• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemediğim için benden ayrıldı..

Kuzum daha 4 senem var diyorsun yanlış mi okudum bilmiyorum ama yaşayacağın göreceğin çok şey var. Annenin evinden çıkıp evlenmişsin gibi birşey olacak ne gerek var? Babama üniversitedeyken benimle evlenmeyi çok isteyen birinden bahsetmiştim, bana ne dedi biliyor musun? Kızım birak bu ciddi mevzularla bu yaşta uğraşmayı nasıl olsa birgün olacak. Özgürce öğrencilik yasa, o bitsin paranı kazan kendi paranı harcamanın keyfini yasa gez töz, yurt dışına cik. Bakış açın genişlesin farklı hayatlar gor.. oyle yaptim.Bunu duyunca isik yandi resmwn kafamda. Ben o yaz yurt disina gittim, okul bitti yine.. bu boyle devam etti. Eger o adamla devam etseydim seviyorum bahanesiyle tabiri caizse otur dizimin dibinde gitme diyecekti bana. Iyi ki yapmışım. Ve ben dindar bir ailenin kapalı kızıyım. Evet ben de aynı evde yaşamazdım ama bu tercih meselesi. Saygi duyuyorum. Siz de nolur gördüğünüz her dindarı dar kafalilikla falan suçlamayın.
Dindar olmak elbette dar kafalı olmak değildir böyle bi şey demek istemedim kesinlikle. Başkalarının hayatına saygı duymamaya dar kafalı olmak diyorum ben. Ve çok teşekkür ederim yorumunuz için

Yaşın basın kac ne evliligi ya 4 sene okulum var diyosun olsan olsan 18 19 felansindir. Takil gençliğini yasa. Imza olayi küçük bi ayrinti gibi gözüküyor ama aslında sorumlulugu daha cok. Kaynana elti görümce muhabbetimi cekeceksin bu yasta. Sevgilinde seviyosa seni ayrilik fikrinin sacma olduğunu anlar dert etme

Şurada her gun kv, kp, gorumcesi sebebiyle aglayanlarin şimdi gelip 'beraber yasamakla evlenmek ayni sey hiihh' demesi ne kadar tutarli bilemedim.
Sevgili konu sahibi, ben evlenmeden once esimle beraber yasadim. Bunun 2 senesi sevgililik (öğrencilik), 1 senesi nişanlılık dönemindeydi. Simdi de resmi olarak beraber yasiyoruz. Hepsi birbirinden cok farkli tecrubelerdi. Evet basindan beri sevistik, evle ilgili her seyimiz ortakti ama evlenince ne yazik ki bu 'sadece bir imza' yla kalmıyor. Anasi babasi kardesi halasi teyzesi... bitmiyor bitmiyor. Tabii ki eşim icin de gecerli bunlar. Aileleri yuzunden ayrilan bin tane cift var. Biz evliligi toplumsal olarak yaşıyoruz ne yazik ki.
Burda oturup evlilik muessesinin bir cifte yukledigi binlerce gereksiz yukten bahsetmeyeceğim.
Bunun dışında dogru zamanda dogru kisiyle yapildiginda da bunlar tabii ki cok guzel seyler. Ama 19 yasinda bunun kararinin dogru verilecegine inanmiyorum. Verilse bile boyle gereksiz geleneksel seyler yasamaniz anlamsiz. Universitede okumanin tadi ayridir. Sevgiliyle beraber yasamanin tadi apayridir. Her sey zamaninda yasanmali.
Bunun dışında benimle evlenmiyorsan ayriliriz gibi bir zihniyete sahip biriyle zaten evlenme. Evlilik bir ortak karardir. Bir anlasma ve soz vermedir. Resmi ve gonulden bir bagdir. Biri buna hazir degilse yapılmaz. Simdi buna trip atar, yarin cocuk istemezsin ona kuser, sonra madem anneme gitmiyorsun vikvikvik konusur.
Saygi bir evliligin temel taşlarından. Sevgilinse sana cocuk gibi isteklerini yaptırmaya çalışıyor.

