Evlenmemeliydim

bence yaşadığınız hiç kolay bişey değil, Allah yardımcınız olsun ...benim fikrim ayrılmanızın en doğru karar olacağıdır...eşinize yaptığınız haksızlığın farkındasınız , buraya yazdıklarınızı okuyacak olsa dünyası yıkılır eminim:96:

ama arkadaşım ayrıldı diyelim ki en azından bir konuda sıkıştıgında dağlar gibi eşi var arkasında yarın birgün hayatını dul bir kadın olarak devam edecek ve kendisini rahat sakin evinden bir anda kurtlar sofrasında bulacak düşünün dul bir bayan olmak ne kadar kolaydır ............ rabbime bol bol dua etmek başka yolu yok

ulaşılamayan herşey güzeldir kıymetlidir..eğer sevdiğine kavuşsaydın yada onunla evlenseydin, bir zaman sonra herşey rutin haline dönecekti elbette...şimdi kocandan gördüğün ilgiyi sevgiyi ve saygıyı göremeyecektin belkide...nebileyim yada sevdiğimle değilde keşke ailemin istediğiyle evlenseydim diyecektin ozaman....

diyeceğim o ki herşeyde bir hayırdır vardır..senin bilmediğin sadece RABBİMİN bildiği..bundada varmış bir hayır diyip kalan hayatını şükrederek ve kocanı sevmeye çalışarak geçir derim...aklında başka biri olmadığı sürece yada geçmişi düşünmediğin sürece eminim kocanı sevmeye başlayacaksın .anlattığına göre sevilmeyecek biride değil eşin..

diyelimki boşandın..ne olacak ? hep boşanmış şekildemi yaşayacaksın elbet bir gün evleneceksin..
heralde 2 sene önceki sevdiğine dönmeyeceksin..diyelimki döndün..herşey iki sene önceki haliylemi devam edecek bunca yaşanmışlıktan sonra..elbet gün gelecek yaptıklarını tokat gibi yapıştıracak yüzüne..

onunla değilde başka biriyle evlendiğini düşünelim garantisi varmı şimdiki eşinden daha iyi olacağının..ya bu günlerini karanlıkta mumla ararsan...

bence en iyisi kendine gel ve allahın sana sunduğu bazı şeylerin kıymetini bil..

Düşüncelerini benimle paylaşan tüm arkadaşlara tesekkür ederim.İyiki yazmışım buraya.Her birinizin yorumunu okudum ve içlerinden çok şey çıkarıyorum.Psikologtan yardım almaya başladım ama sizin de bana çok yardımınız olacak eminim.Ne istediğimi bir bulabilsem.Evet bende sevmek ve unutmak istiyorum.Ama söylemesi kadar kolay değil yapması.Doğru olmadığını biliyorum ama içimdeki hislere söz geçiremiyorum.Başarmam lazım.Ama nasıl? Kolay değil.Hiçbirsey tatmin etmiyor beni.Canım hiçbirsey yapmak istemiyor.Vicdanımı nasıl rahatlatıcam peki ötekine karsı konusmadan, Eşim için vicdan yapmama gerek yok ki, ona kötü davranmıyorum sadece hissettiklerimi sizinle paylastım.Hem sırf onu üzmemek ve topluma karsı yanlış yapmamk için nişanlı olduğum kişiyle evlendim.Kimseyi düşünmeden yasamak istiyorum ama imkansız.Çocuk tabiki düşünmüyorun bu halde.Hep dua ediyorum hersey düzelsin diye.

ulaşılamayan herşey güzeldir kıymetlidir..eğer sevdiğine kavuşsaydın yada onunla evlenseydin, bir zaman sonra herşey rutin haline dönecekti elbette...şimdi kocandan gördüğün ilgiyi sevgiyi ve saygıyı göremeyecektin belkide...nebileyim yada sevdiğimle değilde keşke ailemin istediğiyle evlenseydim diyecektin ozaman....

