Evlenmek istiyorum ama ailem istemiyor..

dns

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
64
1
36
Ankara
evlenmek üzereyim..

lütfen kendinizi benim yerime koyarak fikirler verin.. napmalıyım..

19 yasndayım düzgün ve beni seven bi erkek arkadasm var.. bende onu cok seviyorm..

babam erkek arkadasmı memleketine ve işine göre yargıladı 2 kere uzun uzun konustturdum ama babam hiç yanasmıyo. ben evlenmeye karar verdim.yasımla ilgisi yok babamın.. kotu kalplı bi adam ya ailemle ilgili boyle dusundum için utanıorm ama gercek bu..

babam hiç normal,ii bi adam degil.. hatta bazen yeter diip kurtulmak istyorum ailemden...ama tabiki aile cok önemli ve arkamda olmaları cok öönemli.. ama nabcamı bilmiorm..babam soylu bi kesimden geliomuş. erkek arkadasm mobilya üretiminde calısıo. babam bin lira ne ki geçindiremez seni dio. ayrıca erzurumlu erkek arkadasım.. babam begenmio.. amele oda ailesi de filan dio.. inanılmaz küfürler edio.. sakın onları kapıma getirme filan dedi.

ama ben herseyi hazırladm.ailesiz evlenmek cok zor cok kotu ddiip duruolar bende buna katılıorm ama seviorm ve evlendmde cok mutlu olcama inanıorm.. kendim calısıp catalıma kasıgma kadar herseyii kendim aldım.evlenmeye hazırım..ailem asla istemediklerni defalarca söylüolar..

Son düzenleme:

canım biraz daha açarmısın baban arkadaşının işini memleketini niye beğenmiyor kötü bi işmi yapıyor arkadaşın

19yaş çok ufak bir yaş ailen eğer karşı çıkıyorsa vardır bir sebebi..evlenmek için sevmek yetmez ki hem ne bu acele okulun bitti mi mesleğin var mı? cidden çevremde küçücük yaşta evlenen kızları anlamıyorum

Son düzenleme:

bence evlenmek icin acele etme daha 19 yasindasin simdi hersey gozune toz pembe gorunebilir ama evlenip sorumluluk altinda girdikten sonra hersey cok cabuk degisiyor ve bazen hic birsey istedigin gibi olmuyor...ailenle aran cok iyi olmadigi icinde kendini daha fazla yonlendiriyorsun galiba evlilige ama yapma daha cok erken tabiki bu benim fikrim ama yinede soyluyorum acele etme ailennde senin iyiligini dusundugu icin karsi cikiyorlar bana gore...

canım biraz daha açarmısın baban arkadaşının işini memleketini niye beğenmiyor kötü bi işmi yapıyor arkadaşın

Hyr kötü bi iş değil. mobilya üretiminde calısıyor.. babamın diliyle : amele. 1000 lira maası var.

çevremde evlenip şu evden kurtulsam ailemden sıkıldım diyen ne kadar insan varsa hepsi zamanında kurtulmak istedikleri eve geri döndüler ...evliliği kurtuluş kaçış olarak görmemek lazım canım ailen hayır diyorsa vardır bi bildikleri ... ailen o insanla evlenmene karşı çıktı diye 1 sene ağlarsın...şu an ailenin gördüklerini sen göremiyor olabilirsin evlendikten sonra görürsün o zamanda iş işten geçer acele etme daha çok küçüksün...

