Evlenmemeliydim

aynı olayı bende yaşadım..benimkide iş arkadaşının derdini dinlemiş..bende çareyi inanmakta buldum..çokmu iyiniyetliyiz bilmiyorum

ya bakma bizden cok bunalıyorlar dır dır o yuzdende biraz rahatlıyorlar bence cokta anormal değil boşver anlayış bizde kalsın..

ya bu erkeklerde herkesin derdini dinliyorlar care ariyorlar ayyy cok iyiler:47: ilk once esinin derdini dinlese yaaaa:4: valla cok sinirleniyorum...konunu disina ciktim ama:50: arkadaslar Allah sizel sabir versin....ben bukadar iyi niyetli olmayabilirim basima boyle bisey gelse...Allah korusun

ne dinleyecekler tam tersi dert gördülermi çareyi uzaklaşmakta bulurlar:47:

Bak canım sen bence eski sevgiline takılı kalmışsın..Eşim çok iyi birisi diyorsun neden onunla mutlu olmayı denemiyorsun..Eğer nişanlını bırakıp sevgilinle evlilik yapmış olsaydın nerden biliyosunki illede mutlu olacağını o zamanda başka bir sorunun olduğundada keşke nişanlımla evlenseydim derdin..Bence kocana daha fazla haksızlık etmeden onu sevmeye çalış unut eskileri..Eğer gerçekten olmuyosada ayrılırsın eşinede yazık çünkü..

ben kızı aradım aa sinem abla seni tanıyorum ben dio ben eşinizi abi olarak sevdim..hamile oldugunuda biliyorum dedi..simdi gelde kötü niyetli ol..

bende 9 aylık evliyim 2 aylıkta hamileyim eşimin faturadökümünü istedim ve baska bir kızla msjlastıgını gördüm 2 ay boyunca..eşimin savunması ben seni aldatmadım o benım eskiden beri arkadasım ayrıyetten o cok kucuk ben ona zamanında abilik yaptım canım cok sıkkındı dertleştik sadece dedi..bu bir aldatmak mı bilmiyorum ama canım hala yanıyor ama eşimi o kadar seviyorum kii..ona inanmaktan başka carem yok:(

Yanında eşi varken neden bir insan başka biriyle üstelikde karşı cinsten bir insanla sıkıntısını paylaşma ihtiyacı duyar bunu gerçekden anlamıyorum.İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye başlayan o cümlenin sonundaki verilen söze ne oldu?Siz canınızın sıkkın olduğu bir dönemde sizden küçük ablalık yaptığınız bir erkekle mesajlaşsanız eşinizin tepkisi ne olurdu bence eşinize bunu sormalısınız.

Bu konuyu geçiştirmeyin derim eşinizde hatasının farkına varmalı.Sevgiden çok daha önemli bir şey varki oda saygı.Sizinle paylaşmıyorsa sıkıntısını eşiniz bence bu size yuvanıza evlilik kurumuna yapılan bir saygısızlıkdır.Umarım herşey dilediğiniz gibi gelişir.

Boşanma kelimesini dile getirmiyorum getiremiyorum.Seviyorum diyorsunuz yeni evli sayılırsınız üstelik hamilesiniz.O yüzden konuyu uzatıp ortalığı karıştırmanın anlamı yok.Nacizane fikrim konuyu geçiştirmemenizden yana.

Bence boşanın ! Kimsenin kimsenin hayatına kendi çıkarıları için ambargo koymasına hakkı yok..

Sizin durumunuzda çok daha zor bir durumda bence eşiniz..Bunu iliklerine kadar hissediyordur..Bayan-erkek farketmez ,ilgisizlik yaşayınca bunu hissetmemesi çok zordur..

Düşünün birde eşiniz bir sapıkmış sizin gözünüze göre.. Herneyse;

yinelemek istiyorum, boşanın, hatta boşanmak zorundasınız.. Kendine kendisini hakettiği bir hayat kursun eşiniz en azından..

Aklında zihninde bir insanın olmadığı ! ona iyi davranmaya çalışan bir eş değilde gerçekten onu hisseden biriyle hayatını kursun..

En azından tecavüz kadar ağır bir kelimeyle dünyaya getireceğiniz çocuklarınız olmaz. Ve yine en azından her an her saniye aldatılmaktan kurtulur..

