Evlenmekle hata mi ettim

Epeyce sindirmiş sizi...
İntikam planlarına o toplara hiiiç girmeyin...

Yıkılmayın,silkelenin,
toparlanmaya çalışın...
Bir kızınız varmış...
Onun için ve tabiki önce kendiniz için çaba gösterin...

Çalışıyor musunuz peki?

Nasıl kademe kademe yücelttiysen şimdide kademe kademe indir...birgün mesela önüne yemek gelmesin çünkü kızınla dışarı çıktın...sonra çamaşırı yıkanıp ütülenmesin rahatsızdın...tabi bu arada o yine atarlanacak sende aynı sert dille karşılık vereceksin hiç geri adım atmadan...sonrada tekmeyi vuracaksın hadi güle güle...bunları şımartan yine biz kadınlarız,ya anne olarak ya eş olarak yada kardeş olarak...yemek pişer ilk onlara çay demlenir ilk onlara herşeyin iyisi ilk onlara biz kendi ipimizi kendimiz boynumuza takıyoruz açın gözünüzü hanımlar...bizim eksik bir yanımız yok onlardan hatta iki fazlamız var :sopa:

Esiniz sizi seviyor mu peki, gozlerinin icine bakinca mutlu oluyor musunuz? Eger oyleyse esinizdeki bu davranis bozuklugunu konusarak ya da ayni sekilde ona davranarak "kendine yapilmasini istemedigin bi seyi baskasina yapma" kuralini ona benimseterek yolunuza devam edebilirsiniz.

Eger gozlerdeki heyecan bittiyse ugrasmaya bile degmez..

Aslında cevap yazdıklarınızda :) Kendinize değer verin,gülümseyin siz değerlisiniz,sizden daha önemli kimse olamaz.Eşinizle o anlamayacağını düşünseniz de konuşun nasıl hissettiğinizle ilgili.Değiştirmeye çalışmayın önce kendinizi değiştirin yükseltin biraz modunuzu.Spora başlayın,pozitif kitaplar okuyun,arkadaşlarınızla görüşün. Üstüne düşmeyin kendinize acımayın,acındırtmayın.Sizi farkedecektir.Biraz popişi iner.

Neden intikam almak istiyorsun ki..
Onun yaptığı hata ve sen de onun hatasını tekrarlamak istiyorsun
Sen sana yakışanı yap
Kötülükten kimseye fayda gelmez anca zarar gelir
Eğer yuvanı kurtarmak istiyorsan mücadele et
Yok kesin boşanacağım diyorsan alengirli ders verme olaylarına girmeden kendini yıpratmadan ayrıl

Merhaba kadinlar kulubu kadinlari

3 yil oldu evleneli. Beni sevdigini sandigim adamla evlenirsem mutlu olurum sandim , ama olmadi. Bir es dusunun ailesini gorunce erkeklesen . Cok doluyum masol anlatsam bilmiyorum. Ben bole icine kapanik bi insan degildim . Artik disari çıkamayan , kendi dusuncelerini rahatca soylemekten korkan urkek biri haline geldim. En ufak bir seyde kalp kiran bir esim var. Sadece nasil yuz verdiysem simardikca simardi. Ben daha onceden kendime deger verirdim . Ama simdi ona deger vermeye başladıkça onun icin hic oldum. Surekli hakaret surekli assagilama. Sonra bn me yaptim . Ya bilmiyorum . Evlendigim icin pismanim . Duygularimi onemsemeyem bir adamla evlendigim icin cok pismanim ama tek derdim bn bu adami boyle simartttigim gibi nasil geri indirebilirim bunu bilmiyorum
Okuyanlar ve yorum yapacak k.k.uyelerine tesekkur ederim simdiden.
Psikiyatri yardımı alabilirsiniz hatta eşinizle danışmana gidebilirsiniz. Belki yardımcı olur. Çok zor bir süreç. Sizi anlıyorum. Herşeyi başa kalkan sizi sürekli korkutan birine güvenmek çok zor. Hiç bir duygunuzu yansıtamazsınız. Paylaşamazsınız. Kimseye de anlatamazsınız doğru düzgün. İçinize atmayın hasta olursunuz. Çektiğiniz acıların farkına bile varmayan biri için üzmeyin kendinizi. Hani arsız insan derler ya öyle olmaya çalışın ...

Nasıl kademe kademe yücelttiysen şimdide kademe kademe indir...birgün mesela önüne yemek gelmesin çünkü kızınla dışarı çıktın...sonra çamaşırı yıkanıp ütülenmesin rahatsızdın...tabi bu arada o yine atarlanacak sende aynı sert dille karşılık vereceksin hiç geri adım atmadan...sonrada tekmeyi vuracaksın hadi güle güle...bunları şımartan yine biz kadınlarız,ya anne olarak ya eş olarak yada kardeş olarak...yemek pişer ilk onlara çay demlenir ilk onlara herşeyin iyisi ilk onlara biz kendi ipimizi kendimiz boynumuza takıyoruz açın gözünüzü hanımlar...bizim eksik bir yanımız yok onlardan hatta iki fazlamız var :sopa:
:KK9::KK9::KK9:

En güzel intikam vazgeçmektir. Eşin yanlız kalınca umursanmayınca anlar senin değerini. İnşallah en doğru kararı verirsin. Hayat çok kısa hiçbirşeye değmez.

