• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek mi kariyer mi?

Merhaba arkadaşlar,

Tecrübeli, benden büyük arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. 27 yaşındayım ve doktora yapıyorum. Gelirim ailemden geliyor. Ancak maalesef kadrom yok, bu yüzden de bankaların tabiri ile hala öğrenci sayılıyorum. 3 senelik de bir erkek arkadaşım var. Evlilik konuları geçtiği zaman, önce kadrom olsun istediğimden hep bir iki sene sonra diye konuştuk. Ancak bu gidişle kadro geleceği falan yok bana. O da 32 yasında. Evlenirsek tahmini 2 sene sonra falan evleneceğiz.

Sorum şimdi geliyor; yurtdışından akademik bir teklif aldım. Eğer gidersem 2,5- 3 sene ayık 3000 euro üstü para kazanacağım ve çok güzel bir akademik kariyerim olacak. Burası gibi kadro aramayacağım ve adamlar bana direk kadro verecek. Ancak erkek arkadaşım Ankarada kamu çalışanı, o yüzden işinden ayrılıp benimle gelemeyecek ve biz de evlenemeyeceğiz, ancak ben dönünce 31 yaşında falan evlenebileceğiz. Siz olsanız gider misiniz, yoksa kalıp evlenir misiniz? Bu arada en büyük korkum doktorayı bitirdikten sonra, işsiz kalmak. Çalıştığım alan sadece yurtdışında çalışılıyor ve akademik açıdan şansımın olduğu bir alan, kendi alanımda türkiyede maalesef iş bulamam. O da seni beklerim diyor.. Ama ya beklemezse? Ya da uzaklaşıp ayrılırsak? Bilmiyorum kafam çok karışık :KK43:

3000 € yurtdisinda yasamak icin biraz az bence, evlilikten ziyade orada nasil gecinirim diye dusunurdum senin yerinde olsaydim.

Hiic konuyu okumadim basliga cevap: KARIYER

Kesinlikle gitmelisin. yurtdışı tecrübesi, iyi bir maaş, kadro... bunları elinin tersiyle itersen çok pişman olursun. görüştüğün kişi beklerim demiş zaten, beklemezse kendi bilir.

ben olsam kariyer derim.
çünkü kariyerin olduktan sora istediği kadar evlenirsin.
bende kamu çalışanim iyi yerlere gelmeye çalışıyorum da buna eşim engel koydu. . kariyerimin yükselmesinden korkuyor olabilir mi.
boşver sen çocuğuna bak diyo. hikayeler anlatiyor kimin yükselmişde düşmüş gibisinden...
şef olacaktim 4 yıllık memurum bunun için erken diyo.. acelem de yok.
herşey zamanla..
sen kariyerini seç kariyerinden önce evlenirsen adam buna yaklaşmiycaktir. açikça sölim..

beklemeyeceği varsa burda olsanız da beklemez. ben kariyer diyorum.

Şimdi seni beklemezse ilerde başka bir sorununda da yanında olmayacağını görmüş olursun

o kadar didinnmişsin çabalamışsın hala çabalıyosun . Yurt dışında kariyer fırsatı müthiş gitmelisin kesinlikle:super::super:

Merhaba arkadaşlar,

Tecrübeli, benden büyük arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. 27 yaşındayım ve doktora yapıyorum. Gelirim ailemden geliyor. Ancak maalesef kadrom yok, bu yüzden de bankaların tabiri ile hala öğrenci sayılıyorum. 3 senelik de bir erkek arkadaşım var. Evlilik konuları geçtiği zaman, önce kadrom olsun istediğimden hep bir iki sene sonra diye konuştuk. Ancak bu gidişle kadro geleceği falan yok bana. O da 32 yasında. Evlenirsek tahmini 2 sene sonra falan evleneceğiz.

