• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek bu kadar pahalı mı?

Erkek tarafından bir şey istemeyin. İmkanları ölçüsünde takarlar. Tabi bunu sonradan adamın başına vurmayacaksanız. Babanızın birikimine de mümkün olduğunca dokunmayın. 2 sene sonra evlenin ama her şeyi kendiniz alın. En temizi. Kimseye minnet etmeden.

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Biz eşimle evlendiğimizde hem onun hem benim kendi borçlarımız vardı ekstra düğün borçları oldu beş kuruş birikmişimiz yoktu. O borçlar bitti yerine yenileri bile yapıldı iki yılda. Anca çok stresli bir dönem oluyor şimdiki aklım olsa biraz daha beklerdim ki biz nişanlandığımız gün 9. yılımıza girmiştik.Bekleyin biraz daha mesela tabak çanak böyle şeyler için sevgililer günü bayram anneler günü yılbaşı gibi günleri kovalayın baya indirim oluyor kampanyaları falan araştırın zamanla onları alırsınız.Hem daha okulunuz bitmemiş zaten acele etmeyin bi iki yıla yaparsınız düğününüzü

İlk üniversitem bittiginde kısa da olsa calisma hayatim oldu. Bir ara da hem calisip hem okudum..Simdi 26 yasindayim. 3-4 sene beklesem yas 30.. 20li yaslarda anne olmayi cok cok isterim..Bir de iliski o kadar uzadi ki:)) Kafam cok karisik.. Cok tesekkür ederim yorumun icin:)
Biz de eşimle evlenirken tüm eşyaları yeni mezun halimizle almıştık. Paramız çok azdı. Biz şöyle yaptık size de fikir olsun :) isteme ve düğün agustos, eylül ayında yapılacaktı. Biz ocak ayında istanbulda mobilyacıların olduğu çarşılara gittik, en son eskidiji denilen yerde istedigimiz ve uygun fiyatlı mobilyalar için anlaştık. Aynı mobilyacinin beyaz esya satan kisimi da vardi oradan da onlar için anlaştık ve düğüne kadar %80 odedik. Düğünde takilan takılarla da hepsini ödeyip eşyalarımızı getirttik.
Tek sorun evimizi düğün sonrası kurduk:) ama hiç borcumuz olmadı boylece ve ailelerimizede yük olmadık.

herşeyın pahalısnıa kaçmazsınız.ıncığı cıncığı evlendıkten sonrada alırsınız.

Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)

Dugun isteyen kendi yapar. Esimle bize kalsa sade bir nikahla evlenirdik ama aileler dugun istediler bizde tamam dedik 2 dugunum oldu ve aileler karsiladi. Cebinden cikmayacaksa dugun isterim isterim demenin bir mantigi yok. Odeyeceklerse istesinler.

Durmumuz var ama evimde beyaz esyalar, oturma odasi, yatak odasi dahil sadece 9 parca buyuk esyam var.

Annem biiiir suru tabak canak almis. Gunluk yemek takimi, yok misafir yemek takimi, kahvalti takimlari, 3 set tencere, vsvs bir suru sey. Ivir zivir herseyden 2-3 takim dolu...
Ben evime getirmedim bile o ceyizleri. Sadece 1 takim 6 kisilik gunluk yemek takimim var 4 senedir onu kullaniyorum. Misafire ayri tabak canak kasik kullanmiyorum. Herseyden birer takimim var.
Kalabalik agirlayacaksaniz lazim olur belki ama ben daha 6 kisilik takimimi bile full kullanmadim. Evime tek seferdee en fazla 3-4 kisi gelir.

Biz çok şatafatlı eşyalar seçmedik. Evim olabildiğince sade benim. Pembeli işlemeli varaklı şeyleri kapının eşiğinden sokmam. Kaliteli ama sade seçtik. Düğün salonunu takılan nakitlerden ödedik sıkıntı olmadı. Altınlar bizde kaldı. Eşimin birikimi vardı ama olmasaydı da altınlar giderlerimizi birerbir karşılıyordu. Mutfak eşyalarımızı annem hediye etti. Çok fazla nevresim şu bu stoğu yapmadım. Zaten bir sürü hediye geldi. Perdelerimizi taçın toptan mağazasından aldık tüm ev bin tl tuttu evim dubleks fonlar ve güneşlikler dahil. Yani ben gayet 30 40 bin arasına bittiğini düşünüyorum bu işin ama insanlar abartıyor. Herşeyin normali varken üst düzey takılıyor. Gücü varsa alsın ama yokki sonra kredi ödemeye çalışıyorlar. Sonuçta insan evlendikten sonra da evine birşeyler almaya heves ediyor zamanla herşey tamamlanır. Mesela biz evlenirken teyzem fırın hediye etmişti ankastrem vardı anneme verdim. Mobilyacımız elektrikli süpürge, günlük çatal bıçak seti, 2 yastık bir nevresim ve kettle hediye etti. Eksiklere çok takılmayın hallolur onlar. Benim tavsiyem okul bitince 1 yıl biriktirip evlenin. 2 sene çok uzun değil. Sevgilinizde o sürede zaten biriktirir bişeyler.

