- 14 Mart 2015
- 807
- 1.678
- 43
Merhaba arkadaşlar,
Tecrübeli, benden büyük arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. 27 yaşındayım ve doktora yapıyorum. Gelirim ailemden geliyor. Ancak maalesef kadrom yok, bu yüzden de bankaların tabiri ile hala öğrenci sayılıyorum. 3 senelik de bir erkek arkadaşım var. Evlilik konuları geçtiği zaman, önce kadrom olsun istediğimden hep bir iki sene sonra diye konuştuk. Ancak bu gidişle kadro geleceği falan yok bana. O da 32 yasında. Evlenirsek tahmini 2 sene sonra falan evleneceğiz.
Sorum şimdi geliyor; yurtdışından akademik bir teklif aldım. Eğer gidersem 2,5- 3 sene ayık 3000 euro üstü para kazanacağım ve çok güzel bir akademik kariyerim olacak. Burası gibi kadro aramayacağım ve adamlar bana direk kadro verecek. Ancak erkek arkadaşım Ankarada kamu çalışanı, o yüzden işinden ayrılıp benimle gelemeyecek ve biz de evlenemeyeceğiz, ancak ben dönünce 31 yaşında falan evlenebileceğiz. Siz olsanız gider misiniz, yoksa kalıp evlenir misiniz? Bu arada en büyük korkum doktorayı bitirdikten sonra, işsiz kalmak. Çalıştığım alan sadece yurtdışında çalışılıyor ve akademik açıdan şansımın olduğu bir alan, kendi alanımda türkiyede maalesef iş bulamam. O da seni beklerim diyor.. Ama ya beklemezse? Ya da uzaklaşıp ayrılırsak? Bilmiyorum kafam çok karışık![]()
3000 € yurtdisinda yasamak icin biraz az bence, evlilikten ziyade orada nasil gecinirim diye dusunurdum senin yerinde olsaydim.