Evlenmek için okulumun bitmesini beklemeli miyim?

olur da senin için zor olur. Kendini, strese sokmaya hiç gerek yok. Bir de daha küçüksünüz acele etmeyin. okulunu bitir derim.

seni çok iyi anlıyorum zebbra. uzun süren ilişkilerde bi yerden sonra diğer aşamaya geçmek istiyor insan artık. ben de sevgilimle 4.5 senedir birlikteyim. artık bu yaz gelip istiycem seni diyor :P
20 yaşındayım ve 3. sınıftayım. 4. sınıfta 1 sene nişanlı olma fikri aslında kulağıma hoş gelmişti önce ama anlıyorum ki değil evlilik ben nişanlılığa bile hazır değilim. :/
okulum bitsin sonra işime başlayayım 1 -2 sene çalışıp aileme destek olayım istiyorum. ve para biriktirip aileme hiç bir şekilde muhtaç olmadan, onların elini cebine sokmalarına izin vermeden evlenmek istiyorum.
senin durumuna gelecek olursak, bence çok erken.... evlilik bambaşka yükümlülükler getiriyordur insana. hazırlık + 4 yıl sanırım okulun. söz nişan falan yapın, belki son sene evliliği düşünmelisin. (bence)
bir arkadaşım var sınıfta... sevgılısıyle beraber kalıyolar evli gibi yani. ortak konuşabileceğimiz hiç bişey yok. çünkü hayatı bambaşka. dersten sonra koştur koştur eve gidiyor yemek bulaşık vs gibi şeylerden bahsediyor sürekli. sınıfça yaptığımız hiç bi aktiviteye katılmıyor ve kendini yalnız hissettiğini söylüyor....

Son sınıftayken evlendim
hiç zorlanmadım, hatta eşim benden birkaç dönem önce mezun olduğu için beni iyi bir ders çalıştırdı
bütlerim vardı
baya yüksek notlarla geçtim
çook işime yaradı çook..
ama eşim ve ailesi beni o sene bir gelin gibi değil
bir kız evladı gibi gördüler
gelinlik istemediler benden, yapamazdım zaten
anlayışlıydılar çok, Allah razı olsun hepsinden

ama durum sizde farklı oabilir
eşin ve ailesi tam donanımlı bir gelin isteyebilirler, yemeğinden ütüsüne
gezmesinden tozmasına hizmetine kadar davetine kadar
çok yorulabilir
yeri geldiğinde derslerini aksatabilirsin
bunları iyi düşünüp karar vermen gerekir
bunları ortak konuşmanız lazım..
kaybettiğin geleceğin olabilir ileride..!

ben ce canım olay yemek ütü vaya paradan daha önemli..
yaşın çok küçük..
üniversiteye yeni başlamışsın..bekarken okumalısın bence canım..baktın herşey güzel devam edşiyor 3 veya 4.. sınıfata evlenirsin.
en azından üniversite hayatı yaşadım dersin..

ayrıca bence eşinin okul masraflarını karşılamasına gerek yok..çok iyi bile olsa ilerde belli mi olur saorun çıkabilir ..umarım olmaz da..erkekler işte..

özel okul mu olkuyorsun cnm..hazırlık dedin ya..devlette varmıydı hazırlık..eğer özlese baban okutsun bence cnm

ben ce canım olay yemek ütü vaya paradan daha önemli..
yaşın çok küçük..
üniversiteye yeni başlamışsın..bekarken okumalısın bence canım..baktın herşey güzel devam edşiyor 3 veya 4.. sınıfata evlenirsin.
en azından üniversite hayatı yaşadım dersin..

ayrıca bence eşinin okul masraflarını karşılamasına gerek yok..çok iyi bile olsa ilerde belli mi olur saorun çıkabilir ..umarım olmaz da..erkekler işte..

özel okul mu olkuyorsun cnm..hazırlık dedin ya..devlette varmıydı hazırlık..eğer özlese baban okutsun bence cnm

Evet özelde okuyorum fakat %100 bursluyum.

