Evlenmediğime pişmanım

Bende Senın gibiydim 38 yasındayım daha gecen yıl buldum bu yaz düğünüm var. Ama tabi hiçbişey hayal ettıgım gbı olmadı kendımi çok gec hazır hıssettım ama kabul etsem 22 li yaslarda kısmetlerım coktu evliliğe giden. Ben istemeyince 24 25ten sonra adam akıllı ilişkim olmadı oldu ama hep 1 ay 3 ay annem 6 ayı geç dişimi kırcam diyodu. Terkediliyorduö salak salak kişiler tarafından çünkü aile yapımdan babamın duruşundan benım ılıskıden beklentımden konuşunca pırr kuş gibi uçup gidiyolardı niyetleri evlenmek değil eğlenmekti çünkü. Yani demem o ki çok ugrastım çok bekledım isterdımkı 20 li yaslarımda evlenıp boyum kadar çocuğum mutlu bi yuvam olsaydı yok şans işte güzel olmakta yetmiyor inan bana evlılıgın ve sevılmenın güzellikle akakası olmadıgınıda cok geç öğrendim. Bulduğum kişide benden 4 yaş küçük 😆ben hemen çocuk istıyorum o 1 sene sonra diyo tuzu kuru ya ben?🫤 bilmiyorki gecen her ay bile benım için çok kıymetlı. Ya çocugum olmazsa diye çok korkuyorum Biraz inat biri sevmedıgım huylarıda çok 1 senedır beraber yasıyoruz bu sebeple evlılıgımızın nasıl gececegını bılıyorum o yüzden çokta göbek atmıyorum güllük gülistsnlık degılız aslında şuan biraz sevgı biraz mahalle baskısı birazda dedıgım gibi yanlız kalmayım bide çocuk isteği. Merak etme içinide karartma ben bu konuda senden daha çok çekmişimdir emin ol be sacma dateler yasadım küfürler ede ede eve dönüp isyan ettıgım çok oldu. Elbet senınde olacak biri ama şu cinsellik olayını bilemem bak burda sana saygı duyuyorum ama bi yandan evlenmedende bazı seylerın gorülmesinden yanayım ya adamın ereksıyon problemı varsa işi sonuca ulastıramazsın çocuk yapamazsın. Ya sende vajinismus varsa! Belki nişanlanınca olabılır
Ben bu hikayeyi okudum, izledim, boşanma davasına bile baktım. 38 yaşın ve çevrenin getirdiği baskıları anlıyorum ama evlilik dediğin boşanırsın biter ama siz çocuk da istiyorsunuz üstelik. 20 li 30 şu yaşları bekar geçirmek üzücü olmuş olabilir ama 40 lı yaşları , sorunlu bir koca , eski eş ve çocukla geçirmesi tam bir cehennemdir. Çocuk olunca işler, durumlar ve insanlar değişiyor.
Siz kesin evleneceksiniz belli ama çocuk için acele etmeyin. Ve birlikte yaşamayı evlilik gibi görmeyin. Evlilik bambaşka bir yaşam biçimi.

30 yaşındasınız evlenmek istiyorsanız gayette evlenebilirsiniz. Ben önümüzdeki Kasım ayında 30 olacağım. Bende daha yeni evlilik yolundayim. Biri 33 biri 31 iki arkadaşım önümüzdeki ay evlenecek. Ama birini bulmanız için biraz acele etmeniz gerekiyor bunu kabul ediyorum.

Ben bu hikayeyi okudum, izledim, boşanma davasına bile baktım. 38 yaşın ve çevrenin getirdiği baskıları anlıyorum ama evlilik dediğin boşanırsın biter ama siz çocuk da istiyorsunuz üstelik. 20 li 30 şu yaşları bekar geçirmek üzücü olmuş olabilir ama 40 lı yaşları , sorunlu bir koca , eski eş ve çocukla geçirmesi tam bir cehennemdir. Çocuk olunca işler, durumlar ve insanlar değişiyor.
Siz kesin evleneceksiniz belli ama çocuk için acele etmeyin. Ve birlikte yaşamayı evlilik gibi görmeyin. Evlilik bambaşka bir yaşam biçimi.
Üzüldüm:( umarım böyle şeylerle karşılaşsak bile çözüm bulabiliriz. Evlilik zor çocuğu birlikte büyütmek zor adamlar bencil bilmiyorum belkide haklısıminız umarım acı bi tecrübeyle sonlanmaz. Her ne olursa olsun çocuk istiyorum ben 39 yasındayım çok az zamanım kaldı:( Hayırlısı herşeyin konu sahibi en azından sen benden küçüksün olaylara öyle bak

