Evlenmek mi birlikte yaşamak mi ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Merhaba herkese ,

Sizce evlenmek mi birlikte yaşamak mı ? Tek bir seçeneğiniz olsaydı ve gelenek görenekler olmasaydı hangisini tercih edersiniz ve neden ?

Evlilik bence.
Evlılıkte birlilte yaşamak değilmi zaten. Bir imza atmak neyi değiştirir? Neyi farklı kılar birlikte yaşamaktan?
Kendilerine evlenme teklifi eden sevgililerine beraber yasayalım diyen kız arkadaslarım var en çok onların düşünce yapısını merak ediyorum.

Ben imza=tabusu benim mantığını hiç anlamadım. Eski eşimde evlenince nasıl değişti. Herhalde o da tapusu bende gidemez dedi.
Herkes farklı düşünür belki arkadaşınız korkuyordur evlilikten. Beraber yaşamak daha kolayına geliyordur. Evlilik toplumsal bir mevzu. İşin içine aile sülale çok giriyor.
Kim nasıl mutlu olacaksa öyle yaşasın diyenlerdenim.
Ama ben yine de evlilgi tercih ederim. Eski kocama rağmen sevdim kurumun kendisini.

Birlikte yaşayıp ayrılınca da çocuk varsa bir Sürü dert fark yok ki

Ne gibi bir dert ? Yani olaya çocuk açısından bakacaksak ayrılmak başlı başına bir dert,imzanın var olup olmadığından bağımsız.
Sorduğunuz şey 2 kişi arasındaysa,eğer toplum baskısı olmasa evliliği tercih etmezdim sanırım.Aileler çok iç içe,boşanmak isteseniz dünya laf anlatıyorsunuz insanlara sanki evinizde olan biteni biliyormuş gibi konuşuyorlar bir de,o resmi süreç vs. insanı yorar.Tabii evlilik demek direk boşanmak demek değil,ama hayatın bir de bu tarafı var.

Zaten boşanacağım diye evlenmezsiniz ya da ayrılacağım diye bir arada yaşamazsınız.
Emin olup güvendiğiniz işte bu Dediğiniz kişiyle o yola çıkarsınız.
Emin olmadığım güvenmediğim kişiyle aynı evde işim ne ya da çok eminsen aynı evdeysem bir imza mı değiştirecek herseyi nesi Yük ki imzanın.
Aileler her zaman işin içinde olabilir ama aileye de mesafeyi koyacak olan kişiler sizlersiniz.
Bu benim Hayatım diyemeyecek kişinin zaten ne işi var evlilikle ya da bir kişiyle.

evlilik tamamen toplumsal normlardan çıkan bişey. aslında özellikle kadını, çocuğu koruyan bi yapı. bi imzayla her şey değişebiliyor. bakın şeymaya aldı nafakayı çatır çatır
şaka bi yana hakikaten birlikte yaşama veya kılıf olarak imam nikahlı yaşa kimseyi ilgilendirmez. koca koca insanlar ne yapıyosa yapsın. ama bundan doğan bi çocuk varsa sıkıntısını o çekiyor sonrasında mağdur oluyor

Aynı fikirdeyim bende. :)
Aynen Şeyma da Aldı nafakasını tam gaz gezmelerde ülkecek hepimizin çenesini yordu züğürtler olarak :))))
Aslında Evliliğin gerektirdiği herseyi yapan 24 saat aynı evde kalan çocuk yapan ama o imzayı atmayan Kişilerin mantığını anlamak için sormuştum soruyu daha çok :)

Evlilik tabi ki. Öncelikle inancımdan dolayı. Ondan sonra da olası anlaşmazlıklarda kendimin ve varsa çocuğumun haklarını koruyabilmek için. Birlikte yaşamakta bağlayıcı bir durum yok, karşımdakinin bana ya da evine karşı hiçbir sorumluluğu yok. Hayatımızı paylaşıyorsak karşılıklı kural ve sorumluluklar olmalı. Bitecekse hadi ben kaçtım diyip kafasına göre gidemez, yaşananlara saygısızlıktır bu. Olmuyorsa boşanilir elbet ama bunda da evlilikte olduğu gibi sorumluluklar olmalı.

Kesinlikle aynı fikirdeyim ++++555

Tabiki evlilik her nefs ölçek birgün nikahsiz zinakar olarak yaşayıp neden bir erkeğin oyuncağı olup da ceza çekeyim hem sana nikah dahi kiymayan bir erkeğe neyin saygısı o zaman zaten o bir hiç senin hiçbir şeyin değil sende onun değilsin hayat bu kadar ucuz olmamali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…