Bu tür olaylar, evlenmeden ya da evlendikten sonra başka birini kalbinde ve düşüncende yaşatmak, hatta bunun için giderek eşine soğumak v.s v.s bir kul hakkıdır..Ötesi yoktur benim nezdimde..

Sözlüğümde adı vardır, ama burası yeri değil..

Yanında eşi varken neden bir insan başka biriyle üstelikde karşı cinsten bir insanla sıkıntısını paylaşma ihtiyacı duyar bunu gerçekden anlamıyorum.İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye başlayan o cümlenin sonundaki verilen söze ne oldu?Siz canınızın sıkkın olduğu bir dönemde sizden küçük ablalık yaptığınız bir erkekle mesajlaşsanız eşinizin tepkisi ne olurdu bence eşinize bunu sormalısınız.

Bu konuyu geçiştirmeyin derim eşinizde hatasının farkına varmalı.Sevgiden çok daha önemli bir şey varki oda saygı.Sizinle paylaşmıyorsa sıkıntısını eşiniz bence bu size yuvanıza evlilik kurumuna yapılan bir saygısızlıkdır.Umarım herşey dilediğiniz gibi gelişir.

Boşanma kelimesini dile getirmiyorum getiremiyorum.Seviyorum diyorsunuz yeni evli sayılırsınız üstelik hamilesiniz.O yüzden konuyu uzatıp ortalığı karıştırmanın anlamı yok.Nacizane fikrim konuyu geçiştirmemenizden yana.
erkekler bizim gibi düşünmüyor canım ben yapmam cogu kadın cok bunaldım baska biriyle dertleşiyim konusuyum die bakmaz olaya..onlar bi yandan öc aldıklarını düşünüyorlar eşimin halini görsen perişan üzüntüden nasıl kilo verdi..cocukluk yaptıgının farkında kotu bı nıyeti olmadıgına o kadar emınım kı hanı onla kız die konusmadıgına o kadar eminim ki..benim eşim bi hastanede calısıyor ve etrafında kızlar fır dönuyor..eger aldatcak olsa ordan bırıyle aldatırdı..eşimin amacı sadece psikolojikmen rahatlamaktı..ve kim nederse desin cogu erkek bunları yapıyor bazen yakalanıyor bazen yakalanmıyor..burda önemli olan senın kadın gibi durabılmen..suan gelıo benım omzumda aglıyo..benı üzdügü için..ben ona sadece cocuk gözüyle bakıyorum ve nefesim yetene kadar yanında olcam..bir ömür omzumda aglamasına razıyım..

erkekler bizim gibi düşünmüyor canım ben yapmam cogu kadın cok bunaldım baska biriyle dertleşiyim konusuyum die bakmaz olaya..onlar bi yandan öc aldıklarını düşünüyorlar eşimin halini görsen perişan üzüntüden nasıl kilo verdi..cocukluk yaptıgının farkında kotu bı nıyeti olmadıgına o kadar emınım kı hanı onla kız die konusmadıgına o kadar eminim ki..benim eşim bi hastanede calısıyor ve etrafında kızlar fır dönuyor..eger aldatcak olsa ordan bırıyle aldatırdı..eşimin amacı sadece psikolojikmen rahatlamaktı..ve kim nederse desin cogu erkek bunları yapıyor bazen yakalanıyor bazen yakalanmıyor..burda önemli olan senın kadın gibi durabılmen..suan gelıo benım omzumda aglıyo..benı üzdügü için..ben ona sadece cocuk gözüyle bakıyorum ve nefesim yetene kadar yanında olcam..bir ömür omzumda aglamasına razıyım..

Beni yanlış anlamayın aldatılmışsınız demiyorum ki bunun yorumu bana asla düşmez.
Eşiniz canım çok sıkkındı dertleştik cümlesini kullanmış.Neden dertleşmek istediği insan eşi olmaz da bir başkası olur üsttelikde bu karşı cinsten biri.Biz bayanlarda dertleşme ihtiyacı duyarız elbette ama bu karşı cins olmaz her zaman yanlış anlaşılmakdan korkarız çünkü.Eşiniz size derdini açamıyor diyelim neden derdini bir erkek arkadaşına değil de bir bayana açıyor.Eğer bir bayanın daha iyi anlayabileceği yada yorum getirebileceği bir konuysa bu kişi neden siz değilsiniz?İyi günde kötü günde diye söz verdiği insan değilde bir başkası.Ben işde bunu anlamıyorum.Eşinizi eleştirmiyorum kendimide içine katarak tamamen genel düşünerek bu yorumu getiriyorum.

