Evlenmek mi birlikte yaşamak mi ?

Aslında pek fark yok
İkiside aynı evde yaşanıyor
Ama ayrılık olursa nikah yoksa adam dımdızlak atar evden bitti der geçer nikah olursa kolay sıyrılamaz
Sen o kadar emek ver adam seni kapıya koysun hiç bir hakkın olmasın
Yok ben garantici tipim.evlilik için ölmüyorum tabi ama birliktelik yaşamak isteyen adam bi zahmet evlensin Benimle .benim hayatım deneme tahtası değil.

Bu insanin yaşadığı ülkeye bağlı galiba. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nikahim yok (2019 için planladik) ŞİMDİ ayrılsak nişanlım zararli cikar- mobilya kredisini o çekti mesela. Birikimler benim hesabimda vs. Ayrica evli olsaydik boşanmak bana hicbir hak tanimazdi... burda nafaka/ tazminat sadece cok nadir bağlanıyor kadına. Bana verilmezdi çünkü kendi gelirim var olmasa bile devlet yardim verirdi ama eşim ödemezdi. Cocuk nafakasinin nikahla zaten bağlantısı yok.
Yani almanyada evli olmak belirli bir güvence sağlamıyor.

Bu insanin yaşadığı ülkeye bağlı galiba. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nikahim yok (2019 için planladik) ŞİMDİ ayrılsak nişanlım zararli cikar- mobilya kredisini o çekti mesela. Birikimler benim hesabimda vs. Ayrica evli olsaydik boşanmak bana hicbir hak tanimazdi... burda nafaka/ tazminat sadece cok nadir bağlanıyor kadına. Bana verilmezdi çünkü kendi gelirim var olmasa bile devlet yardim verirdi ama eşim ödemezdi. Cocuk nafakasinin nikahla zaten bağlantısı yok.
Yani almanyada evli olmak belirli bir güvence sağlamıyor.
Almanya da nasıl bilmiyorum
İngiltere de boşanan arkadasıma nafaka bağlandı vs
Ama çocuğu vardı oda çalışıyor
Almanya da da benzerdir bence orda kadın hakları daha gelişmiş
Bence araştırmalısın
Hatta eşi ödemek istemedi hapis cezası çıktı
Yine Amerika da boşanan bir tanıdığım (erkek)edindiği malların yarısını eşine bıraktı .evli olmasaydı bu kadar hak iddia edemezdi.
Türkiye dede böyle birşey var ama mal kaçırma çok fazla ve maalesef yasalar düzenli işlemiyor.
Nikah daha bağlayıcı dır.zaten o yüzden erkekler evlenmek istemiyor işlerine gelmiyor
Ortak hesabın olsada adam parayı alır isterse
Tabi inşş böyle bir durum yaşamazsınız
Devlet yardım veriyor Avrupa da evet
Ama Türkiye de öyle birşey yok çocuk yardımı Yok ben kendi ülkem için konuştum zaten
Bilmiyorum bana göre nikah önemli.soyadı değişikliği vs denmiş sevdiğin insanın soyadını taşımak ağır gelmezdi bana.zaten sevmiyorsam o adamla birlikte de yaşamam
Dediğim gibi Türkiye için konuştum ben.

Aslında pek fark yok
İkiside aynı evde yaşanıyor
Ama ayrılık olursa nikah yoksa adam dımdızlak atar evden bitti der geçer nikah olursa kolay sıyrılamaz
Sen o kadar emek ver adam seni kapıya koysun hiç bir hakkın olmasın
Yok ben garantici tipim.evlilik için ölmüyorum tabi ama birliktelik yaşamak isteyen adam bi zahmet evlensin Benimle .benim hayatım deneme tahtası değil.
Aynı fikirdeyim.
Zaten ciddi bir karar yok deneyelim olursa olmazsa by demek bana çok Abes geliyor

