evlenmem doğru mu

Allah allah,eğer şu anda çalışıyo olsaydı işten çıkmayacağının veya çıkarılmayacağının garantisi neydi.
Konu sahibi arkadaşım ,bence de eğer imkan varsa düğünü erteleyin.Kendinizi zora sokmayın.Çünkü düğünde çok harcamanız olacak.
Tabi şu anda nasıl, iş falan arıyor mu yoksa çok sorumsuz biri mi.Bunun kararını ancak sen verebilirsin.Sonuçta evlenince bir hayatı paylaşacaksınız.Evlendikten sonra da böyle birşey olabilirdi.Sonuçta senin başına da gelebilir sen de işten ayrılmak durumunda kalabilirdin.Tüm bunları düşünerek evliliğin sorumluluklarını almak gerekiyor.Yoksa sen ona veya o size 'bakacak' değil.
Şimdiden mutluluklar dilerim.

Tabiki düşünüldüğü zaman sonuçta işini siz evlendikten iki üç gün sonra da kaybedebilirdi fakat, aslında önemli olan bu değil bence. Yani sen bu durumu ailenden saklama ihtiyacı duyuyorsun, eşin olacak kişi bu durumda çok mu tembel? Yani üstüne bir de iş aramaz halde mi? Gerçekten de bence onun erteleyelim demesi gerekirdi. Mühendis ve iş bulma olasılığı elbet var ama bulamama olasılığı da var. Düğün çok masraf gerektiren bir durum. Bir erkek olarak onun gururlanması gerekmiyor mu?

Diğer bir konu ben forumda hep buna değiniyorum. Elbette aile ile anlaşılmadan da gül gibi geçinen çiftler var ama eğer çok emin değilsen evleneceğin kişiden, üstüne ailenin de istememesi durumu, ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir. Ben yeni evliyim ve ailenin eşini sevmesi önemli diye düşünüyorum, yoksa ailevi sorunlar olduğunda çok feci yerlere sürüklenebilirsiniz.

İçimden bir ses sanki senin sadece düğün masrafı değil de bazı diğer soru işaretlerinin de olduğunu söylüyor.

İş bulupta evlenmeniz en iyisi. Bu şekilde evlenip ya sonra iş bulamazsa? Ben nişanlıyken eşim işten çıkarıldı, küresel kriz dolayısıyla. Ha bu gün buldu ha bu ay oldu derken 1 sene iş bulamadı. Neyse ki krizden sonra iyi bir iş buldu. Ama hemen bulur deyip evlenseydik hiç iyi olmayacaktı.

borçlu evleneceksiniz kirada oturacaksınız üstelik temmuza kadar iş bulamazsa tek kişi çalışacak ve ilersi de garanti değil kasım da kpss ye girecekmiş ben ertele derim borç ödemek ve ev geçindirmek çok zor.

canişkom iki gönül bir olunca samanlık seyran olur demiş atalarımız.
bence birbirinizi seviyosanız evlenin,harcama mutlaka artacak ama düşünsene evleneceksin yuva kuracaksın.allah yardım eder.bol bol dua edip namaz kılın.allaha yalvarın

Ben olsam düğünü ertelerdim.
Aslında bu teklifin erkekten gelmesi gerekirdi ya neyse...

evlenmende sıkıntı yok ama en baştan evi sen geçindirmeye çalışacaksın adamda buna alışacak

nasıl başlarsa öyle gideceğine inanırım her zaman...

hepinize tek tek katılıyorum

kusura bakma ama nişanlın çok geniş geldi bana
ne yani sen çalışırken o evde oturmaya utanmıcak mı ?
sabaha kadar otucak öğlene kadar yatcak
çocuk gibi oturup ders çalışcak
sen işten eve gelceksin yorgun yorgun bide onun yemeğini bulaşığını çamaşırını düşünceksin
bi yandan borç ödeyeceksin
erteleyelim diyince de haklıısn diyeceği yere kavga çıkarcak
iyi valla paşa sanıyo sanırım kendini

Bence erteleyin sonuçta kaçan göçen yok ne bu acele hem kpss stresi de zor oluyor , düğün telaşından ders bile çalışılmaz..

Bence erteleyin sonuçta kaçan göçen yok ne bu acele hem kpss stresi de zor oluyor , düğün telaşından ders bile çalışılmaz..