Canım beim ilk önce inş. bu zor durumdan kurtulursun. Sana benzeer bir durum bende yaşadım, çok sevdim yıllarca ama olmadı anlaşamadık Rabbim kısmet etmiiş sonra başkasını çok sevdiğim halde olmadığına karar verdim ve benimle evlenmek isteyen eşime şans verdim. iyiki de vermişm tamam çoğu zaamn aklaıma geliyor, rüyalarımda hala onu gördüğümde sabah huzurla kalkıyorum ama sonra silkeleniyorum "bu şeytandandır" diyorum. ama seninki bu durumda çok farklı ben eşime dokunduğumda ilk zamanlarda bie şey hissetmiyordum ama şimdi öyle değil çünkü o zaten bana öyle değer verdiki bayan olduğumu onun sayesinde anladım...
Ama tecavüz çok ağır bir itham yoksa ilişkiye girerken sevdiğin insanımı hayal ediyorsun kusura bakma çok açık bir ifade ama ilk önce tam olrak neler istediğini ve ne yapacağına karar vermelisin. Birde şimdiden neden ikinci evlilik hakkında konuşuyorsun bunu da anlamadım?

AAile içi terapist tavsiye ederim birde bolca dua....

allah yardımcın olsun bende yeni evliyim ve seninki sadece ulasamamaktan kaynaklanan aşk gibi görünsede bence aşk değil nişanlılıkta ne kadar gördün ve tanıdınki onu belkide senin hayal ettiğin gibi biri degl onu gözünde büyütmüşsün sdece onu aklındançıkarmaya calış artık bide bi sorum olcak ailen hala onu sevdiğini biliyomu ve bu sebep oldukları duruma üzülüyolarmı

İster boşanın ıster bosanmayın bu kararı sız ıyıce dusunup karar vereceksın

ama asla eşınle evlıyken eskı sevgılını bulmaya onunla dertleşme kalkma

Eşınle nısanlıyken başkasına aşık oldun ona en buyuk kotulugu yaptın barı evlıyken yapma

Evlılıkte cınsellık onemlı her bırlıktelıgınde tecavuz gıbı hıssedıyorsanız boşanın

Insan ulaşamadıgı seye aşık olur her daım

nısanlınızla ayrılıp aşık oldugunuz adamla evlenseydınız de

Sımdı keske nısanlımdan hıc ayrılmasaydım dıyede konu acacaktınız..

mutlulugu yaratacak sızsınız...

Hakkında hayırlısı olsun

Öncelikle ne gibi bir fikir yardım bekliyorsunuz anlamadım neyse..
1.Kimse sırf birileri istedi diye evlenmez içi almaz!Sizde istemişsiniz ve o anki duygularınızla evlenmişsiniz.
Peki sonuç?Şu anda o duygular köreldi ve olan eşinize oldu!
2.Şu yaşadıklarınızı eşiniz okusa her halde içi hatta kemikleri sızlardı!
3.Kendinizi tecavüze uğrayacak kadar kötü oluyorsanız daha fazla eşinizin duygularıyla oynamadan boşanın!
Bir evlilik kolay kurulmuyor.Sırf birileri istedi diye evlendiniz sonra canınız sıkıldı aklınızdan diğer sevgilinizi çıkartamıyorsunuz..Hayat bu kadar artılarla dolu değil.
Eşiniz sizin nikahlı kocanız.Tecavüze uğradığınızı düşünecek kadar küçük mü görüyorsunuz kocanızı!
Madem öyle hiç evlenmeyecektiniz sırf ailenizi kırmamak için...

sana cok deger veren bir esin varmıs daha ne istiyorsun cıkar aklından konusmayı özrü felan unut digerini keske benimde bana bunca deger veren bir esim olsa asla ve asla düşünmezdim böyle seylşer aslında ne sanslısın bir bilsen ..