Bence araştırmalısın
Yine Amerika da boşanan bir tanıdığım (erkek)edindiği malların yarısını eşine bıraktı .evli olmasaydı bu kadar hak iddia edemezdi.
Türkiye dede böyle birşey var ama mal kaçırma çok fazla ve maalesef yasalar düzenli işlemiyor.
Nikah daha bağlayıcı dır.zaten o yüzden erkekler evlenmek istemiyor işlerine gelmiyor
Ama Türkiye de öyle birşey yok çocuk yardımı Yok ben kendi ülkem için konuştum zaten
Bilmiyorum bana göre nikah önemli.soyadı değişikliği vs denmiş sevdiğin insanın soyadını taşımak ağır gelmezdi bana.zaten sevmiyorsam o adamla birlikte de yaşamam
Soyadı Değişikliği yapmak zorunda değilsin ki zaten artık.
Onunda kolayı var yani

Bence araştırmalısın

Türkiye de gerekli olabilir, sonucda çoğu insan örf ve adetler gereği evleniyor. 2018 yilinda nikahsiz doğan çocuk çoğu insan için bir facia mesela.
Dediğim gibi, almanyada gereksiz bir eylem. Ayni haklara evlenmedende sahip olunuyor - nafaka olayi zaten gereksiz, ve iki tarafli. Bazi durumlarda kadin erkeğe nafaka ödüyor :) (burda) mal bölümü icin nikaha gerek yok. Çoğu arkadaşımin başından geçdi medeni bir şekilde çözüldü "sorunlar". Bir avukat olarak bazi durumlar bana absürt geliyor- ama bu benim hukuk anlayışım ve yaşadığım coğrafya çoğu uygulamalari gereksiz kılıyor. insanin kendi karari zaten. Evlenmek isteyen evlenir- gerek duymayan evlenmez.
Evli olmanin benim icin bile positiv yanlari var- ama olmazsa olmaz bir eylem değil

Türkiye de gerekli olabilir, sonucda çoğu insan örf ve adetler gereği evleniyor. 2018 yilinda nikahsiz doğan çocuk çoğu insan için bir facia mesela.
Dediğim gibi, almanyada gereksiz bir eylem. Ayni haklara evlenmedende sahip olunuyor - nafaka olayi zaten gereksiz, ve iki tarafli. Bazi durumlarda kadin erkeğe nafaka ödüyor :) (burda) mal bölümü icin nikaha gerek yok. Çoğu arkadaşımin başından geçdi medeni bir şekilde çözüldü "sorunlar". Bir avukat olarak bazi durumlar bana absürt geliyor- ama bu benim hukuk anlayışım ve yaşadığım coğrafya çoğu uygulamalari gereksiz kılıyor. insanin kendi karari zaten. Evlenmek isteyen evlenir- gerek duymayan evlenmez.
Evli olmanin benim icin bile positiv yanlari var- ama olmazsa olmaz bir eylem değil
Herkesin bakış açısı farklı
Ben ne olursa olsun evlenmek isterim
Zaten seven adam evlenir bence
Zor değil evlenmek
Bir imza atmak niye bu kadar zor onu anlamıyorum
Yabancı bir sürü artist şarkıcı evli zaten
Demek ki ordada evlilik önemli

Herkesin bakış açısı farklı
Ben ne olursa olsun evlenmek isterim
Zaten seven adam evlenir bence
Zor değil evlenmek
Bir imza atmak niye bu kadar zor onu anlamıyorum
Yabancı bir sürü artist şarkıcı evli zaten
Demek ki ordada evlilik önemli

Evet bakış açısı. Benim icin - resmi nikahin hicbir romantik yani yok mesela. Bir hukukcu olarak resmi bir sözleşmeden fazlasi değil benim icin. İmza atilan resmi bir sözleşmeye fazla anlam yüklemiyorum.

Evet bakış açısı. Benim icin - resmi nikahin hicbir romantik yani yok mesela. Bir hukukcu olarak resmi bir sözleşmeden fazlasi değil benim icin. İmza atilan resmi bir sözleşmeye fazla anlam yüklemiyorum.
Herkesin kendi düşüncesi
Bence anlamı var

Birkaç ay aynı evde yaşayıp kirli çoraplarını nereye attığına dikkat et. Duruma göre evlenirsin

