Evlenmek için okulumun bitmesini beklemeli miyim?

zebbra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
668
1
96
İstanbul
Arkadaşlar bu konuyu aileme açmadan önce sizinle paylaşmak istedim..
Ben 21 yaşındayım ve okuyorum. Erkek arkadaşım var askerden yakında gelcek. Biz 5senedir beraberiz ve askerden gelince istemeye gelmek istiyorlar. Söz nişan 2 yılda evlenmek istiyoruz fazla geciktirmeden. Çünkü evlendiğimizde 7 yıllık bir flörtümüz olcak. Sorun şu ki ben daha hazırlıkta okuyorum ve okulumu bitrmeme 4 yıl var.
Ne yapmalıyım arkadaşlar okulumun bitmesini bekleyip 10. yılımızdamı evlenmeliyiz? Evlilik ile okulun bir arada yürümesi mümkün mü?
Umarım bana yardımcı olursunuz..

Son düzenleyen: Moderatör:
seven erkek bekler güzelim ,beklesin sen niye zorluk çekesin :olmaz:

Canim sevgilin askerden geldikten sonra ne is yapacak?
Eger cok iyi bir isi varsa, maddi anlamda sorun cekmeyecekseniz, okul ile evliligi bir arada yürütürüm diyorsan yürür.
Benim bir cok arkadasim okurken evlendiler. Ama tabi burda devlet okuyanlari maasa bagliyor. Yetiyormu, yetmiyor belki ama esleride calistigi zaman yürüyor bir sekilde.
Bence sen kendine sor bu soruyu, iki ayri sorumlulugu bir arada yürütebilirmisin sor kendine.
Ben kendi acimdan baktigim zaman yürütemezdim diye düsünüyorum, ama yapanlar var.

evlenince okul masraflarınızı aileniz mi ödicek? evlende çok iyi para kazansın seni okutsun kocan. güzel evlerde yaşatsın seni.. daha söz var nişan var bisürü şey.. o zaman düşünürsün bunları.. ama en iyisi okulunun bitmesi mesleğini eline aldıktan sonra evlenmen...

okuma azmin var mi? yani demek istedigim aslinda hayallerindeki bir bolumumu okuyorsun yoksa oylesine bi yer yazdin okuyorsun gidiyor mu?
evlenmek buyuk is canim sevgilinle eve cikmaya benzemiyor. aileler gidip gelmeler misafirler, yani tahmin edemeyecegin o kadar cok yeni sey eklencek ki hayatina. okul belki gereksiz bir sure sonra da fuzuli gelebilir.
onemli olan kac senelik iliskin oldugu degil inan universteyi bitirmek senin bakis aciini cok genisletecektir, karsindaki insani daha fazla tanima firsati verecektir.
eger hayallerindeki bolumu okumuyorsan 2 sene kala evlen ama goze alarak evlen derim cocuk sahibi olmayi kazara hamile kalmayi bunlarin hepsinin hesabini yap yani para meselesi de olcak isin icinde.
ama yok hayallerindeki bolumu okuyorsan mezun olur olamz meslegimi yerine getirmek istiyorum diyorsan bence evliligini bir kac sene daha ertele, evliligin seni hayallerinden etmesine izin verme.

Canım ben de 8 aylık evliyim ve bu yıl 2. üniversiteme başladım..opuyorumnanaktan
Eğer maddi açıdan bir sorun yoksa eğer çok rahat oluyor..
Benim karışanım görüşenim yok,ders çalışma şartlarım çok müsait,eşim niye yemek yok,niye temizlik yapmadın demez..Bir nevi ev arkadaşı gibidir..kaydirigubbakcemile5
Ancak şöyle de bir durum var ki eşinin ailesine,yakınlarına karşı illa ki bir sorumluluğun olacak..
Mesela ben bu sene bayramlardan,nikah ve düğünlerden illallah ettim..kafamçokkarıştı
Bekar olsam bayramda tek ailemin yanında ders çalışırım ama şimdi kayınvalidemlere gitmesek olmaz,annemlere gitmesek olmaz,birine gitsen diğeri darılır..mafoldumben
Üstelik her iki aile de farklı ülkelerde yaşıyor..akannehir
Nikahlar,düğünler şehir dışında oluyor..Vize-final dönemine denk geliyor,gitmesen olmuyor.
Eşim yalnız gitse şimdi yeni evliyiz,araları mı bozuk diyecek çevremizdekiler..alsanaalsanasmile
Bu anlamda zor oluyor..
Bir de işin başka bir boyutu var ki sen artık çevrene karşı daha sorumlu hissediyorsun kendini..
Bekarken evim tozlu olsa o kadar gocunmuyordum ama evliyken biraz daha dikkatli olmak zorunda hissediyor insan kendini,neden bilemedim..fisfisfis
Bence rahatını hiç bozma canım..
Zaten Allah nasip etmişse uzuuun yıllar birlikte olacaksınız..
Şu tatlı günlerin keyfini çıkar derim ben..