Üzüldüm:( umarım böyle şeylerle karşılaşsak bile çözüm bulabiliriz. Evlilik zor çocuğu birlikte büyütmek zor adamlar bencil bilmiyorum belkide haklısıminız umarım acı bi tecrübeyle sonlanmaz. Her ne olursa olsun çocuk istiyorum ben 39 yasındayım çok az zamanım kaldı:( Hayırlısı herşeyin konu sahibi en azından sen benden küçüksün olaylara öyle bak
Çocuk sahibi olmak için katlanacağınız şeylerin sınırı yok gibi , hamile kalana ve çocuk doğana kadar. Asıl hikaye sonrasında başlıyor, bugün katlandığınız, görmezden geldiğiniz şeylere çocuktan sonra katlanamıyor olacaksınız. Ama sizin kararınız belli , mutlaka çocuk sahibi olmak istiyorsunuz, bunun için herşeyi ama herşeyi yapacak aşırı takıntı gördüm sizde. Dedim ya bu filmi izledim, tarafları boşadım. Çocuğunuzu seversiniz tabiki ama sorunlu evlilik içinde çocuk yük , dert oluyor.
Sizin kararınız belli , yolunuz pek iç açıcı değil. Umarım paranız falan vardır, aileniz destek olur.

Çocuk sahibi olmak için katlanacağınız şeylerin sınırı yok gibi , hamile kalana ve çocuk doğana kadar. Asıl hikaye sonrasında başlıyor, bugün katlandığınız, görmezden geldiğiniz şeylere çocuktan sonra katlanamıyor olacaksınız. Ama sizin kararınız belli , mutlaka çocuk sahibi olmak istiyorsunuz, bunun için herşeyi ama herşeyi yapacak aşırı takıntı gördüm sizde. Dedim ya bu filmi izledim, tarafları boşadım. Çocuğunuzu seversiniz tabiki ama sorunlu evlilik içinde çocuk yük , dert oluyor.
Sizin kararınız belli , yolunuz pek iç açıcı değil. Umarım paranız falan vardır, aileniz destek olur.
Yani dedikleriniz kısmen doğru ama o kadar da iç karartıcı bir ilişki içinde değiliz elbette her ilişkide zıt noktalar olabiliyor ben orda arkadaşa evliliğinde dışardan göründüğü gibi kolay olmadıgını anlatmak istedim. Sorunsuz evlilik var mı bilmiyorum vardır belki ama beş parmağın kaçını geçer muamma! Çocuk istiyor olmam takıntı değil her kadının isteyebileceği güzel birşey ben sadece çocuk için evleniyorum deseydim dedikleriniz belki kabul edilebilirdi ama sevgi var birde çok önemli bir nokta olan güven ve sadakat var bunlar benim için çok değerli ve zor bulunan şeyler kefeye sadece eksileri koymadan objektif bakınca sizin anladıgınız kadar vahim ve bi noktada değilim. Hiç anlaşamayacagım sevmedıgım adamla evlenecek kadar kafayı kırmadım yaş itibarıyla insan eğrisini dogrusunu herseyi düşünüyor.

Bence evlilik güzel şey ya. Biraz gözünü gönlünü açmak lazim ama. O benim arkadaşım, bu biraz şöyle böyle demeden en azından tarafsız bir gözle şans verip değerlendirmek lazım. Standardı cok düşük olmakla her şeye bi kulp bulmak arasında gayet güzel bir bölge var, orada takılın.
Bir de %50bosanma konusu vardi ama sırf bundan 10 15 20 sene sonra bosanirim diye niye evlenmeyeyim ki? Boşandıktan sonra boşa mı gitmiş oluyor birlikte geçmiş onca güzel sene. Oyle veya boyle o vakit geçecekti madem sevdiğim kişiyle geçmiş olur. Sonra istersem yine baskasini severim ya nolacak dünyanın sonu değil.

