evlenmekten korkmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
Arkadaşlar şimdi hepinizin yazdığı mesajı baştan sona okudum ve evet siz haklısınız.mantığım devreye girmeye başladı sanırım.bu olay çok mantıksız gelmeye başladı bana.ama o çok bağlanmış görünüyor.ben onun günahına girmiş gibi olmaz mıyım ona olmaz ayrılalım dersem?

ben bir evlilik yaşadım ve bu evliliği bitirdim. şu an 29 yaşımdayım.güvenim sıfır.bir erkeğin bir kadına sadık kalıp onu mutlu edebileceğine inanmıyorum.
en son biriyle görüştüm.yurtdışından kendisi.bangladeşten.daha önceden anlaşmıştık o türkiyeye gelecek burda yaşayacaktı.dün de diyor ki ya ben yurtdışından iş bulursam kore Japonya veya Amerika o zaman ne düşünürsün? ben gelemem çünkü mesleğim var dedim.peki mesleğini benim gideceğim ülkeye aldıramaz mıyız dedi.hayır bu çok zor dedim.neyse.
şu ana kadar konuştuğum erkekler içinde en temizi en güveniliriydi.bu da yan çizmeye başladı gibi (geçici düşüncem ya da korkum) önceden türkiyeye kesin gelirim diyordu ama şimdi o kesinlik yok gibi.Türkiye'ye gelemezsen ne olur diyorum.o zman çok üzülürüm diyor.ağlarım diyor.sen benim ilk aşkımsın diyor.hatta karşımda ağlıyor. ya da bunlar benim korkularım.bu da olmayacak gibi. .türkiyede yaşayacaksın Türkçe öğrenmen gerekli diyorum hemen bana sen de Bengalce öğreneceksin diyor.

kızlar kendimi çok kötü hissediyorum.zaten antidepresan kullanıyorum.bugün de içmedim onun da etkisi var ((
sözün kısası eğer bununla olsaydı evlilk gözüme daha kolay görünüyordu ama artık yaşım da ilerledikçe hiç istemez oldum en iyilerden biri buysa artık.offf offf saçmalıyorum belki ama ben evlenmekten de kötü söz duymakdan da bir erkeğin sorumluluğunu almaktan da korkuyorum.evleneceğim adam beni bebek gibi nazlamalı.bana hiç kızmamalı ben yaşayamadım bazı şeyleri o yüzden çocuk kaldım biraz.ve karşıma çıkacak adam beni üzer diye korkyuyorum.hiç evlenmezsek olmaz mı? ((ne gibi olumsuz sonuçları olur hiç evlenmemenin?
arkadaşlar siz nasıl güvendiniz diyorsunuz ama ben onun güvenilir bir insan olduğunu kmlerce öteden hissedebiliyorum.o sürekli namazını kılan beni de bu konuda uyaran biri.6 aydır konuşuyoruz cinsel içerikli bir kelime konuşmadı.bundan önce de konuştuklarım çok oldu ama onlar böyle değildi.bu o kadar msum ki.eminim buna.ama şartlarımız çok zor biliyorum.ve ben şu ana kadar karşılaştığım erkekler içinde bu kadar masumunu göremedim.onun için bunda ısrar ediyorum.boşanalı 6 yıl oldu.toparladımartık kednimi.ama ben sadece bu adamı istiyorum.ondaki samimiyeti başkasında bulamıyorum.onu düşününce evlilikten de korkmuyorum.ama başka biriyle korkunç geliyor((

ayrıca o şu an okuyor kendi ülkesinde bilgisayar mühendisliği.2 ya da 3 yıl sonra gelebilecek.
ayrıca ben bu çocukla 2 ay felan arkadaş gibi görüştüm. bana kızkardeşim diyordu.zamanla onun karakteri cinsellikten bahsetmemesi çok hoşuma gitti.ilk önce ben hoşlandım.söylemedim ama belli ettim.ama zamanla o da hoşlandı benden sonra ilk o açıldı ben de kabul ettim.

arkadaşlar ben onunla İngilizcemi ilerletmek için girdiğim bir sitede tanıştım

ayrıca ben de kamuda öğretmenim

Son düzenleme:

Neden bir erkek sizi nazlamakla hayat geçirmek istesin ki ?
Kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz fakat bu hayatınız boyunca evlenmeyeceğiniz anlamına gelmez.
Öncelikle bir çocuk psikolojisinden pardon ergen psikolojisinden çıkın.
Mantıklı düşünün.
Sonra evlenmeyi kafaya koyun derim.

29 yaşındasınız ve bir evlilik yaşamışsınız.olumsuzlukla sonuçlanmış ve kafanız hala evlenmek evlenmemek mevzularında.
bence kafanızdan atın evlilik düşüncesini,bu kadar takmayın.bi önceki yaşadığınızı hazmedin,geçmişte bırakın zamanı geldiğinde zaten olur.doğru zamanda doğru kişi çıkar elbet karşınıza.daha yaşınız kaçki.
ayrıca evlenmeseniz ne olur.ölüm yok sonunda.takmayın o kadar.kendinize dönün,hayatınızı yaşayın.evlilikte gelirse buyursun o zaman

çok teşekkür ediyorum canım cevabın için.peki bu Bangladeşli çocuk hakkında ne düşünüyorsun?

