Aslında neden bu kadar pahalı diye sormak istemiştime madem uygun fiyata buldum diyorsunuz neden kiradan da dert yandınız anlamadım :) herşeyin bedeli var. siz herşey tam olsun, kaliteli olsun istiyorsunuz sonra pahalı diyorsunuz. yorumlar bu yüzden.
gücünüz varsa zaten ödersiniz kim ne diyecek.
sanırım siz en kalitelisi en ucuza olsun diyorsunuz. öyle anlaşılıyor yani.
ben kira uçuk demedim yalnız :) 1+1 için sitedeyse o para normal.Ev 3+1 ama şöyle diyeyim sitede sadece güvenlik ve otopark var. Hani öyle peyzaj düzenlemesi vs yok.
Ben burada ki bazı kadınların uzayda yaşadığını düşünmeye başladım. Bakın siz ne kadar güzel söylemişsiniz 1+1 lerin bile kirası o derece uçuk.
Henüz daha kuaförler o konuyu konuşmadık. Ama tabi ki prova makyajı istiyorum.
Gelinlik konusunda bende öyle yapmayı düşündüm. Kiralık olunca 4 eğer satılık alırsam 6.5 olacağını söyledi. Ciddi bir fark var arada. Hem ben ne yapacağım ki o gelinliği bir daha.
Teşekkür ederim yorumlarınız için-❤
Ama şimdi elinizi vicdanınıza koyun ben 2. El mi alsam diye hiç bir yerde sormuş muyum ?Samimiyetle yorum yapmışsınız fakat konu sahibi ucuz ev,ikinci el eşyalar,sade bir beyaz elbiseyle evlenmek istemiyor ki
Güvenlikli site içerisinde güzel bir muhitte daire metroya avmye dolmuşa yakın
Özel tasarım 40 bin liralık modellerdeki gelinlik
Ve o kiradaki ev içinde eşinin sahibi olduğu yerlerde tasarlanip yapilan özel mobilyalar
Yani konu sahibimiz memur yada maaşlı işte çalışıp kıt kanaat idare etmeye çalışan,geçim derdinin içinde gelinlik alacak paramız yok,mobilya nerde en ucuz vs demiyor
Ben bu lüksü bu fiyata istemiyorum diyor:))
2+1 ler ve 3+1 lerin kiraları arasında 300 lira oynuyor bu baktığım yerde. O yüzden o seçeneği değerlendirmedik.ben kira uçuk demedim yalnız :) 1+1 için sitedeyse o para normal.
aslında siz büyük ev mi istiyorsunuz, ne gerek var, daha küçük bir ev bakın manasında demiştim :)
Ama kurutucu ve yıkamayı kimse tavsiye etmiyor.4 proglamlı kullanıyorum asla tavsiye etmem hiç memnun değilim doğru dürüst kurutmuyor bile
gerçekten hangi semt hangi site merak ettim :) çünkü benim gezdiğim sitelerde 2+1 ve 3+1 kiraları arasında 1000 tl ye yakın fark var.2+1 ler ve 3+1 lerin kiraları arasında 300 lira oynuyor bu baktığım yerde. O yüzden o seçeneği değerlendirmedik.
Bizim bahsettiğimiz bulaşık makinesi canımAma kurutucu ve yıkamayı kimse tavsiye etmiyor.
İkisi aynı olmayanı alın diyorlar. Çünkü tam performans sergileyemiyormuş.
Şimdi açık şekilde yazmayayım siteyi ama kendileri tepe üstü tarafında.gerçekten hangi semt hangi site merak ettim :) çünkü benim gezdiğim sitelerde 2+1 ve 3+1 kiraları arasında 1000 tl ye yakın fark var.
yani düzgün bir site değilse o kirayı vermeye değmez, çok daha uyguna bir mahallede oturmanız daha mantıklı.
Ay çok pardon.Bizim bahsettiğimiz bulaşık makinesi canım
ben avrupa yakası taksisiyim :)Şimdi açık şekilde yazmayayım siteyi ama kendileri tepe üstü tarafında.
