• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için acele ediyorum

Ben eşimle tanıştım, hep birbirimizde kalıyorduk, her gün ya onda ya bende. Bi sene dolmadan evlendik 7 ayda falan. Çoooook mutluyum, tanıma şansım oldugunu düşünüyorum, ev ortamında, sorumluluk alması vb. Arkadaşım beş yıl çıktı, dışarda buluşmalı sevgililik, iki ayda aile yanına döndü, şimdi barıştı ama adam çok sorumsuz, anası arkasını toplasın isteyenlerden. Kız dört dörtlük bu arada, her anlamda. Bu işler hiç belli olmuyor.

Bazilarimiz evlenilecek(sansli) kiz ,bazilarimiz eglenilecek kiz deyip kurtulun. :deli:

Bu konular neden hep bazi kadinlarin evlilik icin tercih edilmemesine dayaniyor anlamiyorum.

Tercih edilmeyen degil , tercih etmeyen ben, altini cize cize yaziyorum. Cogu arkadasimiz icin de bu boyle.

Altına imzamı atarım :KK9:

ben 30'dan sonra yapışmayın anlamında dedim anlamanız kıtsa benim yapabileceğim bir şey. eğer genel anlamda deseydim zaten konunun başında yazardım.
yaşınız kadar tecrübem vardır bu konuda. siz çok tecrübeli olduğunuz için birini bulamadınız değil mi?

hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. o zaman işe de girmeyin yarın işten atılırsın ya da iş yeri batar vs..
bu kafayla yaşanmaz hayat. anı yaşamak lazım biraz da.
Merak etmeyin evlilik meraklisi olsak 23 24 te cikan gorucu usullerine hemen he diyiverirdik o kadar eziklenmedik. Bu kere bahsettiginiz turden olsak karakter kisilige bakmaz sokaktaki kendini gelistirmemis askeri ucretle gecinen tiplerden biriyle evlenip 2 tane de cocuk yapardik. Yanlis anliyorsunuz evlenmek kolay is zaten onemli olan o net duzgun karakterli bir insanla bir yola cikabilmek. Disardan beni taniyanlar cok gezen cok aktif kendine bakimina ozen gosteren sosyal biri olarak tarif eder ve dogruda bu yasima kadar en az sizin kadarda tecrube edinmisimdir hatta belkide erkekleri sizden bile iyi taniyiorumdur ne dersiniz? yasiniz benden buyuk ya da kucuk mudur evli misiniz bekar misiniz bilmiyorum ama izmirde genelde erkekler gönlunu gun edip sonra cekip gidiyo kimseye uzun zaman bel baglamak istemeyipte sadece (degecek) hevesini alip gitmek yerine benimle el ele o yolda beraber ilerleyecek o insana denk gelmem ve ciddiyetini bana belirtmesini istemem ya da bunu gozlerinde gormeyi istemem dusundugunuzun aksine o aşki bende kamcilar o adama daha emin adimlarla kendimi acarim bende bilmiyorum cok sert bir dille yorumunuzu yazmişsinizda bizde dunku cocuklar degiliz bizimde yasanmisliklarimiz var yari yolda birakilmisliklarimiz var uzun uzun arabayla cikip seyahat edip iki otelde kalarakta insan tanindigini sanmiyorum kaldi ki onlarida yapiyoruz yapacagizda zaten izdivactaki gibi masa basi cay icerek karar vermiyoruz sadece . Bu 1 ay da yasadiklarimiz milletin oo cok erken diyecegi seylerde olabilir. Ama ben kimseye bakmiyorum icimden geldigi gibi yasiyorum kimseyi baski altina almak gibi niyetimde yok sadece vakit calmayalim o kadar.

zaten izdivactaki gibi masa basi cay icerek karar vermiyoruz sadece . Bu 1 ay da yasadiklarimiz milletin oo cok erken diyecegi seylerde olabilir. Ama ben kimseye bakmiyorum icimden geldigi gibi yasiyorum kimseyi baski altina almak gibi niyetimde yok sadece vakit calmayalim o kadar.

Ben de sabah kalkip ulan bugun evlenmem lazim demiyorum :) Hayatimda biri yokken evlilik aklima bile gelmez , birini evlilik icin kafalamakta.

Hayatimda biri varken olabilir mi , bu huyu gozume mi batiyor , ileride sorun olur mu diye dusunurum.

Elemelerimi o sekilde yaparim.

