evlenmekten vazgeçtim..

Bence devam et:))
Ama senin hislerin cok önemli, ailen ne diyor?

acaba bu evlilik psikolojisinden ben mi bu moda girdim sizce de bunlar evlenmemek için yeterli sebepler mi artık doğru düşünemiyorum bu süreç beni bitirdi fikirleriniz önemli

mrb canım bunun evlilik psikolojisiyle alakası yok sen adamı sevmiyosun o yüzden eşyaları falan düşünme ailende bugün kızar ama biraz zaman geçince destek olurlar.evlenip ayrılmaktansa bölesi daha iyi bence tecrübeyle sabit:))

gerçekten çok kötü şeyler yaşamışsın bu erkekler ne kadar kötü olabiliyolar ya insan nası kıyar karısına bu kadar sonuçta aynı eve girip yaşıyosun adamın umrunda değil huzuru mu kaçmış karısına nolmuş..bana da 3 ay sonra naptım dicekmişim gibi geliyo o yüzden en iyisi şimdi bitirmek..

işte malesef üzerimizde öyle bi toplum baskısı var ki elimizi kolumuzu bağlıyo..yeri geliyo kendi ailemiz bile bu toplum baskısı yüzünden yükleniyo bişey yapamıyoruz.insan hayata bi kere geliyo ve onda da hayatını mahveden bi evlilik ne kadar büyük şanssızlık..üzüldüm gerçekten umarım ben de kurtulabilirim.

Bence devam et:))
Ama senin hislerin cok önemli, ailen ne diyor?

ben sanırım biraz soğudum.seviyorum ama ciddi anlamda saygımı kaybettim ve soğuduğumu hissediyorum.artık devamlı bağrıp çağrıyorum tahammülüm kalmadı aynı şeyleri gözüme soka soka yapmasına.ailem tabi ille de ayrılcam desem iki söylenirler sonra susarlar ama onca borç harçtan sonra hemen tabi ayrıl kızım diceklerini sanmıyorum.başımı ağrıtacaklar gibi.

aynı benim gibisin :))

ben de evlenmeden anneme soruyodum. evlendikten 2 ay sonra elimde ne kalacak diyordum karamsar karamsar.

ve tevafuka bak, 2 ay sürdü evlilik. insanın içine doğuyo bazen :)

azcık canın yanar belki ama ayrılık acısı dediğin 3-5 gün. şimdi cesaret edemessen ilerde daha büyük şeylere cesaret göstermek zorunda kalırsın..

sen aynı yatağa gireceğin insana adam diyorsun
bitmiş bence sende
hiç zorlama
eşya için elalem için evlenilir mi
görücü usulu müydü

sen aynı yatağa gireceğin insana adam diyorsun
bitmiş bence sende
hiç zorlama
eşya için elalem için evlenilir mi
görücü usulu müydü

görücü usulü değildi biz 6 ay çıktıktan sonra nişanlandık..6 ay bi insanı tanımak için oldukça kısa bi süreymiş daha yeni anladım.nişanlandıktan sonra çok değişti her türlü yüzünü gördüm ve hiç de sandığım gibi biri olmadığını artık çok net anladım. bu belki de allahın bi lütfu oldu daha şimdiden görmem..

Yalan söylemesi çok fena sadece bu bile vazgeçmen için çok çok geçerli bir neden
boşanmak yada mutsuz zoraki bir evlilik yaşamak bence çok daha ağır bir bedel olur...bu yüzden nişanı bozmaktan korkma kimsenin lafınıda umursama kulaklarını tıka etrafa karşıbence sen aklı başında herşeyin farkında olan bir genç kızsın aşığım evleniyorum diye aşk sarhoşu olup herşeyi hoş görmemen bazı şeylerin farkında olman çok iyi zararın neresinden dönersen kar
6 ay sonra, evlendim pişmanım, mutsuzum diye buraya konu açanlardan olmayasın

cnm nişanlını sevsen oturacağın ev sana saray gibi gelirdi
bence sen kafanda bitirmişsin, elalemi düşünme, iki gün konuşur 3. gün susarlar
peki ya sen, bir ömür sürücek bir hata yapacaksın belki de

ya bi de görseniz nası yalan söylediğini.kaç kere dedim ki güzellikle bak ben yalanı anlarım bana kolay kolay yalan söyleyemezsin beni aptal yerine koyma yalanın da bi adabı var saçma sapan yalanlar söyleme bana diye kaç kez söyledim.daha hala ana sınıfı çocuğunun inanmayacağı yalanları ta göz bebeklerimin içine baka baka söylemekten çekinmiyo.ona olan güvenimin bitmesine mi yanıyım beni söylediği saçma sapanlara inanacak kadar salak yerine koymasına mı bilemedim ve ben bu adama bi kere bile yalan söylemedim

İnsan sevdiği ile köyde bile yaşarım modunda oluyor
Bence de tanımadığın için ciddi adımlar atmak hata olmuş
Ama hiç bir şey için geç değil.
Maddiyatı boşver yerine gelir. Maneviyatına sahip çık
Bu adam ömrünü yer insanın.

aynı şeyleri yaşamışz resmen :)

ve bak ayrılma kararını açıkladığında seni durdurmak içn vaatler verebilir. sakın yeme sakın.

ben yedim ve evlendkten kısa bir müddet sonra onlar evlenmeden önceydi dedi bağırarak.

hatta ilk günden değişti.

ay var ya nasip işte isyan edemiyorum. kafama çok vuruyorum şimdi niye o zaman uçan tekmeyle kovalamadım hayatımdan diye :)

siz bilirsiniz anlatıklarınızdan yola çıkarak bence nişanlınız hem yalancı ,hem pasif,birde bular yetmezmiş gibi ağrasif bu tarz insanlar hiç değişmez.

