Evlenmek için doğru zaman ne zaman?

Evlilik güzel de Türk erkekleri cins burda okurken gözlerim kanıyo valla
Şurada bir kadın derdi okumadım ki "eşim harika, ailesi asla karışmaz bize saygı duyar. Çok mutluyum." diye.
Bizim erkekler analarından ayrılmayı unutuyorlar evlenmeden önce.
Bazen diyorum acaba yabancı adamlarda var mı bu sendrom?

Ben biçok yabancı erkekle tanıştım Türk erkeği gibi egolu, nankör, aileci, şiddet yanlısı görmedim tabi onlarda da vardır ama oran düşüktür. Gercekten anlam veremiyorum sevmek sevilmek varken bu hayatı iki kişiye de dar etmek mutsuz olmak neden ister ki erkekler. Alttan alan idare eden hep kadınlar. Ne cinsel isteksizliği bitiyo bunların ne ilgisizliği ne de şiddeti. Demekki biz kaldırıyoruz bunların totosunu

Aslında yapan anneleri, yine kadını ezmeye çalışan bir kadın. Bana göre erkekler basit yaratıklar, o yüzden kontrol edemiyorlar, tabi bu bizimkiler için geçerli. Sorsan onları beğenmezler. Hayır yani birazcık daha batıda doğsaydım şu an kaynana derdi dinleyeceğime, bu yaz hangi ülkeye gitsem diye düşünüyordum büyük ihtimal.

Çogu hasta zıhnıyetlı ve bu erkekleri bizim gibi kadınlar buyutuo.Bence durup dusunmek gerekıo.Ailelerdede var yetişme tarzı.Bazen aıle muhtesem oluo çocugu onlara çekmıo yani olmayınca olmuo.Bazı seyler yanlış ve bızım yanlışları bulmamız gerek.

Merhaba eşimle ben nişanlandığımızda ben 25tim o 32 ve bende annemi kaybettim nişanlandığımda 1,5 yıl bitmişti.
Acınız henüz taze biraz zaman verin bence ailenizle en az bir yıl daha vakit geçirin.
Bende babamı bırakıp uzak bir şehre gittim sonra ama zaman geçmişti biraz.
Sonradan konuştuğumuzla ''kızım o süreçte iyi ki benimleydin en azından birbirimize destek olup alışmaya çalıştık'' demişti. Yine de ben gidince epey sarsılmış birbirimize çok bağlı bir aileydik baba-kız ilişkisi zaten başka anne de vefat edince iyice ihtiyaç duyuyor insan. Ben daha çok babamı düşünüyordum.

Erkek arkadaşınızla bir konuşun bir süre sonra aileler tanışır nişan vs derken zaten 1 yıl geçmiş olur.

Basın sağolsun canım. Bence daha 7 ayda böyle bir karar için erken çünkü gördüğüm kadarıyla çok asıksın. Herkes için tavsiyem aşıkken evlenmeyin. 1 yılı devirip duygularınız sakinleşince evlenmeyi düşünün. Çünkü özellikle ilişkilerin ilk ayları hep laylaylom geçer 1 yıldan sonra insanlar kendi karakterlerine (özellikle erkekler) geri dönerler.
Zaten annenin vefatı çok yeniymiş şu an yas evresindesin muhtemelen. Nişan söz gibi dönemleri bu yası atlayınca yasaman daha güzel olur daha keyifli olur.

Burası dert paylaşma platformu olduğu için kimse çok mutluyum diye konu açmaz zaten.

Sitenin genelinden bahsediyorum. Varsa atın da bakalım.
Canim benim kayinvalidem , ne iyi ne kotu hic karismaz . Kayinvalidesinden cekmis, ben gelinime karismam demis.
Benim annem de kaynana . Bak o karisir , hem iyi hem kötü ( kotu dedigim insan karisilmak istemez ya ) bdv deki kaynanalarin yaninda melek annem. Ama karisiyor iste.

Ablam var bir tane o da karisan gorumcelerden. Bende karismayan gorumcelerden yani ayni anneden yetistik ama burda cevre de etki ediyor diye düşünüyorum.

Erkeklerde boyle . Ve her birinin karakteri var kimi aileden etkileniyor. Kimi etkilenmiyor.

Bir arkadasim var , sanki esim bu ailenin bir ferdi degil , ailesinden cok başka diyordu. Esin tavirlarida elbette etkilidir vs. Neyse konuyu dagitmayayim

basin sagolsun oncelikle.
Ben isteme icin erken oldugunu düşünüyorum. Yazi bekleyin. Haziran gibi istenir .ekim kasim gibi evlenebilirsiniz. Hatta aralikta bile hava guzel olabiliyor. Yani nisanlilik donemini kisa tutabilirsiniz.
Ben esimle 3 sene sevgililik donemi gecirdim . İsteme olduktan sonra 5, 6 aya evlendik . Yani sonuçta yine birbirinizi tanimaya calisirsiniz .

Ben annenizin vefatindan dolayi erken oldugunu düşündüm . İmkan varsa ailenize yakin yerde ev tutmaya calisin birde. Kardeşinizi düşündüğünüz icin.

Başınız sağolsun.
Evlilik için kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman adım atın. Erkek arkadaşınızın yaşının gelmesi sizin sorununuz değil. Sonuçta yıllardır beraber değilsiniz. Yaşı gelince evlenesi geliyorsa kendi yaşına yakın hemen evleneceği birini bulsaydı. Kendi içinizi dinleyin.

Ayrıca burada yazılan “babanlara yakın ev tutup sürekli ziyarete gidersin” yazıları bana pek normal gelmedi.
Hayat bu. Malesef ki ölüm diye bir gerçek var ama hayat devam ediyor. Siz orada yeni bir yuva kurarken (tabii ailenizi başınızdan atın demiyorum) sürekli babanızın evine gidip ilgilenmek dengeyi bozar.
Aynısını erkek tarafı eşi ölmüş annesi için yapma burada çok ters yorumlar gelirdi. Sonuçta elden ayaktan düşme gibi bir durum yok ortada.

Öyle dert mi olur yahu? Öyle olsa adı dert olmaz, kimse de durup dururken çok mutluyum kocam evliliğim harika diye konu açmaz. Nazar diye bir şey var bi kere.

bogakizii 3,5 ay bence babanı ve kardeşini böyle bir meseleye sokmak için erken. Şartlarınızı bilmiyorum ama evlilik kararı alındıktan sonra istersen 1 ay içinde bile evlenirsin, yani 1 sene sürmesine gerek yok. Sevdiğim kişiyi bekleteceğim diye düşünme, şartların olgunlaşana kadar elbette bekleyecek. Biz de tanıştığımızda eşim 31 yaşındaydı 4 sene sonra evlendik çünkü öyle gerekti. O yüzden işin o kısmını düşünmeden, yalnızca kendini hazır hissedik hissetmediğine ve ailenin bu sürece şu anda hazır olup olmadığına bak derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…