Sizin tek özür dileyecek kişi kocanız!
Evliyken başkasını düşündüğünüz için özür dilemelisiniz.
Birşeyler yaşarken tecavüze uğradığınızı düşündüğünüz için özür dilemelisiniz.
Tabi bunları söyleyecek cesaretiniz varsa.
İnsan kocası dururken elalemin adamından özür diler mi ya..
Ne kadar küçük düşürmüşsünüz kocanızı böyle..

bu hayatta hersey ask mesk degil..bu tozpembe hayaller gercek hayatin icine girince yok olup gidiyor..esini sevmissin ki evlenmissin yoksa evlilik olmazdi..birazda onun sevgisinden emin olman sana bunlari yasatiyor olabilir.
evlilikte en onemli sey sevgi,saygi ve sadakattir.ask batan bir gunes gibi..
esinin olumlu yonlerini dusun..ona karsi kendini sogutacagina ne kadar sansli bir kadin oldugunu dusun..bir kadinin cok sevmesi bana gore yipraticidir,cunku aldatmasina kadar herseyine katlanir ve kendini bitirir sadece..madem seni seviyor ve iyi biri kiymetini bil..herzaman bu kadar sansli olmayabilirsin.

arkadasim ne asklar gördük birbirleri icin ölüyorlardi asklarindan, netice ne oldu peki: Ask bitti, kavga, gürültü basladi, ardindanda bosanma. Evlilikteki en en en önemli sey bence huzur ve saygi. Kocan seni el üstünde tutuyormus, hadi diyelimki diger adamla evlenseydin, ya sana belli bi zaman sonra siddet uygulasaydi? Gün gelir kavga esnasinda sana ya deyiverseydi: Sen allah bilir benimle evliyken baskalarina asik olursun, sonucta nisanliyken bana asik oldugun gibi. Valla olabilirdi. Bazen erkekler cok acimasiz olabiliyorlar.
Bak bugün benim dogum günüm, normalinde gece saat 1 de uyumaya giden adam, bugün saat 11´de uyumaya gitti dogumgünümü kutlamadan, tartistik onun öncesinde biraz gitti yatti.
Aynisini ben yapsaydim beynimi yerdi dir dir dir dir
Bide benim kocam cok cenesi düsüktür, susturabilene ask olsun, hic yorulmadan sabaha kadar benimle agiz kavgasi yapabilir. Ben yorulurum, o yorulmaz. :74:

insanlar nankördür elindeki kötüyse iyiyi ister delice. elindeki iyiyse merak eder başkasının elindekini... elindekini kaybedince anlar belki bu seferse pişmanlık keşke der keşkeee... ama çare olmaz insanoğlunun doğasıdır bu hiç bir zaman memnun olmaz istekleri bitmez insanın yaşadığı müddetçe... şimdi sana sözüm şu yeni evlisin evlilikte böyle şeyler olur bunlar çok normaldir yani hormonlarımız, ruh halimiz, yaşam tarzımız, evimiz, eşyalarımız komşularımız, herşeyimiz köklü bir değişime uğruyor ve dolayısıyla psikolojisi ister istemez değişiyor diğer kişiye duyduğun aşk bile değil sadece bir merak tutku bunun böyle olduğuna inanmalısın ve herzaman hakkında hayırlısını istemelisin bol bol dua ve şükür lazım ayrıca evlilikler ve ölümler yazılmıştır ... kaderini kabullenip mutlu olacak şeyler aramalıyız mutsuz olacak şey ararsak o kadar çok ki.. aklından o kişiyi çıkar çünkü o kişiyle konuşsan bile belki senin hakkında evlenmiş gitmiş olsun arada görüşsem fena mı olur diye bile geçirebilir yani buda bir felaket olur güzel evliliğini ve anlayışlı kocanı kaybedersin ve o kişi de ortalıktan uçar emin ol hiç bir erkek eşini bırakıp kendisi için gelen kadını elinin üstünde tutmaz iyi düşün bence