Şurada her gun kv, kp, gorumcesi sebebiyle aglayanlarin şimdi gelip 'beraber yasamakla evlenmek ayni sey hiihh' demesi ne kadar tutarli bilemedim.
Sevgili konu sahibi, ben evlenmeden once esimle beraber yasadim. Bunun 2 senesi sevgililik (öğrencilik), 1 senesi nişanlılık dönemindeydi. Simdi de resmi olarak beraber yasiyoruz. Hepsi birbirinden cok farkli tecrubelerdi. Evet basindan beri sevistik, evle ilgili her seyimiz ortakti ama evlenince ne yazik ki bu 'sadece bir imza' yla kalmıyor. Anasi babasi kardesi halasi teyzesi... bitmiyor bitmiyor. Tabii ki eşim icin de gecerli bunlar. Aileleri yuzunden ayrilan bin tane cift var. Biz evliligi toplumsal olarak yaşıyoruz ne yazik ki.
Burda oturup evlilik muessesinin bir cifte yukledigi binlerce gereksiz yukten bahsetmeyeceğim.
Bunun dışında dogru zamanda dogru kisiyle yapildiginda da bunlar tabii ki cok guzel seyler. Ama 19 yasinda bunun kararinin dogru verilecegine inanmiyorum. Verilse bile boyle gereksiz geleneksel seyler yasamaniz anlamsiz. Universitede okumanin tadi ayridir. Sevgiliyle beraber yasamanin tadi apayridir. Her sey zamaninda yasanmali.
Bunun dışında benimle evlenmiyorsan ayriliriz gibi bir zihniyete sahip biriyle zaten evlenme. Evlilik bir ortak karardir. Bir anlasma ve soz vermedir. Resmi ve gonulden bir bagdir. Biri buna hazir degilse yapılmaz. Simdi buna trip atar, yarin cocuk istemezsin ona kuser, sonra madem anneme gitmiyorsun vikvikvik konusur.
Saygi bir evliligin temel taşlarından. Sevgilinse sana cocuk gibi isteklerini yaptırmaya çalışıyor.
Tekrar tekrar okuyacağım bi yorum oldu bu. Çoook teşekkürler. Burda benzer şeyleri tecrübe eden insanlarla bir arada olmak o kadar güzel ki

Ben kv kp isini dusunmemistim yazarken., onlari saymazsak pek fark yok gibi.. bence beraber oturmak sacma ogrencilikte..surekli dip dibe olmaya ne gerekk var. Yurtta filan kalsan kiz arkadaslarinla oyle samimi zmnlarin oluyoki.. bir daha asla gelmeyecek zmnlar

Evlilik ortak alinacak bir karardir. Hayir dediysen kararina da saygi duymali. Begenmedigi kararda trip atiyor ya da ayrilmayi dusunuyorsa, fikirlerine de saygisi olmayan biriyle devam etmek ne derece dogru?

Hem ayranım dökülmesin hem pastam dursun
Aynı evde yaşa ama evlenmem ne güzel dünya
Bekle canım adam bikac haftaya bile kalmadan gider

ogrencilikte ayni evde yasamakla evlenmek cok farkli seyler suan sevgilinize bir hevesle bu fikir dogru gelmis olabilir ama kesinlikle degil. Suan maddi olarak ikinizde ogrenci oldugunuz icin muhtemelen aileniz sizlere yardimci oluyordur ve geciminizi rahatlikla sagliyorsunuzdur ama evlenince bu degisecek. Bunun yaninda bizim toplumda sadece esle degil aileyle evlenme gibi bir durumda var buda ayri bir sorun tabiki ve bana kalirsa en önemli sorun senin daha 4 yilinin olmasi ve bu sure icerisinde fikirlerin degisebilir egitimini belki sadece üniversite ile birakmayip mesela yurt disina gitmek isteyebilirsin farkli tecrubeler yasamak isteyebilirsin ama evlilikte bunlarin olmasi cok zor hele bir sevgilinin okulu bitsin askerligini yapsin isini bulsun duzenini kursun o zamana kadar da düşünmen icin fazlasiyla vaktin var bu arada bende üniversite 1 de tanistigim insanla 8 yil birliktelikten sonra evlendim bu karari vermem kac yilimi aldi sana ornek olabilir :KK49:

Eskiden kizlar resti cekerdi "her şeyi yaşadık ya evlen benimle ya da ayrıl, ben eglenilecek kiz değilim" vs diye, zaman bayaga değişti :KK48:

Şaka bi yana şunu düşün derim sevgilin sana 4 sene zaman tanısa onunla evlenmek ister miydin? Hayatımın erkeği olabilecek adami buldum diyorsun musun? Bu sorulara cevabin hayirsa zaten hiç uğraşma ama evetse sende daha ılıman yaklasabilirsin. Eğer ailen sorun etmeyecekse bi söz yapabilirsiniz mesela okulun bitene kadar, o ara erkek arkadaşın da işini kurar, birikim yapar, askerligini halleder vs. Ama sen böyle ılıman bi yaklaşım halindeyken hala erkek arkadaşın olmaz illa seneye evlencez filan diyorsa ayrıl tabiki. Senin yaşını geçtim erkekler icin bile çok erken. Erkeklerde iş güç sahibi olup, askerligini halledip, olgunlasmadan evlenmesin lütfen.

Not: Ayni evde yaşama fikrine karışıyım ilerde sana bunun zararlari olabilir ama tabiki senin tercihin.

