Evlenmek bu kadar zor mu ?

İzmir Çankaya da bir modaevinde dikilmişti gelinliğim.Fiyat pazarlığını kayınvalidem yapmıştı...1800 etiket fiyatı olan bir gelinliği beğenmiştim ...1200 e kadar düşürmüştü pazarlıkta.Ama yıl 2007 çeyrek altın kırk TL rakamlarindaydi. İlk evim eski 2+1 .. kirasi 400 TL idi ve karsiyakanin kalbinde diyebileceğim bir noktadaydi ..Su anin altın fiyatı ile karsilastirirsak 12 sene öncesinin rakamları bu günden daha ucuz değilmiş .Sadece aileler evlenecek çocuklarına önceden bütçe ayarladiklari için daha "hazirlikliymisiz" diyelim.

dün izlediğim bir dizide de aynen sizin evlilik gibiydi. dün evlenmeye karar verip bugün evlendiler, birinden emanet gelinlik buldular, bahçede düğün yaptılar. O kadar hoşuma gitti ki. Keşke ben de oyle yapsaydım da huzurum mutluluğum olsaydı dedim.
İnşallah hep mutlu olursunuz, süpersiniz valla, söylemeden geçmeyeyim dedim. :KK36:
Yaa seni yerim, yorumun güzelliği 😍
Bizde 2016 kasımda evlenek dedik, ocakta düğün yaptık. 2 ayda ne ne kadar olduysa. O filmdeki gibi aynı :KK70:
Çok şükür huzurumuz yerinde önemli olan o.
Allah herkese mutlu yuva kuracağı kişilerle denk getirsin.:KK200:
Maddiyat aşılıyor.

Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ben gelinliği paket olarak satan bir yerden aldım ; paket içeriğinde kına için kaftan - saç-makyaj düğün için gelinlik-saç-makyaj vardı. O tarihte çok çok uyguna gelmişti fiyatı, geçen yıl bir arkadaşımda aynı yere gitti, hepsini 7.500 e çözdü, tabi seçilen gelinliğin fiyatına göre değişiyordu fiyatlar

Evler semtlere göre değişiyor, biraz dolaşarak uygun bir yer bulabilirsiniz, şu an Beylikdüzünde yeni yapılan bir site içinde oturuyorum, evini kiraya veren komşularım var 1700-2000 arası fiyatlar ve evler 3+1 185 te aidatı var, güvenlik, spor salonu, saunası falan var ,binalar kullanılmaya başlayalı 5 ay oldu ve çok merkezi bir yerdeyim, biraz araştırmanız lazım ama her koşulda bu devirde evlenmek epey masraflı bir iş, Allah yardımcınız olsun

Fiyatlari gordum kalbime agri girdi.
Asgari ucret 2000 ama evler 3200+300?
Gelin saci 1000?
Gelinlik 10.000?
Ben şok.
En guzeli nigah kestirmek.
Bana gore dugun icin bu kadar masraf etmeye degmez.
Kiralar da aşiri pahali.
Uygun bir ev yok mu hic?

2 yıl olacak evleneli. hangi kuaför müş o 1000 tl hangi gelinlik ki o 10000 bin tl tutuyor. acaba standartlarınız mı yüksek ? istanbulda yaşıyorum bende güvenlikli sitede oturuyorum tramvaya tamam biraz yürüyoruz ama kiramız 1600 tl+400 aidat. evi nereden hangi semtten tutacağınıza göre değişir.

Yemekli mi yemekliyse kesin gelirim :KK70: :KK70:
Vay be enişteme bak be, helal olsun. Benimki yazık, çaydanlık almasak da tencerede çay yapsak olur mu diye hesaplıyordu çulsuzluktan hey gidi.. :KK70:
Siz güzel bir çiftsiniz ya, o izlenimi alıyorum.
Mutlu olun da herşey olur be herşey ödenir. Ama çok da zora girmeyin çünkü tatlı tatlı alınanlar sonra acı acı ödeniyor.
Ne işle meşgulsünüz, maddiyat uygunsa yapın tabi nolcek.
:D
Bizde ben hesapçıyım o hevesli taraf. Rolleri değiştik maalesef. O bir şey beğeniyor olmaz , gerek yok diyorum :D biraz bozuluyor ama ne yapayım.
Yani ödemesini şu an hep nakit yapıyoruz. Ay başında ona para geliyor mekanlarından. Oradan hallediyoruz. Ama ne kadar para olurda olsun kimse enayi olmak istemiyor.
Düğün yemekli aynen 🙈