Not: Pizzami ismarladim, ayaklarimi uzattim, bekarlik sultanlik :)

bu evvelinde konuşulacak bir konu değil ki... yani nasıl desem pazarlık yapar gibi olmuşsunuz oysa nasip kısmet. flört ettiğim hiç kimseye evlilik garantisi vermedim veremezdim de, duruma göre bakılır. keza 2-3 sene görüştüğüm insanlardan ayrıldım ama eşimle tanıştığımız akşam eşim "evlenmeyi istiyorum senle" dediğinde yarın anneni gönder istemeye ahahaha diye dalga geçerken 5 ay sonra nikahımız kıyılmıştı. ve o 5 ayda da oldukça uzak ayrı şehirlerde idik. 1kere ben gittim yanına bir hafta sonu bir kere de o geldi ve geldiği 2 günün birinde ailemle tanıştı ertesi gününde de söz kesildi. nasip kısmet yani.

gerçi benim yaşam şeklim bu , her şeye karar verip anında yapıyorum. düğün tarihi dışında hiçbir şeye önceden karar vermedik, yarın yapalım mı sözü olur yapalım çıksın aradan deyip yaptık. kuzenlerimin yarısı hala küs benle, sanki önceden planladım da onlara son dakika söyledim diye düşündüklerinden. 4 senelik evliyim hala inandıramadım sözden önceki gece 23:30 sularında söz yapmaya karar verdiğimizi:KK53:

Erkek kardeşim de evlenene kadar aynı böyle davranıyordu.32 yŞında hep kötü örnekler gözünü korkutmuştu evlenene kadar göbeğimiz çatladı

1. Ben de sabah kalkip ulan bugun evlenmem lazim demiyorum :) Hayatimda biri yokken evlilik aklima bile gelmez , birini evlilik icin kafalamakta.

Hayatimda biri varken olabilir mi , bu huyu gozume mi batiyor , ileride sorun olur mu diye dusunurum.

Elemelerimi o sekilde yaparim.

Not: Pizzami ismarladim, ayaklarimi uzattim, bekarlik sultanlik :)
Bence sen son sozu soylemişsin bile Aklinyolu hakkaten1 bu sozun ustune soz soylemeye gerek yok derim. Buraya kimseye kendimizi anlatmak icin ya da kendimizi kanitlamak icin gelip yazmadik. Ama disardan bakmakla olayin icinde olma kavraminin cok farkli oldugunu anladim. Bu bir zafer galibiyet olayi degil sonuc olaraķ yanitlayan herkeze de tesekkur ediyorum guzel yorumlarda cok fazlaydi nasilsa zaman soyleyecek yine son karari.

bu evvelinde konuşulacak bir konu değil ki... yani nasıl desem pazarlık yapar gibi olmuşsunuz oysa nasip kısmet. flört ettiğim hiç kimseye evlilik garantisi vermedim veremezdim de, duruma göre bakılır. keza 2-3 sene görüştüğüm insanlardan ayrıldım ama eşimle tanıştığımız akşam eşim "evlenmeyi istiyorum senle" dediğinde yarın anneni gönder istemeye ahahaha diye dalga geçerken 5 ay sonra nikahımız kıyılmıştı. ve o 5 ayda da oldukça uzak ayrı şehirlerde idik. 1kere ben gittim yanına bir hafta sonu bir kere de o geldi ve geldiği 2 günün birinde ailemle tanıştı ertesi gününde de söz kesildi. nasip kısmet yani.

gerçi benim yaşam şeklim bu , her şeye karar verip anında yapıyorum. düğün tarihi dışında hiçbir şeye önceden karar vermedik, yarın yapalım mı sözü olur yapalım çıksın aradan deyip yaptık. kuzenlerimin yarısı hala küs benle, sanki önceden planladım da onlara son dakika söyledim diye düşündüklerinden. 4 senelik evliyim hala inandıramadım sözden önceki gece 23:30 sularında söz yapmaya karar verdiğimizi:KK53:
Demek istedigimde buydu iste ne istedigini bilen biriymis tamam fazla hizli olmus oda ama hani burda da sorarlar adama siz 1 gunde nasil tanidiniz da nasil karar verdiniz hemen en azindan ben 1 ay tanimis olabilecegi ihtimalini biraz kendimde barindirabilmisim siz 1 gunde o karari aliyorsaniz bence benim olayima da pazarlik demeyin olay adamda bitiyo diyin bu daha inandirici olur .

