• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek zorunda mıyız?

Allah en hayırlısını , en hayırlı zamanda nasip etsin,

bizler küçükken büyüklerden imtina ederdik , şimdiki nesilin masallahı var . Her istediklerini söylüyorlar rahat rahat.

31 yaşında halaa bekardım ,

sana dedikleri gibi banada çok söylerlerdi hatta abartıp ablalarını küçük kızkardeşimde evliydi onları kıskanmıyormusun
derlerdi , adamına göre verdiğim cevap şu olurdu iten yok çeken yok akşamdan akşama s... yok kafam rahat
herkes kendı derdine baksın derdim ,
Hiç duymamıştım böyle bir şey, kahkaha attım:)

Evlenseniz de çocuk yap diye baskı oluyor, şuan çocuğum yok ama tek çocuğu olan arkadaşlarım da sürekli 2.cocuk için mahalle baskısı modunda herkesin üstlerine geldiklerini söylüyorlar. Yani anlayacağınız üzere ağzı olan konuşuyor, boşvermek en güzeli. Akraba ziyaretine de fazla gitmeyin bu tarz insanlardan uzak durun.

Bu tarz konularda hep aynı şeyi düşünüyorum. Nasıl bir çevreniz var ya hu sizlerin? Yaşadığınız çoğu şeyi ben de yaşadım. Bende 30 da evlendim. Her evlilik konusu açıldığında zamanı vardır elbet dedi herkes. Hiç baskı hissetmedim. Hiç.

Bunları deme hakkını kendinde nasıl buluyor insanlar? Biraz tavrını mı değiştirsen?

Ben 25 yaşında iken erkek kuzenim (15 yaşında) evde kaldın demişti. Neyse şimdi evli. Ayrı ev tutmuşlar boşanacaklarmış. Kavga, dövüş bitmiyor... üstelik öğretmenler :( Keşke evde kalsaydı. Evlenmek marifet değil. Takmayın kimseyi.

Ayhen öyle 😁Benim ilk oğlum oldu, sonra da kızım. Kız olduğunu öğrenince, tüh keşle erkek olsa diyenleri bile duydu bu kulaklar.
Yok artık cinsiyeti erkeğin spermi belirler bu insanlar cahil mi ne 😒😒😒

Bencede öyle kimse kimsenin ne yaşadığını ne istediğini bilemez . Zaman öyle bi zaman ki insanlar öyle insanlıktan çıkmış ki evlenmek zorlaştı artık her anlamda zor. Ebeveynlerde de çok hatalar var, bir çocuğun ilk öğretmeni en büyük modeli onlardır. Ayna gibidirler... bir çocuğun yanında anne babanın tartışması bile yanlış. Benim oğlum 27 aylık ama eşime sürekli tembihliyorum sakın onun yanında küfürlü, argolu ve bağırarak konuşma diye...tabi herzaman buna engel olamasamda tepkimi veriyorum . Çocuklar herşeyi hafızalarına kaydederler. Bu erkekler neden bu kadar vahşileştiler nasıl bu kadar insanlıktan çıkabiliyorlar bunda en başta ailelerin suçu var . Benim ablam 37 yaşında evli değil istemedi hayatından memnun o böyle karar vermişse kimseye laf düşmez
Hani bazı kişiler "Ruh eşim" diyorya onada inanmıyorum öyle bişey yok karakterler uyuşabilir ama ruhunun birebir aynısı olamaz aynı evde 2 ayrı karakter, elbette zıtlaşmalar oluyor ama saygı çok önemli o varsa herşey vardır ama onun olmadığı yerde herşey bitmiştir
Çünkü erkekler ve kadınlar duygusal olgunluğa erişmeden evlilik kararı alıyorlar ve hop derken hemen çocuk oluyor. Daha evliliğe alışamamışken bir de çocuk çıkıyor ortaya.
Bundan dolayı ruhsal büyüme olmuyor. Kimse birey yetistirdiğinin farkında değil. Öyle basitmiş gibi cocuk sahibi olunuyor. Zaten yeterli idrakte olanlar ona göre ya çocuk sahibi oluyor ya da çocuk sahibi olmayı seçmiyor. Mesela ablanız yeterli bilinçte olduğu için istememiş. Yoksa o da evlenmek için evlenmek isteseydi birini bulurdu çok bakmaz evlenirdi. Ama hayat bu mutsuzluk için çok kısa..
Bebeğinizi iyi yetiştirirsiniz korkmayın..