Yok gerçekten güzel bir konumu var. Özellikle avm ye bildiğiniz 5 dakika falan yürüyorsunuz. Metroya da aynı şekilde . Ha canınız mı sıkıldı minibüse binip hemen ümraniye , üsküdar gibi yerlere gidebilirsiniz.
kriz var diye birini ellerine geçirdiklerinde krizin hıncını ondan çıkarıyorlar..yabancı birine gidin arkadaşınkine değil.zaten arkadaş atar kazı 10 bine gelinlik mi olurmuş..benim gelinim 8 ay önce 2.500 aldı şahane..yeni dikildi ilk kez gelinim giydi o gelinliği..allah yardımcınız olsun deyim.türkiye çok pahalı..insanımız acımasızMerhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Önceden yaşadığım, güvenli dediğim muhitte -Altıntepe’de- babamın kirada üç dairesi var. Dairelerden en yeni ve iyisinin kirası 2100 lira, sokağı, binası, dairenin içi gayet de güzel. Ama beklenti ve tarz meselesi işte. Umarım gelinlik gibi ev meselesini de en kısa zamanda halledersiniz.Siz sanırım şu an başka bir yerde yaşıyorsunuz. Özellikle son 2 yıldır kira fiyatları çok fazla.
Güvenli muhitlerin de kiraları aşağı kalır halde değil. Site içindeki evler inanın o muhitlerden daha uyguna geliyor.
Gelinliğimi ümraniye de bir yere diktireceğim. Aşağı yukarı fiyatları bu civarda . Pek çok kişiyle görüştüm 4 ten aşağı diktiremezsin dediler. Ki bana göre 4 iyi bir rakam çünkü nişanlığımı da ben o civarda yaptırmıştım.
Yorumunuz için çok teşekkürler .
Bu bir dertleşme konusu hanım efendi.“Evlenmek bu kadar zor mu” demişsiniz ama ben sizin yaşadığınız bir zorluk göremedim. Konu genel olarak “her şey pahalı ama nişanlımın parası var, hepsini nakit peşin ödeyerek alabiliyorum.” şeklinde ilerliyor.
Evlenmek zor değil. İstanbul’un iyi konumlarında ev tutmak, tam istediğiniz gibi gelinliği almak pahalı. Sizin paranız varmış, alabiliyorsunuz.
Burada eski üyesiniz sanırım, muhabbet olarak ilerlemiş ama çok çok zor şartlarda geçim, evlilik dertleri yaşayanların arasında “karşılayabiliyorum ama keşke pahalı olmasa da paralar bende kalsa” derdi garip geldi bana.
Yani kimse size para harcamayın demez de derdiniz yok. Eğer düğün dernek ev dizme sohbeti istiyorsanız da onun için ayrı bölüm var. Hatta benim dert gördüğüm “yurtdışından gelinlik olayını nasıl halledebilirim” konumu bilmeden buraya açtığım için @Mune bana ceza vermişti.
Belki biz herkesin eski konularına falan hakim olmadan bakınca bunlar farklı muamele ve şımarıklık gözüküyor bilmiyorum.
Çok teşekkür ederimÖnceden yaşadığım, güvenli dediğim muhitte -Altıntepe’de- babamın kirada üç dairesi var. Dairelerden en yeni ve iyisinin kirası 2100 lira, sokağı, binası, dairenin içi gayet de güzel. Ama beklenti ve tarz meselesi işte. Umarım gelinlik gibi ev meselesini de en kısa zamanda halledersiniz.
Bu bir dertleşme konusu hanım efendi.
Gelinlik konusu değil. Ha banlanmam için bu kadar fesat bir yorum yazmanız da cidden şaka gibi.
Sizin konunuz yanlış yere açılmış ama benim ki o içerikte değil.
Okumak ve anlamak arasında ki fark :)
Şaka gibi bir konuya yazmak zorunda değilsiniz mesela ? Bunu da düşündünüz mü ?Herşeyi siz biliyorsunuz zaten. Adam senin istediğin gibi olsun diyip herşeyi de üstlenince para bedavadan geliyormus gibi en iyisini istiyor. Daha öncede memurlar da 6 bin aliyor herkes aliyor o maasi demisti. Herseyden bi haber guya ama millete uzayda mi yasiyorsunuz vs diyor. 3200 ye cok uygun 10000 tl ye cok normal diyince hemen teşekkür ediyor , lux olsun herşey ama fiyatlara da çok şaşırıyor, saka gibi konu.
Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz da bana soruyorsunuz ?Derdiniz nedir?
Ukala mi. Gerçekten ağır görgüsüzsunuz. Zengin nişanlı buldum tek kuruş harcamadan 2. Evliligimde en iyisini yaptırıyorum , siz fakirler ne anlarsınız konunuzun özeti. Gorgulu olmak , gözütok olmak herkesin olacağı birşey değil tabii.Şaka gibi bir konuya yazmak zorunda değilsiniz mesela ? Bunu da düşündünüz mü ?
Her şeyi biliyor olsaydım ,her yoruma sizin gibi ukala cevaplar verirdim.
İstediğiniz olmayacak ve konuyu sabote edemeyeceksiniz. Çok üzgünüm ,prim vermeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?