diyeceğim o ki herşeyde bir hayırdır vardır..senin bilmediğin sadece RABBİMİN bildiği..bundada varmış bir hayır diyip kalan hayatını şükrederek ve kocanı sevmeye çalışarak geçir derim...aklında başka biri olmadığı sürece yada geçmişi düşünmediğin sürece eminim kocanı sevmeye başlayacaksın .anlattığına göre sevilmeyecek biride değil eşin..

diyelimki boşandın..ne olacak ? hep boşanmış şekildemi yaşayacaksın elbet bir gün evleneceksin..
heralde 2 sene önceki sevdiğine dönmeyeceksin..diyelimki döndün..herşey iki sene önceki haliylemi devam edecek bunca yaşanmışlıktan sonra..elbet gün gelecek yaptıklarını tokat gibi yapıştıracak yüzüne..

onunla değilde başka biriyle evlendiğini düşünelim garantisi varmı şimdiki eşinden daha iyi olacağının..ya bu günlerini karanlıkta mumla ararsan...

bence en iyisi kendine gel ve allahın sana sunduğu bazı şeylerin kıymetini bil..

Çok haklısın bende aynı şeyleri düşünüyorum ama uygulayamıyorum.Bu okadar kolay değil inan

kesinlikle çok ama çok anlamlı bir yorum olmuş

çok haklısın bende aynı şeyleri düşünüyorum ama uygulayamıyorum.bu okadar kolay değil inan

neden uygulayamıyorsunki ? Daha doğrusu uygalanması zor olan ne ?
Ilk önce eski sevdiğini aklından çıkararak başla buna..belki zor olanda budur senin için..

Ama ben inanıyorumki şu yaşadığın hayat , evlendiğin eşin .. Senin için daha hayırlıymış...bu açıdan düşün..

Belkide içinde dolduramadığın boşluklar oluştu..ve eşinin bunu doldurmasına izin vermedin...şimdi o boşlukları kendin doldurmak istiyorsun.asıl seni bunaltanda bu olabilir...o yüzden şuanki hayatını hatta herşeyi yetersiz görüyorsundur...ama hayatta insanın her istediği olmuyorki..böyle böyle törpileniyoruz işte..

Aklınızdaki kişi sizi sevseydi sizin için ne fedakarlıkları göze alırdı.
Size sevgisini ıspatlamak için kendinden çok ödür verirdi.
Bakın eşiniz sizin üstünüze titreyen bir bey miş.
Bence dört kolla sizi kucaklayan eşinize sahip çıkın derim!
Size bundan sonra hayır gelecek tek kişi eşiniz..
Başka şeyler düşünmek hem eşinize hem kendinize büyük bir saygısızlık olur,
ve aklınızı bulandırır.
Yazık günah değil mi sizi sahiplen miş bir kocayı ezip geçiyorsunuz düşündüklerinizle.
Ya eşiniz sizin ruhunuz duymadan başka bir kadına aşık olsaydı ve onu hayal etseydi?...
Ne acı...

bende nişanlıyken başka birini sevdim.nişanlımı hiç sevememiştim(görücü usulüydü).aileme direttim ve sevdiğim kişiyle evlendim ama şimdi keşke ailem beni dinlemeseydi diyorum.sende bu tarz bişey yaşayabilirdin.sevdiğinle evlenseydin evlendikten sonra soğuyabilirdin ondan.bana değer veren anlayışlı beni seven bir eşim olsun yeter.ben daha az sevsemde olur.çocuğun olduğunda bence daha ii olacak herşey.çocuk sana birşey düşünmeye fırsat vermeyecek.evinde huzur varsa ona şükret.gerisini düşünme.senin yerinde olmak isteyen yani ii bir eşe sahip olmak isteyen o kadar çok kadın var ki...