Fiyatlari gordum kalbime agri girdi.
Asgari ucret 2000 ama evler 3200+300?
Gelin saci 1000?
Gelinlik 10.000?
Ben şok.
En guzeli nigah kestirmek.
Bana gore dugun icin bu kadar masraf etmeye degmez.
Kiralar da aşiri pahali.
Uygun bir ev yok mu hic?
Aslında ev konusunda bizi sıkıntıya sokan tek durum var o da nişanlımın iş yerleri çok farklı yerlerde. Onun iş yerlerine yakın bir yerde otursak inanın fiyat çok daha artar.

2 yıl olacak evleneli. hangi kuaför müş o 1000 tl hangi gelinlik ki o 10000 bin tl tutuyor. acaba standartlarınız mı yüksek ? istanbulda yaşıyorum bende güvenlikli sitede oturuyorum tramvaya tamam biraz yürüyoruz ama kiramız 1600 tl+400 aidat. evi nereden hangi semtten tutacağınıza göre değişir.
Hemen isim vereyim size kuaför: müjgansahverdiyava
Gelinlikçi ; sibelarıcıwedding
Arayıp sorarsanız üstü fiyat dahi alabilirsiniz.
Ayrıca istanbul anadolu yakasında ve mutlaka Kadıköye ulaşımı kolay olacak bir yere ihtiyacımız var.

beş sene önce beğendiğim yatak odası tanidik yer olmasina rağmen 10 bindi indirimli fiyatı.
modüler fabrikasyon bi yatak odası aldim mecburen ki o zaman 5000 bin verdim mobilyaya. yataklar da aşırı pahali kuzum 1500 du benim aldigim şimdi gecenlerde baktım iyi bi yatak 10 bindi sadece yatak yani bu.

mal var mal var... şimdi herşeye bu kadar ozeniliyoken gidip ben bellona istikbalden vs alamam ben mesela.
gelinliği de gördüm o gelinlik çok ağır maşallah baya işçilik vs istiyo onu ucuza bulamazsin sanırım.

ama sana fikir olsun diye YouTubedan daire diye bi kanal var videoları izleyebilirsin :) dekorasyon mobilya vs konusunda güzel fikirler vardi. ama o gelinlikle bu kadar spor takilir misin bilemedim ;)

herşey aşırı pahalı ya. istediğim marka çamaşır makinesi 7 kg kapasiteli 10 bindi en son daha da bakmadim. ha ben evlenirken cok az esya aldim. esimin beyaz eşyasini tvsini falan kullanıyorum. mutfak masam hiç olmadi hala yok :D ilerde ev alir da gönlüme göre dosersem evden pahalı olacak sanırım. minnos gönlüm ultra zengin çünkü :D :D

Allah kolaylık versin inşallah :) herşey gönlünce olsun :)

Ondan da mi pahali evler var?
Neden bu kadar pahali acaba
Ben size şimdi nişanlımın işine yakın bir yerde ev var oranın adını vereyim bir bakın.
almondhill sitesi kiralık yazarsanız kiraların 6 bin -8 bin arası olduğuna şahit olabilirsiniz 😬 ve evlerin hepsi dolu.
Nasıl oluyor ben cidden anlamıyorum.

Merhaba canım
Evler için bir şey diyemeyeceğim onlar uçmuş ama daha az saygın bir muhitte normel bir daireyi başka fiyatlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Gelinlik fiyatlarina çok şaşırdım daha gecen yıl 3 bin tl ye çok güzeller vardı. Sanırım araştırma yaptığınız semtle ilgili olabilir. Başka semtlere bakin daha orta halli olan semtlere.
İstanbul dışında da arayabilirsiniz belki gelinlikleri. Büyük ihtimal orta halden yüksek halliye geçiş maddiyatli oldugunuz için biraz yüksek yerlere bakmış olabilirsiniz.