Son düzenleme:
Benim eşimde ev konusunda hemen hemen aynı şeyleri yaşadık, ama bir nefi anliya biliyordum, çünkü cok ağır şeyler yaşamıştık.
Annesini çok dinlerdi, kokmuş evde resmen oturtup, çıkarını düşünüyordu. Herşeyde burnu sokuyordu. Ama eşim bunalıma girmişti, ben ve kardeşlerim herkez bir olup evimizi yaptık ve ailem 2 adam tutu.

nişanlin ne yazsikki iş hayatında pek şanslı değilmiş. Bu onuda korkutuyor ola bilir. Bunalıma soka bilir..

valla bazı erkekleri ne yazsikki kadınlar yönetiyor. İş konusundada herzaman destek veririm o tembel adam oysa cok çalışkan, ama kafasına bir şey taksin, tamam bitti:d

Erkek işlerinde, tamir vs, severek yapmaz, ama ev işlerinde ve yemeklerde harika:)

senin nişanlının pek cevresi yoksa, o destegi sen ver. Zaten şimdi gencler herşeyi birlikde yapıyorlar. Kapıları sevmiyorsan, bir zahmet kendin boyat canım..?
hoşuna bir şey gitmiyor, sevmiyorsan nişanlınla kafga etmeden konuş, derdin ney, derdi ney diye konuşun.

yada buraya anlattıklarını ailene anlat, onlar sana gercek yolu gösterecektir.

benim eşim iyi cikdi, ama sen okadar şanslı çıkmaya bilirsin..

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen öyle..insanın içinde ne varsa alıp götürüyo böyleleri..allahtan gözümü açmam kısa sürdü.aslında nişanlanmadan önce de bu kadar abartı olmamakla beraber böyleydi ama ben aptal aşık işte göz yumdum değişir dedim..

yok zaten çok ayrılıp barıştık burnu sürtsün diye çok bitti dedim hiç oralı olmadı her zaman boş vaatler 1 haftada bozulan sözler..artık bu sefer yemem yeterince doydum.seninki de tam numunelikmiş yani bunun gibi.

siz bilirsiniz anlatıklarınızdan yola çıkarak bence nişanlınız hem yalancı ,hem pasif,birde bular yetmezmiş gibi ağrasif bu tarz insanlar hiç değişmez.

aynen öyle ya insanın ne olduğunu bilmesi de bi erdemdir bunda o da yok ona göre o sütten çıkma ak kaşık her şeyin sorumlusu benim o mükemmel aman hiç hata yapmaz beyimiz

breathin aldıgın karara çok sevindim :)

Bu istekler için degil de,
hani şu üzerinden çok zaman geçmiş olayları ısıtıp ısıtıp önüne koydugu konun var ya,
asıl onun için bitirmeliydin...

Hakkında hayırlısı olsun...

valla sonu olmayacağına inanıyosan hiç korkma. annenle konuş önce. anneler anlayışlı olur.

babana da anlatır uygun bir dille. kimse kızının mutsuz olmasını istemez. hatta belki o da farkındadır da sen üzülme diye söyleyemiyodur.

evlendikten sonra pişman olsan kurtulman daha zor olur.bile bile de lades denmez.

bu senin hayatın korkma

Esyalar ziyan olmasin diye evlenilmezki. Nisan dönemi zaten birbirini tanima dönemidir, nisanliyken belli eder adam kendini az cok, evlendikten sonrada daha beterde olabilir, daha iyide olabilir, evlilik isi biraz kumar isi gibi.
Ama icine sinmiyorsa, savasmaya deger birsey yoksa ortada ne kendini zorlayacaksan fazla.
Ama benim tavsiyem ilk önce nisanlinla konus, nisani atmak istedigini söyle.
Onun davranisina göre sonra ailene acilirsin. Ilk önce ailene söylersen, sonrada nisanlin geri seni ikna ederse, ozaman ailenide durduk yere üzmüs olursun.
Ha belki güvendigin birisi varsa, bir kardesin falan, ona acilabilirsin, zor zamaninda yaninda olur.
Nisanlinda belki vaz gecmek istiyordur ama oda senin gibi rezil olmaktan korkuyordur, kavga dögüs devam ettiriyordur.
Yoksa senin gönlün olsun diye kapiyida degistirirdi, mutfagida yenilerdi, seni kaybetmemek icin elinden geleni yapardi diye düsünüyorum.

dediğini almıyorsa yapmıyorsa at yüzüğü evlenme herkes ne der eşyayı ne yaparım diye de hiç düşünme.Anladığım kadaarıyla sen soğumuşsun zaten.Temeli sağlam olmayan ,isteyerek yapılmayacak bir evliliğe ben karşıyım yine de kararı sen vereceksin ama iyice düşün evlenince sorunların bitmeyip daha da büyüdüğünü bizzat gördüm Allah yardımcın olsun

büyük bir aşkla evlenip bu tarz şeyleri gözümüz görmez ama sonrasında açılır ve hepsi batmaya başlar.sen şimdiden görmüşsün ne güzel bence herkes biliyor yok eşyalar nolucak o da var bu da var kim ne düşünür diye düşünme.hayat senin hayatın bir kez yaşıycaksın.ve bu istediğin bir hayat olmalı.hergün mutsuz olucağın birşeylerden yakınıcağın bir hayat olmamalı.umarım senin için hayırlı olan bir seçimi yaparsın.ama yol yakınken dönmek en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…