İkinizin de fikirleri farklı olabilir sırf bunun için korkak, cesaretsiz diyemezsiniz birisine. Madem düşüncesi size uymuyor ayrılırsınız bunda zor bir şey Yok. Çok kısa bir süre şu an, insan duygularını bile tartıp emin olamıyor uzun süre boyunca. Evlenmek için baskı yapıp sonra surat asmanız itici olmuş yanlış anlamayın erkeğin bakış açısından söylüyorum. Yaşınız geç bir yaş değil daha tanımadan yanlış kararlar vermeyin. Her şey zamanında güzel sevgililik, nişanlılık, evlilik. Anın tadını çıkarın derim bu kadar baskı yaparsanız adam sizden uzaklaşır.

Demek istedigimde buydu iste ne istedigini bilen biriymis tamam fazla hizli olmus oda ama hani burda da sorarlar adama siz 1 gunde nasil tanidiniz da nasil karar verdiniz hemen en azindan ben 1 ay tanimis olabilecegi ihtimalini biraz kendimde barindirabilmisim siz 1 gunde o karari aliyorsaniz bence benim olayima da pazarlik demeyin olay adamda bitiyo diyin bu daha inandirici olur .

Mevzu şu kadar günde nasıl tanıdın bu kadar günde nasıl tanıdın değil aslında. Siz 1 ayda bu adam için nişan muhabbetine girebılıyorsunuz ve tanıdıgınızı düşünüyorsunuz ancak karşı taraf sizinle aynı fikirde değil malesef. Ben 1.5 ayda nikah masasına oturdum ama bizim duygularımız ve düşüncelerimiz karşılıklıydı. Adama nezaman nişan yapcaz, 3 ayda nişan yapalım, yok şu kadar ayda karar ver yoksa ayrılırım bılmem ne demedim hiç. Bu pazarlık yapmak oluyor.
Uzun uzadıya flört gerekli mi bence değil heleki belli yaşa gelmiş, imkanları olan ınsanlar için gerekli değil. Ama karşıdan en ufak bir adım gelmediyse ya bekleyecek ya ayrılıp yolunuza bakacaksınız. İttire ittire evliliğe götürmek hoş birşey değil ve kendinden, karşısındakinden emin olan, gercekten evlilik isteyen birini ittirmeye hiç gerek olmaz emin olun.

Merhabalar 30 yaşında bekarım hiç evlilik ya da nişan durumum olmadı. Şimdi 1 aydır hayatımda bi insan var 33 yaşında maddi durumu ve kariyeri gayet iyi sessiz sakin ana kuzusu tipli biri :) İlişkiye başlarken ciddi konuşarak başladık Kuzenlerim ve arkadaşlarım tanışıp bir kaç ay sonra nişanlandılar. Sonuç olarak nişanlıykende insan birbirini tanımaya devam ediyor. Erkek arkadaşıma sence nişanlanmak için 6 ay nasıl bi süre dedim. Bence erken dedi 1 seneden falan bahseder gibi oldu.bana göre erken değil dedim. Suratımı astım 1 2 gün haliyle tadım kaçtı 30 yaşında biri için 1 sene flort dönemi bence gereksiz uzun bi süre. Sonra surat asıp konuyu açıncada bunun için süre vermek için şimdi erken 6 ay da olur 1 sene de olur vs hem adı konduktan sonra o iş fazla uzamaz dedi. Bende esas o zaman insanın zamana ihtiyacı oluyo eksik gediklerini hazırlamak için bunlar sevgiliyken yapılamayacagına göre her şeyin o zaman yapılması gerekiyo dedim. Ben şehir dışındayım yakın olsak birbirimizi daha iyi tanırdık ayakları yaptı. Ama ilk ilişkiye başlarkende oda ciddi ve evlılık istedigını söylemişti evet istiyo olabilir ama çok cesaretsiz ve ezik şu an gözümde. Zaten uzun ilişki insanı değilim en son 2 sene evel çok sevdiğim insanla 1 sene çıktım bi daha da kimseyle uzun soluklu ilişkim olmadı olmasınıda istemiyorum zaten. Ben şimdi ne yapayım? o da haklı 1 ay da kimse kimseye bişey demez süreç için ama ne olur 4, 5 ay sona nişanlan tanımaya devam et sende 33 yaşına gelmişsin sonuçta bu kadar korkak ve cesaretsiz olunmasıda gözümden düşürüyo biraz onu gözü kara ve ne istediğini bilen biri ol dediğimde ben ne istediğimi biliyorum ama bu hassas bi konu deyip cevresindeki kötü örnekleri gösteriyo. Yani işim zor görünüyor ne önerirsiniz?
Hic normal degil. Evliligi dusunmeyen insanin hal ve hareketleri bunlar. Gecen yil yasamistim benzer durumunu. Asil acele eden sizden once o olmali.