Bence evlilik güzel şey ya. Biraz gözünü gönlünü açmak lazim ama. O benim arkadaşım, bu biraz şöyle böyle demeden en azından tarafsız bir gözle şans verip değerlendirmek lazım. Standardı cok düşük olmakla her şeye bi kulp bulmak arasında gayet güzel bir bölge var, orada takılın.
Bir de %50bosanma konusu vardi ama sırf bundan 10 15 20 sene sonra bosanirim diye niye evlenmeyeyim ki? Boşandıktan sonra boşa mı gitmiş oluyor birlikte geçmiş onca güzel sene. Oyle veya boyle o vakit geçecekti madem sevdiğim kişiyle geçmiş olur. Sonra istersem yine baskasini severim ya nolacak dünyanın sonu değil.
Sana o kadar katılıyorum ki.böyle söyleyince aklıma geldi.şimdi bilmem kaç sene sonra boşanıp sonra evlenmeyin de evlenmeyin diye tutturan tipler oluyor.ben de diyorum ki senelerce sabahlara kadar seviştiğiniz, tatillere gittiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz.hani bir laf vardır yerken hapır hupur, sapına gelince....

Benim bildiğim cenaze evine yemek götürülür acılı insanlar uğraştırılmaz, hizmet beklenmez. İnsanların canı burnunda hala yemek mi bekliyorlar😒 Tüküre tüküre fışkiyeye döndüm
Görümcem vefat ettiğinde dayısı mutfağa geldi, hadi yemek yiyelim acıktım demişti. Sinirden astım atağı geçirdim, eşim birde benimle uğraştı 😒😔

Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.

Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.

Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.

İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
Sana burada evli olanlar amaaan evlilik de çok da matah bir şey değil diyecek. Boşanmış olanlar evlilik zor diyecek. Yaşı çok olup bekar olanlar bekarlik gibisi varmı diyecek.

Şu gercek hiçbir zaman değişmez. Kim ne derse desin insanoğlu yalnız yaşamaya müsait bir varlık değil. Sosyal bir varlık. Bunu hayvanlar aleminde de görebiliyoruz. O yüzden aman canım ye iç keyfine bak diyenler benim için pek inandırıcı değil.

Öyle olmasa herkes yalnız kalır ve evlenmez. Evlilik, önemli bir dönüm noktası. Ehline denk gelirsen bu dünyada cenneti yaşarsın. Ama ehline denk gelmen için kaygılarını bırakmalısın. Başkaları için kendini değiştirmemelisin. Evlenmek için evlenmemelisin. Her şey evet zamanı gelince oluyor.

Sen evleneceğim diye koşmamalısın. O seni gelip bulmalı. Demir tavında dövülür. Uygun fırsatlar gelince değerlendirilmeli. Zira hayat çok kısa. Gözünü açıyorsun sabah olmuş bir kapıyorsun akşam olmuş.

Estetik yaptırma. Seni kabul eden böyle kabul etsin. Kendini sev. İnsanlar için yaşama. O zaman göreceksin her şey yoluna girmiş.

Sana burada evli olanlar amaaan evlilik de çok da matah bir şey değil diyecek. Boşanmış olanlar evlilik zor diyecek. Yaşı çok olup bekar olanlar bekarlik gibisi varmı diyecek.

Şu gercek hiçbir zaman değişmez. Kim ne derse desin insanoğlu yalnız yaşamaya müsait bir varlık değil. Sosyal bir varlık. Bunu hayvanlar aleminde de görebiliyoruz. O yüzden aman canım ye iç keyfine bak diyenler benim için pek inandırıcı değil.

Öyle olmasa herkes yalnız kalır ve evlenmez. Evlilik, önemli bir dönüm noktası. Ehline denk gelirsen bu dünyada cenneti yaşarsın. Ama ehline denk gelmen için kaygılarını bırakmalısın. Başkaları için kendini değiştirmemelisin. Evlenmek için evlenmemelisin. Her şey evet zamanı gelince oluyor.

Sen evleneceğim diye koşmamalısın. O seni gelip bulmalı. Demir tavında dövülür. Uygun fırsatlar gelince değerlendirilmeli. Zira hayat çok kısa. Gözünü açıyorsun sabah olmuş bir kapıyorsun akşam olmuş.

