evlenmek için ablayı beklemek

Ilk olarak 6 ay çok kısa bir süre. Sakin bu kadar sürede düzenini bozma. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Ne olacağı belli olmaz. Ikincisi adam mühendis olmuş hala evlilik sırası mi bekliyor. Hangi cağdayız. Ablası da kardeşi mutlu diye üzülecekse üzülsün. Bugün ablam üzülür diye evliliği erteleyen yarın ablası üzülmesin diye her konuda seni geri plana atabilir.

Ablan biz evlenecegimiz icin sevinir, neden uzulsun falan de yolunu yap.
Cok sacma zihniyet. Ablasinin kismetinin ne zaman oldugunu kim bilir

Hiç yaratıcı değil 🙄 Ola ki annesi veya babası vefat ederse kalanı da evlendirmeye kalkar maksat ip atlamak.

teşekkür ederim cevabın için. aslında hemen evlenmek gibi bir niyetim yok tabi ki birbirimizi tanıyacağız. ama ben belirsiz şeyleri sevmiyorum. 3 yıl sonra kesin olan bir şey yok. baştan her şey kontrolum altında olsun istiyorum.
bir de bu şekilde bir düşüncesi olması "kendi kararlarını veremeyen, ailesine bağımlı, birey olamamış" gibi hissettiriyor. o sebeple bunu düşünüyorum.
Haklisin hayatim bunu sevglnle paylas. Beklemek istemenin asil sebebini soyle. Ablani bklemek sacma kader kismet diye birsey var. Onunonune gecemeyiz gibii...
Kendikararlarini verememesi durumu suan evlilik vaktinden daha onemli. Henuz evlilik zamanina bile ablasinin hayati mudahale ediyosa evlendktn snra neler olur neler.onu da dusunerek hareket etmelisin. Zor bi hayat bekler seni bu kisiyle olucaksan eger. Herkes kismett cnm benm

Siz 3 yıl sonra evlenince de üzülür üzülecek adam. Cok saçma. Hayatınızı neden erteleyeceksiniz? Bence tavrını koy. Ya 3 yılda yıpranır her şey daha başka olursa ? Boşu boşuna 3 yılını ona harcamış olacaksın...

merhabalar, 27 yaşındayım. sevgilimle yaşıtız ve 6 aylık ilişkimiz var. uzak mesafe, haftasonları gelmeye çalışıyor yaşadığım yere. birbirimizi çok seviyoruz. ama uzak mesafe olması ve nasıl bir araya geleceğimiz belirsiz olması beni çok üzüyor. benim onun şehrine taşınmam daha mantıklı ama iş bulur muyum memnun olur muyum bilmiyorum. mühendisiz ikimiz de.

zaten böyle bir sıkıntımız vardı şimdi de başka bir dert çıktı. ben bir iki sene içinde evlenmek istiyordum ilk günden bile bunu söylemiştim. niyetim bu yöndeydi. o da bunu söylüyordu ama şimdi farklı konuşmaya başladı. sevgilimin 37 - 36 yaşında ablası ve abisi var. şimdi evlenirsek ablam ve annem çok üzülür 3 4 sene bekleyelim diyor. ablam evlendikten sonra evleniriz veya 30 yaşımızı geçince artık 30u geçtik diye evleniriz üzülmezler diyor.
bu bana çok saçma geldi. ablasının evlenip evlenmeyeceği meçhul, aday yok. ama ayrılmak istemiyorum. çok severken böyle bir sebeple ayrılınır mı? ayrılsam çok pişman olurum diye düşünüyorum hem 3 sene zaten belki aynı şehire bile taşınamam. ama diğer yandan da 3 4 sene sonunda yok olmadı dersek yaşım 30u geçecek. ben evlenip çocuğum olmasını istiyordum. zaten geç kaldım diye düşünüyorum bir şeyler için bir de böyle bir sebeple beklemek bilemiyorum.

siz ne düşünürdünüz benim durumumda ne yapardınız?

Benim tanıdığım bir erkeğinde annesi ilk önce abin evlenecek diyordu, hatta bayağı direndi bu konuda ama olaya erkeğin ailesinden bir genç kız el attı ve erkeği ikna etti annesiyle konuşup kızla artık evlenmesi için. Kız çünkü altı yıldır evlenmeyi bekliyordu. Yani demem o ki imkansız diye bir şey yok. Annesi de başta istemezse bile herhalde ikna olur diye düşünüyorum. Önemli olan istek ve kararlılık.

Ablan biz evlenecegimiz icin sevinir, neden uzulsun falan de yolunu yap.
Cok sacma zihniyet. Ablasinin kismetinin ne zaman oldugunu kim bilir

Bazı ablalar istemiyor. Benden önce kardeşlerim evlenirse elalem ne der, rezil olurum gözüyle bakıyor. Tabi konu sahibinin erkek arkadaşının ablası böyle düşünüyor demiyorum, orasını bilemem.

