Evlenmediğime pişmanım

Evlilik kadın için kölelik bu devirde. Çoğunluğu böyle. Hem çalışacaksın, hem eve bakacaksın, çocuk olursa ona bakacaksın, ayrıca eşine bakacaksın. Erkek işe gidip gelecek, yan gelip yatacak. Adamın ailesinin gönlünü yapmakla uğraşmak ise ayrı dert. Gerçekten s.çmşm evliliğin içine o derece nefret ediyorum.
Ayy evet çok doğrusunuz!! Evine, eşine yardımcı iş yükünü hafifleten az erkek vardır var olanlarında kıymeti bilinmemiştir net. Bardağı yerinden kaldırmayan adamları esasında elemek lazım benimkide böyle ..Göçmen ve egeli erkekler belki yardımcı olur daha uzlaşmacı oluyorlar ve eşine yardımcı tipler olabiliyolar ama benımkı karadeniz erkeği o ve onun gbiler bulasıktır masa toplamadır bebek bakımıdır pek oralı bile olmuyolar ama ben bunu bilerek kabul ettim diğer yorumlarda da bundan bahsettim şikayet eder gbi görününce linçlendim. Sanki 4/4 lük adamlar buldukta biz teptik. :)

Çok pozitif ve rahat bir bakış açınız var . Evliliği biraz ev kiralama sınıfına sokmuşsunuz. Ne var ya istediğimde boşar , gider yenisini bulurum.
Belki sizin karakteriniz , boşanma kararı alma, boşanma gibi yıkıcı ve zorlayıcı bir süreci taşınmak gibi görüp , devam edebilecek güce sahiptir. Ben hiç sizin anlattığınız gibi olanı görmedim ama her şey insan için tabi.
Evlimisiniz bilmiyorum ama öyle sürekli bir mutluluk hali yok bir çok evlilikte , o paylaşılan resimlere , aşk sözcüklerine çok inanmayın. Benim 1 hafta önce aşkımlı , iyikimli fotolar paylaşıp boşanma için gelen dosyalarım oldu.
Fakat size bir yerde katılıyorum , insanlar evlenmek istiyor ve evlenecekler. Ben size boşanmalar artacak diye evlenmeyin demiyorum ama gerçekçi olun. Önce kişisel olarak kendinizi geliştirip sonra bir evliliğin sorumluluğunu alın diyorum. Boşanan çiftlerin onca senesi mutluluk içinde çılgınca tatil yaparak ve sevişerek geçmiyor. Bir de boşanma kararını sanki sabah kalktığında kahve mi çay mı içsem gibi alınan bir karar gibi anlatıyorsunuz ama bir boşanma kararının alınmasına uzayan süreç aslında evlilik öncesinden başlıyor.

Bekara karı boşamak kolay, evliye de evlenmeyin demek. Kendi kişisel gelişimlerini tamamlamış, birbirine savgılı ve şevketli insanların yaptığı evlilikler sağlıklı yürüyor, karşılarına çıkan sorun ve engelleri doğru kriz yönetimi ile aşıyorlar .
10 senelik evli insanım kimseye evlilik kötü demedim ben mesela. Evlilik seviyorsan seviliyorsan gayet güzel bir şey. Elbette sorunlar yaşamışızdır ama geneline bakarsak genelde evet mutluyuz. Yani baştan mutsuz olacağını düşünerek evlenen insanlar yada yaşım geçiyor diye olmayacağını bile bile evlenen insanlar var. Ama mutlu huzurlu evlilikler de var.

Ayy evet çok doğrusunuz!! Evine, eşine yardımcı iş yükünü hafifleten az erkek vardır var olanlarında kıymeti bilinmemiştir net. Bardağı yerinden kaldırmayan adamları esasında elemek lazım benimkide böyle ..Göçmen ve egeli erkekler belki yardımcı olur daha uzlaşmacı oluyorlar ve eşine yardımcı tipler olabiliyolar ama benımkı karadeniz erkeği o ve onun gbiler bulasıktır masa toplamadır bebek bakımıdır pek oralı bile olmuyolar ama ben bunu bilerek kabul ettim diğer yorumlarda da bundan bahsettim şikayet eder gbi görününce linçlendim. Sanki 4/4 lük adamlar buldukta biz teptik. :)
Siz baştan olmayacağını bile bile aman zaten hangi erkek düzgün hangi evlilik diye evleniyorsunuz. Ve üzgünüm sizin mutlu bir evlilik yaşama şansınız yok. Baştan göre göre evleniyorsunuz.
Ama gayet mutlu başlayan mutlu devam eden evlilikler var. Tahmininizden de çoklar
Göz göre göre hata yapıyorsunuz.
Burada bir üye vardı yaşım geçiyor diye üçüncü evliliğini yapan bir adamla evlendi. Mesleğim var çocuk yaparım en azından dedi. Buradakileri dinlemedi. En son çocuğuna 1000 lira nafaka veriyor keşke sizi dinleseydim diyordu.
Bu arada eşim Karadenizli gayet her işi yapar

