evlenmek için güzel , alımlı , çekici mi olmak gerekiyor

Evlilik nasip kismet isi hic guzellikle yada cirkinlikle alakasi yok..
Olmuyorsa zamani var demekki..
Birde armudun sapi uzumun copu demeyeceksin dersen sap cople kalirsin evde
görücü usulunede sicak bakabilirsin,
evlenmek icinde evlenmeyeceksin tabi

Son düzenleme:
bence bununla alakası yok.... bence söyle bı kavram var eger cok güzel degılsen cok yakısıklı bırını beklemeyeceksın... karsına bırı cıkınca vay efendım evı olsun arabası olsun sunu olsun bunu olsun dersen evlenmek cok zor.... ama kısmet de var işin içinde... ben kımsenın evde kalacagını düşünmüyorum er yada geç herkes bı sekılde evlenıyor rabbım hayırlı kişilerle karsılastırsın tüm bekarları...

aynaya bakacaksın ben güzelim diyeceksin buna inanacaksın mutlaka güzelsindir güzel yönlerini ortaya çıkar şişmansan zayıfla saçın bakımsızsa değiştir yüzüne uygun makyaj yap kıyafetlerini değiştir şöyle dimdik yürü kendine güvenin gelsin bişeylerle uğraş meşgul ol mutlu olursan dikkat çekersin adamda bu kadın mutlu beni mutlu eder der

Güzel kadınlar bence daha şanssız.
Çünkü ortalama veya çirkin sayılan kadınlar genelde gerçekten sevilirken güzel kadınlar güzellikleri için tercih ediliyor.
Ve güzelliğe zaafıyla bu seçimi yapan erkek de genelde aldatıyor.
Aldatılarak boşanan kadınlara bak geneli parmakla gösterilen ve güzel kadınlardır.

Güzelliğiniz için size gelen adam başkasına da gidebilir unutma bunu.

Ben hep derim ki; keşke ben de olan bazı şeyler bende olmasaydı daha çok korunurdum şerlerden.
En azından kendi vesilem kendim olmazdım.

Bu iş yüz güzelliğine bakmaz. Herkes bilir ki yüz güzelliği 2 gün huy güzelliği bir ömür.

Bence guzel olmak daha zor.... hersey guzel olmak degil ama bakimli olmak önemli. .. ben mesela esime beni guzel buluyor musun dediği mde cevap olarak hep insan çekici bulmadigi biriyle evlenmez der.......

ayy bu konu hemen ilgimi çekti :)

etrafımda herkes senin nasıl sevgilin olmaz yaoo diye söylenir ama olmayınca olmuyor ne yazık ki. güzellik , çekicilik de bir yere kadar biraz konuşkan olmak gerekiyor. ben çok içime kapanık biriyim ve çok konuşamıyorum birlikte olduğum kişinin yanında heyecandan ve bu yüzden de hep terkediliyorum sanırım yani bence şu ki herşey çeneden geçiyor :)

Iste bu!! Ne güzel yazmissin.

herşey kader kısmettir
allah kimine tek nikah yazar kimine çift nikah kimine nikah yazmaz
allah kaderini yalnız yazmışsa kaderinde evlenmek yoksa ne yaparsan yap ne kadar istersen iste evlenmez bu hayatı yalnız devam ettirirsin yazılmışsa bozmak olmaz istemesen bile ağzın dilin bağlanır evlenirsin
vakti saati vardır belki daha zamanın gelmemiştir
yada alnına nikah yazılmamıştır belki hiç evlenmeyeceksindir
nasip bunlar kader alın yazısı dert edinmeyin kendinize lütfen güzellikle çirkinlikle alakası yok sonra güzellik göreceli bir kavramdır neye göre kime göre sana göre çok güzel olan bir kız bana göre hiçte öle olmayabilir rabbim hayırlısını versin

Son düzenleme:
yorumlarınız için teşekkür ederim . Hepsi doğru tespitler aslında .. Ama ben kafamı bir kurmuşum . Ama çevremdeki tepkiler hep böyle olunca kendimi çirkin hissetmeye başladım

Akrabalar arasında da sülelalin en güzel kızı yorumları vardır hep ... Tek evlenemeyen ben kalınca acaba çirkinmiyim demeye başladım .. Aslında kilom , fiziğim gayet yerinde .. gözlerim güzeldir açık renkli .. beyaz tenliyim .. amacım kendimi övmek değil kesinlikle ama yanlış anlamayın .. Ama bakınca değerlendirmeye girince tek ben kalınca offf işte ..
mesala çevremde kimi örneklerden yola çıktım ..

bu kız güzel hemen kocaya gider . isteyeni çok olur ..

Ya bizim kız güzel değil ondan beğenmediler galiba , ondan isteyeni yok galiba vs

bekar adama kız önerilir nasıl güzel mi güzel mi ..

