Evlenmeden önce...

Arkadaşlar insanların evlenmeden önce yaşadıkları ilişkide yoğun olarak cinsellik konuşmaları normalmidir?

Bana göre normal değildir.
Cinselliğin nesini konuşurlar anlamam.
Yaşarsın ya da yaşamazsın o kadar.

Arkadaşlar insanların evlenmeden önce yaşadıkları ilişkide yoğun olarak cinsellik konuşmaları normalmidir?

Konuşmakla kalabiliyorsanız zararsızdır, konuşmak sizi rahatlatıyor mu yoksa dahada da mı geriyor buna göre konuyu kapatırsınız. Ama bence konuşmakla kalmıyor sanki ilerletmek istiyor gibi... erkeklerin hep yaptığı budur zaten, bir açık bulsa hemen kullanacak. Asla bu konularda bilgili davranmayın, utandığınız için konuşmak istemediğinizi falan söyleyin. Yoksa size olan talepleri ve saygısı ters orantıda gelişebilir...

bence kendinize konuşacak başka konular bulmalısınız... yoksa ilişkiniz saygı yönünden kötü gidebilir.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? bu konuda konuşmak sizi rahatlatıyor mu yoksa geriyor mu?

Konuşmadık diyen var mı =)
Varsa öyle bir dünya , bizde gelelim ..

biz şimdiki eşimle ne flört döneminde , ne nişanlıyken ve hatta nikah için sağlık ocağına gittiğimizde aile planlaması için seminer veriyorlardı girin dediler ona bile giremedik. konuşmadık. Cinsellikle ilgili ne konuşulur ki.... Kocan olmayan adamla neyini konuşacaksın , yaşamadığın şeyin neyini konuşacaksın... Her fikre saygı duyarım ama bana saçma geliyor. O kadar da uzun boylu olmamalı , bazı değerler olduğu gibi kalmalı...

Cinselligin nesini konusuyorsunuz anlamadim?
Evlenince veya beraber olmaya baslayinca sunu da yapariz, bunu da yapariz gibi seyler mi? Yoksa genel cinsellik hakkinda fikir belirtmesi mi? O da surekli olmaz zaten. Bana surekli cinsellik konusmak itici gelir. Yanimda surekli akli fikri sekste oldugunu dusundugum bi adamla gezmek istemezdim.

erkekler size soylemese de zaten zamanlarinin cogunu seks dusunerek geciriyorlar. hatta sizi dusunup dusunup neler yapiyorlar bir bilseniz :) yani oyle temiz saf erkek diye birsey yok. zaten temiz ve saf olmak icin seksi hayatindan dislamak diye birsey de olmamali, sacma. seks sadece evlenilince dusunulecek bir konu diye yaklasmak vajinismusa kosmak gibi birsey. seks sadece erkege sunulan bir odul ya da sadece evli olundugu zaman zevk alinan birsey degil arkadaslar. hele de soz konusu turk erkegi ise, size cok masum, mazlum numarasi cekenler de dahil, hepsi seksi kisisel zafer olarak gormekte ve bu zaferi genc yasta elde edemezlerse alay konusu olmaktalar. ha konusmak istemezsiniz, rahatsiz olursunuz, sizi ilgilendirir, istediginizi yapmamaniz icin hic bir neden yok, kesinlikle saygi duyulmali. ama diger insanlar seks hakkinda konusuyor ve buna da saygi duyulmali. fantazilerini, isteklerini, meraklarini, endiselerini dile getiriyorlar. ozellikle yapmak isteyip de baski yuzunden yapamayanlar. cunku hepimiz insaniz. hepimizin icguduleri var. kendimizi frenlesek da, icgudumuz orada. ne kadarini baski altindan cikaracagimiz da bize bagli.

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Konuşmak istediğimizden dolayı değil ama bazen konuşurken bir bakıveriyorum bu konudayız.Karşımdaki insanla yakınlaşma bile yaşamadık(ellerimiz bile değmedi) Birbirmizden hoşlanıyoruz Çok uzun süre konuştuğumuzda konu buraya geliyor.İkimizde evlenmeden önce cinsellik yaşamaya karşıyız.Ama sonrasında pişman oluyoruz tövbe ediyoruz Böyle kısır bir döngü yaşıyoruz...Kafam karıştı

Cinselliğin konuşulacak bir şeyi yok aslında. Ama evlenmeden önce cinsellik düşünmüyorsanız konuşarak/hayal ederek tatmin olma yoluna gidilebilir. En azından arzuladığın, istediğin kişiyi hayal edersin.