Estetik yaptırma. Seni kabul eden böyle kabul etsin. Kendini sev. İnsanlar için yaşama. O zaman göreceksin her şey yoluna girmiş.
Bekar olanlar bekarlık gibisi var mı demiyor, onu evliler diyor?. Kurulu düzenimiz olmasa hemen döneriz, vatanınızın kıymetini bilin 😁😁

Çok pozitif ve rahat bir bakış açınız var . Evliliği biraz ev kiralama sınıfına sokmuşsunuz. Ne var ya istediğimde boşar , gider yenisini bulurum.
Belki sizin karakteriniz , boşanma kararı alma, boşanma gibi yıkıcı ve zorlayıcı bir süreci taşınmak gibi görüp , devam edebilecek güce sahiptir. Ben hiç sizin anlattığınız gibi olanı görmedim ama her şey insan için tabi.
Evlimisiniz bilmiyorum ama öyle sürekli bir mutluluk hali yok bir çok evlilikte , o paylaşılan resimlere , aşk sözcüklerine çok inanmayın. Benim 1 hafta önce aşkımlı , iyikimli fotolar paylaşıp boşanma için gelen dosyalarım oldu.
Fakat size bir yerde katılıyorum , insanlar evlenmek istiyor ve evlenecekler. Ben size boşanmalar artacak diye evlenmeyin demiyorum ama gerçekçi olun. Önce kişisel olarak kendinizi geliştirip sonra bir evliliğin sorumluluğunu alın diyorum. Boşanan çiftlerin onca senesi mutluluk içinde çılgınca tatil yaparak ve sevişerek geçmiyor. Bir de boşanma kararını sanki sabah kalktığında kahve mi çay mı içsem gibi alınan bir karar gibi anlatıyorsunuz ama bir boşanma kararının alınmasına uzayan süreç aslında evlilik öncesinden başlıyor.

Bekara karı boşamak kolay, evliye de evlenmeyin demek. Kendi kişisel gelişimlerini tamamlamış, birbirine savgılı ve şevketli insanların yaptığı evlilikler sağlıklı yürüyor, karşılarına çıkan sorun ve engelleri doğru kriz yönetimi ile aşıyorlar .

Çok pozitif ve rahat bir bakış açınız var . Evliliği biraz ev kiralama sınıfına sokmuşsunuz. Ne var ya istediğimde boşar , gider yenisini bulurum.
Belki sizin karakteriniz , boşanma kararı alma, boşanma gibi yıkıcı ve zorlayıcı bir süreci taşınmak gibi görüp , devam edebilecek güce sahiptir. Ben hiç sizin anlattığınız gibi olanı görmedim ama her şey insan için tabi.
Evlimisiniz bilmiyorum ama öyle sürekli bir mutluluk hali yok bir çok evlilikte , o paylaşılan resimlere , aşk sözcüklerine çok inanmayın. Benim 1 hafta önce aşkımlı , iyikimli fotolar paylaşıp boşanma için gelen dosyalarım oldu.
Fakat size bir yerde katılıyorum , insanlar evlenmek istiyor ve evlenecekler. Ben size boşanmalar artacak diye evlenmeyin demiyorum ama gerçekçi olun. Önce kişisel olarak kendinizi geliştirip sonra bir evliliğin sorumluluğunu alın diyorum. Boşanan çiftlerin onca senesi mutluluk içinde çılgınca tatil yaparak ve sevişerek geçmiyor. Bir de boşanma kararını sanki sabah kalktığında kahve mi çay mı içsem gibi alınan bir karar gibi anlatıyorsunuz ama bir boşanma kararının alınmasına uzayan süreç aslında evlilik öncesinden başlıyor.

Bekara karı boşamak kolay, evliye de evlenmeyin demek. Kendi kişisel gelişimlerini tamamlamış, birbirine savgılı ve şevketli insanların yaptığı evlilikler sağlıklı yürüyor, karşılarına çıkan sorun ve engelleri doğru kriz yönetimi ile aşıyorlar .
Çok katılıyorum.şu günlerde erkek arkadaşımla sorunlar yaşadım.günlerce uyuyamadim, saatlerce ağladım, üzüldüm, başka birşry düşünemez oldum.bir de evli olduğunu düşünsen etkisi kat kat artacak? Bir de çoluk çocuk varsa off.