Bence erteleyin sonuçta kaçan göçen yok ne bu acele hem kpss stresi de zor oluyor , ben bu erkeklerin aymazlığına hayret ediyorum doğrusu nasıl rahatlar böyle yaa iş yok güç yok ortada neticede yeni evlilerin borcu da çok oluyor, artı kpss girecek düğün telaşından ders bile çalışılmaz..

sizin calısıp calısmanız bana göre önemli değil ha calısıyo olmanız tabiki güzel bir şey ama siz calısıp adam yatacaksa olmaz o iş neyine güvenipte evlenecek anlamadım

kızlar maden müh. nişanlım ailemde zaten işi yüzünden karşı çıktılar.4 buçuk yıldır tanıyorum kendisini öyle tembel çalışmayacak biri değil ama her yerde de iş bulamıyor işte.
ben şimdi aileme söylesem biz sana dedik diye başlayacaklar o yzden söyleyemiyorum.nişanlıma bu konuyu açtığımda da sen bnm durummda olsan ben byle yapmazdım diyo.sonuçta kadın ve erkek farklı öyle değil mi

ya oda böyle söylüyor ama yani tabiki ewlendikten sonra boşanma olmaz allah korusun bi şekilde idare edilir.ama şimdi bile bile büyk risk alcağız ben bugüne çeyiz adına bi iğne almadım kendime hepsine yeni başladım.hepsini taksitle alıyorum daha bir sürü taksit var ve üstüne ev kirası eklenecek en kötü ev 600 700 lira

ya kesinlikle çalışmama boş oturma gibi bi huyu yok,boş oturamaz yani öyle bir insan.çalıştığı şantiyede patronları arsında anlaşmazlık oldu iş tamamen durdu.adamlar işi bırakıp gittiler ama geleceğiz tekrar diyorlar ocaktan beri yoklar..ne yapacağımı bilmiorum..

siz çalışıyorsanız ve evlendikten sonra nişanlının yani eşinin iş bulmak için çaba göstereceğine inanıyorsan, erteleme bence. güveniyosan iş bulur seni mağdur etmez.

cnm ertele veya erteleme diye birşey diyemem ama aklında soru işaretleriyle evlenmen doğru değil ama soru işaretleri yok diyorsan allah mutlu etsin bir evlilikte en önemli şey iki tarafında birbirine güvenmesi ve inanması

ailen karşı çıkmış olabilir çoğu kişinin başına geliyor böyle sorunlar ama senin ailene her zaman açık olman lazım sorunlarını bence paylaşmalısın sırf şimdi iş konusunda değil yarın öbür gün evlendiğinde farklı bir sorun olduğunda eşinle alakalı ve ailene ihtiyaç duyduğunda napacaksın o zaman hepten yalnız kalacaksın ne olursa olsun aile desteği çok önemli bence en azından annene durumu çıtlatsan ve akıl danışsan veya güvendiğin birine kafandaki karışıklık biraz dağılsa. biz burada ne kadar yardımcı olmaya çalışsak da genel anlamda durumu seni ve karşı tarafı bilen biri daha iyi yol gösterebilir gibime geliyor. bir yanlış varsa ortada tek başına için içini yiyip tekrar bir yanlışa sebep olma sıkıntını paylaş bence.

bence zor olur. biz iki maaşız. zor geçiniyoruz borç olunca. borç olmasa tek maaş da yeter. eşin yine de her şeyi kpss ye bağlamasın. o zamana kadar da iş arasın. eşinin bölümü gereği de maden mühendisleri belli illerde iş bulabilir. sizin yaşadığınız yerde önemli

ben senin yerinde olsaydım ertelerdim.
yarın öbür gün, ne yani, benle evlendiğinde ben çalışıyormuydum, beni böyle kabul ettin dicektir
iş beğenmicek, tembelliğe alışacak nasıl olsa karım çalışıyor, karım beni böyle bildi ve kabul etti diye.

şaşırtıcı açıkçası, ben erkek olsaydım ve onun durumuna düşseydim ben ertelerdim düğünü.

ha illa evlenmek mi istiyor? girsin bi mağazaya tezgahtar olarak, garsonluk yapsın, taksicilik yapsın. anlının teriyle parayı kazansın, idarelik, işine gelen bi iş bulduğundada transfer olsun

o kadar!

Son düzenleme:

Öğretmen aileler evlatlarını kimseye kıyamıyor bu devirde :)) Öğretmenler karaborsa da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…