Benim önümde iki ablam vardı. Ikiside annemin karşına geçip beni istemeye geleceklerini ve onlar için sorun olmadığını söyledi. Eskidendi o ablaları beklemek. Şimdiden sizi ablasının arkasına koyuyorsa bu evlendikten sonra da böyle gider.

Benim tanıdığım bir erkeğinde annesi ilk önce abin evlenecek diyordu, hatta bayağı direndi bu konuda ama olaya erkeğin ailesinden bir genç kız el attı ve erkeği ikna etti annesiyle konuşup kızla artık evlenmesi için. Kız çünkü altı yıldır evlenmeyi bekliyordu. Yani demem o ki imkansız diye bir şey yok. Annesi de başta istemezse bile herhalde ikna olur diye düşünüyorum. Önemli olan istek ve kararlılık.

birilerini ikna ediyor olmak çok küçültücü. annesini ablasını ikna filan etmek istemiyorum bu çok aşağılayıcı bir şey geliyor bana.

ayrılmaktan korkuyorum, aşık oldum sanırım ve vazgeçmek o kadar zor geliyor ki.

6 ay için evlenme düşüncesi erken bir de uzaklık ne kadar tanıyabilirsiniz ki? sözünün eri olmayan insandan da hoşlanmam bir öyle bir böyle.

Öncelikle aileye düşkün olmak tabiki güzel birşey ama bu düşkünlük değil ailecilik diye tabir ettiğimiz kısmı yanı sen 3 4 yıl beklesen ve evlenseniz bile herzaman 5. Plana atılan kişi olucaksın önceliği annesi babası ablası abisi olucak ayrıca neden sen tasınıyorsun düzenini bozuyorsun o gelsin senin oldugun şehre yada düzenli gelip gitsin ne münasebet hem sen kalkıp gidiceksın hem yıllarca onun evde kalmış kardeslerini bekliceksin sonu meçhul saçma sapan bir iş böyle tek taraflı fedakarlıkla yürüyen sevgide ilişkide Olmaz..

birilerini ikna ediyor olmak çok küçültücü. annesini ablasını ikna filan etmek istemiyorum bu çok aşağılayıcı bir şey geliyor bana.

Ben size annesini ablasını ikna edin demedim ki? Bu sizin göreviniz değil ayrıca. Demek istediğim bazıları guru

Ben size annesini ve ablasını ikna edin demedim ki? Demek istediğim şuydu eğer sevgiliniz kararlıysa annesini de ablasını da ikna eder. Sonuçta bir iki hayır derler sonra bakarlar kararlı mecburen kabul ederler. Bu her ailede böyledir. Ailesi olarak bir erkeğe bir yere kadar hayır dersin...

Bu arada korkmanıza gerek yok ki. Ya sabredeceksiniz ya ayrılacaksınız, bu tamamiyle sizin vermeniz gereken bir karar. Ben asla size ne ayrılın derim ne de devam edin derim.

Ağır saçmalamış arkadaşiniz kismet nasip bu işler eee ablasi hic evlenemrzse o da mi evlenmeyecek bahane etmis evlenmeyi düşünmüyor olabilir mi

Seni seviyor olmasına bir şey diyemem ama evlenmek istemiyor ablayla arasında 10 yaş var hani 3 4 olur neyse, bahane ediyor bence hazır değil

Birincisi ben evlenmek anne olmak istiyorum demekle olmuyor bu işle. Mantık evliliği yapanlar bile mantıklarına uygun eş buluyor önce ki ben aşk evliliği taraftarıyım. Olur olmaz insanlar ile evlenmeyin sırf hayaliniz diye, bir yıla boşanırsınız.

İkincisi ilişkiye bir seneye evleniriz diye başlanılmaz, ben ciddi birini istiyorum denebilir ancak daha tanımadan ne gün vermesi yahu karşı taraf sizi kaale almaz, öylesine söyledi der geçer.

Üçüncüsü 6 ay evlenmeyi istemek için çok kısa bir süre, üstelik uzun mesafe, her haftasonu görüşmüyorsanız eğer siz hala sevgilinizi tanımıyorsunuz yeterince.

Dördüncüsü ve en önemlisi sevgilinizin aklında evlenmek yok ki bence haklı daha yeni bir ilişki ve mesafeden dolayı az görüştünü henüz. Ablası bahanesi tabiki.

Siz evlenme meraklısı iseniz bence ayrılın, çevreniz size evlenip baba olmak isteyen erkek bulsun. Yok normal hislerimi yaşayacağım diyorsanız ve sevgiliniz temiz, düzgün insansa akışına bırakın.

Back
X