Evlenmek için okulumun bitmesini beklemeli miyim?

ben beklemedim hukuk fak. 1. sınıfta bıraktım ve evlendimkaydirigubbakcemile3
ama sana tavsiyem okulunu bitir öyle evlen

Evlendikten sonra maddi olarak sıkıntı çekmeyecekseniz ve erkek arkadaşının , işi asker dönüşü hazır onu bekliyorsa evlenmen mantıksız değil bence. Tabi ki burada ailelerinizin fikirleri ve senin evlilik ile okulu bir arada götürebilme gibi bir sorumluluğu kaldırıp kaldıramayacağın da önemli. Şu anda 3. sınıfımdayım ama ben hayatımda olmasını istediğim doğru insan bu desem biri için, evlenirim. Ailem böyle bir duruma karşı değil ve destek olacaklarını da belirttiler çünkü. Ne bileeyim bi söz yapılır biraz zaman geçer, nişan yapılır ardına biraz daha süre geçer vs gibi. Bilmem ifade edebildim mi ne demek istediğimi?

Demek istediğim böle bişi söz olur biraz zaman geçer nişan olur ev yapılmaya başlar eşyalar alınır ev hazır duruma gelir atıyorum okulumun bitmesine 2 veya 1 yıl vardır. Hani illa o 1-2 yılı beklemeli miyim? Birde çevremdekiler hep çokk fazla sözlü ve nişanlı durma derler. Bilmiyorum sanrım ben çok basite alıyorum bişeyleri.

önce okul sonra evlilik.:1closedeyes:bu işler aceleye gelmez.şimdiye kadar beklemişsiniz.bi 4 yıl daha bekleyin.

Canlarım ben şuan hemen evleneceğim demiyorum benimki sadece geleceğe yönelik bir fikir alışverişi. Evet biliyorum üniversite insanı çok değiştiriyor benim bile şimdiden bazı huylarımı değiştirdi. Ama niye illa onu bırakacağım anlamına geliyor bu? Arkadaşlar demek istediğim 4 yıl üniversiteye geç başlamasaydım elime ekmeğimi 22-23 yaşımda alıcaktım ama sırf bu yüzden 26 yaşında evlenmek istemiyorum. Bu yüzden merak ediyorum çekilen güçlükleri, bana neler güç gelir neler beni zorlar, neler zorlamaz.

bunu yaşayan biri olarak söyleyim. seni zorlayanlar ne olabilir die. dersten çıkıp eve geldiğinde yemek yapmak..boş günlerinde temizliğini,alışverişini yapmak..yorgun olsanda eşinin gönlünü hoş tutmak, ona belli etmemek (çünkü az bi süre değil bu. en az 1-2 sene diosun), sınav haftasında herşeyi salmak zorunda kalacaksın ama eşin yinede ilgi bekleyecek...zor olan bi kaç tarafı bunlar olabilir.
iyi olan tarafı ise sevdiğinin yanında olacaksın. yuvanı kurmuş olacaksın, ki bu bütün yorgunluğa değer opuyorumnanaktan

Canlarım ben şuan hemen evleneceğim demiyorum benimki sadece geleceğe yönelik bir fikir alışverişi. Evet biliyorum üniversite insanı çok değiştiriyor benim bile şimdiden bazı huylarımı değiştirdi. Ama niye illa onu bırakacağım anlamına geliyor bu? Arkadaşlar demek istediğim 4 yıl üniversiteye geç başlamasaydım elime ekmeğimi 22-23 yaşımda alıcaktım ama sırf bu yüzden 26 yaşında evlenmek istemiyorum. Bu yüzden merak ediyorum çekilen güçlükleri, bana neler güç gelir neler beni zorlar, neler zorlamaz.

seni kırmak istemem ama, 23,24 yaşında evlenince başın göğe mi erecek? 26 yaşında evlensen ne kaybedeceksin ki?

ben okulumuda okudum, yüksek lisansımıda yaptım. hatta çalıştımda. 29 yaşımda evlendim. şimdi 31 yaşındayım..

evlenmek heleki sevdiğin insanla elbette ki en güzel şey..

fakat, mantıklı düşün lütfen.. okul masrafı falan birşekilde karşılanır.. hem okul, hem ev işi,hem yemek, hem koca, yeri gelecek tartışmalarınız, birbirinize adaptasyon sorununuz olacak? finallerin vizelerin olacak? kaldırabilecekmisin bu yükleri birarada..

flörtteki sorunla evlilikteki sorunlar öyle farklı ki.. flörtte sorunun üstünü ailenle güzel vakit geçirerek bir süreliğine unutursun, evlilikte adamı her daim görüyorsun, belki eşin kavga edince evden çekip giden tip olacak.. sen kalacaksın sorununla başbaşa.. ertesi günde finalin var.. çalış bakalım finaline.. hangi ruh haliyle çalışabileceksen..