İkisi de :) yani ben öyle yaptım en azından. Biriyle aynı evde yaşamadan, onu olabilecek her haliyle görmeden evlilik gibi başlangıcı da bitişi de tantanalı bir sürece girişmemek en iyisi bence. Düşünsene aylarca kafelerde buluşuyosun sadece sinemaya falan gidiyosun, sonra (zaten evlilik dediğin şey bence kocaman bi balon) istemesidir, nişanıdır yok o bu bunu dedi o şunu dedi diye çağ dışı bir düğün süreci yaşıyosun ister iste ister isteme, bi bakıyosun o kadar emek umutla evlendiğin adam bambaşka biri çıkıyor. Sonra boşanmak için uğraş dur hele saçma ve hastalıklı biriyse yandın.
Ben herşeyden önce kadın ekonomik bağımsızlık kazanılmalı derim. Senin elinde mesleğin, cebinde paran olduktan sonra sadece kalbinle, duygularınla aradığin kişiyi bulup sonra mantığınla karar alabilirsin. Boşanınca kazanilacak haklara güvenilerek yapılan evlilikten hayır gelmez. Boşanırsam tek başıma geçinebilirim demeden evlenilmez, yalnız başıma bakabilirim demeden çocuk yapılmaz. Sadece boşanmak değil, dünyanın binbir türlü hali var. Ben böyle düşünüyorum.
Sevgilimle ilişkimiz başladıktan 1 sene sonra evliliği düşünmeye başladığımızda aynı eve çıktık. 6-7 ay beraber yaşadık sonra evlendik. 7 senelik evlilikten sonra ekonomik olarak rahatladığımızda çocuğa karar verdik şimdi de minnoş bi kızımız bi de 6 yaşında tatlış kedimiz var. İnanın hiçbi sürprizle karşılaşmadım, o kadar doğru bi karar vermişim ki.. yarın ne olacağı belli değil ama bugünkü hayatımdan çok mutluyum.

Cocuk sahibi olunacaksa resmi bir evlilik şart tabi.. ama evlilik aşkı öldürüyor diyorlar öyle mi acaba?:KK16:

Merhaba herkese ,

Sizce evlenmek mi birlikte yaşamak mı ? Tek bir seçeneğiniz olsaydı ve gelenek görenekler olmasaydı hangisini tercih edersiniz ve neden ?
Evlenmeden birlikte yaşamak benim hayat görüşüme ters. Ama gözlemimi dile getirmek isterim.Yurtdışında yaşıyorum. Burada kimsede "toplumsal baskı" yok evlilik için. Genelde 5-10 yıl birlikte yaşadıktan sonra evleniyorlar hatta çocuğu doğduktan sonra evlenen de az değil. Bunun iki gerekçesi oluyor genelde;
1. En önemlisi birbirlerine güvenmiyorlar bu güveni inşa etmek bazen yıllar alıyor. Ama sonunda bu kadar yıl birlikte yaşamaya çoluk çocuklarına rağmen evlenmeyi seçenler çoğunlukta çünkü evlilik demek güven bağı demek.
2. Hayallerindeki evliliği yapabilmek için yıllarca birlikte yaşayıp para biriktiriyorlar çünkü aileler hemen hemen hiç yardım etmiyor.

Evlenmeden birlikte yaşamak benim hayat görüşüme ters. Ama gözlemimi dile getirmek isterim.Yurtdışında yaşıyorum. Burada kimsede "toplumsal baskı" yok evlilik için. Genelde 5-10 yıl birlikte yaşadıktan sonra evleniyorlar hatta çocuğu doğduktan sonra evlenen de az değil. Bunun iki gerekçesi oluyor genelde;
1. En önemlisi birbirlerine güvenmiyorlar bu güveni inşa etmek bazen yıllar alıyor. Ama sonunda bu kadar yıl birlikte yaşamaya çoluk çocuklarına rağmen evlenmeyi seçenler çoğunlukta çünkü evlilik demek güven bağı demek.
2. Hayallerindeki evliliği yapabilmek için yıllarca birlikte yaşayıp para biriktiriyorlar çünkü aileler hemen hemen hiç yardım etmiyor.
Mantıklı kesinlikle

Güven önemli

Sevgili kalmayı tercih ederdim. Herkesin kendi evi olacak, sinirler yıprandı mı herkes evinin yolunu bilecek.

Back
X