konuşarak kişiler bu konuda uyumlu olup olmayacakları hakkında biraz bilgi edinebilirler.
Sonra hiç konuşmadan bir şey yaşamadan evlenince beklentiler karşılanmayabiliyor..
Konuşulabilir bence saygı çerçevesinde basitleştirmeden.

karsındaki insana güvenin varsa olabilir ama yoğun olması normal mi değil. evlilikten önce konusacak çook konu var çünkü :))

bence cinsellik yasamamızda surekli olan bisey .. yasasak da yasamasak da tv lerde olsun internette olsun artık her seyde cinsel icerikli reklam vb var sacma gelen olmus bazı arkadaslara.. ne demek sacma ya esin ya da sevgilin seninle cinsellik konusmalı neyi svip neyi sevmedgini anlamali ha konusmasın dersen o da gider baska kadın kız larla konusur bosanmaların cogu da cinsel uyusmama sonucu anlasamama sonucu bitiyo.. neden ??? konusulmadgı icin.. cinsellk sadece yatakla degil ...tum sosyal medyada zaten gorsel olarak gozumuzun onunde..

Bu adamın cinsel takıntıları var canım benim demedi deme. Tövbe etmek ne yaaaa. Fiki almak amaçlı diyelim ki edepli bir iki soru sordu zaten bu tövbeyi gerektirmez. Ne konuşuyorsunuz merak ettim şimdi.

Offf bu adamı gözüm tutmadı.

Arkdaşlar öncelikle cinsellik knusuyorum bnce normal diyen herkese saygım var .... Etrafımda bircok kişi tnıyorum ....Konustuğunu acıkca söyleyen bunun doğal oldğunu ve hatta evlenmeden önce nelerden hoşlanıp hoşlanmadğımızı söylememiz normal diyenlerini tanıdım .....SEVGİLİ flört döneminde konusulabilicek bircok konu varken neden cnsellik ? ayrıca bence nişanlılık döneminin evliliğe son 1-2 ay kala döneminde konusulması en uygunu merak etğiniz varsa intrneti zararlı değil faydalı kullanır yazı okursun olmadı evli abla ynge teyze vs. blur knusrsun mrk ettiğini sorarsın sevgilinle bunu konusmak bana 800 lü hatlardan baska birşeyi çağrıştrmıyo bn o rklamları grdümmü kanalı değişirim sen millet anasına babsına güvenemiyoken bir erkek yada kadınla nasıl bunu konusrsun (X kişi ) bana cok ters geliyo saçma geliyo ahlak dışı din dışı geliyo ondan ayrıl öteki sevgiliyle knus insanlar egosunu tatmin ediyo o zmn snde mendil filan oluyosun iğrenç yani ! yine en uygunu işin heycanını kaçırmayıp evliliğin ilk gecesini bklemek ama olsa olsa nişanlılık olsun hiç olmadı evliliğe ykın bi tarihte knsuun hem ayrılınca eminim pişman olursunuzda ! yine söylüyorum herkesin fikrine saygı duyuyorum diğer yorumları okumadan yazdım bunu kimse üstüne alınmasın yani arkadaşlar herkesin fikrine saygım var sizdende beklerim

Arkadaşlar konuşulmaması gerektiğini bende oda biliyoruz..Yaklaşık 8 aydır görüşüyoruz.İlişkimizin 5. ayından sonra bunları konuşmaya başladık.Neden böyle yaptığımıza pişmanlık duyup konuştuğumuzdaysa erkek arkadaşım henüz bir karara varamadığımız (bazen ayrılmayıda düşünüyoruz anlaşamadığımız için değil yaşadığımız yerle alakalı ben 8 senedir aynı yerde yaşıyorum oda buralı evlenirsek bir 8 sene daha kalabiliriz o sınıf öğretmeni tayini çıkmıyor.bir sekiz seneyide benim gözüm almıyor.birbirimizi seviyoruz) için vede birbirimizi kaybetme korkusu yaşadığımız için bu konuları konuştuğumuzu söylüyor.Eğer evlenme kararı alsaydık suan baska seyler konusurduk diyor.

Ya bırak Allah aşkına böyle saçma şey mi olur.
Cidden böylemi düşünüyorsun?
Kafam öyle karışıkki ne karar vereceğimi bilmiyorum Allahım yardım et bana.
Bana karşı yanlış bir hareketini görmedim Onun.Hatta bazen yakam falan açıldığında uyarır beni kapatsana diye.Yani cinsel anlamda bir sapkınlık hissetmiyorum.ama yinede ben konuşmuş lsam bile beni uyarmasını çok isterdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…