Sen de demişişşsin bu yaştan sonra aşık olamam diye
mutlu değilsen psikolojin bozulacaksa boşan ama
boşanırsan daha iyisini bulacağım sanırsan yanılırsın ,2. Evlikler de de sorun oluyor hem araya eski esler ve yaşanılanlar karşı tarafın çocukalrı da giriyor karşı tarafın ilk evliliğ ise onun ailesi niye evlenmemiş almadın diyo
boşanmaya çok kötü şeyler yaşanılmadıysa en son düşünülece şey

her erkeğin ayrı huyu var sevdim dediğin adamla da evlensen değişekti emin ol şimdiki kocan kadar sana değer verir miydi bu da şüpheli

Son düzenleme:
ayrıca kısmetin öbürü olsaydı emin ol dağları deler yine seni alırdı
senin için herşeyi yapacağını ispat etmiş olurdu hem

esinin guzel yonlerini gorup sevmeye calismakla basla..ve digerini aklina getirme..olan olmus biten bitmis..bak ozur dileyecem diye daha buyuk seyler basina gelebilir.altindan hic kalkamazsin ozaman.
sonucta evli bir kadinsin..yeni bir sayfa acmissin..arana kimseyi sokma ve mutlu olmaya bak..
en sevdigin insan bile yarin obur gun en nefret ettigin biri olabiliyor..ha illa diyorsan sevemiyorum olmuyor,ayril..ve illa ozur dileyecem diyorsan da ayrildiktan sonra bunu yap..

Son düzenleme:
iste burda kadere iman la imtihan oluyosunuz kardesim.. rabbim yazmadiysa tas catlasa olmaz.. ki senin durumunda sevginizde, karsilikliymis hersey.. ama yazilmamis demekki... sabrin olculecek cunki.. evlendigin esine karsi nasil davranacaksin onlar olculecek.. bence sen ona s1ms1k1 sarilda hiiic birakma.. iyi insani bulmussun ne mutlu sana... hayati zindan etme hic kendine.. mutlu olmak senin elinde.. seytanin soylediklerinede hicc bakma.. tecavuz gibi hissediyorum demissin.. aldigin sevaplari dusunuyomusun hic? bu dunyada ne icin variz? imtihan icin.. o da imtihaninin bir parcasi .. ayriyeten seytaninlada ugrasiyosun.. sabret zamanla hersey cook gzel olacak:) elindeki nimeti kacirma.. gecmis gecmiste kalmis.. gitmis bitmis.. Allah hakkinda hayirlisini nasip etsin..

Bence biraz ara ver evliliğine. Eşin anlayışlı biriyse konuş onunla (tabi başka birini düşündüğünü anlatma) biraz kafanı dinlemek istediğini söyle ona. Onu incitmeden izin iste.
Sonra ya ailenin ya da akrabalarının yanına git bir kaç gün dinlen tatil yap.
Bu sürede bak bakalım eşini özlüyor musun, onun yokluğu sana ne hissettiriyor bir gör.
Bazen yanımızdakinin kıymetini anlamayız, biraz uzaklaşmak gerekir.
Eğer bu ayrılık sana huzursuzluk yerine huzur veriyorsa, seni üzmek yerine mutlu ediyorsa, yalnızlık yerine özgürlük hissediyorsan o zaman ayrılmayı düşünebilirsin.

Ama ayrılacaksan lütfen bu diğer adam için olmasın. Çünkü inan değmez. Hiç bir erkek huzurlu bir yuvayı dağıtmaya değmez. O kadar zor ki huzurlu bir yuvaya sahip olmak...

Ayrılacaksan kendin için ayrılmalısın, eşini sevemediğin için, ona ısınamadığın için. Ayrılık kararın iki kişilik olsun: sen ve eşin. Sen eşine ısınamadığın için. Lütfen böyle bir karara üçüncü kişiyi dahil etme. Yoksa çok büyük bir hayal kırıklığı yaşarsın.

