• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemediğim için benden ayrıldı..

Açıklama yapacaktım ama çok üşendim ... Kendi gibi düşünmeyene saygı duymayı bilmemek çok kötü. Haberiniz olsun:)

Yahu mesajımı tekrardan bir oku benim aynı evde yaşamanızla bir alıp veremediğim yok banane ne yaparsan yap fakat karşında evlenmezsen ayrılırım diyen bir "ev arkadaşın" var ben dengeyi kurman için bir öneride bulundum sadece. Evlenmeden önce sevişmeye falan da karşı değilim kendim de yapıyorum. Benim mesajım herhangi bir saygısızlık içermiyor nedir bu alınganlık olgun davran azcık

Yine ahlak bekçileri iş başında
hep bu tip konulara dalıp aynı şeyleri yazıyorlar .hep aynı kişiler nedense evlenmeden önce sevişen insanları ayıplama derneği kurulmuş
Neyse konu sahibi ben olsam evlenirdim zaten seviyorsam aynı evi paylaşıyorsam oda beni seviyorsa eminsem atarım imzayı ne olcak düğün dernek vs zaten bana göre değil.
Teşekkürler çok

Yahu mesajımı tekrardan bir oku benim aynı evde yaşamanızla bir alıp veremediğim yok banane ne yaparsan yap fakat karşında evlenmezsen ayrılırım diyen bir "ev arkadaşın" var ben dengeyi kurman için bir öneride bulundum sadece. Evlenmeden önce sevişmeye falan da karşı değilim kendim de yapıyorum. Benim mesajım herhangi bir saygısızlık içermiyor nedir bu alınganlık olgun davran azcık
Hayır sadece sevgilimin tarif ettiğiniz kafa yapısında bir insan olmadığını açıklayacaktım ama cidden üşendim. Hala daha üşeniyorum... Teşekkür ediyorum yine de yorumunuz için

Evlenmek icin askin bitmesini beklemek gerektigini dusunuyorum, cunku o zaman gercekten o kisiyle hayatinizi gecirip geciremeyeceginize dogru karar verebilirsiniz. Ben erkek arkadasinizin sizden daha asagi seviyede (dis gorunus/sosyallik/kabiliyet) oldugunu dusunuyorum, bu yuzden sizi kandirip kapaklamak derdinde. Yoksa bir erkek zaten ayni evde yasayabiliyorken neden imzaya ihtiyac duysun? O imzaya ihtiyac duyanlar genelde kadinlar oluyor, o da 25 yasindan sonra, milletin lafindan biktiklari icin.

Ne acelesi varmış sevgilinin, sanki yangından mal mı kaçırıyor. Zaten aynı evde yaşıyorsunuz, o imza illaki atılmak zorunda mı? Çıkıp gidebilme özgürlüğünüz sevgilinizi korkutuyor bence. En güzeli olmuş. Bırakın gitsin. :KK12:

Zaten size veya kendine güvense, size öylesine ilişkiler yaşayan kız muamelesi yapmazdı.
Kafamı da o karıştırıyor zaten .Bana güvenmemesi

Evlenmek icin askin bitmesini beklemek gerektigini dusunuyorum, cunku o zaman gercekten o kisiyle hayatinizi gecirip geciremeyeceginize dogru karar verebilirsiniz. Ben erkek arkadasinizin sizden daha asagi seviyede (dis gorunus/sosyallik/kabiliyet) oldugunu dusunuyorum, bu yuzden sizi kandirip kapaklamak derdinde. Yoksa bir erkek zaten ayni evde yasayabiliyorken neden imzaya ihtiyac duysun? O imzaya ihtiyac duyanlar genelde kadinlar oluyor, o da 25 yasindan sonra, milletin lafindan biktiklari icin.
Sanırım sahiplenme içgüdüsünün getirdiği bi şey ben de anlayamıyorum.

Yaşınız çok küçük tabi ki erken yaşta okul bitmeden evlenmeyin derim.
Dar kalıp vs denen konulara da saygı mı duysak.
Bana da aynı evde yaşamak vs üniversite de yaş bu kadar kucukken ters gelıyo açıkçası.
Buna ahlak bekçiliği diyo olabilirsiniz ama herkes kendi yorumunu yapıyor...

Başka ev, yurt vs seçenek vardır eminim. Sevgilinle de gez toz eğlen vs ama aynı ev ne bilim.

Neyse içimden çok sey demek gecıyo da kıyamıyorum cok kucuksunz, benim de kızım var, sahsen ben ayrıldgnza vs değil aynı evde yaşamanıza üzüldum:(

Yaşınız çok küçük tabi ki erken yaşta okul bitmeden evlenmeyin derim.
Dar kalıp vs denen konulara da saygı mı duysak.
Bana da aynı evde yaşamak vs üniversite de yaş bu kadar kucukken ters gelıyo açıkçası.
Buna ahlak bekçiliği diyo olabilirsiniz ama herkes kendi yorumunu yapıyor...

