• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için acele ediyorum

escada35

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
1.841
1.363
658
İZMİR
Merhabalar 30 yaşında bekarım hiç evlilik ya da nişan durumum olmadı. Şimdi 1 aydır hayatımda bi insan var 33 yaşında maddi durumu ve kariyeri gayet iyi sessiz sakin ana kuzusu tipli biri :) İlişkiye başlarken ciddi konuşarak başladık Kuzenlerim ve arkadaşlarım tanışıp bir kaç ay sonra nişanlandılar. Sonuç olarak nişanlıykende insan birbirini tanımaya devam ediyor. Erkek arkadaşıma sence nişanlanmak için 6 ay nasıl bi süre dedim. Bence erken dedi 1 seneden falan bahseder gibi oldu.bana göre erken değil dedim. Suratımı astım 1 2 gün haliyle tadım kaçtı 30 yaşında biri için 1 sene flort dönemi bence gereksiz uzun bi süre. Sonra surat asıp konuyu açıncada bunun için süre vermek için şimdi erken 6 ay da olur 1 sene de olur vs hem adı konduktan sonra o iş fazla uzamaz dedi. Bende esas o zaman insanın zamana ihtiyacı oluyo eksik gediklerini hazırlamak için bunlar sevgiliyken yapılamayacagına göre her şeyin o zaman yapılması gerekiyo dedim. Ben şehir dışındayım yakın olsak birbirimizi daha iyi tanırdık ayakları yaptı. Ama ilk ilişkiye başlarkende oda ciddi ve evlılık istedigını söylemişti evet istiyo olabilir ama çok cesaretsiz ve ezik şu an gözümde. Zaten uzun ilişki insanı değilim en son 2 sene evel çok sevdiğim insanla 1 sene çıktım bi daha da kimseyle uzun soluklu ilişkim olmadı olmasınıda istemiyorum zaten. Ben şimdi ne yapayım? o da haklı 1 ay da kimse kimseye bişey demez süreç için ama ne olur 4, 5 ay sona nişanlan tanımaya devam et sende 33 yaşına gelmişsin sonuçta bu kadar korkak ve cesaretsiz olunmasıda gözümden düşürüyo biraz onu gözü kara ve ne istediğini bilen biri ol dediğimde ben ne istediğimi biliyorum ama bu hassas bi konu deyip cevresindeki kötü örnekleri gösteriyo. Yani işim zor görünüyor ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Eşimle tanıştığımda 29 yaşındaydım. 15 ay sonra nişanlandık, 5 ay nişanlı kalıp evlendik. 6 ay sonra nişanlanmaya cesaret edemezdim sanırım, kaldı ki uzun süre nişanlı kalmak daha büyük sorun olmaz mı?

Bence erken ama sizin açınızdan erken... Nişanlılık dönemi tanıma evresi elbette ama o dönemde o kadar fedakarlıklar yapılıyor ki " keşke biraz daha bekleseydim" diyebiliyor insan... Bence biraz daha sabırlı olun, yaşınız geçmiş değil ..

Biz esimle tanıştıktan 5 ay sonra evlendik. Ama bu sure kisiye gore degisir. Sizin surat asmaniz ya da zorlamanizla olacak birsey degil. Erkek arkadasiniz ya evlenmeyi düşünmuyor ya da sizinle ilgili soru isaretleri vardır.

bazı ilişkiler çok çabuk ilerler, bazıları çok uzun süre geçse de yerinde sayar. ben de 30 yaşındayım, erkek arkadaşım 34 yaşında, tanıştıktan 1 ay sonra evlenelim dedi, daha çok erken dedim, nişan yapalım nişan süresini sen ne kadar istersen o kadar uzun tutarız dedi, onu da kabul etmedim çünkü hislerimden emin değildim ve bir şeyler yüzde yüz içime sinmedi, o yüzden işi resmileştirmek ve işin içine aileleri sokmak istemedim. şu an ilişkim devam ediyor hala ama muhtemelen ayrılıcam. sizin erkek arkadaşınızın da tereddütte olduğu konular olabilir benim gibi. siz hemen evlenmek istiyorsanız ve o işi çok uzatacak gibi duruyorsa vaktinizi boşa harcamayın derim ben çünkü erkekler hislerinden emin olunca ve maddi olarak da bir aile kurabilecek seviyedelerse eğer, evlilik için beklemiyorlar, en azından benim karşıma çıkanların yaklaşımları bu şekildeydi.