Olay adamda bitmiyor üzgünüm , yani daha önceki flört ettiğim insanların bir çoğu da bir lafıma bakıyordu evlenmek için gel gör ki ilişkide o güveni bulamadım. Ne evliliği yaaa ben daha çocuğum diye geçiştirdim zaten devamı da gelmedi bir müddet sonra ayrıldım. Hiçbir ilişkiye evlilik niyeti ile başlamadım, hele eşimle hiç.

Gel gör ki ilişkinin gidişatı belirliyor , eşimi çok tanımıyordum büyük risk aldım ki evliliğimin ilk 3 yılı facia gibi geçti. Giderek uyum arttı tartışmalar azaldı falan. Hani benim evliliğim ve evlenme şeklim pek örnek olacak bir evlilik de değil örnek de almayın, sürpriz yumurta alıp balayında açmış gibi olmuştum :D

Flört ederken ne zaman evleniriz sence gibi sorular çok itici. Yani iki tarafın da buna niyeti olsa zaten bu sorulmaz. Benim için 6 ay erken diyen biri üzgünüm ama size karşı büyük hisler beslemiyor gibi. Yada kafasında çok fazla soru işareti var. Benim geçiştirdiğim insanlarda durum buydu çünkü. Bence evlilik fikrini aklınızdan çıkarıp ilişkinizi ona göre yaşayın. İlişki yaşamaya karşıyım diyorsanız da görücü usulü, tek amacın evlilik olduğu tarz tanıştırılmalardan deneyin.

Her neyse burda 1 günde evlilik kararı alıp 1,5 ayda nikah masasına oturanlar yorum yapmasın bence sizde 1 sene kuru kuru cıkıp sizinle hayal kurmayan bir adamla sadece keyfını cıkar dedıgınız bir süre öylesine bir flört yaşasaydınız bence bunları sizde beklerdiniz. Gidişat belirliyor diyorsunuz da sizde giriş olmamış ki gidişat olsun hangi gidişat? İlk gün evlilik kararı alınan gidişat mı:) komik olmayın.
Karsılıklı dedıgınız duygular bızde de karsılıklı tek taraflı aşk yasamıyorum zaten emin olma konusuna gelincede 1 ayda da kimse emin olamaz siz kumar oynamışsınız gözü kara olan göze alır ya da bahsettiğim kişi gibi agır topsa 40 yasındaki hiç evlenmemiş ablası gibi oyalana oyalana onun yolundan gider o da onun tercıhı.

Son düzenleme:
Olay adamda bitmiyor üzgünüm , yani daha önceki flört ettiğim insanların bir çoğu da bir lafıma bakıyordu evlenmek için gel gör ki ilişkide o güveni bulamadım. Ne evliliği yaaa ben daha çocuğum diye geçiştirdim zaten devamı da gelmedi bir müddet sonra ayrıldım. Hiçbir ilişkiye evlilik niyeti ile başlamadım, hele eşimle hiç.

Gel gör ki ilişkinin gidişatı belirliyor , eşimi çok tanımıyordum büyük risk aldım ki evliliğimin ilk 3 yılı facia gibi geçti. Giderek uyum arttı tartışmalar azaldı falan. Hani benim evliliğim ve evlenme şeklim pek örnek olacak bir evlilik de değil örnek de almayın, sürpriz yumurta alıp balayında açmış gibi olmuştum :KK70:

Flört ederken ne zaman evleniriz sence gibi sorular çok itici. Yani iki tarafın da buna niyeti olsa zaten bu sorulmaz. Benim için 6 ay erken diyen biri üzgünüm ama size karşı büyük hisler beslemiyor gibi. Yada kafasında çok fazla soru işareti var. Benim geçiştirdiğim insanlarda durum buydu çünkü. Bence evlilik fikrini aklınızdan çıkarıp ilişkinizi ona göre yaşayın. İlişki yaşamaya karşıyım diyorsanız da görücü usulü, tek amacın evlilik olduğu tarz tanıştırılmalardan deneyin.

Kesinlikle gidişat belirliyor. Eşimin hayatında evlilik diye bir olay yokmuşmuş, evliliğe karşıymışmış filan bunlarıda niyeyse belirtme gereği duymuştu. :D Bende sallamamıştım takılırız eğlendiğimiz sürece sıkıntı yok demiştim :D Adam yüzükle diz çökmüştü en son :ıslık:

Back
X