• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemediğim için benden ayrıldı..

Neden evlenmek istemediğinizi açıkladıysanız ve bunun üzerine ayrılmaya karar verdiyse yapılacak bir şey yok malesef. Ama kavga tarzında konuştuğunuzu yazmıştınız. Sakin sakin bir araya gelip oturup konuşmayı önerin. Bu teklifinize de olumsuz cevap verirse evlenmeden nasıl biri olduğunu anladım diye mutlu olun derim ben. Geçmiş olsun. Anlayışlı insan bulmak çok zor bu devirde.
Gerçekten öyle

Biri sana seçim yaptırıyorsa, seni seçim yapmak zorunda bırakıyorsa ve o seçimde tercihlerin birine kendisini koyuyorsa,
O kişiyi tercih etme.
Bu baskı yöntemiyle kendi istediğini yaptırmaktan başka hiçbir şey değil.
Seni, onsuzlukla terbiye etmeye çalışıyor rağmen.
Yarın bir gün , istediği olmadığında "o zaman boşanalım" diyecek insan modeli bu.
Eğer şimdi onu kaybetmekten bu kadar korktuğunu ona gösterirsen,
yarın bir gün her istediğini sana , seni terk etme tehdidi ile yaptırmaya çalışacak.

Bir şeyi istemediğin halde seni buna zorlayan kim varsa o kişilere resti çek.
İnsanın anası, babası, kocası da olsa, her bireyin kendi sınırları vardır.
Ve o sınırlara kimseyi sokmamanı tavsiye edebilirim sana bir arkadaş olarak.

Ayrıca aynı evde yaşamakla evlenmek maalesef aynı şey değil. Evliliğin sorumlulukları daha bir başka.
O yüzden "nasılsa aynı evde yaşayabiliyoruz bir imza mı yeaaa?" şeklinde yanlış düşünme.
Evliliğin içine aileler de giriyor. Evli olup da aile parasıyla geçinmek son derece de saçma olur ayrıca.
Yazdığınız herbir kelimeye katılıyorum çok teşekkürler

Sevgiliniz daha önce evlilik teklif edip hayır deyince bu tip bir konuşma yapmış o zaman da tartışmışsınız.
Siz olayları her seferinde baştan mı algılamaya çalışıyorsunuz? Zaten bunun geleceği belliymiş.
Olacak olan olmuş işte..
Evlenmek istemiyorsanız kimse zorlayamaz. Ama zaten evli gibi yaşamıyor musunuz? Bir imza mı zor geliyor?

Ayrıl ayrıldıysan birlikte yaşamaya devam etme ve bana göre üniversite de birlikte yaşamak evlenmek çok saçma ikisi birlikte zor yürür hatta yürümez yürüsede nadirdir 2 tarafta uyumludur hırslıdır olmaz yani birde iş yok öğrenci ne evlenmesi evlilik evcilik değil

Sevgiliniz daha önce evlilik teklif edip hayır deyince bu tip bir konuşma yapmış o zaman da tartışmışsınız.
Siz olayları her seferinde baştan mı algılamaya çalışıyorsunuz? Zaten bunun geleceği belliymiş.
Olacak olan olmuş işte..
Evlenmek istemiyorsanız kimse zorlayamaz. Ama zaten evli gibi yaşamıyor musunuz? Bir imza mı zor geliyor?
Bu tip yorumları ciddiye alamıyorum. Evli gibi mi yaşıyoruz? Ya evlilik sizin için sadece aynı evde yaşamak mı, bu kadar mı sizin için ifade ettiği anlam. Çok ilginç

Aynı evde yaşamanın evlilikle hiçbi alakası yok emin olun. Ev arkadaşıyız. İkimiz de öğrenciyiz. İkimizin de hiçbir sorumluluğu yok. Düzeyli bi ilişki olması için de ayrı evlerde yaşamak gerekmiyor. Aynı evde yaşadığımızı öğrenince "ne kadar basit bi ilişki" tepkisini gördüğüm tek platform burası zaten çok ilginç. Dar kalıplardan çıksak mı artık...

Tatlim ne dar kalibindan bahsediyorsun ev arkadasin olan cocuk evlenelim evlenmiceksek ayrilalim kafasindayken burdaki kadinlar mi dar kalipli oldu ah canim sen de buyuyeceksin elbet de kim bilir ne zaman...

Yazdığınız herbir kelimeye katılıyorum çok teşekkürler
Sorcha Sorcha zaten konunun özünü mis gibi açıklamış.