Normalde o kadar da pahalı değil ama onu bunu isterim yok takmaları lazım vs derseniz işin içinden çıkamazsınız.

Bir kere evlenmeden her şeyiniz tam olacak diye bişey yok. Mutfak malzelemelerini en ihtiyaç olanları alın birer takım. Mobilyada bir oturma grubu bir yatak odası yeter. Bir de beyaz eşya. Düğüne para harcamayın yapacaksanız bile mütevazi bişey yapın.

Takı konusuna gelince ben asla ağzımı açıp bişey istemem kimseden isteyene de hayret ediyorum. Gerisi size kalmış

Ben evlendikten sonra 2 sene kayınvalidemin eşyalarıyla yaşadım bazı sebeplerden. O zorlu sürecin bana kattığı "aman bir daha mı evleneceğim, içimde kalmasın" diye düşünmemek oldu. Evde yaşadıkça aslında ihtiyacımızın üzerinde eşyalar aldığımızı farkettim ve minimum şey aldım. Misafir yemek takımı diye bir şey almadım mesela zaten öyle çok yabancı insanlar da gelmedi. Gittim İkea'dan zevkime uygun 12'li yemek takımı yaptım. Tek çatal bıçak takımım var. Perdeleri öyle modelli, kruvaze falan yaptırmadım, sade bir şeyler tercih ettim. İhtiyacınızı belirleyip ona göre abartmadan yaparsanız iki kişi düğün ve eşya kendiniz ödeyebilirsiniz.

Arkadaslar sene olmus 2017 görmüyor musunuz acılan konulari burada kaynanam altinlarimi aldi esim altinlarimi borca verdi esimin ailesi altinlarimi aldi,istediğim gelinliği giyemedim,evimin esya borcu var bilezik sattım.
Konu sahibinin babasi 70 bin gibi bir rakamı zaten kızına ayırmış
Bende zaten o kadar tutmaz ben yeni evliyim o paradan harca diyorum zaten daha ise girememis erkek tarafının durumu yok diyor. Neden icinde kalsın
Neden yeni bir hayata baslarken,farkli bir hayata baslarken eksik yarım tatsiz tuzsuz başlasın?
Evlilik bu degil diyorsunuz görmüyor musunuz kadinlar yeterince magdur ediliyor her anlamda
Daha gecen gun bir konu vardi kredi çektik altin sattık ama evi kaynimin ustune yaptilar diye..
Lutfen biraz mantikli düşünelim
Ticaret olayi degil bu erkekler nasil ucuza kapatalim diye dusunuyorlar
Simdi konu sahibi deseki benim bekar evimde bir koltuk var yepyeni onu yeni evimize koyalim ne dicek tamam askim peki direk hoop atlar
Ben arkadasa bunu soyluyorum
Gencecik bir insan ve evlencek ben ona cocugu zora sok borca sok falan demiyorum su kadar bilezik su kadar esya iste demiyorum evin tam olsun ama yemekli nisan islerine kalkisma diyorum
Bunda ne var Allah aşkına?
Biz 2018'in ilk yarısını bitirdik aslında :D

Ayy ne güzel yazmışsın ya, çok teşekkür ederim :) Gerçekten bana kalsa altın takı falan hiç istemem. Annemde senin gibi düşünüyor. Mobilya için biz zirveden başladık sanırım bakmaya :) Mudo home mesela, bayılıyorum çoğu eşyaya oradaki. Ama bir minik dolap dahi 2500 civarıydı. İmkan asla yok zaten. İnşallah sorunsuz hallederiz bu işleri. Tekrar teşekkür ederim, ve listeyi özelden atarsan da çok çok mutlu olurum:)))
Mudo çok ama çok gereksiz pahalı bir yer asla bakma.
O tarza yakın mobilya yapan uygun yerler var çok gezmen lazım.
Gerçekten artık çeşit çok fazla her bütçeye uygun mobilya var.
Ama önce eve bakın 2+1 bi ev tutun şaşalı salon takimi yerine daha kullanışlı bi köşe takimi mantıklı mesela.
Bir de o 82 parca yemek takımı çok gereksiz günlük yemek takımlarından 6 kisilikten 2 takım alırsanız bitti gitti.Onu daha ağır bi.model secersiniz.
Bi de daha modern bi takım seçip onu da günlükte kullanırsınız ha biz kalabalık oluruz derseniz onu da 12 kişilik alın.
Zaten borcam vs.cok hediye gelir ıvır ziviri evlendikten sonra ihtiyaca göre alın.

Bir de siz de ise girin öyle nisan vs.yapin derim ben.Is çok önemli kesinlikle .

Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)
Düğün istiyorlarsa yapsınlar.yapacak durumları yoksa da hiç lafını yapmasınlar. Burda daha önce de okumuştuk düğün diye tutturup bütün masrafı oğluna yükleyen aile.