Siz yazdıkça benim tansiyonum düşüyor valla. Yani aksi olur umarım ama şu andan belli gidişat. 4 4 lük kimse yoktur da sizin yazdiklariniz gerçekten böyle de düşük standart olmamalı dedirtiyor.

Boşanma avukatıyım , çevremdeki sorunlu evliliklerin ayrıntıları bana geliyor o yüzden.
Ben mutlu evlilik yok demiyorum , ya da olumsuz konuşmuyorum. Ama matematiksel bir gerçek var. Boşanma oranları beklentileri ve sayıları var. Önümüzdeki 10 yıl içinde boşanma sayılarında büyük artış bekleniyor, modern ülkelerde evlenmelerin yarısının boşanma ile sonuçlanması öngürülüyor, bu benim olumsuz düşüncem değil. Bir de sizin mutlu evlilik dediklerinizin içi başka olabiliyor. Yaş aldıkça evlilik haberinden çok boşanma haberi alıyorsunuz, kadınların sosyal medyada kocalarının soyadını silmesini, fotoları kaldırmasını izliyorsunuz.
Konu sahibi evlilikten çok şey bekliyor gibi , evlilik iki olgun , sağlıklı insan evlenirse bile yürütmesi zor bir kurum. Konu sahibi ise olaya sadece birini bulmak, peri masalı, sadece evlensem yeter gibi bakıyor. Bu en tehlikeli bakış açısı, amaçı evlenmek olunca amaca ulaşmak için kadından çok şeyi görmezden gelebiliyor , sonra da evlilik sorunlu oluyor.
Türkiye istatistikleri de Avrupa devletleri kadar olmasa da , benzer bir tablo içinde, Türkiye’ de çiflerde boşanma oranı iyice artıyor.
Benim konu sahibine tavsiyem, öncelikle kendini geliştirip , kendi psikolojisini toparlaması , eski konularından ailevi sorunları olduğu ortaya çıkıyor. Evliliği bir sorumluluk yeni bir birliktelik değilde , bir kurtuluş , bir mutlu son olarak görmek , olaya aşırı romantik ve peri masalı olarak yaklaşmadan iyice tartarak düşünerek yaklaşmasını tavsiye ederim.
Boşanma avukatına sağlıklı bir evlilik gelecek hali yok ki zaten. Bunun üzerinden genelleme yapılamaz. Psikiyatr kliniğinde de herkes ruhsal hasta. Psikiyatr bir üyenin gelip Türkiyede de herkes deli demesi gibi olmuş yazdığınız 😃

Evlilik kadın için kölelik bu devirde. Çoğunluğu böyle. Hem çalışacaksın, hem eve bakacaksın, çocuk olursa ona bakacaksın, ayrıca eşine bakacaksın. Erkek işe gidip gelecek, yan gelip yatacak. Adamın ailesinin gönlünü yapmakla uğraşmak ise ayrı dert. Gerçekten s.çmşm evliliğin içine o derece nefret ediyorum.
Evliliğin en kötü yanı ailelerin karışması bir de.

Ben burada yazan çoğu kişiye de inanmıyorum. Az buçuk yardımı ev işlerini bölüşme olarak görüyorlar. Yok mu tersi erkek, var. Misal benim babam. Gerçekten annem kadar ev işi yapar, hatta daha fazla. Annemin yemek yap, temizlik yap demesine gerek yok, kendisi yapar. Ama başka görmedim. Çok nadir bence. Onlar da burada zor denk gelir. Çoğunluğun ne olduğu belli. Fıttırı zıttırı bahanelerle mutlu oluyor insanlar başka şey değil. Ev işlerini kadına yıkıyorlar, bunu indirip kaldırmanın anlamı yok. Bi süpürge tutmak ev işi değildir. Benim babam gibi alacak eline kovasını bezini, kadın söylemeden, hatta uyurken (sabah kalktığımızda babam temizliğe başlamış olurdu) tamamen kendi düşüncesi ile camı pencereyi silecek, perdeleri indirecek, yerleri silecek. Bundan başkası kölelik kimseye inanmıyorum ben.