Evet ben istediğim bölümde okuyorum bunun için çok uğraştım. Ailem evlenene kadar her türlü masrafımı karşılayacağını söylemişti ve eminim ki evlensem bile gene harçlığımı cebime koyarlar ama ben o kadar vicdansız olamam. Erkek arkadaşım ticaretle uğraşıyor ailesiyle beraber güzel bi işi var . Kendisi zaten okul masraflarımı karşılayacağını sölüyor yani ben maddi bi kaygıda değilim. Beni bi ömür bekleyeceğini biliyorum bi zorlama yok bende çok istiyorum. Bilmiyorum..

Evet ben istediğim bölümde okuyorum bunun için çok uğraştım. Ailem evlenene kadar her türlü masrafımı karşılayacağını söylemişti ve eminim ki evlensem bile gene harçlığımı cebime koyarlar ama ben o kadar vicdansız olamam. Erkek arkadaşım ticaretle uğraşıyor ailesiyle beraber güzel bi işi var . Kendisi zaten okul masraflarımı karşılayacağını sölüyor yani ben maddi bi kaygıda değilim. Beni bi ömür bekleyeceğini biliyorum bi zorlama yok bende çok istiyorum. Bilmiyorum..

Canim seneye nisanlansaniz, bir yil nisanli kaldiktan sonra evlenseniz, 2 yil gecmis olur. Üniversiteyi bitirmenede 2 yil kalir. Cok uzun süreymis gibi geliyor ama inanki vizir vizir geciyor.

Bende kabul ediyorum beklemenin daha doğru bi karar olcağını. Şu an 1 veya 2 yıllık bi ilişkim olsa kesinlikle evlenmek istemem okuyorken. 4 yıl sonra okul bitecek sonra iş derdi başlayacak iş bulup evleneyim diye düşüncem.. Sırf geç üniversite okumaya başladım diye 5 yıldır heycanla beklediğim bişeyi ertelemek istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum offf

evlenmek için acele etme bence.okul bitsin, bir iş bul öyle evlen.evlendiğin zaman 10 yıllık beraberliğiniz olsa ne olacak? yaşın henüz küçük. öğrencilik insan hayatının en güzel zamanlarından biri. bunu bir daha yaşayamazsın. sonuçta okul bitince tüm ömür sizin olacak. ama bu günler tekrar ele geçmez. evlenince insan daha farklı oluyor ev işi,çevre,sorumlulukların... bunların okulla birarada gitmesi zor.
sabret derim ben.

Evlendikten sonra maddi olarak sıkıntı çekmeyecekseniz ve erkek arkadaşının , işi asker dönüşü hazır onu bekliyorsa evlenmen mantıksız değil bence. Tabi ki burada ailelerinizin fikirleri ve senin evlilik ile okulu bir arada götürebilme gibi bir sorumluluğu kaldırıp kaldıramayacağın da önemli. Şu anda 3. sınıfımdayım ama ben hayatımda olmasını istediğim doğru insan bu desem biri için, evlenirim. Ailem böyle bir duruma karşı değil ve destek olacaklarını da belirttiler çünkü. Ne bileeyim bi söz yapılır biraz zaman geçer, nişan yapılır ardına biraz daha süre geçer vs gibi. Bilmem ifade edebildim mi ne demek istediğimi?

