Kendilerine evlenme teklifi eden sevgililerine beraber yasayalım diyen kız arkadaslarım var en çok onların düşünce yapısını merak ediyorum.Evlilik bence.
Evlılıkte birlilte yaşamak değilmi zaten. Bir imza atmak neyi değiştirir? Neyi farklı kılar birlikte yaşamaktan?
Ayrılma durumunda haklarını nasıl idda edeceksin ?evlilik zaten gelenek-görenek-toplum baskısı ne diye adlandırırsan işte onun için atılan bir imza.o tarz baskılar olmasa masrafa gerek yok beraber yaşarken de evlisin zaten.
:)))))))Evlilik tabiki.
Madem birbirimizi çok seviyoruz hayatımızı bundan sonra birlikte geçirmek istiyoruz bi imzadan ne olacak ki? Adamın tapusunu da alıyoruz işte bi yandan, kaçamaz bi yere:)
Birlikte yaşayıp ayrılınca da çocuk varsa bir Sürü dert fark yok kiAynı evde yaşamak bence.Diğer türlü boşansan bile bir sürü dert.
Birlikte yaşayıp ayrılınca da çocuk varsa bir Sürü dert fark yok ki
Zaten boşanacağım diye evlenmezsiniz ya da ayrılacağım diye bir arada yaşamazsınız.Ne gibi bir dert ? Yani olaya çocuk açısından bakacaksak ayrılmak başlı başına bir dert,imzanın var olup olmadığından bağımsız.
Sorduğunuz şey 2 kişi arasındaysa,eğer toplum baskısı olmasa evliliği tercih etmezdim sanırım.Aileler çok iç içe,boşanmak isteseniz dünya laf anlatıyorsunuz insanlara sanki evinizde olan biteni biliyormuş gibi konuşuyorlar bir de,o resmi süreç vs. insanı yorar.Tabii evlilik demek direk boşanmak demek değil,ama hayatın bir de bu tarafı var.
Aynı fikirdeyim bende. :)evlilik tamamen toplumsal normlardan çıkan bişey. aslında özellikle kadını, çocuğu koruyan bi yapı. bi imzayla her şey değişebiliyor. bakın şeymaya aldı nafakayı çatır çatır
şaka bi yana hakikaten birlikte yaşama veya kılıf olarak imam nikahlı yaşa kimseyi ilgilendirmez. koca koca insanlar ne yapıyosa yapsın. ama bundan doğan bi çocuk varsa sıkıntısını o çekiyor sonrasında mağdur oluyor
Kesinlikle aynı fikirdeyim ++++555Evlilik tabi ki. Öncelikle inancımdan dolayı. Ondan sonra da olası anlaşmazlıklarda kendimin ve varsa çocuğumun haklarını koruyabilmek için. Birlikte yaşamakta bağlayıcı bir durum yok, karşımdakinin bana ya da evine karşı hiçbir sorumluluğu yok. Hayatımızı paylaşıyorsak karşılıklı kural ve sorumluluklar olmalı. Bitecekse hadi ben kaçtım diyip kafasına göre gidemez, yaşananlara saygısızlıktır bu. Olmuyorsa boşanilir elbet ama bunda da evlilikte olduğu gibi sorumluluklar olmalı.
Merhaba herkese ,
Sizce evlenmek mi birlikte yaşamak mı ? Tek bir seçeneğiniz olsaydı ve gelenek görenekler olmasaydı hangisini tercih edersiniz ve neden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?