• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek zorunda mıyız?

Kesinlikle katılıyorum size..
Bir de bu insanlar çok iki yüzlü..
Nasıl kısmet kadere inanırlar fakat sonra nasıl evlenmedin diye terbiye sınırını aşarlar sınır oluyorum.
Bir de çok eleme düşünme git evlen derler. Ama kendi kızları akrabaları olunca yok bilmemneciğim onu istemez o kişiyi beğenmez derler.
O yüzden kimseyi memnun etmek için yaşamayacaksın yoksa mutsuz olursun..

Bir de çocuk konusu gerçekten çok sorumluluk isteyen bir konu.. bazı kadınların sırf çocuk sahibi olmak için evlenmek istiyorum demesini de anlamıyorum. Kendine oyuncak almıyorsun ki.. O çocuğun babaya da ihtiyacı var..

Aynen öyle hanımefendicim ağzı olan konuşuyor hiç sevmem böyle boş laflar etmeyi de edilmesini de... Çocuğu da veren Allah bizim planımızla yürümüyor o işler
Hani hep derlerya "Çocuk yapmayacakmısın, çocuk yap" . Uslübe bak...Hayrola kek mi yapıyoruz? 1.olur sonra derlerki "Kardeş yap" Sipariş verir gibi... Çok gülünçler gerçekten 😒Ben şimdi 2.yi istiyorum ama sırf oğlumun kardeşi olsun diye yoksa kimsenin ne dediği umrumda bile değil. Bide sanki etraf doğru düzgün ve kadın ruhundan anlayan erkeklerle doluymuş gibi acele ettirirler. Allah bütün isteyenlere doğru,dürüst,güvenilir ve ömür boyu sevip sayacak eşler nasip etsin🤲 şu son yıllardaki kadın cinayetleri beni derinden etkiliyor günlerce etkisinden çıkamıyorum😔

Bak ablacığım ben okulu bırakamadım şimdi bana diyorlar öğrencilikten bıkmadın mı seneye okul bitecek Allah'ın izniyle iş hayatım olacak bu sefer de ortada bir aday olmadan eee yok mu birisi diyecekler olacak ne zaman evleneceksiniz evleneceğiz çocuk ne zaman çocuk olacak ikincisi ne zaman vs va bitmez bu sorular...Belki okumayı seviyorum belki çocuk istemiyorum ya da çocuğumuz olmuyor onlara neee yani???

Bence tabiki de değilsiniz de kendi içinize mi sinmiyor. Yani bu sizin bileceğiniz bir şey. Bu konu ya içinizi sıkar ya da sıkmaz. Ben kendi düşüncemden eminsen valla başkaları bilmemkim teyze şunun kızı ne demiş hiç umursamam çok saçma.
Ama gerçekten biraz daha içiniz düşünün neyşn eksikliğimi hissediyorsunuz? İnsanların lafları sizi neden etkiliyor?

Siz evlenmek istiyor musunuz o onemli, kim ne demis ne yorum yapmis bence hic onemi yok..
ne buyuk asklar bitiyor, evlilik sadece sevgiyle yurutulebilecek bisey de degil..
Sevmek sevilmek iyi hos ama evlilik bildigin kurum gibi isleyen bisey..
Nasip diyip gecin,evlenmek icin evlenilmez

İnsanlar bu konuyu açınca siz de onların hayatlarındaki sorunlardan konu açın.
Özellikle evliliklerinde sorun varsa oradan vurun. Soru sorun o konular hakkında , sonradan da "ay bir de bana evlen diyorsunuz şu çektiklerinize bakın , yazık." diyin. Çok acımasızca geliyor biliyorum ama bunun size yapılandan farkı yok.
Hadsize had bildirmek iyidir ayrıca.

Bu millete evde kaldın muamelesi yapan insanların hepsinin de cillop gibi evliliği var sanırsın. Kokuşuk çoraplarını kirli sepetine atamayan, karısına iki güzel söz söylemekten aciz, zamanının çoğunu kendi gibi kütük arkadaşlarına adayan, kahvehane okeycisi amcaların karıları, gelmişler gencecik kadınları evlenmediler diye cık cık cıklıyorlar. İşleri yok çünkü, hayatta başka mevzuları yok. Evlenin ki onlara çekiştirecek yeni mevzular çıksın. Olay bu. =P Kimin lafını önemseyeceğinizi seçebilirsiniz, bu kafaları önemsemeyin mesela.