Karmakarışığım,yardım isterken bile ne yazacağımı bilemeyecek kadar.Nasıl anlatmalıyım kendimi? Yaşayan anlar ancak beni.Yaşamayan ise yargılar,anlam veremez bana.6 yıllık beraberlik sonunda evlendik.Aslında hiç istemedim evlenmek,ilişkimiz boyunca.Neden devam etti.Çünkü çok sevildim,çok değer gördüm.Eşime göre onun hayatı benim.Herseyi yapar benim için.Bende karşılıksız kalamazdım bu sevgiye.Kalmamalıydım bunu hep böyle düşündüm.Ama zoraki olmuyormuş sevgi.Olması gereken bu diye birine asık olamıyormussun.Bunu baska bir ask yasayınca anladım.Nişanlı iken başka birine asık oldum.Hem de çok.Hiçbirsey olumsuz da değildi.Karşılıklıydı aşkımız.o da nişanlı olduğumu biliyor ve ayrılmamı bekliyordu.Ama nişanlıydım nasıl böyle bir duygu yasayabilirdim ailemin ilk tepkisi bu oldu.Sonra beni biran önce evlendirmek için herseyi yaptılar.Onları kırmak yapabileceğim son seydi,vardır bir bildikleri dedim.Tüm ailemin onayladığı kişiye yani nişanlıma evet dedim.Ama kalbim bir başkasındayken.Ki en büyük hatam evet dediğimi aşık olduğum kişiye söylemedim.Hiçbirsey demeden sessiz sedasız evlendim.Eşim hala çok iyi bana karşı.Onu kırmamaya çalışıyorum ama ben artık rol yapamıyorum,dayanamıyorum.Eşime dokunmak istemiyorum bile.Tecavüze uğramış gibi hissediyorum kendimi.Aşık olduğum adam tabiki hayatımdam çıktı ama aklımdan çıkmadı.Konuşmak ve özür dilemek istiyorum ondan ama ona bile hakkım yok.2 yıl oldu evleneli ama ölü gibiyim.Alışayım tekrar,seveyim istiyorum eşimi ama olmuyor.Boşansam ne olacak? Tekrar mantık evliliği yapmak için bosanamam,aşık olmam da zor artık.Yardım alıyorum ama yok olmuyor.Bir de sizden yardım bekliyorum.Farklı fikirlere ihtiyacım var .

allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum bende nişanlımla 6 yıl çıktım 1 yıldırda nişanlıyız aileler yüzünden bir süre ayrılık yaşadık ama barıştık sonuçta binlerce şükür o arada bir sürü insala tanışltırdılar arkadaşlarım görüştüm ama olmuyormuş olmuyorda çıkarken arada tartışlamalr olurdu ufak tefek hiç kıymetini bilmeden kırardık birbirimiz ama onu kaybedince ...... dünya başıma yıkıldı ...............ama binlerce şükür yeniden barıştık ve şimid 1 yıldır nişanlıyız eylülde düğünümüz var .......

arkadaşaım bence sende hiç eşini kaybetme korkusu yok seni çok seviyor ve sağdık oldugu için ama unutma birgün hayatında ya olmazsa...... bulabilecekmisin yeniden onun gibi sevenini kaybetmeyince degerini anlamazsın ama degerini anlmaak için kaybetmeye gerek yok onun gözlerinin içine bak ve sevgisini aşkını hisset allaha dua et bol bol dua et ki onun sevgisini senin kalbine yerleştirsin inşallah

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu." evliliğimizin iyi olması için inşallah ...

ne olursun çocuk yapma. deneme değil bu. çocuk olunca belki severim diye de çocuk yapılmaz. doğacak çocuğa yazık. bende bir terapistten yardım al düzelirsen sıra çocuğa gelir.

sana cok deger veren bir esin varmıs daha ne istiyorsun cıkar aklından konusmayı özrü felan unut digerini keske benimde bana bunca deger veren bir esim olsa asla ve asla düşünmezdim böyle seylşer aslında ne sanslısın bir bilsen ..

Canım benim mesajını okuduğumda içimin sızladığını ve sanki küçücük mesaj içeriğinde o kadar çok şeyanlattın ki. İnş canım Rabbim evlilikte istediklerini nasip eder canım

bence yaşadığınız hiç kolay bişey değil, Allah yardımcınız olsun ...benim fikrim ayrılmanızın en doğru karar olacağıdır...eşinize yaptığınız haksızlığın farkındasınız , buraya yazdıklarınızı okuyacak olsa dünyası yıkılır eminim:96:

Back
X