üiye başladığımda 4 yıllık bir beraberliğim vardı 3 yılda öyle sürdü ve bitti... iyi ki evlenmemişizzz...

insanın yaşı ilerledikçe fikirleri değişiyor. bence okul ve evlilik zor olur. hele ki örgün eğitim. bende şuan 2. üni mi okuyorum bu sene başladım açıköğretim.
bence okulun bitsin yada son senende falan evlenin. askerden gelsin işini bulsun biraz otusun yoluna hayatı duruma göre bakarsınız.

önemli olan sevgilince kaç yıl ilişkin olduğu değil. 10 çıkıp evlenenler var, yani ne ilk ne de son siz olursunuz.

bence bekleyin. 21 yaşında ne bu acele hele ki okuyan biri için... insan evlenmek ister tabii ki sevdiğiyle ama, önce sen bir ayaklarının üzerinde durabilir hale gel. elinde bir mesleğin olsun. ondan sonra evlen... şu an evlenirsen çok üzgünüm ama okumak için ona muhtaç duruma düşebilirsin...

21 yasındasın bana gore bu yas kör bir yas insanlar ıcın
kendı adıma askımdan gebersemde okulumu bıtırmeden asla ve asla evlenmem!!!...
insanlar bosanmak ıcın evlenmıyorlar ama yarının ne getırecegı hıc bellı olmaz.. cevremde ayakta kalan cıftlerın sayısı ıkı elımın parmaklarını gecmıyor malesef...
onun ıcın kendını garantı altına almalısın... evlenırkende calısır dıledıgın gıbı harcarsın paranı ıstedıgın esyanı,arabanı,gıyımını, ıvır zıvır ne ıstersen kendı paranla alırsın kısaca...

Arkadaşlar bu konuyu aileme açmadan önce sizinle paylaşmak istedim..
Ben 21 yaşındayım ve okuyorum. Erkek arkadaşım var askerden yakında gelcek. Biz 5senedir beraberiz ve askerden gelince istemeye gelmek istiyorlar. Söz nişan 2 yılda evlenmek istiyoruz fazla geciktirmeden. Çünkü evlendiğimizde 7 yıllık bir flörtümüz olcak. Sorun şu ki ben daha hazırlıkta okuyorum ve okulumu bitrmeme 4 yıl var.
Ne yapmalıyım arkadaşlar okulumun bitmesini bekleyip 10. yılımızdamı evlenmeliyiz? Evlilik ile okulun bir arada yürümesi mümkün mü?
Umarım bana yardımcı olursunuz..

canım öncelikle hakkınızda hayırlısı diyerek söze başlamak istiyorum.sana şöyle diyeyim ben evliyim ve evlendikten sonra okulu kazandım ve suanda okuyorum.ama bide bana sor okadar zor oluyorki heleki sınav haftalarında bir tarafta dersler ödevler sınavlar birtarafta evin yemek temizlik vs vs. birtarafta eşin onun gönlünü hoş tutman.bunları kaldırabilmek inan cok zor.eger ben kendimde o gücü görüyorum diyorsan evlen arkadasım.ama bana sorarsan bekle derim.varsın geç olsun güç olmasın

bende 21 yaşında evlendim ve üni gidiyordum.okul paramı ailem ödüyodu eskisi gibi. çok şükür zorluğunuda yaşamadım. eğer maddi anlamda sorununuz olmıyacaksa ertelemene gerek yok. evli olupta okuyan bi sürü insan var..

Canlarım ben şuan hemen evleneceğim demiyorum benimki sadece geleceğe yönelik bir fikir alışverişi. Evet biliyorum üniversite insanı çok değiştiriyor benim bile şimdiden bazı huylarımı değiştirdi. Ama niye illa onu bırakacağım anlamına geliyor bu? Arkadaşlar demek istediğim 4 yıl üniversiteye geç başlamasaydım elime ekmeğimi 22-23 yaşımda alıcaktım ama sırf bu yüzden 26 yaşında evlenmek istemiyorum. Bu yüzden merak ediyorum çekilen güçlükleri, bana neler güç gelir neler beni zorlar, neler zorlamaz.

Back
X