• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek zorunda mıyız?

Var canım. Ama iliskisi olmak demek evlenmis anlamina gelmiyor ki toplum gozunde hala evlenememiş oluyorum :)) herkes sonuca bakıyor anlayacağın. Simdikiyle ciddiyiz bakalim. Umarım bu olur. Ilişkim güzel gidiyor bi aksilik olmazsa evlenebiliriz. Ama benim burdaki derdim insanların yarattığı saçma toplum baskısı. Bu eminim pek çok 25 yaş üstü kadına uygulanıyor. Aslında toplumun bir yarası bu olay ve insanların bu konuda bilinçlenmesi lazım diye düşünüyorum.
Bazi arkadaşlar nasil acımasızca eleştiride bulunmuş. Bu yaşa kadar hep bozuklar mi çıkmış karşıma. Ben herkes bozuktu demedim ki. Bozuk da cıktı düzgün de. Yeri geldi ben evlenmek istedim ama adam evlenmek istemedi mesela. Adamda evlenme korkusu varsa Zorla nasıl evlenebilirdim? Kimisi aldattı kimisi terk etti. Kimisini de ben, evlenirsek boşanırız mantığıyla bıraktım. Çünkü baktim adam sinir hastası ve şiddete meyilli. Cok sevdiğim halde mantigimi kullanip ayrıldım. Ki benimle evlenmeyi çok istiyordu. Evlenince dayak yemek istemedim ya da haberlerdeki gibi öldürülmek istemedim. Sanki bu devirde düzgün adam kaynıyor. Kimse büyük konuşmasın lütfen.
Valla büyük konuşan buluyor. Bana laf eden biri vardı şimdi kızı evlenmedi. Beni o kadar üzmüştü ki ben dedim. Rabbim yaşatsın. Yaşattı da çok şükür. O yüzden kimse laf etmesin. Gün olur devran döner. Evliyim diye de güvenmesin. Sonuçta ne evlilikler bitiyor. Olumsuz yorumlara takılmayın. Rabbim büyük. Umarım ilişkiniz evliliğe dönüşür hayırlarla. 💕

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
Türkiye’de yaşamak gerçekten çok zor. Herşeye karışmayı o kadar doğru sanıyorlar ki biraz da sen de benim gibi herşeyi takıyorsan kafaya daha çok etkilenirsin. Bak ben de akrabalarla oturdum 30 yaşıma kadar annemler hala onlarla oturuyor İnan ki belki daha kötülerini yaşadım yaşadıklarının. Nereye gidiyorsun diyorlardı evden çıkarken eve dönerken çekiniyordum laf söyleyecekler diye çocukluktan beri her bir boka karıştılar.takmıcaksın en güzeli umrunda gerçekten olmadın istediğin gibi rahat rahat konuş. Ben gezicem ben koca meraklısı değilim istersem evlenirim galan de geç.

Ben 27 yaşındayım oldum olası evlenmek çocuk sahibi olmak anne olmak gibi hayallerim isteklerim olmadı. Olmamaya devam ediyor, yapımdan ve durusumdan dolayı kimse de öyle kolay kolay ağzını açıp “neden evlenmiyorsun” “evlen” diyemiyor.
Her sey evlilik değil, evlilik her sey demek degil.
Hayatıma düzgünü de cıktı, bozuguda cıktı türlü türlü çeşitli kisilikler üzerinde Master yaptım. Kendim cok mu düzgünüm? Degilim elbette. Frekansları tuttursam bile evlilik düşünmek ve karar vermek cok zor.
Yumusak yüzlü olma fazla konu sahibi, bir durusun olsun agızlarının payını ver. Geçen kuzenim bana evlen evlen baskı yapıyordu bu sefer annem verdi agzının payını “evlenip napacak, sen evlen” diye ağzının payını verdi dondu kaldı. Tepki göstermekten kaçma.

31 yaşında halaa bekardım ,

sana dedikleri gibi banada çok söylerlerdi hatta abartıp ablalarını küçük kızkardeşimde evliydi onları kıskanmıyormusun
derlerdi , adamına göre verdiğim cevap şu olurdu iten yok çeken yok akşamdan akşama s... yok kafam rahat
herkes kendı derdine baksın derdim ,
Güzel cevap çaldım😂😂😂😂

Canım ben evlendim boşandım şükür bir oğlum var boşanalı 8.5 yıl oldu insanlar hala bana da evde kaldın diyor. Takma, takılma mutsuz olunca o evlenemedin, evde kaldın diyen kişiler birer kahve içiyor mutsuzluğunuzun üstüne

Benm yaş 27, bekarım, evlilikte hiç düşünmüyorum. Çevremde evlenip boşanan veya boşanmak isteyen çok. Amacım iyi kariyer ve Dünyayı gezip görmek... Eğer bana büyükler evde kaldın derse; Niye sen Galler prensinle mi evlendin? diyorum, susuyorlar..
Boşver sen onları. Çevrende tek amacı evlenip çocuk yapmak olan kişilerden uzak dur. Ayakları yere basan güçlü kadın ol, dış görünüşüne dikkat et, gülümse geç..

