Evlenmemeliydim

kuvarz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
13
0
36
İstanbul
Karmakarışığım,yardım isterken bile ne yazacağımı bilemeyecek kadar.Nasıl anlatmalıyım kendimi? Yaşayan anlar ancak beni.Yaşamayan ise yargılar,anlam veremez bana.6 yıllık beraberlik sonunda evlendik.Aslında hiç istemedim evlenmek,ilişkimiz boyunca.Neden devam etti.Çünkü çok sevildim,çok değer gördüm.Eşime göre onun hayatı benim.Herseyi yapar benim için.Bende karşılıksız kalamazdım bu sevgiye.Kalmamalıydım bunu hep böyle düşündüm.Ama zoraki olmuyormuş sevgi.Olması gereken bu diye birine asık olamıyormussun.Bunu baska bir ask yasayınca anladım.Nişanlı iken başka birine asık oldum.Hem de çok.Hiçbirsey olumsuz da değildi.Karşılıklıydı aşkımız.o da nişanlı olduğumu biliyor ve ayrılmamı bekliyordu.Ama nişanlıydım nasıl böyle bir duygu yasayabilirdim ailemin ilk tepkisi bu oldu.Sonra beni biran önce evlendirmek için herseyi yaptılar.Onları kırmak yapabileceğim son seydi,vardır bir bildikleri dedim.Tüm ailemin onayladığı kişiye yani nişanlıma evet dedim.Ama kalbim bir başkasındayken.Ki en büyük hatam evet dediğimi aşık olduğum kişiye söylemedim.Hiçbirsey demeden sessiz sedasız evlendim.Eşim hala çok iyi bana karşı.Onu kırmamaya çalışıyorum ama ben artık rol yapamıyorum,dayanamıyorum.Eşime dokunmak istemiyorum bile.Tecavüze uğramış gibi hissediyorum kendimi.Aşık olduğum adam tabiki hayatımdam çıktı ama aklımdan çıkmadı.Konuşmak ve özür dilemek istiyorum ondan ama ona bile hakkım yok.2 yıl oldu evleneli ama ölü gibiyim.Alışayım tekrar,seveyim istiyorum eşimi ama olmuyor.Boşansam ne olacak? Tekrar mantık evliliği yapmak için bosanamam,aşık olmam da zor artık.Yardım alıyorum ama yok olmuyor.Bir de sizden yardım bekliyorum.Farklı fikirlere ihtiyacım var .

çok zor bir durum gerçekten.allah yardımcın olsun.başlıkda da dediğin gibi"evlenmemeliydin".keşke mücadele etseydin sevdiğin için ama hayırlısı olan olmuş.allah yardımcın olsun canım,dua et bol bol.şimdilik herşeyi akışına bırak.allah gönlüne göre versin.

Boşan veya boşanma diyemem elbette..
Ama "yeniden mantık evliliği yapmak için boşanamam" diyorsun..
Yeniden evlenmek için boşanma zaten..
Eğer boşanacaksan, kocan sana dokunduğunda tecavüz gibi hissettiğin için, kocanı sevemediğin için, bu evlilik seni mutsuz ettiği için, çocuğun olmadığı ve kendinden başkasına sorumluluk göstermen gerekmediği için ve en önemlisi zaten bu şartlar altında kocanı da mutlu edemeyeceğin için boşan..

kesinlikle ve kesinlikle boşanma aklını başına devşir bi hata yapmışsın olmuş ikinci bi hatayı yapma erkekler yapar böyle bi hatayı genelde o zaman erkeklere demediğimiz kaf kalmaz bu devirde evlenmek boşanmak kolay değil hem adam seni tekrar dul halinle kabul edicekmi etsede başına kakmıycakmı beni seviyo deme şuan ulaşılmazsın ondan sana bayılıyodur sende onu aynı şekilde,ilerde çok pişman olursun şimdi keşke evlenmeseydim diyosun eğer ayrılırsan ve kocandan boşanırsan çok uzun sürmez buraya bi başlık daha yazarsın keşke kocamdan boşanmasaydım diye kocanın kıymetini bil herkes öyle bi koca arıyo sende buldunb bunuyosun merak etme kocandan boşandığında kocan senden kat kat daha iyi birini bulur eğer senin dediğin gibi bir eşse

