Evlenmek bu kadar zor mu ?

Aslında neden bu kadar pahalı diye sormak istemiştim yani evet keşke en kaliteliler bu kadar pahalı olmasa.
Bu arada ilk konuyu okursanız ben ucuza buldum demedim. Herkes gayet uygun buldun deyince bende o zaman makul bulmuşum diye düşündüm. Ayrıca verilen tavsiyeler inanılmaz işime yaradı.

ben kira uçuk demedim yalnız :) 1+1 için sitedeyse o para normal.
aslında siz büyük ev mi istiyorsunuz, ne gerek var, daha küçük bir ev bakın manasında demiştim :)

Ama şimdi elinizi vicdanınıza koyun ben 2. El mi alsam diye hiç bir yerde sormuş muyum ?
Tavsiyesi için teşekkür ederim ama benim durumum varken neden ikinci el kullanayım ki ?
Siz mesela elinizde durumunuz varken gidip 2. El bir çamaşır makinesi alır mısını ? Kim derse ki evet alırım , ben inanmam.
Ben sadece acaba bana mı denk geliyor bu tarz fiyatlar diye merak ettim ve yorumları okursanız ev için herkes uygun olduğunu yazmış.
Herkesin karakteri farklıdır hanımefendi. Ben nasıl ki sizin tercihlerinize saygı duyuyorsam siz de bence duymalısınız. Benim nişanlım geç saatlere kadar çalışan birisi. Ve ben evde tek başıma durmaktan korkuyorum. Özellikle geceleri.
Gelinlik konusuna gelince cohouse ye instagramdan bakarsanız fiyatları aynen o şekilde. Beğendiğiniz zaman fiyatları otomatik üzerinde yazmıyor değil mi ? Arayıp sorduğumda fiyatı duyunca zaten yok artık deyip kapattım.
Muadilini yapan arkadaşıma danıştım o da 10 bine dikerim deyince bana yine çok geldi. Şimdi ise 4bine yapan bir yer buldum.
Ben sadece siz nasıl hallediyorsunuz diye sormak istedim.
Sürekli bir fesatlık yapmayın rica ediyorum.

ben kira uçuk demedim yalnız :) 1+1 için sitedeyse o para normal.
aslında siz büyük ev mi istiyorsunuz, ne gerek var, daha küçük bir ev bakın manasında demiştim :)
2+1 ler ve 3+1 lerin kiraları arasında 300 lira oynuyor bu baktığım yerde. O yüzden o seçeneği değerlendirmedik.

2+1 ler ve 3+1 lerin kiraları arasında 300 lira oynuyor bu baktığım yerde. O yüzden o seçeneği değerlendirmedik.
gerçekten hangi semt hangi site merak ettim :) çünkü benim gezdiğim sitelerde 2+1 ve 3+1 kiraları arasında 1000 tl ye yakın fark var.
yani düzgün bir site değilse o kirayı vermeye değmez, çok daha uyguna bir mahallede oturmanız daha mantıklı.

Şimdi açık şekilde yazmayayım siteyi ama kendileri tepe üstü tarafında.
Yok gerçekten güzel bir konumu var. Özellikle avm ye bildiğiniz 5 dakika falan yürüyorsunuz. Metroya da aynı şekilde . Ha canınız mı sıkıldı minibüse binip hemen ümraniye , üsküdar gibi yerlere gidebilirsiniz.

ben avrupa yakası taksisiyim :)
herşey aslında beklentilerle alakalı, ben kirayı minimum da ve evi olabildiğince minimal tutup paramı dünyayı görmeye harcamayı tercih ederim.
o yüzden yeni evlenip o kirayı vermek benim için anlamsız.
sizin beklentiniz öyle bir evse de normal.

kriz var diye birini ellerine geçirdiklerinde krizin hıncını ondan çıkarıyorlar..yabancı birine gidin arkadaşınkine değil.zaten arkadaş atar kazı 10 bine gelinlik mi olurmuş..benim gelinim 8 ay önce 2.500 aldı şahane..yeni dikildi ilk kez gelinim giydi o gelinliği..allah yardımcınız olsun deyim.türkiye çok pahalı..insanımız acımasız

Herşeyi siz biliyorsunuz zaten. Adam senin istediğin gibi olsun diyip herşeyi de üstlenince para bedavadan geliyormus gibi en iyisini istiyor. Daha öncede memurlar da 6 bin aliyor herkes aliyor o maasi demisti. Herseyden bi haber guya ama millete uzayda mi yasiyorsunuz vs diyor. 3200 ye cok uygun 10000 tl ye cok normal diyince hemen teşekkür ediyor , lux olsun herşey ama fiyatlara da çok şaşırıyor, saka gibi konu.

“Evlenmek bu kadar zor mu” demişsiniz ama ben sizin yaşadığınız bir zorluk göremedim. Konu genel olarak “her şey pahalı ama nişanlımın parası var, hepsini nakit peşin ödeyerek alabiliyorum.” şeklinde ilerliyor.

Evlenmek zor değil. İstanbul’un iyi konumlarında ev tutmak, tam istediğiniz gibi gelinliği almak pahalı. Sizin paranız varmış, alabiliyorsunuz.

Burada eski üyesiniz sanırım, muhabbet olarak ilerlemiş ama çok çok zor şartlarda geçim, evlilik dertleri yaşayanların arasında “karşılayabiliyorum ama keşke pahalı olmasa da paralar bende kalsa” derdi garip geldi bana.

Yani kimse size para harcamayın demez de derdiniz yok. Eğer düğün dernek ev dizme sohbeti istiyorsanız da onun için ayrı bölüm var. Hatta benim dert gördüğüm “yurtdışından gelinlik olayını nasıl halledebilirim” konumu bilmeden buraya açtığım için @Mune bana ceza vermişti.

Belki biz herkesin eski konularına falan hakim olmadan bakınca bunlar farklı muamele ve şımarıklık gözüküyor bilmiyorum.

Önceden yaşadığım, güvenli dediğim muhitte -Altıntepe’de- babamın kirada üç dairesi var. Dairelerden en yeni ve iyisinin kirası 2100 lira, sokağı, binası, dairenin içi gayet de güzel. Ama beklenti ve tarz meselesi işte. Umarım gelinlik gibi ev meselesini de en kısa zamanda halledersiniz.

Bu bir dertleşme konusu hanım efendi.
Gelinlik konusu değil. Ha banlanmam için bu kadar fesat bir yorum yazmanız da cidden şaka gibi.
Sizin konunuz yanlış yere açılmış ama benim ki o içerikte değil.
Okumak ve anlamak arasında ki fark :)

Çok teşekkür ederim

Derdiniz nedir?

Şaka gibi bir konuya yazmak zorunda değilsiniz mesela ? Bunu da düşündünüz mü ?
Her şeyi biliyor olsaydım ,her yoruma sizin gibi ukala cevaplar verirdim.
İstediğiniz olmayacak ve konuyu sabote edemeyeceksiniz. Çok üzgünüm ,prim vermeyeceğim.

Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz da bana soruyorsunuz ?
Bunca insan anlamış ve siz anlamıyorsunuz.
Tek derdiniz şu an ban almamı sağlamak. Ama oyununuza düşmeyeceğim.
Şimdi sizin derdiniz o kadar farklı ki ne desem anlamayacaksınız.

Ukala mi. Gerçekten ağır görgüsüzsunuz. Zengin nişanlı buldum tek kuruş harcamadan 2. Evliligimde en iyisini yaptırıyorum , siz fakirler ne anlarsınız konunuzun özeti. Gorgulu olmak , gözütok olmak herkesin olacağı birşey değil tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…