Konu sahibinin açtığı konu toplum baskısıyla ilgili diyorum. Topluma göre hareket edelim gibi bir cümle mi var mı yazdığımda? Kimse evliliğin dinimizdeki yerini sormamıştı. Mevzu başka. Ve "yoksa dinimizde evliligin buyuk bir onemini oldugunu yok mu sayiyorsunuz." cümlesi çok hadsiz bir cümle. Öncelikle hangi dini inanca sahip olduğumu bilemezsiniz, ikincisi insanların inançlarını sorgulamak da kimsenin haddi olamaz. Ve forumda dini konulara girmek yasak, onu da belirteyim.
Konu basliginda evlenmek zorundamiyiz ile ilgili baslik var .benim sadece evlilik hakkinda bilgiyi paylasmak istedim.konunun icerigine detayli olarak giris yapmadim.
Evlilik hakkindan bilgi sahibi olan var olmayan var .
Biliyorsan okumadan gecersin.
Geyik yapmaya mi buradasin.
Bos muhabbet yerine biraz kitap oku
Insanlari belki daha iyi anlarsin.

Toplumun bu baskısı çok iğrenç ve kötü gerçekten. Evlilik evlilik diyorlar. Benim ailemde de bir tane düzgün evlilik yapan yok. Annem 30 sene sonra evliliğinde ve hayatında yaşadığı sıkıntılardan dolayı bipolar hastası oldu.Şu an iyileşme sürecinde. Tabi 30 yılın birikimi çok ağır çıkıyor. Ablam evleneli 1.5 sene oldu bir halt varmış gibi hemen çocuk yaptı -nedeni ne eniştemin ne ablamın o olgunlukta olduğunu düşünmemem- şimdide ona zorbalık yapan eniştemin yengesiyle iyi geçinmeye çalışıyor neymiş yarın bir gün yengenin çocuklarıyla yeğenim arkadaş olacakmış. Ya çıldırıyorum!! Başta kendi ailem olmak üzere Allah herkese akıl versin. Gelip kimse kimseye evlen demesin. Belki sonradan görüşüm değişir ama etrafımdaki her evlilikte hastalık görüyorum çok üzücü. Yalnız olmak korkutmasın sizi❤️

Arkadaşım var 40 li yaşlarda.. Kariyeri, maaşı çok iyi. 2 evi arabası vat. Aynı iş yerindeyiz. Geçen gün sürekli kocasından dayak yiyen çaycı ablamız arkadaşım.icin ay yazık yuvası bile yok tabiri kullandı... Kendisi mor gözle dolaşır ama evlilik saçma sapan saygınlık gösterisi gibi halk arasında. Onlardan uzak kalıp kalbinizin sesiniz dinleyin...

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
Bu baskıyı çoğumuz yaşıyoruz maalesef. Ama çok şükür evlenmiş olmak için ya da evlenememe korkusu ile evlenmiyorum. Kuzenlerim bunu yaptıkları için çok mutsuz ve stresli bir hayat geçiriyorlar şimdide boşanma korkusu oluyor doğal olarak. O yüzden baskı maskı yıldırmaz beni :D Ayrıca tepkiniz net bi şekilde koyun ki bir dahakine nasıl konuşacaklarını iyi bilsinler. Bana kimse çıtını bile çıkaramıyor şimdi. En son köyde yine cahilin birine denk geldim hiç şaşmaz :D Bana diyor ki '' bu gençlerde de moda oldu geç evlenmek, daha çocuğun olacak evlenmen lazım '' ben de çocukta düşünmüyorum daha deyince '' ne demek düşünmüyorum '' diye sanki onun kızıymışım gibi tepkiler veriyor bana ruh hastası :D Yalnız bizimkiler de korkuyor bir taraftan kavga çıkacak diye adamı susturmaya çalışıyorlar asdfghjk. Trajikomik bir ortam vardı. Ben de bütün gerçekleri cahilliğini vurdum yüzüne. Neymiş iç güveysi getirsem iyi olurmuş eşimi. '' Senin üç çocuğundan hangisi yanında acaba hepsi de neden uzaklara gitti sanıyorsun otur bir düşün istersen kendin gerçekleştiremediğin saçma hayalleri başkaları üzerinde deneme '' dedim. Baya uzadı konu ama böyle bi durumda ben ezdiremiyorum kendimi karşımdaki mal ve yobaz biliyorum evet fakat sustukça tepene çıkıyorlar. En sonunda benim bile beklemediğim bi şey oldu. Adam biz giderken yanıma geldi özür diledi. '' Naz tamam biraz abartmış olabilirim özür dilerim hadi küsmeyelim '' dedi. Bana bi daha böyle konular açma seni ilgilendirmeyen meseleler çünkü dedim. Köye kırk yılda bir giderim ama gittiğimde de benimle konuşurken iki kez düşünürler. Yaşlı da olsa teyze de olsa izin vermem. Psikolojinden önemli mi? Ben 25 yaşındayım ilkokul, lise, üniversite hayatım boyunca hep geç evleneceğimi hatta evlenemeyebileceğimi söylerdim çevremdekilerde '' hıhı bunu söyleyen ilk evlenen oluyor nedense '' derlerdi. Ama kendimi tanıyorum ve mutluyum da hiç gereklilik olarak görmüyorum :) Ne zaman nasip olursa diyorum sadece.

Sen evlendinde ne oldu derim geçerim.
Böyle herkesin dediğine takarsan işin var

Back
X