Boşanma avukatına sağlıklı bir evlilik gelecek hali yok ki zaten. Bunun üzerinden genelleme yapılamaz. Psikiyatr kliniğinde de herkes ruhsal hasta. Psikiyatr bir üyenin gelip Türkiyede de herkes deli demesi gibi olmuş yazdığınız 😃
Güzel evlilikleri olan arkadaşlarımda var , benim de evliliğim iyi . Ama rakamlar ve boşanma oranları belli. Boşanmalar temel nedeni yanlış motivasyon ile yapılan, ben bu adamı değiştiririm ya da değişirim düşüncesi, evlendikten sonra her şey düzelir, yeterki evleneyim isteği. Bu durum aslında evlilikten önce zaten belli ediyor kendini. Adamlar ve ya kadınlar bir imza atınca değişmiyor.
Ama bu kadar boşanmanın içinde olan bir avukat olarak tavsiyem önce kişinin kendine yönelmesi , kendini geliştirmesi, evliliği bir amaç değil, hayattaki yaşadığımız değişimlerden biri olarak görmesi, peri masallarına ve evlilikte keramet olduğuna inanmaması, seçimlerini yaparken kendi kişiliği ve karekterinden ödün vermemesi , en önemlisi gerçekçi ve mantıklı( mantık evliliği yapsın demiyorum , sevdiği kişiyi de mantık süzgecinden geçirsin diyorum ) davranması.
Konu sahibi umarım uyacağı birini bulur ama böyle aramaya devam ederse bela bulması kaçınılmaz.

Evlilik, keşke şunla olsaydım vs lik bir konu değil. Yaşam planınızda kim varsa onunla zaten evleneceksiniz, nettir bu.
Ayrıca yaşınız gayet genç. Her şey olması gereken zamanda olur ve herkesin yaşam planı farklıdır. Ama sizin kurban bilincinden çıkmanız lazım. Şikayet, konuyu daha da büyütür ve bunu yapmayın.

Ayrıca sevgi denen şey, şekilden şemalden çok uzaktır. Siz auranızı temizleyin pozitif değerler üretin her istediğiniz olur inanın. İçinize dönün, güzellik için yanınızda olan, bence hiç olmasın. Öz varlığınızı görüp de sizi çok seven kişi sizinle olsun. Bu şekilci tiplerden korunuyor olabilir misiniz? Evet. Biz yalnız bırakılmış varlıklar değiliz. Pozitif değer üretin ve plana güvenin.
Bu yazınızı çok beğendim. Hemen ekran görüntüsü aldım o derece yani.🙏👍😁

Bir şey sormam gerek. Cevap verirseniz çok sevinirim. Ben boşanma aşamasındayım. Eşim beni eskort kadınlarla aldatıp yıllarımı yedi. Üstüne de aldatıldığımı bildiğimi anlayınca gururumu hiçe sayan iftiralarla çekişmeli boşanma davası açtı. Yetmedi anne olma şansım bitti gibi. Yaş 38. Çekişmeli dava en az 3, 4 yıl sürecek. Yumurta rezervim bitmek üzere.

Ben eşimi çok ama çok sevdim, hatta hayatımın merkezinde o vardı. Hep uyumlu, anaç, merhametli, şefkatli oldum. Bana hakaret ettiğinde bile üslubumu bozmadan konuştum, hakaret etmedim. Eşim bana; seni arzulamıyorum ama başka kadınları arzuluyorum bile dedi. Annesine hakkımda, ondan (ben oluyorum) nah çocuk sahibi olurum bile dedi. Annesi bana ezik dedi, ezik olmadığım halde sırf yapıcı olmak için üslubumu bozmadım. Ne ona ne ailesine en ufak laf söylemedim. Kısaca bu yapılanları hiç hak etmedim.

Sorum şu, bu kadar fedakarlık ve iyi niyet gösterdiğim halde niye çok acı bir şekilde aldatılarak, ağıza alınmayacak iftiralar atılarak, dehşet kötülük yapılarak evliliğim bitti? Niye çekişmeli dava sürecini yıllarca çekeceğim? Bakıyorum da eşini aldatmış kadınlara bile eşleri, o erkekler merhamet ediyor. Haklarını verip anlaşmalı boşanıyor. Niye bana bu yapılmadı?

Veya eşine çok iyi davranmayan, eşine sürekli hakaret eden kadınların evlilikleri bitmiyor hatta o erkekler o kadinlari alttan alıyor da benim gibi üslubu bozmayan kadınların evliliği bitiyor?

Çok uzun oldu ise hakkınızı helal edin. Ciddi kul hakkıma girildi. Niye bunlar başıma geldi diye düşünüyorum. Sizce bunlar niye başıma geldi?