daha hazırlıktasın. ders namına birşey görmedin .. hele 1.2. sınıfa geç. mesleki derslere bir gir. göreceksin o zaman. o kadar kolaymıymış hem evlilik hem üniversite okumak( örgün öğretim)

ben canlı örneğim canım evlencem diye üniversiteyi bıraktım evlendim 2. senemdede çocuğum oldu ve hala kayınvalidemle yaşıyorum belki se ayrı yaşıycaksın ama okulunu bitirmeden evlendiğin için hep keşkelerler le dolu bi hayatın olacak inşallah olmaz ben senelerde geçe yine eşimle evlenirdim ama ya onun yada benim ayaklarımızın üstünde durabilecek gücü olsaydı eşimle beraber bende eşimn ailesi nin kahrını çekmezdik herkes aynı sorunları yaşıycak diye bişey yok ama ayakları üstünde duramayan insanların sounları hep aynı bundan emin ol ALLAH HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN BEKKLEEEE!!!!

Kimse aşkından ölmemiş,duymadık aşkından öleni.Okulun en önemli şey şu an hayatındakİ.Bitirmeni tavsiye ederim.sempatiksalakcinni

Yaşında genç bence evlenmeden okulunu bitir. Evlenince devam etmek çok zor oluyo...

Demek istediğim böle bişi söz olur biraz zaman geçer nişan olur ev yapılmaya başlar eşyalar alınır ev hazır duruma gelir atıyorum okulumun bitmesine 2 veya 1 yıl vardır. Hani illa o 1-2 yılı beklemeli miyim? Birde çevremdekiler hep çokk fazla sözlü ve nişanlı durma derler. Bilmiyorum sanrım ben çok basite alıyorum bişeyleri.

Ha bir de ben kendi açımdan düşünmüş olabilirim okulum inşallah biteceği için seneye. Hani bir, bir buçuk yıl filan bu şekilde geçer, sonrasında aralıklarla söz nişan olur biraz daha resmiyet kazanır ilişkiniz. Bu sırada hazırlıklarınız da tamamlanır okulun bittiği yaz da evlenirsiniz. Bu da mantıksız değil bence. Hepsi sizin düşüncelerinize bağlı tabi ki.

Açıkçası benim düşüncem şu ki uzun flört dönemi insanların birbirini daha iyi tanıması için ilave br katkı yapmıyor birlikte yaşama gibi bir olay söz konusu değilse. Belirli bir süre var tanımak için karşındakini o süreyi ister 1 yıl aş istersen 3 yıl aş sonrasında değişen fazla bir şey olmuyor tanımak adına. Rahmetli babaannem bi insanı ya aynı evde kalınca ya da aynı yolu gidince en iyi tanırsın derdi; ben de onun gibi düşünüyorum sanırım. Tabiki bu sadece kişisel görüşüm.

Şu var ki başta da söyledim, önemli olan eğitiminin aksayıp sekteye uğramaması fikrimce.. Evlenirsem uğrar mı ya da uğramaz mı dersen onu ben bilemem, kişiden kişiye bağlı..

arkadaş okulumuu bırakıcam dememiş ki okulumun bitmesine 1 veya 2 sene kala evlenmek istiyorum demiş bizde öyle düşünüyoruz nişan düğün derken 2 sene geçicek 3, sınıfta evlenmiş olucam tek fark ben açık öğretim okuyorum bence güzel olur sevgilinde anlayışlıysa güzel bi deneyim olur evcilik oynar gibi biz çok istiyoruz inşallah seninde istediğin gibi olur herşey hem yemek yapmak ne ki 2 kişisiniz şimdi herşeyin kolaylığı var hergün baklava börek yapıcak halin yok temizliğide haftada bir yaparsın tamam bence kendini fazla sıkma senin emin olman gereken tek şey sevgilin tatlım

Merhaba zebbra, senin şu halini o kadar iyi anlıyorum ki... Biz de erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikteyiz, üni. bitti,o askerden gelince evlenmeye tek engel iş bulmak. ılişkinden eminsen, muhtemelen senin kararın evlenmek yönündedir. Bu noktada önemli olan ailenin bakış açısıdır, ki muhtemelen sıcak bakmazlar. Karakterin nasıl bilemiyorum ama, üni.deki insanların sana bakış açısı bile seni rahatsız edebilir. O yüzden bence sabret. Nişanlanmaya gelince, bence de o süreç uzamamalı. Çünkü aileler resmi olarak araya girince ancak ilişkiye stres ekleniyor bence. Arkadaşınla hayatın tadını çıkarmaya bakın. Mutluluklar...