Merhabalar 30 yaşında bekarım hiç evlilik ya da nişan durumum olmadı. Şimdi 1 aydır hayatımda bi insan var 33 yaşında maddi durumu ve kariyeri gayet iyi sessiz sakin ana kuzusu tipli biri :) İlişkiye başlarken ciddi konuşarak başladık Kuzenlerim ve arkadaşlarım tanışıp bir kaç ay sonra nişanlandılar. Sonuç olarak nişanlıykende insan birbirini tanımaya devam ediyor. Erkek arkadaşıma sence nişanlanmak için 6 ay nasıl bi süre dedim. Bence erken dedi 1 seneden falan bahseder gibi oldu.bana göre erken değil dedim. Suratımı astım 1 2 gün haliyle tadım kaçtı 30 yaşında biri için 1 sene flort dönemi bence gereksiz uzun bi süre. Sonra surat asıp konuyu açıncada bunun için süre vermek için şimdi erken 6 ay da olur 1 sene de olur vs hem adı konduktan sonra o iş fazla uzamaz dedi. Bende esas o zaman insanın zamana ihtiyacı oluyo eksik gediklerini hazırlamak için bunlar sevgiliyken yapılamayacagına göre her şeyin o zaman yapılması gerekiyo dedim. Ben şehir dışındayım yakın olsak birbirimizi daha iyi tanırdık ayakları yaptı. Ama ilk ilişkiye başlarkende oda ciddi ve evlılık istedigını söylemişti evet istiyo olabilir ama çok cesaretsiz ve ezik şu an gözümde. Zaten uzun ilişki insanı değilim en son 2 sene evel çok sevdiğim insanla 1 sene çıktım bi daha da kimseyle uzun soluklu ilişkim olmadı olmasınıda istemiyorum zaten. Ben şimdi ne yapayım? o da haklı 1 ay da kimse kimseye bişey demez süreç için ama ne olur 4, 5 ay sona nişanlan tanımaya devam et sende 33 yaşına gelmişsin sonuçta bu kadar korkak ve cesaretsiz olunmasıda gözümden düşürüyo biraz onu gözü kara ve ne istediğini bilen biri ol dediğimde ben ne istediğimi biliyorum ama bu hassas bi konu deyip cevresindeki kötü örnekleri gösteriyo. Yani işim zor görünüyor ne önerirsiniz?

Bence adam haklı
Aileler işin girince sorun çözme ve tanıma süreci daha zor oluyor
Uzun nişanlılık dönemi de ayrı bir sorun
İşleri ciddiye bindirmeden en az 1-1,5 yıl zaman geçirmek çok daha mantıklı

Bana cesaretsizlik gibi kalmadı, sanki siz birazcık benim yaşım biraz ilerledi bu yüzden evlilik işini uzatmaya gerek yok kafasında olduğunuz için fazla acele ediyorsunuz. Daha ilk aydan 6. ay nişanlanırız lafı biraz sinirini bozmuş olabilir çok doğal. 25 yaşında olduğunuzu düşünün, bu tepkiyi vermezdiniz. 30 da farklı değil, yaşınız yüzünden hızlandırmaya çalışmayın, adam da sizi daha iyi tanımak istiyor, sonuçta doğru kişi olmadığınızı düşünse bile bir kere nişanlandıktan sonra her iki taraf için de nişanı atmak çok daha zor sevgiliyken ayrılmaktan. Daha ilk aydan böyle bir şey için surat asarsanız sizden soğur ve bu onun ezikliği olmaz, sizi evlilik delisi zannettiği için olur.

. Erkek arkadaşıma sence nişanlanmak için 6 ay nasıl bi süre dedim. Bence erken dedi 1 seneden falan bahseder gibi oldu.bana göre erken değil dedim. Suratımı astım 1 2 gün haliyle tadım kaçtı 30 yaşında biri için 1 sene flort dönemi bence gereksiz uzun bi süre.

Bu cesaretsizlik değil ki. Adam haklı ve mantıklı

Bence esas sizin yaşlarınızda kısa flört daha zor. 30 yaş üstü evlilikleri destekliyorum, 30 yaş üstü çoğu insanın her kriteri oturmuş oluyor ona göre seçimini yapıyor.

Ben de 30undan sonra üç beş aylık tanıdığım biriyle degil en az 2-3 yıl tanıdığım biriyle evlenirdim ki öyle de yaptım.

Siz 30 yaşınızdan fazlaysanız karşınızdaki de fazla. Geçirdiğiniz zamanı kayıp olarak görmeyin. Belki 1-2 yılın sonunda siz evlenmek istemeyecekseniz. İyi düşünün.

Bir de sizin tavrınızdan bende "kim olursa olsun evlenmek" istiyorum algısı oluştu. Önemli olan istediğiniz biriyle evlenmek sonuçta. Evlilik amaç degil araç olmalı.

1 aydır hayatında olan bi insanla nişan konusunda trip atmak çok saçma değil mi? Henüz çok erken. Adam haklı.

Back
X