Son sınıftayken evlendim
hiç zorlanmadım, hatta eşim benden birkaç dönem önce mezun olduğu için beni iyi bir ders çalıştırdı
bütlerim vardı
baya yüksek notlarla geçtim
çook işime yaradı çook..
ama eşim ve ailesi beni o sene bir gelin gibi değil
bir kız evladı gibi gördüler
gelinlik istemediler benden, yapamazdım zaten
anlayışlıydılar çok, Allah razı olsun hepsinden

ama durum sizde farklı oabilir
eşin ve ailesi tam donanımlı bir gelin isteyebilirler, yemeğinden ütüsüne
gezmesinden tozmasına hizmetine kadar davetine kadar
çok yorulabilir
yeri geldiğinde derslerini aksatabilirsin
bunları iyi düşünüp karar vermen gerekir
bunları ortak konuşmanız lazım..
kaybettiğin geleceğin olabilir ileride..!

ben erkek arkadaşımın ailesini 2 seneden beri tanıyorum ve çok seviyorumm onları. Oğluma hizmetçi olsun gözüyle bakmıyorlar öle insanlar değil. Üstelik geçen yaz okula başlıcam diye bana zaman ayırıp 2 aya kadar ingilizce öğretti onun sayesinde hazırlığa daha yüksek bi seviyeden başladım.

canım ben de öğrenciym 3.sınıftayım.erkek arkdşımla da 4 yıldır beraberiz.şuan o da asker.seni çok iyi anlıyorum.insan sevdiği insanla heran beraber olmak istiyor.maddi yönden de bi sıkıntın yok gibi görünüyor.hani evlenmeye bir engelin yok gibi.seni şunlar zorlar tahminmce,dersler ve arkadaşlarınla olan ilişklerin.bekarken ve öğrenciyken düşüneceğin tek şey belki de derslerdir,sadece bunun sıkıntısı olur genelde.ama evlendiğnde sorumlulukların çok.bunun üstüne bir de derslerin eklenecek zor olabilr belki de.bir de arkdşlarınla olan bağların.paylaştığınz şeyler çok sınırlı olur arkdşlarınla.konuşmalar,birlkte geçirdiğinz zamanlar...ben evli değilm de evli bir arkdşım var ondan gördüklerimi senle paylaşıyorm. hani o geçirdiğin üniversite yıllarını hiç anlamazsın.tadına varamazsın.o arkadaşım da böyle düşünüyor..hani herşey güzeldir ama atlatmak zorunda olduğun zorluklar seni baya yorabilir. yeterki onla olayım ben atlatırım diyorsan evlen.ve asıl fikrime gelirsek şuan benm erkek arkdşımn işi askerden döndüğü gibi hazır olsa ve evimiz olsa ben hiç düşünmeden evlenirdim :) çoğu için bu fikir benimsenmez.evlilik kaçmıyor ya denilir.evet kaçmıyor belki de en doğrusu bu geçirdiğin güzel yılların tadına varmaktır.bu işlerin acelesi olmamalıdır.bunların hepsinin bilincindeym.ancak gerçekten çok seviyorsan ve her zorluğu atlatabilcek kapasitedeysen ben olsam engel tanımam...

ben evliyim ayni zamanda okuyorum yani bu konuda tecrubem var bana guvenebilirsinboshayallersmile
eger esin cok cok cok anlayisli, senden temizlik, yemek, camasir falan cok beklemeyecek biriyse yani her isi senin ustune yikmayacak biriyse cok sorun yasamazsin. benim esim cok anlayislidir, ben her gun yemek yapmam okula gidiyorum sonucta yogunum, ya hazir bir seyler yeriz, ya esim yapar ya da ben yaparim. temizligi hic sorun etmez istersen hic yapma umrumda degil, yeter ki sen derslerine calis der zemuszemus ders calismam icin surekli beni zorlar ayni anne-baba gibi, calismadigimda kizar, sakayla karisik beni tehdit eder notlarin dusuk olursa seni okuldan alirim haaaaaa der kaydirigubbakcemile3 ders calisayim diye evde cit sesi dahi cikarmamaya dikkat eder, eger dersimi birakip esimin yanina gidersem ve onun yaptigi aktiviteye katilmak istersem ''dersin bitti mi?, bak bitmediyse gelme askim, hadi git biraz daha calis sonra beraber film izler uyuruz'' der...yani beni okumam icin, derslerime asilmam icin oyle tesvik ediyor ki boyle bir kocan olacaksa evlenebilirsin derim ama yasini goz onunde bulundurursak eger 21 yasinda evlenmemeni tavsiye ederim. ben 22 yasindayim suan(3 yillik evliyim ve cok ta mutluyum) ve keske erken yasta evlenmeseydim diye pisman oluyorum...evet uzun bir iliskiniz var o yuzden artik bu hasretli bitsin diyorsunuz anliyorum ama yasin cok kucuk cok iyi dusun tatlim