Nasıl bı erkeklesme? Fızıksel siddet mi var yahut sozel,psıkolojık?.. bu hareketlere aılesi de destek oluyor mu? Sinirlerim bozuldu pardon. Üzüldüm

Biraz detay verir misin ne yapıyor? Neden korkuyorsun mesela? Belki takdik değiştirirsen bazı şeyler aşılır.çocuğunda varmış,ilk etapta boşanma fikrinden öte yapıcı planlar kurulmalı.evliliginizin düzelmesi için elinizden geleni yapmalı bence.en çok sizi ne üzüyor? Hangi hareketi intikam alma isteğinize sebep oluyor ? Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Senin esin seni kücümseyerek kendi egosunu tatmin ediyor. Eminim kinlendisi bir baltaya sap olamamis bir insandir. Basarili ve kendisiyle barisik olan insanlar baskalarini kücük düsürmeye calismaz. Aslinda sizin ilk yapmaniz kendinize güveninizi geri kazanmak ve yavas yavas ayrilmayi hazirlamak. Sonra da Allah yaratti demeden indirmek. Sonuna kadar hakkinizi arayarak

Çok sevdiğim bir yazar: "Çok fazla anlayış göstermenin sonu kendini istemediğin bir şeyi yaşarken bulmanla biter" der.
Biraz ara vermeye ihtiyacınız var sanırım evin bütün yükü sizdeymiş ve eşiniz tarafından psikolojik yalnızlığa itilmiş gibisiniz..

Eşinizin iyi ve güzel huyları var mı ? Mesela babalığı nasıl ?
Elle tutulur bir cevabınız yoksa, maalesef hatayı en başında bu kadar ciddi bir meselede kullandığınız kriter yüzünden yapmış oluyorsunuz.

3 yil oldu evleneli. Beni sevdigini sandigim adamla evlenirsem mutlu olurum sandim , ama olmadi. Bir es dusunun ailesini gorunce erkeklesen . Cok doluyum masol anlatsam bilmiyorum. Ben bole icine kapanik bi insan degildim . Artik disari çıkamayan , kendi dusuncelerini rahatca soylemekten korkan urkek biri haline geldim. En ufak bir seyde kalp kiran bir esim var. Sadece nasil yuz verdiysem simardikca simardi. Ben daha onceden kendime deger verirdim . Ama simdi ona deger vermeye başladıkça onun icin hic oldum. Surekli hakaret surekli assagilama. Sonra bn me yaptim . Ya bilmiyorum . Evlendigim icin pismanim . Duygularimi onemsemeyem bir adamla evlendigim icin cok pismanim ama tek derdim bn bu adami boyle simartttigim gibi nasil geri indirebilirim bunu bilmiyorum
Allah kolaylık versin malesef kimse sevgililikte kendi yüzünü göstermiyo evlenince ailede erkeğe baskı yapıyo derken evlilik yıpranıyo ayrılın desem bebeğimiz var ve alışkanlıklarınız devam ederseniz eğer kendinizi feda edeceksiniz bu hayat herkese bir kere veriliyor ömrünüzün kalanını ya kavga dövüş yada kendi ayakları üzerinde geçireceksiniz bunun kararını sadece siz verebişirsiniz

Detay verirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.
Ailesinin yanında erkekleşmesi aslında sana yönelik birşey değil. Ailesine kendini ispatlama çabası. Orda seninle sorunu yok aslında.
Ayrıca senin kalbini kırdığında sessiz kalırsan tepkini dile getirmezsen tabi bunu tekrar yapacak cesareti kendinde bulur. Nasılsa karşı taraf tepki vermiyor demek ki bu normal birşey deyip.
Boşanmaktan bahsetmişsin. İntikam planları falan. Gerçekten bezmiş insan intikam planı yapmaz bir an önce kurtulayım bitsin gitsin der. İçinde az da olsa birşeyleri yoluna sokma çabası var gibi geldi bana. Şiddetle evlilik terapisti öneriyorum. Mutlaka gidin. Yine olmazsa o zaman düşünürsünüz boşanmayı.

Allah kolaylık versin malesef kimse sevgililikte kendi yüzünü göstermiyo evlenince ailede erkeğe baskı yapıyo derken evlilik yıpranıyo ayrılın desem bebeğimiz var ve alışkanlıklarınız devam ederseniz eğer kendinizi feda edeceksiniz bu hayat herkese bir kere veriliyor ömrünüzün kalanını ya kavga dövüş yada kendi ayakları üzerinde geçireceksiniz bunun kararını sadece siz verebişirsiniz
Aslında bir çok kişi gercek yüzünü gösteriyor da karşı taraf görmek istemiyor. Kötü bir özellikse misal o dönemki duygularım yoğunluğuyla konduramıyor. Sonrasında tahammül edilemez hal alınca farkına varıyor

Narsisist kişilik bozukluğuyla karşı karşıyasınız. Bunun sonucunda da Stockholm sendromuna yakalanmışsınız. İki durum hakkında bir sürü makale bulabilirsiniz. Ayrılamayan bireyler için de bazı çözümler sunulmaya çalışıldığını göreceksiniz bu makalelerde. Ama herhangi birinin etkili olduğunu henüz görmedim.

Bilimsel bir tanı koyayım değişiklik olsun dedim. Belki böyle daha net algılanır. Ve ayrılıp dönmemekten başka çareniz yok çünkü manipüle alışkanlık haline gelir bu bireylerde. Asla da değişmez. Bunun bilincinde olun ve kararınızı verin.

Canım bazı insanların karakterinde vardır bu durum ve küçük bir yüz verme görünce hemen ortaya çıkar. Sen şimdi tartışsan onun gözünü korkutsan da o bir daha yapmayacağını söyleyip tekrar yapacaktır. En güzel yöntem soğumuş gibi davranman bence küçük bir rahatsız edici bişeyde

Back
X