Allah analı babalı büyütsün..

Ben 32 yaşındayım bekarım.Benim 75 yaşında babanem bile ,eski kafa derler bide, kızım sana laf yok evlenip boşanan çok oluyor korkuyor kızlar artık hayırlısı böyleyse evlenme daha iyi diyor.Çevre gerçekten önemli bunun yaşlısı genci okumuşu okumamışı ile alakası yok zaten mantıklı bir insan herkesin otomatiğe bağlamış gibi aynı yaşta evlenip aynı yaşta çocuk yapamayacağını bilir.Valla ben sallamıyorum,söylüyolar illa ki birileri ama benim elimde değil diyorum.Siz bulun çok evledirmek istiyorsanız bana birini diyorum..

Kimse evlenmek zorunda değil elbette ancak bu durumdan dolayı üzülüyorsa burada aşırı seçicilik yüzünden kendi kendilerine ağlamamalı.
genç yaşlarda talip bol tabii hiç tınlamıyor kızlar önem vermiyor biri gider öbürü gelir ama 30'dan sonra azalıyor sonra da evlenemedim diye buralarda konular açılıyor.
iyi de adam bolken değerlendirseydiniz?
herkes it serseri olacak değil ya..
Siz hiç içinizin almadığı kafa dengi bulmadığınız veya beğenmediğiniz biriyle evlenirmiydiniz?O iş hiç öyle olmuyor işte.Aslında biz elemiyoruz karşıdaki de gelip ısrar edip illa senle evleneceğim demiyor zaten..Karşılıklı istenirse iki insan evlenir.Hep kızlar erkekleri reddediyor algısı kırılamıyor nedense.Yani kısaca kısmet olmuyor.Her iki tarafında birbirini beğenmesi ve evlenmeye karar vermesi tamamen kısmet ve bu iki kişinin dışında vuku bulan bir olay.

Siz hiç içinizin almadığı kafa dengi bulmadığınız veya beğenmediğiniz biriyle evlenirmiydiniz?O iş hiç öyle olmuyor işte.Aslında biz elemiyoruz karşıdaki de gelip ısrar edip illa senle evleneceğim demiyor zaten..Karşılıklı istenirse iki insan evlenir.Hep kızlar erkekleri reddediyor algısı kırılamıyor nedense.Yani kısaca kısmet olmuyor.Her iki tarafında birbirini beğenmesi ve evlenmeye karar vermesi tamamen kısmet ve bu iki kişinin dışında vuku bulan bir olay.
Mükemmel bir tespit..
Işte bu algıyı yapan da bir hemcinsimiz..
Insan ona çok üzülüyor. Bir de erkek bolken demiş yahu erkek balık mı mevsimi mi var:) hic güzel bir laf değil. Ayrıca kısmet kader denen bir şey var. Sorsak herkes burada inanır. Ama düşünceye gelince yok sizin yüzünüzden olur. Belki kısmet değildi ne yapalım zorla mı adamı çeke çeke mi nikahlanalım?

Gerçekten bu algıyı kırmak için önce hemcinslerimizde kırmak gerek.. Erkekleri yetiştiren eğiten ilk kişi anneler..Kadınlar bilinçlenmeden bu algı kırılmaz maalesef..

Çünkü erkekler ve kadınlar duygusal olgunluğa erişmeden evlilik kararı alıyorlar ve hop derken hemen çocuk oluyor. Daha evliliğe alışamamışken bir de çocuk çıkıyor ortaya.
Bundan dolayı ruhsal büyüme olmuyor. Kimse birey yetistirdiğinin farkında değil. Öyle basitmiş gibi cocuk sahibi olunuyor. Zaten yeterli idrakte olanlar ona göre ya çocuk sahibi oluyor ya da çocuk sahibi olmayı seçmiyor. Mesela ablanız yeterli bilinçte olduğu için istememiş. Yoksa o da evlenmek için evlenmek isteseydi birini bulurdu çok bakmaz evlenirdi. Ama hayat bu mutsuzluk için çok kısa..
Bebeğinizi iyi yetiştirirsiniz korkmayın..

Allah analı babalı büyütsün..