canım ben de öğrenciym 3.sınıftayım.erkek arkdşımla da 4 yıldır beraberiz.şuan o da asker.seni çok iyi anlıyorum.insan sevdiği insanla heran beraber olmak istiyor.maddi yönden de bi sıkıntın yok gibi görünüyor.hani evlenmeye bir engelin yok gibi.seni şunlar zorlar tahminmce,dersler ve arkadaşlarınla olan ilişklerin.bekarken ve öğrenciyken düşüneceğin tek şey belki de derslerdir,sadece bunun sıkıntısı olur genelde.ama evlendiğnde sorumlulukların çok.bunun üstüne bir de derslerin eklenecek zor olabilr belki de.bir de arkdşlarınla olan bağların.paylaştığınz şeyler çok sınırlı olur arkdşlarınla.konuşmalar,birlkte geçirdiğinz zamanlar...ben evli değilm de evli bir arkdşım var ondan gördüklerimi senle paylaşıyorm. hani o geçirdiğin üniversite yıllarını hiç anlamazsın.tadına varamazsın.o arkadaşım da böyle düşünüyor..hani herşey güzeldir ama atlatmak zorunda olduğun zorluklar seni baya yorabilir. yeterki onla olayım ben atlatırım diyorsan evlen.ve asıl fikrime gelirsek şuan benm erkek arkdşımn işi askerden döndüğü gibi hazır olsa ve evimiz olsa ben hiç düşünmeden evlenirdim :) çoğu için bu fikir benimsenmez.evlilik kaçmıyor ya denilir.evet kaçmıyor belki de en doğrusu bu geçirdiğin güzel yılların tadına varmaktır.bu işlerin acelesi olmamalıdır.bunların hepsinin bilincindeym.ancak gerçekten çok seviyorsan ve her zorluğu atlatabilcek kapasitedeysen ben olsam engel tanımam...

kesinlikle bu benim de yasadigim bir sey, evli oldugum icin arkadaslarima ayak uyduramiyorum pek. bu benim cok canimi sikiyor.bir erkek arkadasim olsa esim hemen rahatsiz oluyor, kiskaniyor, trip yapiyor. yani hem erkek hem kiz arkadaslarimin olmasi cok dogal ama kiskaniyor iste(hatta kiz arkadaslarimi bile kiskaniyor bir cok zaman!!!). ben de okul arkadaslarimla gezip tozmak, kampa, cluba, tatile gitmek istiyorum. onlarla saatlerce eglenerek sabahlamak istiyorum ama olmuyor maalesef :delphin: ogrenciligin tadi da boyle evli evli cikmiyor beaaaa kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
canım ben de 1. sınıftayım okuyorum ve bu yaz düğünüm var Allahın izniyle... Ben herşeyden önce kendime güvendiğim için kabul ettim böyle bi durumu... Sorun ev işi mi? Evin bir kızıyım annem çalışıyor ve çoğunlukla evle ben ilgileniyorum ve aynı zaman da okulumu idare edebiliyorum... Sorun eş idare etmek mi birbirimize güveniyorum ve acıyı tatlıyı beraber yaşamış insanlar olarak sorun olmayacağını düşünüyorum... Ben de erken değil mi diyenlere evet erken biliyorum diyorum ama işe gider gibi okula gidicem ve okuduğum bölüm de nişanlımın bölümüyle aynı o çalışma hayatında ama ben devam edicem okumaya yani o da okulumun zorluklarını bilerek anlayış göstercektir bana... Yani canım anlayacağın, kendine güveniyorsan evet de yapabilirim de... Ama güvenmiyorsan zamana bırak, ki o zaten kendi istediği zaman karşına çıkacaktır...

