken saçmalayabiliyorlar.
bunu unutma.
bir kız kardeş olarak çok rahat şunu söyleyebilirim.
onay almadıysan giriş yapamazsın.
çok değer verirler kardeşlerinin görüşlerine.

onay almayıp o aileye katılsan da hep bir sorun ve birbirinize üstünlük taslama gibi bir sürece gireceğiniz aşikar:31::31:

genç kızlarımızda bir özür mü var?
merhaba bile diyemiyorlar =)
ben söyleyeyim o çocugu seviyorsan
ailesinin seni sevmesini sağla.
dengesiz konusuna gelince abimde gelip kız arkadaşıyla ilgili
bu tarz şeyler söylemişti başta.
eminim benle de ilgili ona söylemiştir.
erkekler orta yol bulmaya çalışırken saçmalayabiliyorlar.
bunu unutma.
bir kız kardeş olarak çok rahat şunu söyleyebilirim.
onay almadıysan giriş yapamazsın.
çok değer verirler kardeşlerinin görüşlerine.

Sizin gibi düşünen aileler oldukça daha çok yuvalar yıkılır ama unutmayınki hiç bir insanın mutsuzluğu üzerine de mutluluk kurulmaz eskilerin deyinmiyle eteri gider beteri gelin gideni de arar olursunuz...

gorumce adayinizin yerinde olsam ben de selam vermezdim hatta sizi facebookdan eklemezdim bile.sevgiliniz sizi tanistirmak istemis ve siz yuzyuze gorusmek yerine sanal ortamda muhattap olmak istemissiniz.
ben bunu saygisizlik olarak algilardim.
bu sekilde davranarak zaten 1-0 yenik dustunuz.
karsi tarftan da artik fazla olumlu bisey beklemeyin.

bugün sevgilisine kız kardeşini kötüleyen adam yarın da aynısını sevgilisine yapar..

demek artık gelin-görümce tanışması bile facebooktan oluyor,bilişim çağı bu işte :39:

şimdi sizin eşleriniz sevgilileriniz aileleri hakkında hiç mi olumsuz yorumlar yapmadı ya da yapmıyor???

şimdi sizin eşleriniz sevgilileriniz aileleri hakkında hiç mi olumsuz yorumlar yapmadı ya da yapmıyor???

canım çok doğru bir söz vardır : ''sevgilin de olsa nişanlın ,eşin de olsa kendi ailenin içinde konuşulan ailenin içinde kalmalı.'' bilmesi gerekenleri bilmeli insanlar.

bazen olur konuşulur ama sizinki maşallah sakız gibi uzadıkça uzamış. burada erkek arkadaşınız tavrı hoş değil. orda konuşulanı gelip sana taşısın. seninle konuştuğunu gidip ailesine taşısın. sonuç bu oluyor işte lafa laf eklenip insanlar olayları farklı algılıyor. tanışmadan duvarlar örülüyor.:17::17:

Sizin gibi düşünen aileler oldukça daha çok yuvalar yıkılır ama unutmayınki hiç bir insanın mutsuzluğu üzerine de mutluluk kurulmaz eskilerin deyinmiyle eteri gider beteri gelin gideni de arar olursunuz...
gelin aldığım falan yok :)
ama azıcık zeka ve genel gözlemle insanın edindiği fikir bu.
erkekler de sanıldıgı kadar saf ve salak değil.
daha ortada reel bir tanışma bile yokken.
atışmaya başlayıp, laf trafiği başlatan sevgili ya da abla olsun.
ki bence biri daha çok tetikleyip çocugun başında konuşuyordur.
ondan tiksinmeye ve itilmeye başlar.
aileme saygı duymayan bir erkeği hayatıma almayacagım gibi
kardeşlerim saygı duymayan bir eş almasını istemem ve uyarırım.
dinlemeyen zamanla görüyor zaten. iş işten geçmeden bu arkadaşta aklını başına toplasın bence.
bunu yapan benim kardeşimin sevgilisi olsa, asla muhatap olmaz evleniyorsa da nişan günü tanışırdım.

yapmaz olurlar mi hic?
hatta ben de ailemden annemin,babamin ya da abimin bazi huylarini sevmedigimi,ve bazen gina geldigini esime soylerim esim de kendi ailesi hakkinda bana soyler.
ama gaza gelip de zaten "sen de boyle dusunuyorsun"diye birbirimizin ailesini kotulemeyiz.
sonucta aile ailedir.
atilip satilinmiyor maalesef!!!

Son düzenleme:
o halde facetende eklemezsin sorun olmaz yanı.ekleyip konuşmam mı diyorsun ya da.

hayır hiç eklemem.. ne gerek var ki.. karşımdaki eklerse kabul ederim ama o bir şey demeden de konuşmam..
ha geçenlerde erkek arkadaşım da bana dedi mesela istersen ekle ablamı face den diye, önce tanışalım da sonra ekleriz, eklesem ne konuşacağım tanımadığım insanla dedim..