Bekar olanlar bekarlık gibisi var mı demiyor, onu evliler diyor?. Kurulu düzenimiz olmasa hemen döneriz, vatanınızın kıymetini bilin 😁😁
Bazı diyenler için diyorum Aysemini. Genel yazmışım ama genel bekarın böyle düşünmediğini biliyorum haklısın. Diyen evlilerin bir kısmı laf olsun diye diyor bir kısmı da mutsuz ise diyor. Mutlu evlilik yapan hiç kimse evlilik kötü demez.

Ben zaten eşimle 10 senedir beraberim ve çok da mutluyum. Evli olup da evlenme diyenlerden daha normal bence benim evlenmeyi tavsiye etmem🫠 Bir gün bosanirim diye 80 yaşıma kadar niye bekar kalayım yani akil var mantık var. Boşanma oranları hakkında böyle böyle bir bilgi var demekle amaan her evlilik mutlu mu sanki, çoğu şov, yarısı boşanacak demek arasında dağlar kadar fark var. Bugün sorun yaşamaya başlayıp bosananilirim, hiçbir şeyin garantisi yok. Belki boşanma öncesi 1 2 sene sonrası yine o kadar sorun yaşarım ama ne yapayım yani evlenmiyim mi hiç? Bekar kalmaya bayılan kalsın zaten, evlenmek isteyene evlilik pişmanlık bilmem ne demek bence saçma. Ben evli olmayı, ortak plan bütçe yatırım yapmayı, yükümü yarıya düşürmeyi seviyorum. Belki çocuk yapmak isterim. Bekar olsaydım of şunu yapardım diye tek bir örnek bile aklıma gelmiyor. Evlenip de elini kolunu ne bağlıyor da bu kadar pişman insanlar onu da anlamıyorum. Benim çevremde hiç yok boyle aman evlenme, biz ettik sen etme diyenler. Ev işine elini sürmeyen falan saçma sapan kişilerle evlenenler zaten tavsiye vermesin yani orada problem evlilik kavramı değil yine seçimler.

Evlilik, keşke şunla olsaydım vs lik bir konu değil. Yaşam planınızda kim varsa onunla zaten evleneceksiniz, nettir bu.
Ayrıca yaşınız gayet genç. Her şey olması gereken zamanda olur ve herkesin yaşam planı farklıdır. Ama sizin kurban bilincinden çıkmanız lazım. Şikayet, konuyu daha da büyütür ve bunu yapmayın.

Ayrıca sevgi denen şey, şekilden şemalden çok uzaktır. Siz auranızı temizleyin pozitif değerler üretin her istediğiniz olur inanın. İçinize dönün, güzellik için yanınızda olan, bence hiç olmasın. Öz varlığınızı görüp de sizi çok seven kişi sizinle olsun. Bu şekilci tiplerden korunuyor olabilir misiniz? Evet. Biz yalnız bırakılmış varlıklar değiliz. Pozitif değer üretin ve plana güvenin.

Daha gencsin sakin yaslandim panigine girme

Yanlis evlilikten bekar olmak daha iyi

Ben 33 yasindayim cok erken evlendigime pismanim

30 lu yaslar idael evlilik yasi

Olgunlasiyor insan

Estetige gelince kendin istiyorsan o baska ama sirf birileri begensin diye ayni fabrikadan cikmis kadin olmaya gerek yok

En ufak ameliyatta bile tehlike var

Vardır elbet onları tenzih ederim herkes evli ve mutsuz demek istemedimkii. O muhteşem uyumu yakalayabilmek mesele. Evlenmeye,kalbini, ömrünü vermeye hatta ona bir evlat vermeye değer kimse kalmadı 😑
Yalnız değer bulmayan biz değiliz bu durumda onlar bizi layık görmüyorlar sevgiye. Kadınlar seçilen taraf seçen değil. Bizi seçenler arasında seçim yapıyoruz.

Evlilik kadın için kölelik bu devirde. Çoğunluğu böyle. Hem çalışacaksın, hem eve bakacaksın, çocuk olursa ona bakacaksın, ayrıca eşine bakacaksın. Erkek işe gidip gelecek, yan gelip yatacak. Adamın ailesinin gönlünü yapmakla uğraşmak ise ayrı dert. Gerçekten s.çmşm evliliğin içine o derece nefret ediyorum.

Back
X