senin sevdigin biriyle olmaktansa seni sevenle birlikte olmak daha iyi bence...ask gelip gecici birsey... birbirine deliler gibi asik olup evlenen ciftlerin cogunun evliligi nasil sonuclaniyorum?? aldatmayla, ilgisizlikle, hakaretle veya siddetle.... bunlar gercekler... ask sonsuz bisey degil bence...onemli olan sevgi saygi bana kalirsa aklindan diger kisiyi cikar..esin seni seviyorsa bununla mutlu olman gerekir...ama herseye ragmen mutsuzsan diyecek birseyim yok...bence asik oldugun bir insan ilerde seni uzecek birsey yaparsa daha mutsuz olabilirsin

hayatta hersey insanlar için ama hayatta herşey aşk degil aşk ulaşılamadıgı zor oldugu sürece aşk tır kimle olursan ol bir gün sonu gelecek karşılıklı anlayış sevgi saygı ile ömrünü geçiriyor insanlar aşk la degil,
çok seven vardır ama bir kaç yıl geçince ben eşime hala asıgım diyene asla inanmam sen şimdi ulaşamadıgını gözünde büyütüyorsun.hiç kimse asla koynuna almaya nigrendigi biriyle evlenmez zamanla baska duygular eşinizden sogutmuş sizi bence sizisevenin kıymetini bilin geçici heyecanlar için kaybederseniz çok pişman olabilirsiniz sevgi saygıdır baki olan allah yardımcınız olsun

Arkadaşım aşk diye bir şey yok aslında. Bence sen eşinden bir çocuk yapmalısın. Bunlar gençliğin verdiği saçmalıklar. Eşini sakın düşünsel olarak bile aldatma. Onu seni seviyor çünkü. Seks sırasında tecavüz gibi düşünme sonuçta senin eşin.

canım benim seni anlamaya çalışııyorum ama dediğin gibi yaşamak lazım...senin yerinde olmak lazım seni anlamak için...
ben ne deli gibi aşkla birbirini sevip evlenenleri sonrada boyuna kavga edip hayatı yaşamayı zehir edenleri biliyorum...ne aşk acısı çekip kavuşanları ya da kavuşamayanları biliyorum..seninki daha değişik bişey olmuş..
ancak şuan evlenmişsin iyi bir eşim var diyorsun..onu kaybetme sonra bir kötüyle evlenirsin dışardan bakınca iyi gibi görünür içine düşünce kötü kof çıkar o zamanda sen yanıp tutuşursun..ben eşimi çok seviyorum.oda beni seviyor bende yeni evliyim eşimi ben onun beni sevdiğinden daha fazla seviyorum buda beni üzüyor ama ne yapayım..sevilmek evlilikte sevmekten daha önemli bence...

Canım beim ilk önce inş. bu zor durumdan kurtulursun. Sana benzeer bir durum bende yaşadım, çok sevdim yıllarca ama olmadı anlaşamadık Rabbim kısmet etmiiş sonra başkasını çok sevdiğim halde olmadığına karar verdim ve benimle evlenmek isteyen eşime şans verdim. iyiki de vermişm tamam çoğu zaamn aklaıma geliyor, rüyalarımda hala onu gördüğümde sabah huzurla kalkıyorum ama sonra silkeleniyorum "bu şeytandandır" diyorum. ama seninki bu durumda çok farklı ben eşime dokunduğumda ilk zamanlarda bie şey hissetmiyordum ama şimdi öyle değil çünkü o zaten bana öyle değer verdiki bayan olduğumu onun sayesinde anladım...
Ama tecavüz çok ağır bir itham yoksa ilişkiye girerken sevdiğin insanımı hayal ediyorsun kusura bakma çok açık bir ifade ama ilk önce tam olrak neler istediğini ve ne yapacağına karar vermelisin. Birde şimdiden neden ikinci evlilik hakkında konuşuyorsun bunu da anlamadım?

AAile içi terapist tavsiye ederim birde bolca dua....

İşte elde edilmeyenin cazibesi bu olsa gerek...Aradan 2 yıl geçmiş o insana ilgi duymuş olabilirsiz normal;

ama yanlış olan şey evlenmeniz...

Sizin için değil,eşiniz için çok kötü bir durum.Sizi seven,değer veren bu adam gün gelir

soğur ve başka kadına aşık olursa eminim ki dört elle kocanıza sarılırsınız...

Kimseyi elde ettim mantığıyla görmezseniz,böyle hislere de kapılmazsınız...

İşi tersinden yani eşinizin başkasını unutamadığını düşünürseniz..Kendinizi toplarsınız...

Yoksa erkencecik bırakın da adamcağız da kendini sevecek,ona istediği mutluluğu verecek

birini geç olmadan bulabilsin...