İnsan gerçekten evlenmek istiyorsa eşya bahane
İlla karaca güral kütahya korkmaz v.s olacak diye bir kaide yok o işler popüler kültürün dayatması
Taş çatlasın 1000 tl lik bir bütçe ile 1milyoncu denilen o avm dükkanlarından güzel bir pazarlıkla tüm mutfak eşyanı alırsın 12 şer den çatal kaşık 12 şer den tabak tava tencere 2 kişi için mutfakta lazım olan her ne varsa..
Yatağınızı iyi bir markadan alın o önemli ona da 1000 tl civarı ayırın
Açılır kapanır balkon masaları var 60 70 tl büyüğünden 6 tane de plastik tabure
İdareten bir çekyat hem altına eşyalarınızı koyarsınız gelen yatar v.s
Bir kaç kilim
Buzdolabı ocak çamaşır mak.ütü
2 yorgan bir kaç yastık nevresim
Maksimum 10.000 tl ye yaşanacak bir eviniz olur bütçeyi daha da düşürebilirsiniz gezerek
E babanın da 70.000 i varmış en cüzzisinden size yaşanacak bir ev kurar yarı parasından fazlası da cebinde kalır
Sağdan soldan gelecek eşyalar da olacak 2.el veya yeni mis gibi yaşarsınız yeter ki isteyin
Söylemesi kolay diyenler olabilir benim durumum konu sahibi ile hemen hemen aynıydı uzun yıllar beraberdik okullar bitti hadi askerlik hadi işe girip birikim derken seneler geçiyor...
Bizim farkımız varımızı yokumuzu uygun bir ev bulup ona yatırdık
Beş kuruşumuz kalmamıştı ev eşyası için görümcemin eşyaları vardı yatak dolap bir tane 3 lü koltuk onları aldık
Yemek yiyecek masamız 2.bir yorganımız dahi yoktu :) ama zamanla yavaş yavaş bir sene içerisinde eşyalarımızı tamamladık kimisi gurur yapar ben 2.el eşya kullanmam hele de görümcemin falan diye bu tamamen sizde bitiyor az ve ucuz eşya ile evlenir miyim yoksa özenir miyim karaca yemek takımı alan komşuma arkadaşıma sosyal medyada ki dayalı döşeli evlere
Demem o ki yapılır az bütçe ile evlenilir çokta güzel olur ama bu durum kişisine göre değişir mutluluklar dilerim :)

Hala okuyorsanız yaşınız da küçüktür diye düşünüyorum. Ne bu acele?
Hayata atılın işinizi elinize alın. İş ve hayat konusunda biraz tecrübe kazanın. Mezun olup ha deyince iş falan bulunmuyor zaten..

İnanın evlilik hiç dışarıdan göründüğü gibi bir şey değil. Bunu eşi her konuda yardımcı olan biri olarak yazıyorum. Aramızda ortalama 10 yaş vardır sizinle eminim..
Biz de elimizde birikim yokken evlendik ama ben 29 eşim 31 yaşındaydı. Ve düzenli gelirimiz vardı..

Biraz gezin tozun. Ne kadar süre birlikte olduğunuzun bir zaman sonra önemi kalmıyor..

Evlilik bir şekilde hallolur ya sonrası ?,
Geçinebilecek misiniz ?
Kirası, pazarı, elektriği, doğalgazı.. Hiç biri hesabınıza uymaz.

Evlenmek pahali sonrasi daha pahali:))

Bise istemek kiminde ayip kimide liste yapip veriyo gibi isteklerini siraliyolar. Istemezsen aptal yerine koyarlar.. istersen utanmaz olursun. Bu isin ortasi yok. Adetleriniz neyse onu yapin bence..
İstemedik ve aptal yerine konduk. Sonrasında incecik bir set için yalvarttılar onu bile yapmayacaklardı. Eşimle ben hep arada kaldık.
Zor işler kırmadan kırılmadan halledin. Aileleri karıştırmamak en iyisi ama konu sahibi sizin yaşınız genç ve tek başınıza zorlanırsınız, biz yaklaşık bir yıldır evliyiz kazandıklarımız mobilya taksitlerine ve düğün öncesi yaptığımız borçlara gidiyor. Ama mutluyuz şükür.

Zor, masraflı, sabır gerektiriyor. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Borç ödeyebilecek geliriniz varsa her şey olur ama

İstemedik ve aptal yerine konduk. Sonrasında incecik bir set için yalvarttılar onu bile yapmayacaklardı. Eşimle ben hep arada kaldık.
Zor işler kırmadan kırılmadan halledin. Aileleri karıştırmamak en iyisi ama konu sahibi sizin yaşınız genç ve tek başınıza zorlanırsınız, biz yaklaşık bir yıldır evliyiz kazandıklarımız mobilya taksitlerine ve düğün öncesi yaptığımız borçlara gidiyor. Ama mutluyuz şükür.
Liste yapsaydin boyle olmazdi:)

Back
X