• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemediğim için benden ayrıldı..

Altına imza atılacak bir tespit. Sorcha Sorcha 'nin yazdıklarını tekrar tekrar oku bence. Bugün sana bunu kabul ettiren yarın her dediğini. Erkekler evlendikten sonra çok değişiyor maalesef. Sevgileri Baki olsa da inatlarindan resmen kan kusturuyorlar :)

Teşekkür ederim katıldığın için canım :) Aynı fikirde olmamıza sevindim :KK200:

Evlilik böyle psikolojik baskı altında veya kaybetme korkusu ile verilebilecek bir karar değildir. Önceliğiniz okulunuz olsun. Zira hiç bir erkeğe güven olmayacağı herkesçe malumdur.

Bende bu çocuk hata Edip sizinle asla evlenmemeli.bi kere hazır değilsiniz.aşk denilen şey evlendikten iki ay sonra yerini sorumluluk ve geçim derdine birakicak.bu konuda hazır ve daha olgun bir kız ile yuva kurmak için plan yapmalı.bence ayrılmakta mantıklı bir karar almissiniz.

Şu an evde neredeyse bi çok şeyi o yapıyor. Yemek yapmayı ben bilmiyorum mesela. Onun dışında temizlik vs yi de hep ortak yapıyoruz. Yani onun arkasını toplamam gibi bi durum söz konusu bile olmadı hiç. mesela ikimiz de arkadaşlarımızla özgürce görüşebiliyoruz, birbirimize karışamadığımız biçok nokta var. Evlilikte bunların olmayacağını biliyorum. Ayrıca evli olma psikolojisine de hazır mıyım bilmiyorum...
Sevgiliyken değer veren adam evliyken neden bu değeri kaybetsin ki? Senin sınırlarına ve hayatına saygısını yitirmesine sebep olamaz evlilik.

Birbirinizi seviyorsunuz. Bi evde sağlanabilecek en güzel uyumu sağlamışsınız ama yinede korkuyorsun. Mesele erken olması mı güvenememiş olman mı? Cevabın belki de ilişkinden gerçekten vazgeçmene neden olacak.

Sevgiliyken değer veren adam evliyken neden bu değeri kaybetsin ki? Senin sınırlarına ve hayatına saygısını yitirmesine sebep olamaz evlilik.

Birbirinizi seviyorsunuz. Bi evde sağlanabilecek en güzel uyumu sağlamışsınız ama yinede korkuyorsun. Mesele erken olması mı güvenememiş olman mı? Cevabın belki de ilişkinden gerçekten vazgeçmene neden olacak.
Bilmiyorum sadece hazır hissetmiyorum:( Belki de o haklıdır

Neden şaşırmadım bu yoruma...
Aynı evde yaşıyoruz evet ama 2 öğrenci olarak yaşıyoruz. Evli olmakla aynı şey mi sizce?
Aynı şey.
Evliliğin öğrenci olarak ev arkadaşlığından farkı sevişiyor olmaktır yazdığına göre. Sevgilinin teklifi kabul etmedin diye ayrılması olmamış tabii de senin yürüttüğün mantıkta olmamış. Sanırsam meseleyi yanlış açıyla açıklamışsın sevgiline. İkna olmaması doğal.

Yorumlara baktım da sen evliliğe kendinde dediğin gibi hazır değilsin gibi. Ama adam isteğinde haklı kendine göre.
Yani şunu söyleyebilirim evlendiğinde öğrenci olarak yaşamaktan pek farkı olmaz sizin için. Eğer eşya alma falan bu tarz şeylerde gözünüz yoksa hele ohoo değişen tek şey soyadın olur :) ama tabi çocuk yapma gibi okula devam etmemen gibi isteklerle gelirse ilerde orasını bilemeyeceğim.

Ben beraber yaşamaya karşı değilim
Çünkü itiraz edenler olacak direkt ahlak bekçisi diyecekler önden yazayim
cidden soruyorum ayni evde beraber yaşamanın evlenmekten farki ne
Bir tek aileler işin içine girmiyor

Madem özgürlüklere bu kadar düşkünuz niye aynı evin içine bir adamla hapsoluyoruz onun bulaşigini yıkayıp önüne cay veriyoruz daha bekarken
Sevgilinle ol hafta sonu beraber kalin ama geri dönebileceğin bir yurt odan yada bir evin olsun