Aynen öyle hanımefendicim ağzı olan konuşuyor hiç sevmem böyle boş laflar etmeyi de edilmesini de... Çocuğu da veren Allah bizim planımızla yürümüyor o işler
Hani hep derlerya "Çocuk yapmayacakmısın, çocuk yap" . Uslübe bak...Hayrola kek mi yapıyoruz? 1.olur sonra derlerki "Kardeş yap" Sipariş verir gibi... Çok gülünçler gerçekten 😒Ben şimdi 2.yi istiyorum ama sırf oğlumun kardeşi olsun diye yoksa kimsenin ne dediği umrumda bile değil. Bide sanki etraf doğru düzgün ve kadın ruhundan anlayan erkeklerle doluymuş gibi acele ettirirler. Allah bütün isteyenlere doğru,dürüst,güvenilir ve ömür boyu sevip sayacak eşler nasip etsin🤲 şu son yıllardaki kadın cinayetleri beni derinden etkiliyor günlerce etkisinden çıkamıyorum😔
Amin.
Bende çok etkileniyorum o haberlerden.
Vallahi 32 yaşındayım. Ileride çocuğum olmasa da sorun değil. Bir çocuğu iyi yetistiremeyecek isem hiç olmasın. En azından ileride vebale girmem. Dediginiz doğru. Belki çocuk sahibi olmak hayırlıdır belki de çocuk sahibi olmamak hayırlıdır. Bilemiyoruz. Burada bile yok aşırı seçicilik diyen olmuş. Yahu kader kısmet denen bir şey var. Olmuyorsa olmuyor ne yapalım. Bir de ben şeye çok şaşırıyorum bazı kadınlar kızları olduğu halde bizi evlenmeyen 30 üstünü küçümsüyor ya. Belki ileride bundan dolayı onun kızının da başına gelecek mazallah. Çok korkusuzlar şaşırıyorum..

Amin.
Bende çok etkileniyorum o haberlerden.
Vallahi 32 yaşındayım. Ileride çocuğum olmasa da sorun değil. Bir çocuğu iyi yetistiremeyecek isem hiç olmasın. En azından ileride vebale girmem. Dediginiz doğru. Belki çocuk sahibi olmak hayırlıdır belki de çocuk sahibi olmamak hayırlıdır. Bilemiyoruz. Burada bile yok aşırı seçicilik diyen olmuş. Yahu kader kısmet denen bir şey var. Olmuyorsa olmuyor ne yapalım. Bir de ben şeye çok şaşırıyorum bazı kadınlar kızları olduğu halde bizi evlenmeyen 30 üstünü küçümsüyor ya. Belki ileride bundan dolayı onun kızının da başına gelecek mazallah. Çok korkusuzlar şaşırıyorum..

Bencede öyle kimse kimsenin ne yaşadığını ne istediğini bilemez . Zaman öyle bi zaman ki insanlar öyle insanlıktan çıkmış ki evlenmek zorlaştı artık her anlamda zor. Ebeveynlerde de çok hatalar var, bir çocuğun ilk öğretmeni en büyük modeli onlardır. Ayna gibidirler... bir çocuğun yanında anne babanın tartışması bile yanlış. Benim oğlum 27 aylık ama eşime sürekli tembihliyorum sakın onun yanında küfürlü, argolu ve bağırarak konuşma diye...tabi herzaman buna engel olamasamda tepkimi veriyorum . Çocuklar herşeyi hafızalarına kaydederler. Bu erkekler neden bu kadar vahşileştiler nasıl bu kadar insanlıktan çıkabiliyorlar bunda en başta ailelerin suçu var . Benim ablam 37 yaşında evli değil istemedi hayatından memnun o böyle karar vermişse kimseye laf düşmez
Hani bazı kişiler "Ruh eşim" diyorya onada inanmıyorum öyle bişey yok karakterler uyuşabilir ama ruhunun birebir aynısı olamaz aynı evde 2 ayrı karakter, elbette zıtlaşmalar oluyor ama saygı çok önemli o varsa herşey vardır ama onun olmadığı yerde herşey bitmiştir

İnsanlar böyle gerçekten bekarsan ne zaman evleneceksin evlensen nezamn çocuk yapıcaksın 1. Yapsan 2. Ne zaman ... 🙄 bence bunlar bi örgüt ve sonları yok herkes aklına geleni konusuyor malesef .. sen takma deki : sen evlendinde ne oldu ?