beş sene önce beğendiğim yatak odası tanidik yer olmasina rağmen 10 bindi indirimli fiyatı.
modüler fabrikasyon bi yatak odası aldim mecburen ki o zaman 5000 bin verdim mobilyaya. yataklar da aşırı pahali kuzum 1500 du benim aldigim şimdi gecenlerde baktım iyi bi yatak 10 bindi sadece yatak yani bu.

mal var mal var... şimdi herşeye bu kadar ozeniliyoken gidip ben bellona istikbalden vs alamam ben mesela.
gelinliği de gördüm o gelinlik çok ağır maşallah baya işçilik vs istiyo onu ucuza bulamazsin sanırım.

ama sana fikir olsun diye YouTubedan daire diye bi kanal var videoları izleyebilirsin :) dekorasyon mobilya vs konusunda güzel fikirler vardi. ama o gelinlikle bu kadar spor takilir misin bilemedim :KK66:

herşey aşırı pahalı ya. istediğim marka çamaşır makinesi 7 kg kapasiteli 10 bindi en son daha da bakmadim. ha ben evlenirken cok az esya aldim. esimin beyaz eşyasini tvsini falan kullanıyorum. mutfak masam hiç olmadi hala yok :KK70: ilerde ev alir da gönlüme göre dosersem evden pahalı olacak sanırım. minnos gönlüm ultra zengin çünkü :KK70: :KK70:

Allah kolaylık versin inşallah :) herşey gönlünce olsun :)
Amin canım benim.Aslında istediğim gelinlik o tarzdı. Ve hani bir tane boydan attım ya bak mesela o 40 bin tl. Evet yanlış okumadın :D

Şimdi mobilya konusunda şok şanslıyım nişanlımın mobilyacısı var. Hepsini oraya yaptırıyoruz . Yoksa evin içine rahat bir 60 giderdi.
Çok teşekkür ederim ❤️

Herkesin kafasinda istanbuldaki butun evler 3lira mi gibi bir algi oluştu. 😁😁

İstanbulda bazi semtlerde 1500 liraya rezidansta bile oturabilirsin, bazi semtlerde 1500 liraya yikinti ev bile bulamazsin.
Konu sahibinin istedigi semtteki fiyatlar oyle butun istanbul degil tabi ki. Ama git uygun fiyatli ev bul demekle de olmuyor.

İnsanin calistigi yer de onemli, İstanbulda trafik cok buyuk bir zaman kaybi. Bizim kendi evimiz var ama esimin işinden dolayi evimizde oturmuyoruz mesela. O yuzden taaa istanbulun bir ucunda evler ucuz diye kalkip herkes oraya gidemez. Bazi seyleri anlamak bu kadar mi zor.

Gelinlik için Kadıköy'deki gelinlikçilere bakın, ben 4,500 TL'ya istediğim gelinliği diktirdim.
Ayakkabımı yine Kadıköy'den 200 TL'ya aldım. Kın gecesi ve nikah kuaförü için toplan 450 TL, düğün için 750 TL ödedim.

Semt olarak nerelere baktığınız çok önemli, yani gelinlik fiyatını Nişantaşı'ndan aldıysanız çok normal. Ev için Bağdat Caddesi'ne bakıyorsanız çok normal o fiyatlar.

Ben size şimdi nişanlımın işine yakın bir yerde ev var oranın adını vereyim bir bakın.
almondhill sitesi kiralık yazarsanız kiraların 6 bin -8 bin arası olduğuna şahit olabilirsiniz 😬 ve evlerin hepsi dolu.
Nasıl oluyor ben cidden anlamıyorum.
Millet ne kadar maas aliyor ki kiraya o kadar veriyor? Kiraya o kadar vereceyine kredi cek ev al. En azindan ev sahibi olursun

Ben şuna bile çok kızgınım. Belediyeden nikah memuru gelecek 600 küsur ödeme yaptık. Niye ya niye?? Nikah için niye ödeme yapıyoruz, yapıyorsakta 600 küsur ne? Belediye niye var?
Tamamen herkesin birbirini soymaya calıştıgı bir ülke. Ne koparırsam kar mantığı. Bu yüzden de sırtı yere gelmeyecek bu ülkenin
Hafta sonu yada mesai dışı nikah ücretli oluyor diye biliyorum. Sanırım öyle yaptiniz siz

Back
X