okuluna sen bi devam et bakalım hayat neler getirecek
okul bırakılır mı ya
millet okumak için çabalarken hele de
evlenip de iyiki okulu bırakmışım diyeni görmedim
bizim okulda bi kız vardı
bizimle birlik okuodu ama iki dönem üstümüzdü okulu dondurmuş bi sene
çocuk yapmış evlenip
zordu onun durumu ama başarmıştı
yapılamicak bişi değil ama
rahat rahat okumak varken ne biliyim mantıklı değil

bence canım sen okumana devam et evlendikten sonra olmuyor okul ben evlendikten sonra devam ederim dedim evlendim ama yarıda bıraktım yapamadım çok hayal kırıklığı olur ailen içinde senin içinde bence sen okumana devam et bitanem eğer ilişkiniz iyiyse güzel gidiyorsa evlenirsiniz benim görüşüm bukaydirigubbakcemile5

elbette önce okulunu bitir sonra evlilik düşün. zamanın ne getireceğini kimse bilemez.
aceleye gerek. hem daha olgunlaşmış olarak karar verebilirsin ilerde.

Yaaa tatlım evlilik biyere kaçmıyor ki..
Okul başlıbaşına bi sorumluluk evlilik başka bi sorumluluk.. Olur olaz değil ama yıraırsın ne gerek var...
Biz ünideyken bi arkadaş vardı 2. sınıfta nianlandı evlendi... 3.ve 4. sınıflarda onu ne derslerde ne kantinde hç göremez olduk.. Ara ara gelir ders notlarını alır sınavdan sınava gelirdi... Öyle olunca da tabii notları düşük gelirdi... Dersleri kötü olduğu için eşi olumuyo işte beceremyosun uğraşma boşuna demiş.... Aslında 1.e 2. sınıflarda çok başarılı bi öğrencydi...
Bzimle derslere gelip dinleyen kantinde muhabbet eden, okul çıkışı sinemaya gidip bişeyler içtiğimiz arkadaşıızı kaybettik... Derslere gelse be ders bier bitmez çıkar evine giderdi....
Eee ben ne anladım yle üniversite okumaktan..
Ünvrsite okumak sadece derslere girip ezun lmak değil ki. Hayatı tanımak, arkadaşlıklar kurmak, hayata daha geniş bakmayı öğrenmek demek... Ama evli olunca arkadaşlarınla okul çıkıı biyere gidip takılamazsın, çünkü evde şler seni bekler, kocan yemek bekler...
Keşke evlenmeseydim dersin emin ol...
O yüzden eniyisimi sen güzel güzel okulunu bitir öyle evlen....
Ha 7. yılda ha 10. yılda evlenmişsin.....
23-24 yaşında evlenenlerin emin ol başı göğe ermiyor...

Ben ünv. bitirdim. yükseklisans yaptım çalışmaya başladım ondan sonra evlendim. Eşimle flörtümüzün 5 yılında....ınan 2. yıda da evlenebilirdim ama o zaman dımdızlak evlenirdim, he evliliğin sorumluluğu hem de maddi yükler olurdu. Zoramamak için ikimizde çalışıp paramızı biriktirip borçsuz harçsız rahaat rahat evlendik.... Kimse de aaa denizbaris'a bak 30una geldi daha evlenemedi demedi...30 yaşında evlendi diye biyerim de eksilmedi çok şükür...

okulunu bitir canım,
sonra kafan rahat bir şekillde evlenirsin...sorumlulugunu bilen her ikisinide yürütür gerçi...
hakkında hayırlısı olsun...ilişkin uzunmuş allah tamamına erdirsin... sakın okuyp bişeyler sahibi olupta bazı şeylerin bencilligine kapılmamanı tavsiye ederim....
böylelikle hem aşkında kıdemli...hem de egtimde kıdemli olursun....
hayatta başarılar .....

okuluna sen bi devam et bakalım hayat neler getirecek
okul bırakılır mı ya
millet okumak için çabalarken hele de
evlenip de iyiki okulu bırakmışım diyeni görmedim
bizim okulda bi kız vardı
bizimle birlik okuodu ama iki dönem üstümüzdü okulu dondurmuş bi sene
çocuk yapmış evlenip
zordu onun durumu ama başarmıştı
yapılamicak bişi değil ama
rahat rahat okumak varken ne biliyim mantıklı değil