Evlenmekten korkuyorsunuz ama bir yandan da evlenmediginiz taktirde gelecek korkunuz da var. Öncelikle istekleriniz su an icin biraz ucuk kacik. Nasil desem, acilariniz ve korkulariniz yüzünden hic kirilmamayi beklemeniz ütopik. Bence su an zaten evlilige hazir degilsiniz. Öncelikle kirginliklarinizi, kiriklarinizi tamir etmeniz gerekir cünkü ancak o zaman evlilikte kirginliklarin, kavgalarin, pismanliklarin normal oldugunu tekrardan anlar ve saglikli bir iliski kurarsiniz. Mesela söyle düsünün, sizin nazinizi cekecek, size hic kizmayacak bir adam buldunuz diyelim, o adam da insan nihayetinde bir gün ister istemez fire verecek ve siz cok cok üzüleceksiniz.

O yüzden, bence bir seylere adim atmadan biraz beklemelisiniz.

Diger konu icin de sunlari söyleyebilirim; öncelikle yabanci uyruklu bir erkekle evliligin sorumluluklarinin bilincinde olmalisiniz. Esim yabanci oldugu icin size birinci elden fikir verebilecegimi düsünüyorum. Konustugunuz kisinin Türkiye`ye gelmesi ve Türkce ögrenmesi zor seyler. Bir kere bunun sorumlulugunu onu buraya getirerek siz üstlenmek zorundasiniz. O Türkce ögrenecekse, sizin gönüllü olarak onun dilini ögrenmeniz zaten askin ve sevginin getirdigi bir durum olmasi gerekir. Sanirim siz asik da degilsiniz, cok sevgi de beslemiyorsunuz o adama karsi. Sadece iyi biri diye bir birlikteligin icine girme düsünceniz var, daha büyük yanlislar yapabilirsiniz.
Ayrica esim ve ben ilk evlendigimizde is konusunu konusmustuk, belli sürelerde birbirimizi idare edecegimize karar vermistik. Mesela ben is bulamazsam o Türkiye`ye gelecek, ya da ikimizin de bilmedigi baska bir ülkeye gidecegiz gibi.

Farkli kültürden biriyle evliligin zorluklarini hesaba katin lütfen. Özellikle Hindistan, Banglades gibi Asya ülkelerindeki erkeklere Avrupa`daki kadinlar cok cazip geliyor. Cok romantik takilip her seyin üstesinden gelebileceklerini düsünüyorlar. Diyelim ki geldi, bunu kaldiramayabilecegini ve stresten kaynakli zor günler yasayabileceginizi de hesaba katmalisiniz.

Son düzenleme:
ben de yaşadığım kötü nedenlerden dolayı evliliğimi yeni bitirmiş durumdayım şu an hiçkimseye hiç bir erkeğe hiç bir güvenim yok ilerde zaman ne gösterir fikirlerim değişir mi bilmiyorum kısmet nasip hayatın bize getireceği ille evlenmeliyim yada hayatımda biri olmalı diye sakın yağmurdan kaçıp doluya tutulma iyi düşün kardeşim bir kafanı topla gez toz hayatı yaşa kendine hedefler koy çalışıyormuşsun işine ver kendini varsa evliliğe dair kısmetin bulur seni hayırlı birileri üzülmeye gerek yok bangladeşli vatandaşı at derim çünkü netten tanışarak kimseye güvenme biz kendi kültürümüzün insanıyla geçinemezken yabancıyla nasıl geçinmeyi düşünüyorsun rahatını bozma

evlilik bir ortaklıksa şayet her konuda uzlaşma olmalı.sadece aşk ve sevginin yetersiz kaldığını artık herkes biliyor.
diğer konularda da çiftlerin bir uyum içinde olması gerekiyor.sen kalk taa fiyzandan bir adamla konuş sonra ortada buluşama.sonra da korkuyorum de.asıl umut ve ışık sen de olmalı.bir adamın kişiliği ya da o anki durumu senin umudunu söndürmemeli.

Sekerim, bence once kendini bir topla. Sirf evlenmis olmak icin bilmedigin, etmedigin, tanimadigin biriyle evlenme derim. Kendine biraz zaman ver, yasin zaten genc . Karsina sevecegin , sevilecegin mutlu olacagin birisi eminim cikacaktir, bence anlattigin hikayenin hicbir mantigi yok. Netten tanistigin birini nasil sevebilirsin, nasil guvenebilirsin?

