evlenmek için ablayı beklemek

Comewithmeplease

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
11
-3
1
32
merhabalar, 27 yaşındayım. sevgilimle yaşıtız ve 6 aylık ilişkimiz var. uzak mesafe, haftasonları gelmeye çalışıyor yaşadığım yere. birbirimizi çok seviyoruz. ama uzak mesafe olması ve nasıl bir araya geleceğimiz belirsiz olması beni çok üzüyor. benim onun şehrine taşınmam daha mantıklı ama iş bulur muyum memnun olur muyum bilmiyorum. mühendisiz ikimiz de.

zaten böyle bir sıkıntımız vardı şimdi de başka bir dert çıktı. ben bir iki sene içinde evlenmek istiyordum ilk günden bile bunu söylemiştim. niyetim bu yöndeydi. o da bunu söylüyordu ama şimdi farklı konuşmaya başladı. sevgilimin 36 - 35 yaşında ablası ve abisi var. şimdi evlenirsek ablam ve annem çok üzülür 3 4 sene bekleyelim diyor. ablam evlendikten sonra evleniriz veya 30 yaşımızı geçince artık 30u geçtik diye evleniriz üzülmezler diyor.
bu bana çok saçma geldi. ablasının evlenip evlenmeyeceği meçhul, aday yok. ama ayrılmak istemiyorum. çok severken böyle bir sebeple ayrılınır mı? ayrılsam çok pişman olurum diye düşünüyorum hem 3 sene zaten belki aynı şehire bile taşınamam. ama diğer yandan da 3 4 sene sonunda yok olmadı dersek yaşım 30u geçecek. ben evlenip çocuğum olmasını istiyordum. zaten geç kaldım diye düşünüyorum bir şeyler için bir de böyle bir sebeple beklemek bilemiyorum.

siz ne düşünürdünüz benim durumumda ne yapardınız?

Oncelikle o isler oyle olmuyor iliskinin basinda belirttim sukadar surede evleniriz vs. Bu isler kader kismet. Dur bismillah daha 6 ay olmus goren de 6 yil beklediniz zannedecek.
Ote taraftan ablasinin oldu da kismeti cikmadi ne olacak? Ben de ablamdan once evlendim, sevgilisi bile yokken benden 1 yil sonra da ona kismet oldu ve evlendi.
Bence sevgilinin kendinin evlenmeye niyeti yok. Ha 30 da evlenmis ha 27de ablasi uzulecekse ozaman da uzulur.

Ben evlenmek istemiyorum böyle güzelliyorum demek istemiş

evlenmek istemediği için değil ablasına çok düşkün olduğu için söylüyor. beni çok sevdiğini ve düşündüğünü biliyorum. ama ailesine ve özellikle ablasına çok düşkün. o üzülür diye ödü kopuyor.

evlenmek istemediği için değil ablasına çok düşkün olduğu için söylüyor. beni çok sevdiğini ve düşündüğünü biliyorum. ama ailesine ve özellikle ablasına çok düşkün. o üzülür diye ödü kopuyor.

Bence yanlış biliyorsun ama sen bilirsin

Bu ne böyle hangi çağda kalmışlar? Ne diye bekleyeceksin kadının evleneceğinin garantisi mi var ayrıca küçük evlendi diye niye üzülüyorlar hani bu işler kader kısmetti niye kısmetini engelliyorlar erkeğin? Ben böyle saçma sapan bir bahaneyi asla kabul etmez tavrımı koyar gerekirse ayrılırım zaten 6 aylık ilişki. Sen bunu 3 5 yıl beklersin sonunda terk eder gider sende boşa geçen yıllarına yanarsın. Bence evlenmemek için bu bahane hiçbir erkek evlenmek için ablasını filan beklemez. Seven aşkından ölen çalışır çabalar maddi durumu olunca direkt evlenir

merhabalar, 27 yaşındayım. sevgilimle yaşıtız ve 6 aylık ilişkimiz var. uzak mesafe, haftasonları gelmeye çalışıyor yaşadığım yere. birbirimizi çok seviyoruz. ama uzak mesafe olması ve nasıl bir araya geleceğimiz belirsiz olması beni çok üzüyor. benim onun şehrine taşınmam daha mantıklı ama iş bulur muyum memnun olur muyum bilmiyorum. mühendisiz ikimiz de.

zaten böyle bir sıkıntımız vardı şimdi de başka bir dert çıktı. ben bir iki sene içinde evlenmek istiyordum ilk günden bile bunu söylemiştim. niyetim bu yöndeydi. o da bunu söylüyordu ama şimdi farklı konuşmaya başladı. sevgilimin 37 - 36 yaşında ablası ve abisi var. şimdi evlenirsek ablam ve annem çok üzülür 3 4 sene bekleyelim diyor. ablam evlendikten sonra evleniriz veya 30 yaşımızı geçince artık 30u geçtik diye evleniriz üzülmezler diyor.
bu bana çok saçma geldi. ablasının evlenip evlenmeyeceği meçhul, aday yok. ama ayrılmak istemiyorum. çok severken böyle bir sebeple ayrılınır mı? ayrılsam çok pişman olurum diye düşünüyorum hem 3 sene zaten belki aynı şehire bile taşınamam. ama diğer yandan da 3 4 sene sonunda yok olmadı dersek yaşım 30u geçecek. ben evlenip çocuğum olmasını istiyordum. zaten geç kaldım diye düşünüyorum bir şeyler için bir de böyle bir sebeple beklemek bilemiyorum.

siz ne düşünürdünüz benim durumumda ne yapardınız?
Canim smdi oncelikle evlenmek icin henuz erken. Tabikide ablasini bklyemezsin ama olaya su yonden bak. Evlilik icinde birbirinizi iyi tanimanz gerekiyor. Iste bunlar hep sinav. Bu surecte ne olur bilinmez. Suan iicin zaten evlilik gibi bi planiniz yok zaten birde bu konu yuzunden huzursuz olmayn.
Ama dedigim gibi zamanla herkesn niyeti anlasilir. Siz evlenmeye uygun oldgnzda omseyi bklemeye gerek yok bu evlenmeye krr verdiggnzde ki konu. Oyuzden suanda cok ta takilma iliskin guzel gidiyorsa .

Canim smdi oncelikle evlenmek icin henuz erken. Tabikide ablasini bklyemezsin ama olaya su yonden bak. Evlilik icinde birbirinizi iyi tanimanz gerekiyor. Iste bunlar hep sinav. Bu surecte ne olur bilinmez. Suan iicin zaten evlilik gibi bi planiniz yok zaten birde bu konu yuzunden huzursuz olmayn.
Ama dedigim gibi zamanla herkesn niyeti anlasilir. Siz evlenmeye uygun oldgnzda omseyi bklemeye gerek yok bu evlenmeye krr verdiggnzde ki konu. Oyuzden suanda cok ta takilma iliskin guzel gidiyorsa .

teşekkür ederim cevabın için. aslında hemen evlenmek gibi bir niyetim yok tabi ki birbirimizi tanıyacağız. ama ben belirsiz şeyleri sevmiyorum. 3 yıl sonra kesin olan bir şey yok. baştan her şey kontrolum altında olsun istiyorum.
bir de bu şekilde bir düşüncesi olması "kendi kararlarını veremeyen, ailesine bağımlı, birey olamamış" gibi hissettiriyor. o sebeple bunu düşünüyorum.

Başkaları için insan kendi hayatını ertelememeli bu bir. İkincisi oldu ki ertelediniz ve beklediniz işin sonunda adamda sizinle evlenmeyebilir. Yani tamamen kaderine terk edilmiş bir olay olacak.

Back
X