bnce ewlenme
bnm annm de ünide ewlenmiş,üstüne bide beni doğurmuş
aama bazen der baban ısrar etmese ewlenmezdm diye
sizin bölümüz ne bilmiyorum
ama ilerde eşinizin çalıştığı yerde iş bulmak zorundasınız ve bölmünüz buna uygun değilse de hayatınızı belki de sadece ew hanımı olarak geçireceksinz,hem de diplomalı bir ew hanımı
fakat okulu bitirir bir işe girer ve öyle ewlenirseniz,kmse yaptığınız işe de,çalıştığınız yere de laf edemez çnkü ewlenmeye karar werdiğimizde ben böleydm diebilme hakkınız olur
sonuçta 4 sene okulda kafa patlakcaksınız
ztn birbirinizi sewiosanız ha 7 ha 10 ha 17 ne farkeder ki sonuçta mutlu olucaksnız
bir de sakın ha,erkek arkadalşınızın veya ailesinin ben sana iş bulurum demesine kanmayn
bnm en yakınımdaki en az 3 4 insan bu yolla diplomalarını çerçeveletip çocuk bakmaya başladılar bile.
umarm sizin için doğru olanı yaparsınız
bol şans

en iyi kararı sevgilinle birlikte alırsınız...uzayan zaman ilişkiyi yıpratır ama zamansız evlilik işi bitirir... evlenince daha dingin bir ruh hali oluyor çoğu şeyi aşmış oluyorsun, tabi bu kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir...söz, nişan derken baya vakit geçer, evlensen de çocuk düşünme derim bir işe başlamadan.... Allah kolaylık versin canım...

Sakın okulun bitmeden evlenme,evlenince ikisini bir arada yürütemezsin.

İnan okumak bir meslek sahibi olmak çok önemli,ayakların yere sağlam bassın ondan sonra evlen.

Bence bir 5 senen daha var evliliği düşünmek için bak o zamanki fikirlerin nasıl değişik olacak :)

canım bnce okulunu bitmelisin snra evlenmelisin
çünkü biz kızların bi mesleği olamalık ekonomik özgürlüğümüz elmizde olsun bnu ekonomki olarak kısıtlamıyorm her yönden bi mesleğimiz olsa çok iyi olur sevgilinde bnu anlayışla karşılacağını düşünüyorm!

canım ben de 1. sınıftayım okuyorum ve bu yaz düğünüm var Allahın izniyle... Ben herşeyden önce kendime güvendiğim için kabul ettim böyle bi durumu... Sorun ev işi mi? Evin bir kızıyım annem çalışıyor ve çoğunlukla evle ben ilgileniyorum ve aynı zaman da okulumu idare edebiliyorum... Sorun eş idare etmek mi birbirimize güveniyorum ve acıyı tatlıyı beraber yaşamış insanlar olarak sorun olmayacağını düşünüyorum... Ben de erken değil mi diyenlere evet erken biliyorum diyorum ama işe gider gibi okula gidicem ve okuduğum bölüm de nişanlımın bölümüyle aynı o çalışma hayatında ama ben devam edicem okumaya yani o da okulumun zorluklarını bilerek anlayış göstercektir bana... Yani canım anlayacağın, kendine güveniyorsan evet de yapabilirim de... Ama güvenmiyorsan zamana bırak, ki o zaten kendi istediği zaman karşına çıkacaktır...

Ben aynı senin durumundayım. Bende tek çocuğum ve benmde annem babam çalışıyor ben bildim bileli hep. Lisede sabah okul çıkışı gidip çalışıyordum sonraa akşamüstü eve gelip ortalığı ben topluyordum, yemek yoksa ben yapıyordum.. Lise bitti çalışmak istedim, sonra okumak.. 1 sene dersaneye gittim kendi kazandığım parayla ve çokta güzel bi okulda burslu okuyorum şimdi. Bu yüzden bu kadar kendime güveniyorum sanırım ve nedense evlenmemek için ortaya konulan sebepler beni tatmin etmiyor.

canım herkesin kendince haklı sebepleri vardır mutlaka o yüzden her fikre açık olmak gerekir... Ama haklısın bana da erken, evlenme dendiği an da işe gidiceğime okula gidicem diyorum ve sevdiğim insanla aynı evde yaşıcam diyorum... Eminim ki zorluklar olacaktır ama her evde olucak olan şeylerden fazlası değil bence... Ben nişanlıma da çok güveniyorum bana destek olucağı yönünde ama dediğim gibi herkesten fazla kendine güvenmen lazım... Başarabilirim diyorsan ve sabırla zorlukları aşarız diyebiliyorsan yolunuz açık olsun... Şimdiden mutluluklar...