Hyr kötü bi iş değil. mobilya üretiminde calısıyor.. babamın diliyle : amele. 1000 lira maası var.

baban senin iyiligin icin soyluyor bence rahat bi hayat gecirmeni istedigi icin hersey sevgiyle bitmiyor ha sana erkek arkadasindan ayril zengin koca bul demiyorum ama evlilik isini erteleyip biraz birikim yapip sonradan evlenebilirsiniz...HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN INSALLAH...AMIN

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence aileni karşına alma derim sen sevdiğin insanla ne kadar mutlu olucağına inansanda bişeyler hep eksik kalır belki sevdiğin insanın ailesi seni zman geçtikçe yargılar insanları içine girmeden tanıyamazsın.Bi zaman gelir eşin sana sahip çıkmazsa onun annesi babası hiç çıkmaz.Ne olur o zaman peki zaten bu kızın annesi babasıda ondan vazgeçmiş kimsesi yok sahip çıkan derler iyice sömürülürsün ömrün hizmet edip çocuk bakmakla geçer.Şuan tek gözünün gördüğü o insan olsada zamana bırak kimse için acı çekmeye değmez kendin için yaşa mutlu olucam diyede karanlık bi kuyuya atma kendi aileni kimseye karşı kötüleme gün gelir eski arkadaşım,eski sevgilim, eski nişanlım,eski kocam,eski dostum dersin ama hiç bi zaman eski annem eski babam demezsin diyemezsin.Eğer şimdi aileni yanına alıp değilde karşına alıp bi işe kalkışırsan ileride çok pişman olursun.Bu dediklerimi unutma

Erken yaşta evliliklere karşıyım. Henüz çok gençsin bence biraz daha beklemelisin ailen kötü diye kurtulmak istiyorsun diye kendi hayatını mahvetme. Eşin ve ailesi çok iyi insanlar olabilir ama sana iyi görünüp çokta kötü olabilirler. Yaşın çok genç gözünü bu kadar evlenicem diye karartma bence... Tabiki karar senin biz burdan sadece fikir verebiliriz ne yaşadığını sen bilirsin. Ama sonradan pişman olacağın hiçbir kararı verme....

Arkadaşlar gerçekçi konuşmuşlar..lütfen söylenilenleri ciddiye al...ve daha çook gençsin..en az 1-2 yıl daha bekle...bu zamanda sadece sevgi yetmiyor maalesef..gün gelipte geçim sıkıntısı o sevgiyi yok edebiliyor..ailenin rızası olmadan evlenirsen çok pişman olursun..ilerde evliliğinde sorun olursa..dilerimki olmaz..aileni yanında bulamazsın..iyi düşün tatlım..

Ama cok kotu insanlar iyilimi düşünmüolar bence sadece millete ne dicez diolar.. (

daha yaşın küçük babanın sözünü dinle

babam 55 yasnda, annem 45. ' babam annemi 33 34 yasnda bi kadnla aldatıo. annemi psikologma götürdüm.şizofreni belirtileri var tedavi olması lazm dedi. evde 1 gram din yok.. ben arkadasmın annesi mine anneden öğrenerek namaz kılmaya basladm ve ikiside karsıma geçip gülüp durdular.. ' ve ben çok mutsuzm evde..

Evlenmek istememdeki tek sebeb evim değil.. Aykut.. onu gercekten seviyorum.. ve o kadar temz ve ii bi insan ki.. tanısanız eminim ole diceksiniz.. ailem de tanısaydı sevcekti ama tanımak bile istemediler sadece küfürler edip durdular..

Bi söz duymustum Mine anne'den ;

'parası,dış güzelliği vs olanla değil ; içi, dini güzel olanla evlen ' die.

Şimdi bole gelir ilerde değişcek diosunuz biliorrm. ama aykutla huzur buluyorm.. evde sadece Allah'la konusuyorm.. :/(

