Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.
Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.