- 24 Ekim 2008
- 483
- 2
- 118
- Konu Sahibi ilham_perisi
-
Merhaba arkadaşlar güzel fikirlerinize çok ihtiyacım var çünkü işin içinden çıkamıyorum.Ben 23 yaşındayım gerek ailevi gerek maddi durumlar yüzünden eğitimimi ertelemek zorunda kaldım ve üniyi gecen sene kazandım.Gecen sene hazırlık okudum bu yıl 1. sınıfa geçtim önümde 4 yılım var.Erkek arkadasımla Allah nazarlardan saklasın çok mutlu giden bir ilişkim var oda benden 1 yaş büyük,ağustos ayında evlenme teklifi etti eylülde sözlendik,seneye yazın nişan yapıcaz kısmetse.Şimdi gelelim sorunuma,biliyorsunuzki bu tarz işlerin uzadıkça tabir-i caizse cılkı çıkıyor,bizde 3. sınıfa geçeceğim yaz düğün yapalım diyoruz.Yapalımda yapmasına ben farklı bir şehirdeyim sizce 2 sene evli olup evimizi kurup benim okula gitmem normal mi?Yoksa 4 sene nişanlımı kalacağız nasıl olacak ben çıkamadım işin içinden mezun oldugumda 27 yaşında oluyorum zaten bende sevdiğimle güzelce yuvamı kurmak istiyorumOkulu ölsem bırakmam öyle bi aptallık hayatta yapmam istediğim bölümde okuyorum,yatay geçişide deneyeceğim 2 sene sonunda ama ya olmazsa???
Canım bence gerçekten çok istiyorsan fazla fazla çalışıp yatay geçiş yapmalısın...Evlilik teklifi ve sözlenme olayı yanlış zamanda olmuş. Okulunu hiç bir sebepten dolayı bırakma. Zorlukla imthan edilmişsin, maddi durumlar vs sebebiyle geç kalınmış. Bu şansını elinden kaçırma
Teşekkür ederim,annemde sen okulu ve evi bir arada yürütemezsin çok yıpranırsın kızım diyor,hakkımızda hayırlısı olsun,mutluluklar dilerim size de.Belli ki örgün okuyorsun. Evlenmek için okulun bitişini beklemek en mantıklısı. 27 yaş evlilik için geç bir yaş değil.
Öğrenciyim. Evliyim ve mahvolmuş durumdayım.Üstelik örgün değil uzaktan okuyorum. Evlendiğimde 26 yaşımdaydım ve öğrenciliğimin ilk senesiydi. Herşeye yetişmeye çalışmak çok zor.
Eskilerin tabiriyle önce hoca sonra koca. :)
Başarılar...
Bana çok mantıklı bir fikir gibi gelmedi.
2 yıl ayrı kalacaksınız. İki haftada bir kaç günlüğüne görüşmek, yaz tatillerinde bir araya gelmek ilişkinizi yıpratacak.
Yuva kuramadan sorunlarla boğuşabilirsiniz. Bu da derslerinize yansır.
Ayrıca okulunuz bittiğinde yaşınız çok da büyük olmayacak (evlilik için).
Okulunuz bitene kadar nişanlı kalmanız daha iyi.
Hayat okadar değişken ki ve insanlarda.Buna bu 2 sene içinde çok iyi emin oldum tecrübeyle sabit benimkilerdeKesinlikle okulunu bitir ama ilişkilerin uzadıkça cılkının çıktığına kalıbımı basarım. Araya özlem giriyor ve iki taraf da birbirine sarıyor, birbirini yiyor. Aslında uzayan ilişkilerde elde hiçbir şey kalmıyor. Kavuşsan da fark etmiyor. Ben böyle 4 yıl 5 yıl 7 yıl nişanlı kalıp evlenip bir ay içinde de boşanan kişiler gördüm.. Bunu kimse de inkar edemiyor maalesef....
Yerinde olsam okulumu bitirirdim. Gerisini de akışına bırakırdım. Çünkü bu zaman içerisinde sen neler göreceğini yaşayacağını bilemezsin. Bi bakmışsın birisi çıkmış karşına, öyle kalakalmışsın... Bi bakmışsın şuanki sözlün insan değilmiş...
Biz insanız...
Okulunu bitir, akışına bırak...
Tecrübeyle sabittir...
Hakkında hayırlısı olsun canım,ee neoldu peki bi arıza çıkmadı arkadaşının evliliğinde değilmi?Çok zor olmuşmuydu o 1 yıllık süreç neler gözlemledinBenimde üniversite okuduğum dönem de 3. sınıfta nişanlı bir arkadaşım vardı. Yaz tatilinde düğün yapıp evlendiler, yani evlendiklerinde 1 sene daha eğitimi vardı. Bu arada eşi kendisinden büyüktü ve çalışıyordu. Evlerini memleketlerine kurmuşlardı. Benim 7 senelik bir ilişkim var ve Allah izin verirse imzamda da göründüğü gibi 7 ay sonra ancak sözlenebiliyoruz :) askere gitmediği için babam söz dahi yapmadı ve 1 sene önce aileler tanıştı, öyle de stres böyle de akışına bırak gitsin, ben yıllardır öyle yapıyorum :) önümüzde de 2 sene falan var evlenmeye..
evlilik çok farklı sorumluluklar gerektiren bir müessese. eğer evlenme sevdiğinle birlikte olma isteği ön planda ise okulunu dondurabilirsin bir iki yıl yada derslerin iyiyse yatay geçiş yapabilirsin. Ayrı şehirler fikri yeni evli insanlar için pek sıcak fikir gibi gelmedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?