Bunların hepsini konuştuk ama hep bi kavga tarzındaydı. Kendisi bu yıl mezun olacağı için benim okumamı bi engel olarak görmüyor
Mezun olunca hemen ilgili bakanlığa daire başkanı olarak atanacağını mi düşünüyor? Kolay mi ev geçindirmek. Hele hele yeni mezun biri için.
Evlenince siz yine ailenizden gelen okul yardımıyla ev bütçesine katkı sağlarsınız artık. Sevgiliniz ne içiyorsa ben de ondan istiyorum

Kaç senen var okulunun bitmesi için ?
Belki de sana göz dağı veriyor boyun eğip isteğini kabul etmen için .
Istemedigin birseyi sırf bir başkası istiyor diye yapma .
Zaten beraber yasıyormuşsunuz zamanı gelince evlenirsiniz de neden acele e diyor ?

Yorumlara baktım da sen evliliğe kendinde dediğin gibi hazır değilsin gibi. Ama adam isteğinde haklı kendine göre.
Yani şunu söyleyebilirim evlendiğinde öğrenci olarak yaşamaktan pek farkı olmaz sizin için. Eğer eşya alma falan bu tarz şeylerde gözünüz yoksa hele ohoo değişen tek şey soyadın olur :) ama tabi çocuk yapma gibi okula devam etmemen gibi isteklerle gelirse ilerde orasını bilemeyeceğim.
Okuluma karışamaz, çocuk falan da isteyeceğini sanmıyorum ki ben okurken olmaz da zaten. Ay böyle söyleyince evlilik olayına bi sıcak bakmaya başladım

Madem özgürlüklere bu kadar düşkünuz niye aynı evin içine bir adamla hapsoluyoruz onun bulaşigini yıkayıp önüne cay veriyoruz daha bekarken
Sevgilinle ol hafta sonu beraber kalin ama geri dönebileceğin bir yurt odan yada bir evin olsun
Aynen

Aynı şey.
Evliliğin öğrenci olarak ev arkadaşlığından farkı sevişiyor olmaktır yazdığına göre. Sevgilinin teklifi kabul etmedin diye ayrılması olmamış tabii de senin yürüttüğün mantıkta olmamış. Sanırsam meseleyi yanlış açıyla açıklamışsın sevgiline. İkna olmaması doğal.
Evliliğin farkı sevişiyor olmak değil bence siz yanlış açıdan baktınız. İnsanlar evlenmeden de sevişebiliyor. Evliliğin farkı araya ailelerin girmesi, birbiri üzerinde daha fazla söz sahibi olan 2 insan olmak, sorumluluklarının artması

Şu an evde neredeyse bi çok şeyi o yapıyor. Yemek yapmayı ben bilmiyorum mesela. Onun dışında temizlik vs yi de hep ortak yapıyoruz. Yani onun arkasını toplamam gibi bi durum söz konusu bile olmadı hiç. mesela ikimiz de arkadaşlarımızla özgürce görüşebiliyoruz, birbirimize karışamadığımız biçok nokta var. Evlilikte bunların olmayacağını biliyorum. Ayrıca evli olma psikolojisine de hazır mıyım bilmiyorum...

Kuzum daha 4 senem var diyorsun yanlış mi okudum bilmiyorum ama yaşayacağın göreceğin çok şey var. Annenin evinden çıkıp evlenmişsin gibi birşey olacak ne gerek var? Babama üniversitedeyken benimle evlenmeyi çok isteyen birinden bahsetmiştim, bana ne dedi biliyor musun? Kızım birak bu ciddi mevzularla bu yaşta uğraşmayı nasıl olsa birgün olacak. Özgürce öğrencilik yasa, o bitsin paranı kazan kendi paranı harcamanın keyfini yasa gez töz, yurt dışına cik. Bakış açın genişlesin farklı hayatlar gor.. oyle yaptim.Bunu duyunca isik yandi resmwn kafamda. Ben o yaz yurt disina gittim, okul bitti yine.. bu boyle devam etti. Eger o adamla devam etseydim seviyorum bahanesiyle tabiri caizse otur dizimin dibinde gitme diyecekti bana. Iyi ki yapmışım. Ve ben dindar bir ailenin kapalı kızıyım. Evet ben de aynı evde yaşamazdım ama bu tercih meselesi. Saygi duyuyorum. Siz de nolur gördüğünüz her dindarı dar kafalilikla falan suçlamayın.

Haklısınız ama aynı evde yaşamaktan şikayetçi değilim hiç. Öyle hizmet etme gibi bir durum da yok. Yurtta kalıyordum başta zaten sonra sevgilimin ısrarları üzerine onun yanına taşındım

Back
X