Değiliz. Hiç birşeyin zorunda değiliz ki, tüm eylemlerimiz bizim seçimlerimiz doğrultusunda yapmamız gereken şeyler sadece. Kocan olsun istiyorsan evlenmelisin, çocuğun olsun istiyorsan hamile kalmalısın, doktor olmak istiyorsan Tıbbı kazanmalısın v.s. v.s. Bir yolu seçiyorsan sonuna kadar gidebilmek içindir zorunluluklar, bekâr kalmak istediğin için evlenmiyorsun, zaten boşanmaların tek sebebi de evlilik :KK53:diyerek bitiriyorum.

• Beğen
Reactions: 000
Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?

neden cevaplarını vermiyorsun? Aynı yaştayız bana bu lafları demeye kimse cesaret edemez. Dedi diyelim aynen şunu söylerdim: eğer hayata geliş amacımı evlenmek ve üremek üzerine kursaydım haklısınız bu bir başarısızlık olurdu ancak ben kendimi böyle tanımlamıyorum. herkes haddini bilecek. Bak bir daha ağızlarını açabilirler mi

Aslinda psikolojik şiddet bu anlattiğiniz. Toplum buna çok meyilli. Evlenmeniz de soruna çözüm değil. Ne zaman cocuk diyecekler onu yapsan ikinci diyecekler filan bu siralama uzayacak. Kimseyi kirmayin boşverin yalan dünya he tmm deyip geçmek lazim

Doğanın kanunu var. Bizim insanlarımız bu doğa kanununu yanlış anlıyor. Sen o kanuna uymuyorsan hemen ötekileştiriliyorsun. Evlen derler sonra çocuk sonra ikinci üçüncü.. sorulur. Sorulurda sorulur. Yaşadıklarından ders çıkar. Sen insanlara sorma. En önemliside insanlara bu konuda özgürce konuşma imkanı verme. Kalp kırmanı istemem ama bazen gerekiyor. İnsanları kendi silahlarıyla vurduğunda anlıyorlar.

Ya bu tipler evlenince de bu baskının aynısının tıpkısını çocuk için yapıyorlar. Bir de ilk soru şu; sorun sende mi, eşinde mi? Pes kere pes. Hadi 1.oldu diyelim. İnan ki baskının devamı 2.çocuk için. O da doğdu mu hemen susar ve kaybolurlar. Bu kez senin haberin olmaz, sosyal medyadan fotoğraf falı başlar. Galiba mutsuz, aaa çökmüş, kesin mutlu değil şeklinde.

Ben geç evlendim çünkü çok aşık olmadım. Bana da çok yaptılar da had bildire bildire ben de bittim yani.

Ya bu tipler evlenince de bu baskının aynısının tıpkısını çocuk için yapıyorlar. Bir de ilk soru şu; sorun sende mi, eşinde mi? Pes kere pes. Hadi 1.oldu diyelim. İnan ki baskının devamı 2.çocuk için. O da doğdu mu hemen susar ve kaybolurlar. Bu kez senin haberin olmaz, sosyal medyadan fotoğraf falı başlar. Galiba mutsuz, aaa çökmüş, kesin mutlu değil şeklinde.

Ben geç evlendim çünkü çok aşık olmadım. Bana da çok yaptılar da had bildire bildire ben de bittim yani.
Bana 3. çocuğu da erkek yaparsın artık diyen oldu ya. Kuluçka makinesiyiz çünkü, motor azıcık soğuyunca üremeye devam, ta ki hurdaya çıkana kadar. :confused: Üçüncüyü yapsam, dördüncüyü soracaklar. Ve mutlaka erkek çocuğunuz da olmalı,çünkü biliyorsunuz hanedanlıklara veliaht gerekiyor. Millete konuşacak mevzu lazım ya, mantığa lüzum yok.

Bana 3. çocuğu da erkek yaparsın artık diyen oldu ya. Kuluçka makinesiyiz çünkü, motor azıcık soğuyunca üremeye devam, ta ki hurdaya çıkana kadar. :confused: Üçüncüyü yapsam, dördüncüyü soracaklar. Ve mutlaka erkek çocuğunuz da olmalı,çünkü biliyorsunuz hanedanlıklara veliaht gerekiyor. Millete konuşacak mevzu lazım ya, mantığa lüzum yok.
Ayhen öyle 😁Benim ilk oğlum oldu, sonra da kızım. Kız olduğunu öğrenince, tüh keşle erkek olsa diyenleri bile duydu bu kulaklar.

Back
X