Canımmmm evet evlilik için yaşın küçük... Liseyi bitirdim diyorsun... Eczanede çalıştım diyorsun.....
Olmazsa başka iş bulurlar diyorsun...... durr bakalımmmm.. Ne güzel eczanede bişeyler öğrenmişsindir..
Ünv düşünmüyormusun..?
Eğer bir abla tavsiyesi istiyorsan ösys ye hazırlan ve ünv oku..!!!
Bu yaşlarda ancak okumak önemli evlilik değil..! Yokk ben illede evlenicem evden kurtulmak istiyorum vede çook aşığımdiyorsan ozaman aöf oku...! ama oku! Allah korusun olurda
ilerde pişmanlıkların başlarsa kendi kendine yetecek güçlü bir bayan olman lazım..
Dine yönelişin ve ne istediğini bilmen hoşuma gitti.. Sen zaten başın secdede oldukça kolay kolay yanlış şeyler yapmazsın.. Allah seni hertürlü dardan zorluktan çıkarır kapısına gelenleri geri çevirirmi hiçç..?
Neye karar verirsen ver ünv okumanı istiyorum canım belkide eczacılık fakultesi ni kazanırsın hee..?? (ay ben bile yazarken heyecanlandım, keşke bana kaybolan yıllarımı verseleeer......:78: )
Hayellerin bunlar olmalı seninn...
Ayaklarının üzerinde durmalısın...
Sevgilin kaç yaşında..? Erzurumlular iyidir mutaassıp'dır..(bence)
Ailesiyle tanıştınmı? ne diyorlar sana yaklaşımları nasıl?

arkadaşların çoğu benim de söylemek istediklerimi söylemiş. şimdi sevgilin sana iyi olabilir ailen de kötü ama gün gelir belki ikisi de değişir. benim başıma geldi oradan biliyorum. zamanında nişanımı kınamı bile yapmayan ailem şimdi can ciğer. ama öteki taraftan zamanında yapmadıkları için eşimin ailesi tarafından az da olsa eziliyorum öteki gelinlerine(eltime) göre! arkamda kimse yoktu evlenirken istememezlik de yapmadılar ama ilgilenmediler de. Allaha çok şükür eşim mükemmel biri beni çok seviyo ama ya kötü olsaydı geri dönecek bi yerim bile yok. ki ben üniv mezunuyum buna rağmen kendi ayaklarım üstünde tek başıma duramam! dediğim gibi eşim çok iyi bi insan ama evlenince herşey değişiyor daha 1 yıllık evliyiz ilk günlerimizi mumla arıyoruz. heyecan bitiyor aşk bitiyor. herşey tekdüze ve en korkuncu geçim sıkıntısı. yeteri kadar paran yoksa huzurun da olmuyor. şimdi demem o ki bu olayı yaşayan olarak ne yapman gerektiğini en iyi sen bilirsin ama çok ince eleyip sık doku ve Allah'tan hakkına hayırlısını iste! hiçbirşey için de acele etme.
umarım hiçbir zaman hiçbirşey için pişman olmazsın.

canım evlenmek için daha çok genç değil misin sence de? biraz daha hayatını yaşasan diyorum..

ne olursa olsun canım anne ve babanın 'kötüsü' olmaz..!!
dizlerine başını koyup bir parça şevkatlerine hep ihtiyacım olacak..
bu fırsatın varken onları ezip geçme..şu an evde sorunlar yaşanıyor olabilir babandan kaynaklanan ama şunu da unutma annenin de sana ihtiyacı var..

Ama cok kotu insanlar iyilimi düşünmüolar bence sadece millete ne dicez diolar.. (

annen ve baban basinda oldugu icin dua etmelisin ne kadar iyi yada kotu bu onemli degil ama basindalar seni koruyorlar sana sahip cikiyorlar herkes ister evladinin muruvetini gormeyi ama bence onlar senin icin evliligin erken oldugunu dusundukleri icin bu evlilige karsilar evlilik gercekten buyuk sorumluluk oyle evcilik oyunlarindaki gibi degil gecim skntisi basladimi gozunuz ne aski nede sevgiyi gorur...

aıle durumuna uzuldum allah yardımcın olsun...amın ama bıraz daha sabret annenın yanında ol allaha sıgın ama evlenmek ıcın acele etme yıne sevdıgınle ol aılenede bıraz zaman ver belkı kararları degısır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…