Ya güzel olsun ama vs gibi gider liste ..

Tuhaf her şey ben adamda ahlak ararım , delikanlılık ararım öncelik ama kız ahlaklı mı , çalışkan mı , dürüstü mü hiç sorulmaz başta malesef ((

Doğal güzeller günümüzde kalmadı gülüm Lafım meclisten dışarı. Saçlar postij,gözler lens,takma tırnak -kiprik,silikon,herkezde bi boya kazanına düşmüş durumlar vs vs Bunları eskiden ünlülerde görürken şimdi sokakta birçoğunda estetik müdahale Ha karşımıyım, değilim tabiki herkezin özgür iradesi fakat güzellikten yana sorun arama kendinde elin ayağın sağlammı ? tamamdır şükret ALLAH'a otur , doğruluk dürüstlük bakidir gerisi boş

Güzellik göreceli bir kavramdır. .

Evli olan bayanların hepsi çekici alımlı veya güzel değildir. Herkesin sevdiğinde uyandırdığı his farklıdır.
Bir insanın kendine güveni olursa bahsettiğin 3 özelliği de ister istemez taşır ve hissettirir diye düşünüyorum

Yorum yapacağım ama lütfen kimse ters tepki vermesin.
Bir şeyi fark ettim ben.
Çok güzel bir kız görüyorum mesela insan MaşAllah der güzelliğine ama yanındaki kişiye bakıyor insan 'Bu mu hayatındaki kişi?' diyor. Ya da tam tersi çok yakışıklı bir erkeğin yanında çok hoş görünmeyen bir bayan oluyor. Yani güzel-yakışıklı çift olarak arada sırada tesadüf ediyorum. Bu sadece benim düşüncem değil,çevremde çok insan aynı şeyi söylüyor. Siz demişsiniz ya 'Evlenmek için güzel ya da çekici mi olmak gerekiyor?' diye 'Hayır' diyorum ben. Dediğim gibi mesela güzel bir bayan yakışıklı ya da çekici olmayan bir erkekle evlenebiliyor ya da yakışıklı bir erkek güzel veya çekici olmayan bir bayanla evlenebiliyor. İşte buna da kader deniyor bence. Allah bilir karşısındaki insanın hangi yönüne sevip de yanında duruyor. İnsanın kaderiyse o kişi isterse güzel olasın ya da yakışıklı olmasın ağzı dili tutulur. Nasip işi bunlar.

Son düzenleme:
bi bak etrafına illa güzel olmakmı gerekiyo diye hemen alırsın zaten cevabını...
kısmet anacım kısmet...
allah iyi insanlarla karşılaştırsın seni...

evde oturup görücü beklersen tabiiki önemli kriterin yüzeysel şeyler olması,ya da ailenin senden daha önemli bir etken olması normal.
ya "aaa bilmemkimin de kızı var di mi?İyi iyi onlar namazında niyazında,annesi her mukabeleye gelir.Anasına bak kızını al,o kızı isteyelim" derler ya "babası bilmemne emeklisi,daha yeni daire aldılar.İyi iyi,maddi açıdan bizi yormazlar" derler ya da "akça pakça kız,tü tü tüü,maşşallah,biz kapalım bari" derler
daha ne arasınlar yani,adı üstünde görücü.Bir artısını görecek de gelecek di mi?Mantık evliliği sayılır hani bi yerde...
ama azıcık sosyalleşsen iş ortamında ya da arkadaş ortamında zamanla senin kişiliğinden,iyi huyundan,düşünce yapından etkilenen bir değil bin kişi çıkar =))

aslında artık herşeyi abartmayan bakımlı kendine ozen gosteren çalışan bayanlar erkekler tarafından ilgi goruyor.bi insanla oturup karşılıklı sohbet etmeden ön yargılı olunursa belki hayatının kısmetini kaçırmış olurlar bu bayanda erkek içinde geçerli. Ne demişler allah çirkin şansı versin.içten samımı olmak herşeyin başı ortamlara girilmediği surece yaşınız kaç olurla olsun kendınıze ne arkadaş nede eş bulamazsınız. Kendinizi geliştirin o zaman herşey etrafınızda gelişir.

kısmet canım herkesin bir dengi bir alıcısı vardır demişler ( bu atasözünü kullanmayı da pek sevmem ya neyse ) Allah yazmışsa kısmetinde vardır ha ortamda tabi iki dikkat çekme konusunda alımlı kızlar daha çok dikkati üzerlerine toplarlar, ama kişinin verdiği değere yani aradığı özelliğe göre değişir, kimi konuşmasına kimi gülüşüne kimi samimiyetine kimi ne bileyim farklı farklı şeylerde bulur diğer yarısını...

büyüklerimizin hep dediği gibi '' nasip''.
bu işler güzelliğe, mesleğe, mevkiye bakmıyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…