Not: Bu arada şu an eşim bana hakaret etse anında karşılığını görürdü. Şu an ona öyle cevaplar verirdim ki bana hakaret ettiğine bin pişman olurdu..Şimdiki kafam maalesef çok sonra dank etti. Şu an bana kötülük yapana gül demeti ile gidecek biri artık değilim. Şu an bana kötülük yapana o kötülüğünü kat ve kat ödetmeye çalışacak biriyim. Değiştim yani hem de çok ciddi değiştim. Bu olay beni değiştirdi. Eski eşim ve eski evliliğim beni tepeden tırnağa değiştirdi.

Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.

Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.

Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.

İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
Her işte bir hayır vardır.

Benim gibi inanılmaz travmalarınızın oluşacağı bir evliliğiniz de olabilirdi. Şu an insanlara güvenmiyorum. Herkes iki yüzlü geliyor. Önemli olan inanın evlenmek değil, iyi ahlaklı biriyle evlenmek. Benim gibi yılları kandırılma ile geçmiş biri olmaktan belki korundunuz. Belki gerçekten iyi birisi hayatınıza gelecek ve ölene kadar çok güzel bir evliliğiniz olacak.

Yalnızlığı avantajiniza çevirin, kendinizi meşgul tutun, geliştirin. Sizin tam ve bütün olmanız için illa hayatınızda biri olması gerekmez. Siz zaten tam ve bütün birisiniz. Sadece bağ kurmak istiyorsunuz onu da kuracaksınız.

Bir de size bir evlilik geçirmiş biri olarak tavsiyem, bir erkeğin ilgisine bağımlı bir profil asla çizmeyin. Ne olursa olsun kendinizi öncelik sırasında ilk yere koyun..önce kendinizi sevin, önce kendinize değer verin. Sonra o kişi gelsin. Öncelik sıranızı kendiniz yaptığınızda işte o zaman doğru insan hayatınıza girecek. Acele etmeyin, doğru zamanda umarım o kişi ile tanışırsınız.

Simdi bilemedim, ben kendi hayat tecrubem ve dunya gorusumle 40+ olarak yorumyapicam .
ya daha 30 yasinda hayatinin baharindasin ne bu karamsarlik..
Evlilik oncesi iliski ya da flort ya da her ne ise onu yasamalisin.
Daha yolun basindasin kizim sil o olumsuz dusunceleri kafandan🙏🏻💐💐
Daha yolun enn ennnnnn basindasin , kriterlerini belirle ona gore etrafina bakin🥂

Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.

Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.

Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.

İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
Sizin yerinizde olmak isteyen çok insan var. Ne güzel kariyer yapmışsınız kendini geliştirmişsiniz, mesele bence insanların sizi beğenmemesi değil. Güzellik- çirkinlik değil. Uyum sağlayabilmek, aynı denklikte olmak lazım. Görüş birliği olması lazım. Güçlü görünmeniz bile bazı erkeklerin hoşuna gitmeyebilir. Çünkü sizinle savaş yaşayacacağını düşünüp sizden çekinebilir.

Şimdiye değin verdiğiniz kararlar sizi mutlu etmemişse kendinize dışarıdan objektif bir gözle bakın.Hangi bakış açım beni mutlu etmemiş,hangi ısrarım beni geriye çekmiş gibi Ama bu kesinlikle oturup olup bitene dertlenmek şeklinde değil,kıssadan hisse çıkarıp önüne bakmak şeklinde olmalı.Duygusal olarak güçlenmek, esneklik kazanmak gerçekten çok değerli.
Geç bir yaşta değilsiniz,kendinize karşı acımasız olmayın.Zaten zamanı geldiğinde hiçbir şey önünde duramaz💖

Görümcem vefat ettiğinde dayısı mutfağa geldi, hadi yemek yiyelim acıktım demişti. Sinirden astım atağı geçirdim, eşim birde benimle uğraştı 😒😔
Yeğeni vefat etmiş adam hala midesini mi düşünüyor hadi düşünüyor nasıl sesli bir şekilde dile getirebiliyor? İnsanlar çok duygusuz, utanmaz ve yol yordam bilmiyor gerçekten.Lütfen siz de kendinizi değmiycek insanlar için yıpratmayın. Hep mutlu olun🩵

Merhaba

asla estetik falan yaptırma. doğal güzellik gibisi var mı? senin olan seni zaten çok güzel hissettirecek sevilmek için mükemmel olman gerekmediğini hatırlatacak. nasip işi bunlar 30 yaş hala çok genç geç kalmış sayılmazsın

Back
X