Bütün yazılan yazıları azimle okudum.
Genelde evlenme denmiş. Benim ilişkim 11. senesinde.. Nişanlıyız. Uzun ilişkin ne demek olduğunu neler yaşadığını çok çok iyi bilirim. ılişkiler laçkalaşıyor. Artık karşındaki adamı en yakın arkadaşın gibi görüyorsun. Evlilik için aynı evi paylaşmaktan başka birşey kalmıyor. Ev arkadaşı gibi!!
Ben eğerki maddi sorunun olmayacaksa ve eşinin ailesiyle gitti geldilerler problem yaşamayacaksan evlen derim.
Ama yaşın 21. O beni düşündürüyor. Ben 28 yaşındayım. Her yaşımda düşüncelerim duygularım farklılaşıyor. Daha senin yaşında herşey oturmamış oluyor kafada. Kendini şuan şartlandırma zaten 2 sene var demişsin. Akışına bırak bence...

Evet evlenme diyorum maalesef. Eşimi çok seviyorum iyi ki evlenmişim diyorum ama yanlış zamanda. Çünkü maalesef hayatta onun iş şartları benimkilerden önce geliyordu doğal olarak. Eğer okurken evlenmesem yurtdışında kazandığım burslu üniversiteye gidebilir ve şuan bambaşka konumlada olabilirdim. Saymakla bitmez benimkiler.... Tutunduğum tek tez eşimi hala çok seviyor olmak. Bu da yetiyor biz duygusak kadınlara :asigim: Sana ne yazılırsa yazılsın bildiğini okuyacaksın. Tıpkı benim gibi :sm_cool: hayırlısı olur inşallah senin için. Ama yine de bekleyin derim

Arkadaşlar bu konuyu aileme açmadan önce sizinle paylaşmak istedim..
Ben 21 yaşındayım ve okuyorum. Erkek arkadaşım var askerden yakında gelcek. Biz 5senedir beraberiz ve askerden gelince istemeye gelmek istiyorlar. Söz nişan 2 yılda evlenmek istiyoruz fazla geciktirmeden. Çünkü evlendiğimizde 7 yıllık bir flörtümüz olcak. Sorun şu ki ben daha hazırlıkta okuyorum ve okulumu bitrmeme 4 yıl var.
Ne yapmalıyım arkadaşlar okulumun bitmesini bekleyip 10. yılımızdamı evlenmeliyiz? Evlilik ile okulun bir arada yürümesi mümkün mü?
Umarım bana yardımcı olursunuz..
canım ben nişanlı iken kazandım üniversiteyi...yerleşme sonucum geldiğinde bir haftalık evliydim çok sevinmiştim istediğim yer istediğim üniversitehihoyyytilk yıl bebeğim oldu doğmadan kaybettim finallere iki hafta falan vardı yattığım yerden çalıştım dersimi...ikinci yıl vize dönemiydi kayınpederim ameliyat olacaktı başka şehirde istememe rağmen gitmek zorunda kaldım inan hastanede elimden kitaplarım düşmedi...üçüncü sınıfta ise yine vize dönemi ben ameliyat oldum...veee son sınıf kızıma hamile kaldım en zorlandığım seneydi kocaman karnımla staja gittim...bu zorluklara rağmen 2 kez büte kaldım sadece..eyliyken okumak çook zor canım ev işi yemek her şey sana bakıyor ama bekarken öyle değil sorumluluğun olmuyor evle ilgili... şunu da untmayayım eşimin çok büyük desteği olduopuyorumnanaktanben çok zorlandım ama mükafatımı aldım çocukta yaptıım kariyerde kaydirigubbakcemile3belki bu kadar zorluk olmasaydı başarılı olamazdım belkide kimbilir...

se de canım iyi düşün artılarıyla eksileriyle öyle karar ver canım Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Back
X