• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek ıcın cok sevmek sart mı?

Canım daha yeniymiş zaten, ilerleyen zamanlar da daha çok tanırsın, hemen aceleye gelmez bu işler, bi şey hissedersen yavaş yavaş anlarsın :)

Kanım ısınmadı degıl ama belkı ılerleyen gorusmelerde daha cok severım dıye dusunuyorum...
Yoksa ıkı ınsan bırbırıne nasıl katlanır onca yıl..

Kesinlikle sevmelisin canım
4 yıllık evliyim,
ilk zamanlarda
iyi ki severek evlenmişim diyordum,
hatta mantık evliliği yapanlara çok şaşırıyodum..
İnsanın sevmeden bu müesseseyi yürütebilmesi gerçekten zor!

Evlenmek için evlenmeyin , çok sevmek tabi ki de şart yoksa nasıl bir duygu besleyeceksiniz karşı tarafa. İçinizden gelerek öpemezsiniz , her hareketi gözünüze batar, zamanla severim demeyin sakın bunlar evlenmeden önce olması gereken şeyler.

Çok çok çok sevmek şart

İllaki sorun olur her evlilikte

Sevmesen ne diye orta yol bulmaya çalışasın yada alttan alasın..o bağırır sen bağırırsın kopar gider

Aşk, sevgi şart

Zor biraz. 3-5 sene sonra kötü zamanlarda evliliği ayakta tutan şey kadının sevgisi oluyor. Eğer bu yoksa sadece mantık varsa o evlilik için uygun olan sebepler ortadan kalkınca evlilikte kalmıyor.

Eskiden değil derdim ama aşık olana kadarmış :))
Sevmediğin bi insana tahammül edemezsin evlilik de tahammül demek bi yerde.Masallardaki gibi bi evlilik yok gerçek hayattayız.O yüzden sevmek şart.İyi birisi demekten doğan merhametle evlilik yürümez

Evlendiğimde çok çok aşık değildim hatta kavga edip duruyorduk. O da benim gibiydi çok aşık değildi, eski sevgilileri yüzünden güven duygusu bitmişti bunun ceremesini çektim ilk başlarda. Aileler uyumluydu zaten ailesi aileme benzemeseydi anlayışlı olmasaydı evlenmezdim ayrılırdım o zamanlar. Mantıken işi vardı, çalışkandı. Evlenirse aileyi geçindirebilir gözüyle baktım. Evlendim iyi ki evlenmişim ve şu an çok çok aşığım. Bebeğimiz olacak daha da çok birbirimize bağlandık.. Objektif bir şekilde bakmayı bilmek gerekiyor. Aileler çok önemli ve şimdi tahammül edemediğiniz şeylere ilerde düzelir gözüyle bakmamak gerekiyor.

Iyı gunler kızlar,
Gorustugum bırı var gercekten maddı manevı dort dortluk olmasa da benı bazı konularda tatmın edebılecek bır kısı.
Uc kez gorustuk, cok cok sevemedım ancak cok ıyı yureklı bırı oldugunu dusunuyorum.
Sızce evlılık ıcın cok sevmek sart mı? Yoksa aılede denklık ve sartlar uydugunda evlılık yapılabılır mı?
Tesekkurler.

henüz 3 kez görüşmüşsünüz. yarın evlenmeyeceksiniz sonuçta.

saydığınız sebepler görüşmek için yeterli. evlilik düşünmek için henüz çok erken.

Kisiye gore degisebilir basliginizdaki sorunun cevabi..
Benim sizin cumlelerinizde takildigim şey şu; cok iyi yurekli biri demissiniz.. 3 kez gorusmeyle kim kimin "cok iyi" biri olduguna kanaat getirebilir? Veya bu kanı ne kadar saglikli olabilir?

Iyı gunler kızlar,
Gorustugum bırı var gercekten maddı manevı dort dortluk olmasa da benı bazı konularda tatmın edebılecek bır kısı.
Uc kez gorustuk, cok cok sevemedım ancak cok ıyı yureklı bırı oldugunu dusunuyorum.
Sızce evlılık ıcın cok sevmek sart mı? Yoksa aılede denklık ve sartlar uydugunda evlılık yapılabılır mı?
Tesekkurler.
hiç sevmeden bir evliliği sürdürmek çok zordur.
taşıyamazssın.
içine sinmesi bir yakınlık hissetmen lazım ki evliliğinizin zor zamanlarında da eşini tolere edebilesin.
kısacası sevmediğin birine katlanmak cidden zordur,herşeyi batar vs.
evlilikte de bu böyledir.
tanışma sürecini biraz daha uzatın.
duygularından emin olmadan evlenme derim.

Iyı gunler kızlar,
Tesekkurler.
Bak evlendiginde ayni evde yasiyorsun
Ortaklasa bi cok seyi yapiyorsun
Bu durumlar sorun cikacak seylere herkeste sebep olabiliyor, cunku farkli karakterlersinjz
Seversen gozune gelmez ya da tahammul edersin
Sevmezsen asla cekmek istemeZsin zehir olur hayat

Iyı gunler kızlar,
Tesekkurler.
Şart bi sure sonra mantık yetmiyor

E zaten birbirine aşık çiftler evlenmez mi?
Diğer türlüsü mantık evliliğine girer.

bence sevmek şart her gece koynuna gireceksin sevmediğin bir adamı için almaz ki..

Bence kesinlikle şart. Evlendikten sonraki süreçlerde hala heyecanı ancak böyle yasayabilirsin. Diğer türlü heycansiz ve çokta mutlu olmadığın bir evlilik olur. Zamanla sevebilirsin. Sevgi zaten pat diye olan bişey değil ki. Hemen olan asktir. Aşık olursun. Eğer böyle mantıklı geliyorsa hos çocuk diyebiliyorsan zamanla gorustukce sevebilirsiniz

Hemen evlenmeniz şart değil ki, bekleyin biraz. Seversiniz belki ya da katlanamazsınız.

Kanım ısınmadı degıl ama belkı ılerleyen gorusmelerde daha cok severım dıye dusunuyorum...
Yoksa ıkı ınsan bırbırıne nasıl katlanır onca yıl..
ılk goruste o hıssıyat gelmedı ıse sevemezsın, seversen gormezsın duymazsın bır sıkıntı yasadıgında seve seve yanında olursun ve kırgınlıklarını kızgınlıklarını cabuk unutursun ama sevgı yoksa herseyı gozune batar ....
sevgı yoksa evlılıkte olmasada olur.

Back
X