Amin çok teşekkür ederim. Evet katılıyorum
Evlilik çocuk oyuncağı değil. Ablam mutlu olacağına inanmadığı için istemedi hiç hevesi olmadı zaten evliliğe. Tabi yaşamadanda bazı şeyler bilinmez. Hayırlısı olsun

• Beğen
Reactions: 000
Mükemmel bir tespit..
Işte bu algıyı yapan da bir hemcinsimiz..
Insan ona çok üzülüyor. Bir de erkek bolken demiş yahu erkek balık mı mevsimi mi var:) hic güzel bir laf değil. Ayrıca kısmet kader denen bir şey var. Sorsak herkes burada inanır. Ama düşünceye gelince yok sizin yüzünüzden olur. Belki kısmet değildi ne yapalım zorla mı adamı çeke çeke mi nikahlanalım?

Gerçekten bu algıyı kırmak için önce hemcinslerimizde kırmak gerek.. Erkekleri yetiştiren eğiten ilk kişi anneler..Kadınlar bilinçlenmeden bu algı kırılmaz maalesef..

Aynen öyle annelerin nasıl yetiştirdiği çok önemli. Mesela erkektir diye ev işleri ve tertip düzen konusunda hiçbişey öğretmemekle muhteşem annelik olunmuyor. Halbuki bir erkeğin kendi kendini idare etmesine bizden daha çok ihtiyaçları var. Biz her türlü temizliği,yemeği,derli toplu olmayı biliriz yaradılışımız zaten buna yatkın ama asıl onların kendilerini idare etmeyi öğrenmeleri lazım. "Erkektir eve istediği saatte gelebilir"
Hayır efendim gelemez. Namus sadece kadına ait bi kavram değildir. Erkek bol ama aralarında kaç tanesi namuslu, dürüst ? Kaç tanesi kadına değer veriyor, kendini biliyor ?
"Ben erkeğim istediğimi yaparım" . Hayır efendim yapamazsın. Sen erkeksin diye üstün değilsin Allah sana öyle bir yetki de vermedi.
Önce "İyi bir insan" olmak herşeyin temeli

kaderi biz çok yanlış anlıyoruz.
kader kısmet bazı konularda geçerlidir mesela doğduğun yer ailen gibi. ondan sonrakiler senin elindedir. herkes kısmet deyip otursun o zaman olur mu?
insanın kısmeti kendi çabasına bağlıdır.

evlenmek isteyen bir kadınsın ve pek çok erkekle tanışıyorsun e seç birini evlen. tutan ne?
hepsi mi kötü hepsi mi uygun değil.
yok üzümün çöpü yok armudun sapı deyip herkesi elerseniz gençlikte 30'lardan sonra böyle kısmet savunmasına bağlanırsınız işte.

Aynen öyle annelerin nasıl yetiştirdiği çok önemli. Mesela erkektir diye ev işleri ve tertip düzen konusunda hiçbişey öğretmemekle muhteşem annelik olunmuyor. Halbuki bir erkeğin kendi kendini idare etmesine bizden daha çok ihtiyaçları var. Biz her türlü temizliği,yemeği,derli toplu olmayı biliriz yaradılışımız zaten buna yatkın ama asıl onların kendilerini idare etmeyi öğrenmeleri lazım. "Erkektir eve istediği saatte gelebilir"
Hayır efendim gelemez. Namus sadece kadına ait bi kavram değildir. Erkek bol ama aralarında kaç tanesi namuslu, dürüst ? Kaç tanesi kadına değer veriyor, kendini biliyor ?
"Ben erkeğim istediğimi yaparım" . Hayır efendim yapamazsın. Sen erkeksin diye üstün değilsin Allah sana öyle bir yetki de vermedi.
Önce "İyi bir insan" olmak herşeyin temeli
Evet iyi insan olmak çok önemli..
Erkekler aynı zamanda eşine yardımcı olmalı.
Ama kadın eve yorgun argın gelir bir de ev işini tek yapar çocuğa tek bakar. Ben kadınlara da kızıyorum.
Niye herşeyi yapiyorsun ki? Yapma.
Sen çocukla ilgilenirken o da yemek hazırlasın..
Dediginiz gibi çocukları iyi yetiştirmek lazım..