Başka ev, yurt vs seçenek vardır eminim. Sevgilinle de gez toz eğlen vs ama aynı ev ne bilim.

Neyse içimden çok sey demek gecıyo da kıyamıyorum cok kucuksunz, benim de kızım var, sahsen ben ayrıldgnza vs değil aynı evde yaşamanıza üzüldum:KK43:
Keşke sizin gibi düşünen herkes sizin kadar kibar ifade etse kendini. Çok teşekkürler

Aynı evde yaşamakla evlenmeyi bir tutanlar= Temizlik yapsın, çocuk yapsın diye evlenen erkekler.
Bugün bir konuda vardı, çamaşır sereceksem seninle niye evlendim diyen bir koca. Boşanmalar bu sebeple çok fazla. Kimse ciddiyetinde değil.
Evlilik aynı evde yaşamaya indirgenemez, hizmet beklemeye de.
Konuya dönersek, erkek arkadaşın evlenmiyorsun diye ayrılıyorsa ayrılsın. Kendini buna hazır hissetmemen normal, çünkü hayatını kazanmıyorsun henüz. Okulun bitecek, iş hayatına gireceksin vs. Çok uzun bir süreç. Şu aşamada baskı yapan, okuluna da baskı yapabilir.

Ev işlerini ya paylaşıyorsunuz ya çoğu sizde. Kira ödüyorsunuz. Faturalar var. Birlikte yiyip içiyorsunuz. Muhtemelen cinsel hayatınızda ya var ya olacak. Evlilikte olup sizde olmayan ne var? Hiç. Ne ağır geliyor o zaman?

Bu yaşta bu yükün altına girebildiysen imzada rahatlıkla atılır. Yok daha erken diyorsan, ayır evini standart bir ilişki düzeyine taşı ilişkini, ondan sonra sevgiline sitem et.

Öğrenciyken evcillik oynayan çoğunluk ayrılmıştır buna yüz göz olmak denir
Nasıl başlarsa öyle biter ciddi başlamamış ki ciddi tamamlasın

Biri sana seçim yaptırıyorsa, seni seçim yapmak zorunda bırakıyorsa ve o seçimde tercihlerin birine kendisini koyuyorsa,
O kişiyi tercih etme.
Bu baskı yöntemiyle kendi istediğini yaptırmaktan başka hiçbir şey değil.
Seni, onsuzlukla terbiye etmeye çalışıyor rağmen.
Yarın bir gün , istediği olmadığında "o zaman boşanalım" diyecek insan modeli bu.
Eğer şimdi onu kaybetmekten bu kadar korktuğunu ona gösterirsen,
yarın bir gün her istediğini sana , seni terk etme tehdidi ile yaptırmaya çalışacak.

Bir şeyi istemediğin halde seni buna zorlayan kim varsa o kişilere resti çek.
İnsanın anası, babası, kocası da olsa, her bireyin kendi sınırları vardır.
Ve o sınırlara kimseyi sokmamanı tavsiye edebilirim sana bir arkadaş olarak.

Ayrıca aynı evde yaşamakla evlenmek maalesef aynı şey değil. Evliliğin sorumlulukları daha bir başka.
O yüzden "nasılsa aynı evde yaşayabiliyoruz bir imza mı yeaaa?" şeklinde yanlış düşünme.
Evliliğin içine aileler de giriyor. Evli olup da aile parasıyla geçinmek son derece de saçma olur ayrıca.

Ev işlerini ya paylaşıyorsunuz ya çoğu sizde. Kira ödüyorsunuz. Faturalar var. Birlikte yiyip içiyorsunuz. Muhtemelen cinsel hayatınızda ya var ya olacak. Evlilikte olup sizde olmayan ne var? Hiç. Ne ağır geliyor o zaman?

Bu yaşta bu yükün altına girebildiysen imzada rahatlıkla atılır. Yok daha erken diyorsan, ayır evini standart bir ilişki düzeyine taşı ilişkini, ondan sonra sevgiline sitem et.
Şu an evde neredeyse bi çok şeyi o yapıyor. Yemek yapmayı ben bilmiyorum mesela. Onun dışında temizlik vs yi de hep ortak yapıyoruz. Yani onun arkasını toplamam gibi bi durum söz konusu bile olmadı hiç. mesela ikimiz de arkadaşlarımızla özgürce görüşebiliyoruz, birbirimize karışamadığımız biçok nokta var. Evlilikte bunların olmayacağını biliyorum. Ayrıca evli olma psikolojisine de hazır mıyım bilmiyorum...

Back
X