ya ne okul bırakması allah korusun ben öle bişi demedimmm

Yaaa tatlım evlilik biyere kaçmıyor ki..
Okul başlıbaşına bi sorumluluk evlilik başka bi sorumluluk.. Olur olaz değil ama yıraırsın ne gerek var...
Biz ünideyken bi arkadaş vardı 2. sınıfta nianlandı evlendi... 3.ve 4. sınıflarda onu ne derslerde ne kantinde hç göremez olduk.. Ara ara gelir ders notlarını alır sınavdan sınava gelirdi... Öyle olunca da tabii notları düşük gelirdi... Dersleri kötü olduğu için eşi olumuyo işte beceremyosun uğraşma boşuna demiş.... Aslında 1.e 2. sınıflarda çok başarılı bi öğrencydi...
Bzimle derslere gelip dinleyen kantinde muhabbet eden, okul çıkışı sinemaya gidip bişeyler içtiğimiz arkadaşıızı kaybettik... Derslere gelse be ders bier bitmez çıkar evine giderdi....
Eee ben ne anladım yle üniversite okumaktan..
Ünvrsite okumak sadece derslere girip ezun lmak değil ki. Hayatı tanımak, arkadaşlıklar kurmak, hayata daha geniş bakmayı öğrenmek demek... Ama evli olunca arkadaşlarınla okul çıkıı biyere gidip takılamazsın, çünkü evde şler seni bekler, kocan yemek bekler...
Keşke evlenmeseydim dersin emin ol...
O yüzden eniyisimi sen güzel güzel okulunu bitir öyle evlen....
Ha 7. yılda ha 10. yılda evlenmişsin.....
23-24 yaşında evlenenlerin emin ol başı göğe ermiyor...

Ben ünv. bitirdim. yükseklisans yaptım çalışmaya başladım ondan sonra evlendim. Eşimle flörtümüzün 5 yılında....İnan 2. yıda da evlenebilirdim ama o zaman dımdızlak evlenirdim, he evliliğin sorumluluğu hem de maddi yükler olurdu. Zoramamak için ikimizde çalışıp paramızı biriktirip borçsuz harçsız rahaat rahat evlendik.... Kimse de aaa denizbaris'a bak 30una geldi daha evlenemedi demedi...30 yaşında evlendi diye biyerim de eksilmedi çok şükür...

şimdi üni. bitirdim yüksek lisans yaptım çalıştım öle evlendim diyorsun. Anladığım kadarıyla hala çalışıyorsun. Ben bunu anlamıyorum.. Çalışmanında sana yüklediği sorumluluklar var aynı okumak gibi. Ben günde 5 derse giriyorum seninde çalışman 7 saati buluyordur. Sen iş çıkışı o yorgunlukla eve gelip yemek yapıyorsun. Belki evdede çalışıyorsun. Bende senin yaptığını yapacağım okul çıkışı eve gelip eşimle yemeğimizi yapacağız hafta sonları temizliğimizi. He şöle bişi var eş konusunda çok şanslı olacağım çünkü yemek istiyorum diye tutturup iki lokma yemekten aciz bi eşim olmıcak. Temizliğimizi, yemeğimizi beraber yapacağız aynı şu an annem babamla bölüştüğümüz iş paylaşımı gibi. Böyle olmak zorunda zaten. Ben maddi bir sıkıntı olmayacağını söledim zaten yani dımdızlak evlenmicez. Kira derdim olmıcak yada başka bi sorun.. Yaş konusuna gelince sen borçlanmamaya çalışarak paranı biriktirerek evlenmişsin beklemişsin 30 yaşında evlenmişsin dediğin gibi 2. yılındada evlenebilirdin ama rahat olsun istemişsin böyle bi durumda olsam bende beklerdim.Benim para gibi bir problemim yok dediğim gibi erkek arkadaşımın iyi bir işi var bir evi var birde benim kız tarafının yapması gerekenleri az buçuk karşılayacak kadar bankada param var okurken çalıştığım zamanlardan.. bence evlenmek için eşit şartlardayız.

Merhaba zebbra, senin şu halini o kadar iyi anlıyorum ki... Biz de erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikteyiz, üni. bitti,o askerden gelince evlenmeye tek engel iş bulmak. İlişkinden eminsen, muhtemelen senin kararın evlenmek yönündedir. Bu noktada önemli olan ailenin bakış açısıdır, ki muhtemelen sıcak bakmazlar. Karakterin nasıl bilemiyorum ama, üni.deki insanların sana bakış açısı bile seni rahatsız edebilir. O yüzden bence sabret. Nişanlanmaya gelince, bence de o süreç uzamamalı. Çünkü aileler resmi olarak araya girince ancak ilişkiye stres ekleniyor bence. Arkadaşınla hayatın tadını çıkarmaya bakın. Mutluluklar...

Öyle yapacağım bekleyeceğim. Teşekkür ederim samimi yorumun için..

Back
X