Dediklerinize katılıyorum.

kaderi biz çok yanlış anlıyoruz.
kader kısmet bazı konularda geçerlidir mesela doğduğun yer ailen gibi. ondan sonrakiler senin elindedir. herkes kısmet deyip otursun o zaman olur mu?
insanın kısmeti kendi çabasına bağlıdır.

evlenmek isteyen bir kadınsın ve pek çok erkekle tanışıyorsun e seç birini evlen. tutan ne?
hepsi mi kötü hepsi mi uygun değil.
yok üzümün çöpü yok armudun sapı deyip herkesi elerseniz gençlikte 30'lardan sonra böyle kısmet savunmasına bağlanırsınız işte.
Burada konu sahibi bazen de ben istiyorum karşı taraf istemiyor demek istemiş. Yazısını okumadınız mi?
Bu arada başkasının kalbine hükmedemezsiniz.Bazen flört tanışma aşamasında karşı taraf vazgeçer. Ne yapacaksınız zorla mı evleneceksiniz? Çoğu şey elimizdedir evet ama her şey değil.
Bu arada herkesin önüne de 30 a kadar super kişiler gelmiyor. Belki saygısız küfürbaz hanzo birileri geldi.

Ne yapsaydı hemen evlenmek için evlense miydi?

Burada konu sahibi bazen de ben istiyorum karşı taraf istemiyor demek istemiş. Yazısını okumadınız mi?
Bu arada başkasının kalbine hükmedemezsiniz.Bazen flört tanışma aşamasında karşı taraf vazgeçer. Ne yapacaksınız zorla mı evleneceksiniz? Çoğu şey elimizdedir evet ama her şey değil.
Bu arada herkesin önüne de 30 a kadar super kişiler gelmiyor. Belki saygısız küfürbaz hanzo birileri geldi.

Ne yapsaydı hemen evlenmek için evlense miydi?

sürekli karşı taraf istemiyor olamaz kaldı ki 30'a kadar da hep saygısız hanzolar denk gelemez ha illa kesin böyle oldu diyorsa kendinde de sorun var ki böyle tipleri çekiyor. bize niye denk gelmiyor sürekli böyle tipler?
30 yaş algısına ben de karşıyım ama madem üzülüyorsun o zaman kısmetleri değerlendireceksin. hiç kimse çıkmaz anlarım var bi bahtsızlık derim ama çıkanlara da yok küfürbaz yok saygısız diye diye elemek akıl işi değil.
herkes kötü de bir sen mi iyisin.

evlileride rahat bırakmıyorlar ki. çocuğu olmayanları ne zaman çocuk yapacaksın diye darlarlar, çocuk yapanı ikinciyi ne zaman yapacaksın diye darlarlar, çocukların hepsi kızsa ayy bide oğlun olsa diye darlarlar, erkekse bir kızın olsun diye. hepsi zırdeli :)

Ben boşanana kadar annem de dahil herkes çocuk çocuk diye baskı yaptı, boşandım herkes oh iyi ki çocuk yok dedi. Velhasıl kimseyi sallamamak gerekiyor.

sürekli karşı taraf istemiyor olamaz kaldı ki 30'a kadar da hep saygısız hanzolar denk gelemez ha illa kesin böyle oldu diyorsa kendinde de sorun var ki böyle tipleri çekiyor. bize niye denk gelmiyor sürekli böyle tipler?
30 yaş algısına ben de karşıyım ama madem üzülüyorsun o zaman kısmetleri değerlendireceksin. hiç kimse çıkmaz anlarım var bi bahtsızlık derim ama çıkanlara da yok küfürbaz yok saygısız diye diye elemek akıl işi değil.
herkes kötü de bir sen mi iyisin.
Pardon da küfürbaz diye elemeyeceksen neden eleyeceksin?
Bence siz kadın değilsiniz.
Bunu bir kadın yazmamıştır.

Bir kadın kadına küfürbaz ise eleme demez.

Pardon da küfürbaz diye elemeyeceksen neden eleyeceksin?
Bence siz kadın değilsiniz.
Bunu bir kadın yazmamıştır.

Bir kadın kadına küfürbaz ise eleme demez.

yorumumu nerenizle okuyorsunuz?
herkesi küfürbaz saygısız diye elemekten bahsediyorum. herkes mi küfürbaz çıkıyor yani?
o zaman sorun o kişidedir diyorum.
düşünün 10 kişiyle flört görüşmesi yaptınız 10'u da dandik hanzo tipler.
demez misiniz niye hep bu tipler geliyor bana diye?

Back
X