25 benım yasım erkek arkadasım 27 kardesı 26 :))) çok komik ya şu durum gerçekten...Olan oldu bakalım yüzyüze gelince nasıl olur:))

yaşınız küçük de değil niye böyle face den eklesin muhabbeti olmuş cidden anlamsız.

ya da o selam vermedi bende yazmadım o yazmayınca . yok o eklesin vs.. bu söylemleri görünce yaşınız küçük sanmıştım ama dediğim gibi önyargılarınızdan kurtulun.

erkek arkadaşınızdan rica edin ne konuşuyorlarsa sana anlatmasın. yüzyüze görüşmeye gideceğiniz zaman da bu yaşananlar olmamış gibi hazırlanarak gidin. baştan onu elemeyin kafanızda.:24::24:

yaşınız küçük de değil niye böyle face den eklesin muhabbeti olmuş cidden anlamsız.

ya da o selam vermedi bende yazmadım o yazmayınca . yok o eklesin vs.. bu söylemleri görünce yaşınız küçük sanmıştım ama dediğim gibi önyargılarınızdan kurtulun.

erkek arkadaşınızdan rica edin ne konuşuyorlarsa sana anlatmasın. yüzyüze görüşmeye gideceğiniz zaman da bu yaşananlar olmamış gibi hazırlanarak gidin. baştan onu elemeyin kafanızda.:24::24:

ona laf taşımaması gerektiğini söyledim zaten.hiç hoş değil yuva bile yıkar.tamam dedi ama korkuyorum huylu huyundan vazgeçmez.ben dert bır tane değil :))

Doğru düzgün gitseydiniz bir yere, yüzyüze görüşseydiniz, 'bana slm demedi' gibi sorunlar yaşanmazdı, önce gören verirdi selamı.

Yüzyüze görüşene kadar sevdi, sevmedi, sevdim, sevmedim muhabbetlerini askıya almalısınız.

Elbette eşlerin ailesine kızdığı dönemler olur ama burada erkek arkadaşınız kardeşi hakkında 'kötü niyetli ,fesat gibi..' bir cümle kullanmış yani kızgınlıkla söylenen bir söz değil onun sözde kişiğini size kötülemiş sizde doğal olarak tepkili yaklaşmışsınız...Banada nişanlım ailesinin bir ferdi hakkında daha çıkarken kötü birşey söyleseydi durup düşünürdüm önce onu irdelerdim...Neyse siz sanırım bu duruma takılmıyorsunuz o halde bu saatten sonra yapmanız gereken konu üzerinde çok fazla durmayın ve olayları akışına bırakın..
Ama bence öncelikle ön yargılarınızdan bir kurtulun şeffaf olun, hem belli mi olur belki başka gözle bakarsanız çok seveceğiniz bir kişi ile karşılaşabilirsiniz..

Doğru düzgün gitseydiniz bir yere, yüzyüze görüşseydiniz, 'bana slm demedi' gibi sorunlar yaşanmazdı, önce gören verirdi selamı.

Yüzyüze görüşene kadar sevdi, sevmedi, sevdim, sevmedim muhabbetlerini askıya almalısınız.

bencede bu gbi onemlı tanısmayı neden sanallastırma gereksınımı duydunuz ben anlamadım?

Yine bir face book rezaleti :) Allahım ilişkileri neden bu kadar basite indirgeriz ben anlamam ki :)

Benim eşime de bir sürü kız bulmuşlar yani söylenen de oldu tabi benim varlığımı bilmeden ne yani herkese düşman mı kesileyim ama neden seninle daha tanımadan derdi onu anlayamadım bir insan tanımadığı insanı nasıl sevmeyebilir ??

slm kızlar benım ciddi bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz. Erkek arkadaşımın 2 tane kız kardeşi var.Biri 1 yaş küçük ve evli diğeride 9 yaş küçük. Erkek arkadaşım evli olan kardeşiyle tanıştırmayı çok istedi bende o zaman facebooktan beni eklesin ve tanışalım dedim. Neyse ekledi beni ama slm yazmadı kız bana :)) o yazmayınca bende yazmak istemedim. 1 hafta geçti bende erkek arkadaşıma söyledim, o da gitmiş sormuş kardeşine neden slm yazmıyorsun konuşmuyorsun diye. o da işim var yoğunum filan deyip daha sonra yazarım deyip geçiştirmiş. neyse bu gitti böyle...Erkek arkadaşımın facebook şifresi var bende. Bir gün açtım kardeşiyle konuşmalarını okudum. Bu benimkine kız bulmuş çalıştığı iş yerinden...hep birilerini ayarlama çabası içindeydi zaten..Bende sinirden engelledim hem kardeşini hemde erkek arkadasımı...Biz barıştık ama kardeşi sevmez oldum ve engelli kaldı.

Anlaşılan biz birbirimizi tanımadan nefret eder olduk. o beni istemediğini ve sevmediğini söylüyormuş abisine..bende sevmiyorum zaten. kardeşide bunu bılıyor.

Zaten erkek arkaşım kardeşinin kıskanç kötü niyetli biri olduğunu ve kendisini çekemediğinden böyle yaptığını söylüyor..Boşver diyor.

sizce nasıl yaklaşmalıyım???:31:

valla cnm erkek arkadaşın şimdi kardeşi için '' kıskanç,kötü niyetli '' der ama evlenince inan kardeşinden iyisi olmaz...evli olan bütün herkes bu fikrime katılacaktır..evlenmeden önce ailesinin adını ağzında duymazsn evlendkten sonra kıymetlenirler..bence kardeşiyle sorununuz varsa bu size de yansır..ya yalandan da olsa aranızı düzelteceksin yada kavga gürültü gidecek

yalnız başlıkta da sorun var,başlık evlenmeden değil tanışmadan olmalıydı:1:

bence tanısmak ısteyen bırıne faceden eklesın demenız cok yanlıs olmus..Yanii lütfedıp bi selam verseydınız keske..Beklemek yerıne..Sizden bı talep gelmeyınce gorumcenızde kendını gerı cekmıstır.. Bende olsam abımın esı bana ılk basta bu sekılde davranısı olsa bende sogurdum..Erkek arkadasımın ablaları benı ekledıler.Epey buyuk oldukları halde ve hıc tanısmadıgımız halde..Hıc selam vermemıs olmalarını hıc sorun etmedım..Keske bunu sıkayet olarak erkek arkadasınıza ıletmeseydınızç..

Back
X