Sorum şimdi geliyor; yurtdışından akademik bir teklif aldım. Eğer gidersem 2,5- 3 sene ayık 3000 euro üstü para kazanacağım ve çok güzel bir akademik kariyerim olacak. Burası gibi kadro aramayacağım ve adamlar bana direk kadro verecek. Ancak erkek arkadaşım Ankarada kamu çalışanı, o yüzden işinden ayrılıp benimle gelemeyecek ve biz de evlenemeyeceğiz, ancak ben dönünce 31 yaşında falan evlenebileceğiz. Siz olsanız gider misiniz, yoksa kalıp evlenir misiniz? Bu arada en büyük korkum doktorayı bitirdikten sonra, işsiz kalmak. Çalıştığım alan sadece yurtdışında çalışılıyor ve akademik açıdan şansımın olduğu bir alan, kendi alanımda türkiyede maalesef iş bulamam. O da seni beklerim diyor.. Ama ya beklemezse? Ya da uzaklaşıp ayrılırsak? Bilmiyorum kafam çok karışık :KK43:

boşver kızzzz yenisini bulursun

ben kesinlikle kariyer diyorum ,

Yurtdışında çalıştıktan sonra türkiyede iş bulamayacağınız bir alansa, yurtdışına gittikten doktora yaptıktan sonra bile iş bulamayacağınızı düşünüyorsanız bence hiç gitmeyin. Orda 3000 üzeri kazanacaksınız ama kazandığınızı da harcayacaksınız. Yani orda 3 yıl kazan harca doktora yap sonra geri gel işsiz kal. Geride bekleyenim olmasa bile ben gitmezdim. Tabiki Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsanız

27yasindayim 1yildan fazladir evliyim..Yuksek lisans yapiyorum tez asamasindayim ama bi bitirip.cikamadim.isin icinden..bi de 1aylik bebegim var su an.. zoor yani nasil.yapcam.yetistiricem bilmiyorum. Keske bi is bulup oyle evlenseymisim,nasil olsa bana is yok evlenelim bari diye dusunmustuk ama... Bi duzen tutturup.evlenmek daha akillica..

Bu yaşınıza kadar okumuşunuz. Çalışmak için değilmi?
Evlilik her daim olur ama kariyer asla.
Tabikide yurt dışına koşar adım gidin.

Beklerse sizindir beklemezse hiç sizin olmamıştır.

Merhaba arkadaşlar,

bence yurtdışına gidip orada kal, biliyorum bu ayrılık anlamına geliyor

Sevgili beklerim der. Fakat reelde öyle olmaz, mesafe kalpler arasına da girer. Ben, uğruna kariyerin feda edilip edilmeyeceği biri mi sevgilim? terazisini kurar, hangi taraf ağır basıyorsa o tarafı seçerdim. 80 yaşında yan koltuğunda aşık olduğun adam oturacak kariyerin değil :KK51:

Git belki kendin donmek istemezsin. Bu ulkenin yasanacak hali de kalmadi zaten. Arkana bile bakma bence

Şu an üniversite öğrencisiyim ve akademik kariyerimi yurtdışında yapmak için araştırma yapıyorum ve orada yaşamak hatta vatandaşlık almak için de... kariyerimin önüne hiçbir şey geçemez. Öncelik kendi hayatım hem kaderinde varsa öyle de olur böyle de olur. Burda kalınca evleneceğiniz de ne malum hem ? O yüzden kesinlikle kariyer diyorum.

Herkese çok teşekkürler arkadaşlar =)

Sanırım gideceğim. Dün tekrardan konuştuk. Evlenip de gitmek üzere şuan hiç bir hazırlığımız yok ne aileler ne de planımız. Sadece evlenmiş olmak için de istediğimiz evlilik şeklinden vazgeçmiş olmak istemiyoruz (Düğün, aileler). Aksine belki de ben ordayken döndüğüm bir tatilde nişan, daha sonra ise evlilik şeklinde düşündük =)

Bu arada bazı sorulara ve yorumlara ithafen; merak etmeyin 3000 euro'nun yeteceği bir yere gideceğim, evet çok bir birikimim olmayacak ama en azından ailemden kesinlikle para almayacağım. Döndüğümde de işim garanti olmayacak ancak en azından şuanki durumumdan daha iyi olacağım kesin, en kötü dilini öğrensem bile iş yapabilirim. Belki de dönmem en son o gelir yanıma. Ama galiba göze alıyoruz.

Tamamen kişisel bir anı; bu teklifi aldığım zaman erkek arkadaşım benimle gurur duydu. Yani annesine bahsetmesinden tutun, arkadaşlarımızla konuşurken olan tavrından da anladığım bu. Adam resmen benim gitmemi istiyor :D Ama iyi yönde :)

Tekrardan çok teşekkürler zamanınız için :)

Back
X