Acele etme derim ben. Yani sevmedigin birisi icin gurbete gitmeye deger mi? Ben gurbette yasiyorum, inan bana cok cok zor. Bangladeslileri tanimam etmem ama Hintlilerin muslumani diyebilriim kisaca ve Hintli erkekler hakkinda acikcasi pek parlak fikirlerim yok. Yani evi barki dagitip gitmeye degmez bence.

canım ben gitmicem o gelecek olmaz mı diyorsun?

Sadece başlığa cevap veriyorum.
1:"Baba" modeli güven sağlamamıştır.
2:Yanlış tercihlerlerle dolu bir hayat yaşanmış ve asıl davranılması gerektiği gibi davranılmamıştır.
3:Sorumluluk almak istenilmiyordur.
4:Çevredeki evlilikler iyi izlenim vermemiştir.
Bu maddeler uzar, uzar, uzar..

canım ben gitmicem o gelecek olmaz mı diyorsun?

Olmaz demiyorum tabi, seni ve adami tanimiyorum kuzum. Lakin yan yana olunca adama isinabilecek misin? Acikcasi bana pek mantikli gelmedi bu is, adam neden ulkesini birakip tanimadigi biri icin buraya geliyor bir de bunu dusun derim ben. Hindistan taraflarinda herkes gocmek icin yana yakila firsat ariyor, nufus cok ve hayat sartlari cidden zor. Haydi sen sevdin diyelim, onun seni sevdiginden, daha iyi imkanlar icin gelmediginden nasil emin olacaksin?

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda 40 yasinda, cocuklu , kazulet gibi bir Avrupali hanim taniyorum.Internetten tanistigi, bununla evlenmek icin siraya girmis 22-25 yaslarinda Misirli, Cezayirli, Hintli cocuklar var...sirf Avrupa'ya gelmek icin tabi ki.Internette tanismislar, kadin bunlarla sohbet ediyor ama ne onlar Ingilizce ne bizimki Arapca biliyor, birbirlerine cinsel icerikli resimler yollayip duruyorlar.Ablamiz Arapca ogrenmeye heves etti iyi mi, citirlarla chat icin :) :) :) Gunahini almayayim senin adam boyle bir insan olmayabilir ama internetten tanistigi biriyle evlenmeye bu kadar hevesli olmasi acikcasi bana supheli geldi.

Bir de merakimi mazur gor ama Bangladesli biriyle nasil tanistin?

Su yazdiklarimi umarim yanlis anlamamissinizdir.yani kotu bir evlilikten ciktiginiz icin su anda berrak dusunemiyor olabilirsiniz diye bir de olayin bu yonunu yazayim dedim.

Son düzenleme:
peki niyeti temizse gerçekten seviyorsa?gerçekten iyi bir evlilik için geliyorsa?

peki niyeti temizse gerçekten seviyorsa?gerçekten iyi bir evlilik için geliyorsa?

Dedim ya sekerim, adami tanimiyorum. Imkanlar icin de geliyor olabilir, sevgi icin de. Soylemeye calistigim sey , gozunu acik tutman , her anlamda. Bu adamla hemen evlenmeye kalkismaman, yuz yuze tanidiktan sonra acele karar vermemen, olcup tartman. Bence adami, ne hissettigini ve kendinin ne hissettigini iyice anlamaya calismalisin once, sonra bir karar vermelisin. Bence bunu adama da soyle, yan yana gelmeden etmeden, acele karar vermek istemiyorum de bakalim, ne tepki verecek?
Ne is yapiyor egitimi ne? Bu adami, ailesini ne kadar taniyorsun sekerim?

Benim tanidigim Hintli erkeklerin hepsi ana kuzusu. Avrupa'da yasayanlar bile evlenirken anneciklerinin ayarladigi gorucu usulune uymak zorundalar. Hint kulturundeki aileler, cok garip, asiri baskici ve korumaci bence. 25 yasindaki adam bile, ne yemek yapmayi ne de tek basina hayatta kalmayi biliyor, her aksam ailesin 30dk en az rapor veriyor resmen.Avrupa'da yasayani da boyle, Amerika'da olani da. Bu kultur hakkinda mesela bunlari biliyor muydun? Bence ailesinin tepkisini sor. Benim Hintli komusmun annesi , baska bir bolgeden bir kizla evlenecegini duyunca hastanelik olmustu (ya da numara yapmis bilemicem artik).Adam da anakuzusu oldugu icin evlenmedi tabi, simdi de her gun kizin face den resimlerine bakiyor. Boyle bir annenin oglunun yabanciya gidecegini duyunca verecegi tepkiyi dusun, seninkinin ailesi ne diyor mesela bu ise? Bu konuyu hic konustunuz mu?

canim belli ki ruhun yorulmus senin.Oncelikle bunlar kismet meselesi.O guvensizlikten sonra denemen bile guzel bir gelisme ama olmadi diye inancini kaybetme ayrica herkes evlenmek zorunda deil.dogru insani bulunca inan ne korku kalir ne guvensizlik.akisina birak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…