Boşanma avukatıyım , çevremdeki sorunlu evliliklerin ayrıntıları bana geliyor o yüzden.
Ben mutlu evlilik yok demiyorum , ya da olumsuz konuşmuyorum. Ama matematiksel bir gerçek var. Boşanma oranları beklentileri ve sayıları var. Önümüzdeki 10 yıl içinde boşanma sayılarında büyük artış bekleniyor, modern ülkelerde evlenmelerin yarısının boşanma ile sonuçlanması öngürülüyor, bu benim olumsuz düşüncem değil. Bir de sizin mutlu evlilik dediklerinizin içi başka olabiliyor. Yaş aldıkça evlilik haberinden çok boşanma haberi alıyorsunuz, kadınların sosyal medyada kocalarının soyadını silmesini, fotoları kaldırmasını izliyorsunuz.
Konu sahibi evlilikten çok şey bekliyor gibi , evlilik iki olgun , sağlıklı insan evlenirse bile yürütmesi zor bir kurum. Konu sahibi ise olaya sadece birini bulmak, peri masalı, sadece evlensem yeter gibi bakıyor. Bu en tehlikeli bakış açısı, amaçı evlenmek olunca amaca ulaşmak için kadından çok şeyi görmezden gelebiliyor , sonra da evlilik sorunlu oluyor.
Türkiye istatistikleri de Avrupa devletleri kadar olmasa da , benzer bir tablo içinde, Türkiye’ de çiflerde boşanma oranı iyice artıyor.
Benim konu sahibine tavsiyem, öncelikle kendini geliştirip , kendi psikolojisini toparlaması , eski konularından ailevi sorunları olduğu ortaya çıkıyor. Evliliği bir sorumluluk yeni bir birliktelik değilde , bir kurtuluş , bir mutlu son olarak görmek , olaya aşırı romantik ve peri masalı olarak yaklaşmadan iyice tartarak düşünerek yaklaşmasını tavsiye ederim.