Siz de artık başkasını mı bulursunuz yoksa eski sevgilinizin -bekarsa hala - sevgilisi mi olursunuz

onu bilemem...

bence boşanmayı ve o adamı aklından cıkar su zamanda gercek sevgi bulmak ne kadar zor..bunun farkına var ve eşine sıkıca sarıl..

bende 9 aylık evliyim 2 aylıkta hamileyim eşimin faturadökümünü istedim ve baska bir kızla msjlastıgını gördüm 2 ay boyunca..eşimin savunması ben seni aldatmadım o benım eskiden beri arkadasım ayrıyetten o cok kucuk ben ona zamanında abilik yaptım canım cok sıkkındı dertleştik sadece dedi..bu bir aldatmak mı bilmiyorum ama canım hala yanıyor ama eşimi o kadar seviyorum kii..ona inanmaktan başka carem yok

Aradan 2 yıl zaman geçmiş küllenmiş bir aşkı gündeme getirme...

Eşine haksızlık ettiğini sende biliyorsun söylememize gerek yok.

Kadere inanır mısın?

Eğerki Allah alnına eski sevgilini yazsaydı emin ol ki Onunla evlenirdin.

Aile baskısı ,nişan atamama vs. hepsi hikaye-bahane.

Senin kaderinde EŞİN varmış!Evlenmişsin...

Şimdi yapman gereken,yuvana sahip çıkıp eşine-evine sadık bir kadın olmak.

Zannetmeki,boşanmak hal çaresi...Şimdi eski sevgiline evlendiğini söylemedin diye
duyduğun vicdan

Boşandığında eşine duyacağın vicdanın kanıtı...

Doğru yoldan sapma arkadaşım...

Sizi anlamak istesemde anlıyamıyorum malesef...

Konuyu okurken tek üzüldüğüm nokta eşiniz oldu.Çünkü sizin gibi birini gerçekden hak etmiyor eğer anlattığınız kadar iyi biriyse.Ve burda öyle insanlar var ki sizin ki gibi bir eşe sahip olmak için gece gündüz dua eden.Sizinkinden çok daha az bir sevgiyle yetinebileceğini düşünen.Yada daha da acısı her türlü kötü davranışa,söze maruz kalıp da evliliğini ayakta tutmaya çalışan kadınlar.Madem yaptınız bir hata sevmek yerine sevilmenin değerini bilmelisiniz.Eğer bunu başaramıyorsanız eşinize daha fazla haksızlık etmeyin derim.Allahım yardımcınız olsun.

şu saatten sonra boşansan bile o insanla aranda tekrar bişilerin olması imkansız..bu yüzden aklını hiç bulandırma ve eşine sımsıkı sarıl..değişik seyler yapın birlikte gezin hafta sonları kaçamak yapın bi yerlere gidin kalın.

Arkadaşım;

Aldatma kabul edip boşanmaya kalkmayacaksan

Ortalığı yakıp yıkma sakın!

Görüyoruz burda,Aldatıldım diyor,adamı evden kovuyor olayları büyütüyor

Daha sonra,kocamı seviyorum ne olur bana yardım edin kocam ayrılmak istiyor diye konu acılıyor.

Bende diyorum ki;

Eğer boşanmayı göze alıp kafaya koyduysanız adamı doğduğuna pişman edin...AFFETMEYİN.

Ama ki boşanmayacaksanızda,adama dersini verin süründürün ve AFFEDİN..

aynı olayı bende yaşadım..benimkide iş arkadaşının derdini dinlemiş..bende çareyi inanmakta buldum..çokmu iyiniyetliyiz bilmiyorum

haklısın arkadasım ben objektifolursam eşimin yaptıgına aldatmak değil aptallık derim ama işte hamilelik cart curt adamı epey bi duygusal yapıyor..zaten eşimde yaptıgının aptallık oldugunu benden korktugunu falan söyledi zavvalı cocuk ikide bir kurana el basıoo valla ben aldatmadım seni diye:)eşlerimizin değerini bilelim bazen cocukluk yapabilirler ama biz bayanlar herzaman anaç olmalıyız..

aynı olayı bende yaşadım..benimkide iş arkadaşının derdini dinlemiş..bende çareyi inanmakta buldum..çokmu iyiniyetliyiz bilmiyorum

ya bu erkeklerde herkesin derdini dinliyorlar care ariyorlar ayyy cok iyiler ilk once esinin derdini dinlese yaaaa valla cok sinirleniyorum...konunu disina ciktim ama arkadaslar Allah sizel sabir versin....ben bukadar iyi niyetli olmayabilirim basima boyle bisey gelse...Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…