Evlenmeden önce bende birlikte yaşadım
Veee aynı şey diyenlere )gerçi bi kaç kişi belirtmiş çok farklı olduğunu ama) çook farklı şeyler.
Şuan evliyim birlikte yaşadığımız dönem ile evliliğin hiç bir ortak yönü yok.
Herkesin kendi odası var sorumluluk sıfır temizlik herkes kendi alanından sorumlu vs vs.
Birlikte oturmana takılan yorumlara takılma bile görmezden gel. Ve sevgilinle güzelce konuş kaybetmemek için evlilik olmaz okurken.herşey zamanında güzel. Evlilik aynı evde oturmaya benzemiyor çok pişman olursun. Güzelce okulunu bitir önce

Evlenmeden önce bende birlikte yaşadım
Veee aynı şey diyenlere )gerçi bi kaç kişi belirtmiş çok farklı olduğunu ama) çook farklı şeyler.
Şuan evliyim birlikte yaşadığımız dönem ile evliliğin hiç bir ortak yönü yok.
Herkesin kendi odası var sorumluluk sıfır temizlik herkes kendi alanından sorumlu vs vs.
Birlikte oturmana takılan yorumlara takılma bile görmezden gel. Ve sevgilinle güzelce konuş kaybetmemek için evlilik olmaz okurken.herşey zamanında güzel. Evlilik aynı evde oturmaya benzemiyor çok pişman olursun. Güzelce okulunu bitir önce
Ben de evliliğin çok farklı olacağını düşünüyordum, burda bazı yazılanları okuduktan sonra iyice emin oldum. Çok teşekkürler

Eskiden kizlar resti cekerdi "her şeyi yaşadık ya evlen benimle ya da ayrıl, ben eglenilecek kiz değilim" vs diye, zaman bayaga değişti :KK48:

Şaka bi yana şunu düşün derim sevgilin sana 4 sene zaman tanısa onunla evlenmek ister miydin? Hayatımın erkeği olabilecek adami buldum diyorsun musun? Bu sorulara cevabin hayirsa zaten hiç uğraşma ama evetse sende daha ılıman yaklasabilirsin. Eğer ailen sorun etmeyecekse bi söz yapabilirsiniz mesela okulun bitene kadar, o ara erkek arkadaşın da işini kurar, birikim yapar, askerligini halleder vs. Ama sen böyle ılıman bi yaklaşım halindeyken hala erkek arkadaşın olmaz illa seneye evlencez filan diyorsa ayrıl tabiki. Senin yaşını geçtim erkekler icin bile çok erken. Erkeklerde iş güç sahibi olup, askerligini halledip, olgunlasmadan evlenmesin lütfen.

Not: Ayni evde yaşama fikrine karışıyım ilerde sana bunun zararlari olabilir ama tabiki senin tercihin.
Kesinlikle katılıyorum evlilik için ikimiz de hazır değiliz bence, sadece ben bunları dile getirince "değer vermeyen kişi" oluyorum o üzüyor.

Merhabalar...
Bi süre önce erkek arkadaşımın evlenmek istediğini, benim ise okulumu bitirmeden böyle bi şeyi düşünmediğimi ve bu yüzden aramızın bozulduğunu yazmıştım. Tartışmanın bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmedim. Baya ayrıldık şu an. Konu "seni beni hiç sevmedin dimi" ye gelince kendimi tutamadım, resmen evlenmek istemediğim için kötü düşünceli kız muamelesi gördüm. Sadece vakit geçirmek için sevgili olan kız muamelesi. Çok kötü hissettim. Ve daha da kötüsü şu an aynı evde yaşıyoruz. İki yabancı gibi resmen. Eşyalarımı toplayıp gitmek istedim ama "gideceğin bi yer yok saçmalama, bi kaç haftaya ben çıkarım evden" dedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok seviyorum, o da seviyor biliyorum ama çok fazla yıprattı bu süreç. Kim haklı sizce? Sırf onu kaybetmemek için evlenmeyi kabul mü etmeliyim... Kafam çok karışık
Öncelikle aynı evde yaşayıp yaşamadığını sorgulamak kimsenin haddine değil.
Evlilik konusunda da doğru bir karar vermişsin sen okulunu bitirip meslek sahibi olmana bak daha neleri çıkar

Ayni evde yasamaya asla karsi degilim.tam tersine ayni evde yasamadan evlenmemeli bence insanlar.ve hatta sevismedigin insanla evlenmemeli.ama ogrencilikte degil ya.ogrencilikte gezip tozmali insan sevgiliyle.kacamak bulusmalar yapmali:))ayrilip sonrasinda tutkuyla barismali.o heyecani her daim yasamali bence.evlilik icin dogru karar vermissiniz.ne gerek var ogrenciyken evlenmeye.evlenmeden gozlerinin icine baktigin adamin evlenince gozlerini oyasin geliyor yeri gelince

Back
X