Bosanip evliliginde yasayamadigi ozgurlugu yasayinca, insan tekrar evlenmeye korkuyor. Gercek sevgi kolelestirmek degil, ozgur birakmaktir aslinda. Ama malesef cogu evliliklerde durum bu degil, kadin calissa da calismasa da evdeki tum yuku ustlenmek durumunda birakiliyor. Evdeki is yuku, cocuklar, hersey kadinin vazifesi gibi goruluyor. Evliligin ilk yillarinda yardim eden erkekler bile sonradan herseyden elini etegini cekebiliyor. Erkek sadece ise gidip geliyor. Istisnalar elbet vardir.
Ben de bosandim. Bazen yeniden evlenmeyi dusunmuyor musun diyorlar. Ben dusunmuyorum. Evlendigim kisi iyi olsa, annesiyle problem yasamaktan kirkuyorum, annesi iyi olsa gorumce sorunu yasamak istemem. Ya da ne biliyim bayramda once kimin ailesine gidecegiz gibi sorunlari yasama ihtimali bile urkutuyor beni bu ozgurlukten sonra. En basitinden Tvde istedigim seyi izliyorum. Oysa evli iken kumanda elime bile degmezdi. Hafta sonu o plan yapar, ben de canta gibi yaninda giderdim. Oysa simdi nereye istersem gidiyorum. Kiminle istersem gorusuyorum. Artik kisitlama, hesap verme yok. Ya da canim ne isterse yiyorum. O bunu sevmez diye ben o yemegi yemekten mahrum degilim artik. Ve en onemlisi suphelerle yasamaktan kurtuldum. Kendisi hesapsiz yasayip herseyini ozeli olarak gorup paylasmazken, bana gelince herseyin hesabini soran, telefonuma kadar kurcalayan biriyle yasadiktan sonra simdi ne gerek var dertsiz basini derde sokmaya diyorum. O istedigi saatte eve gelirken, azicik gec kalsam gunlerce bunun acisini cikaran kusen biri yok artik hayatimda. Huzur herseyden onemli. Erkekler evliligi kadinin hayatini kisitlamak olarak goruyor. Ozellikle anne olduktan sonra daha da kolelestiriyorlar.
Sadece ev isleri ile ilgili ise endisen, eve bir yardimci alabilirsin. Ancak sadece ev isi falan degil bence sorun. Ben ozgurlugumu cok seviyorum. Yeniden evliligi dusunmuyorum. Yine de buyuk de konusmuyorum. Kimbilir yeniden asik olursam birgun belki diyorum ama onu o zaman dusunurum. Simdilik doya doya su ozgurlugumu bagimsizligimi hesapsizligimi yasamak istiyorum.