Aynı evde yaşamak hem evliliğin provası hem çok uzak bence. hem aynı evde yaşamabın getirdiği şartlarla bir çok artısını eksisini görüyorsun hem de çiftler ailelerin dahil olmadığı, baskı altında kalmadıkları bir şekilde birbirlerini tanıyorlar. Fragman gibi bence evlilik için. Sonradan buraya kocam çok dağınık, kocam işten gelince suratıma bakmıyor gibi konular açacağına bırak millet "aaaaaa aynı ev mi?!!" tepkisi versin.

Evlenmemekle de en güzelini yapıyorsun. Öğrenciyken evlenip napacaksın zaten birlikte yaşama imkanın varken. İşiniz gücünüz olur, kendi kendinize yeter hale gelirsiniz sonra borç harç yapmadan düzeninizi kurarsınız illa bu çocukla evlenirim diyorsan. Olacağı yoksa da aileleri yorup mahkemeleri meşgul etmemiş olursunuz.

Sorcha Sorcha zaten konunun özünü mis gibi açıklamış.

Aynı evde yaşamak hem evliliğin provası hem çok uzak bence. hem aynı evde yaşamabın getirdiği şartlarla bir çok artısını eksisini görüyorsun hem de çiftler ailelerin dahil olmadığı, baskı altında kalmadıkları bir şekilde birbirlerini tanıyorlar. Fragman gibi bence evlilik için. Sonradan buraya kocam çok dağınık, kocam işten gelince suratıma bakmıyor gibi konular açacağına bırak millet "aaaaaa aynı ev mi?!!" tepkisi versin.

Evlenmemekle de en güzelini yapıyorsun. Öğrenciyken evlenip napacaksın zaten birlikte yaşama imkanın varken. İşiniz gücünüz olur, kendi kendinize yeter hale gelirsiniz sonra borç harç yapmadan düzeninizi kurarsınız illa bu çocukla evlenirim diyorsan. Olacağı yoksa da aileleri yorup mahkemeleri meşgul etmemiş olursunuz.

Teşekkür ederim çok ,bana katıldığın için:KK36::KK200:

Tatlim ne dar kalibindan bahsediyorsun ev arkadasin olan cocuk evlenelim evlenmiceksek ayrilalim kafasindayken burdaki kadinlar mi dar kalipli oldu ah canim sen de buyuyeceksin elbet de kim bilir ne zaman...
Açıklama yapacaktım ama çok üşendim ... Kendi gibi düşünmeyene saygı duymayı bilmemek çok kötü. Haberiniz olsun:)

Merhabalar...
Bi süre önce erkek arkadaşımın evlenmek istediğini, benim ise okulumu bitirmeden böyle bi şeyi düşünmediğimi ve bu yüzden aramızın bozulduğunu yazmıştım. Tartışmanın bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmedim. Baya ayrıldık şu an. Konu "seni beni hiç sevmedin dimi" ye gelince kendimi tutamadım, resmen evlenmek istemediğim için kötü düşünceli kız muamelesi gördüm. Sadece vakit geçirmek için sevgili olan kız muamelesi. Çok kötü hissettim. Ve daha da kötüsü şu an aynı evde yaşıyoruz. İki yabancı gibi resmen. Eşyalarımı toplayıp gitmek istedim ama "gideceğin bi yer yok saçmalama, bi kaç haftaya ben çıkarım evden" dedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok seviyorum, o da seviyor biliyorum ama çok fazla yıprattı bu süreç. Kim haklı sizce? Sırf onu kaybetmemek için evlenmeyi kabul mü etmeliyim... Kafam çok karışık
Çok ciddi bir konu canım iyi düşünmelisin...

Ne acelesi varmış sevgilinin, sanki yangından mal mı kaçırıyor. Zaten aynı evde yaşıyorsunuz, o imza illaki atılmak zorunda mı? Çıkıp gidebilme özgürlüğünüz sevgilinizi korkutuyor bence. En güzeli olmuş. Bırakın gitsin. :KK12:

Zaten size veya kendine güvense, size öylesine ilişkiler yaşayan kız muamelesi yapmazdı.

Yine ahlak bekçileri iş başında
hep bu tip konulara dalıp aynı şeyleri yazıyorlar .hep aynı kişiler nedense evlenmeden önce sevişen insanları ayıplama derneği kurulmuş
Neyse konu sahibi ben olsam evlenirdim zaten seviyorsam aynı evi paylaşıyorsam oda beni seviyorsa eminsem atarım imzayı ne olcak düğün dernek vs zaten bana göre değil.

Ben geri kafalı olarak bakmasamda çok hesap soracağınızı düşünüyorum kendinizden bu cahilliğiniz yüzünden .
Biz kendi eşlerimizi çekemiyorken aynı evde yaşayıp elin herifinin çoraplarıyla , hizmetiyle vakit harcıyor , en güzel dönemlerinizi mahvediyorsunuz

Back
X