cnm senle aynı olayı bende yaşadım benim eşim 3 sene peşimde koştu nişanlanınca kurbnalar kesit beni çok seviyordu onun sevgisine güvenerek evet dedim nişanlandık ama nişanlandıktan sonra sanki benim için bişeylerin büyüsü bozuldu karşıma başka biri çıktı ve aşık oldum :17: günlerce agladım evlenmicem diye nişanlımdan sogudum çok zor zamanlar gecirdim senin gibi aileimn dayatmasıyla evlendim şuan 9 senelik ewliyim 8 yaşındabir kızım 5 yaşında bi oglum var bazen diyorum nişanlımdan ayrılsam o kişiyle evlensem belkide bu kadar mutlu olamazdım eşim çok seviyo beni kendimi onun sevgisine bıraktım önce o kişiyi aklından çıkar kendini eşine ve ailene adapte etbelkide o kişiyle evlensen mutlu olamıcaktın ilk başta güven sorunu yaşucaktınız başka biriyle nişanlıyken ona aşık oldugun için bunu dile getirecekti bence zaman zaan seni yargılayacaktı bizim şer olarak gördüklerimidemutlka bi hayır vardırelindekinin ve evindekilerini kıymetini bil sakın boşanmayı dile getirme ben şu an diyorum iyiki bir hta yapıp ayrılmamışım eşim gözümün içine bakıyo üzülmeyeyim diye bir dedigimi 2 etmiyo senin için önemli olan eşinm olmalı geçmişte yaşama unut onu şuanki zamanın tadını çıkar yoksa ilerleyen zamanlarda şu an yaşamadıgın günler içinde pişman olurusun rabbim herkesin evine huzur versin inşş.. uzun oldu birazkusura bakmayın :34::34:

kesinlikle ve kesinlikle boşanma aklını başına devşir bi hata yapmışsın olmuş ikinci bi hatayı yapma erkekler yapar böyle bi hatayı genelde o zaman erkeklere demediğimiz kaf kalmaz bu devirde evlenmek boşanmak kolay değil hem adam seni tekrar dul halinle kabul edicekmi etsede başına kakmıycakmı beni seviyo deme şuan ulaşılmazsın ondan sana bayılıyodur sende onu aynı şekilde,ilerde çok pişman olursun şimdi keşke evlenmeseydim diyosun eğer ayrılırsan ve kocandan boşanırsan çok uzun sürmez buraya bi başlık daha yazarsın keşke kocamdan boşanmasaydım diye kocanın kıymetini bil herkes öyle bi koca arıyo sende buldunb bunuyosun merak etme kocandan boşandığında kocan senden kat kat daha iyi birini bulur eğer senin dediğin gibi bir eşse

Neden ya..

Çok üzdü beni mu mesaj :(

iki secenek var önünde...
ya bosanip, hayatinda yeni sayfa acmak...
ya da evli kalip hergün biraz daha mahvolmak...
eminim ilerde cocugunda olur, o zamanda cocuk icin cekersin...
peki senin mutlulugun?

Neden ya..

Çok üzdü beni mu mesaj :(

iki secenek var önünde...
ya bosanip, hayatinda yeni sayfa acmak...
ya da evli kalip hergün biraz daha mahvolmak...
eminim ilerde cocugunda olur, o zamanda cocuk icin cekersin...
peki senin mutlulugun?

Arkadaşlar maalesef aşk sizin zannettiğiniz kadar büyülü bir şey değil.
En ufak bir düşüncesizlikte büyü bozulup gidiyor ve erkekler düşüncesizlik yapma
konusunda sandığınızdan daha yetenekliler.
Büyük bir aşkla evleniyorsun sonra en basitinden ailesinin karşısında seni savunamıyor,
ezdiriyor büyü de bozuluyor.
Tekrar söylüyorum hiç bir erkek huzurlu bir yuvayı yıkmaya değmez. Kıymet bilen bir eşe
sahip olmak o kadar zor ki... Aşık olduğunuz herkes kıymetinizi bilecek diye bir kaide yok.

Eğer konu sahibi gerçekten eşine bir türlü ısınamıyor, onunla mutlu olamıyorsa ayrılmalı, ben de katılıyorum. Ama aklında başka biri olduğu için eşine ısınamıyorsa, başka biri için eşini terketmek istiyorsa o zaman çok büyük bir hata yapıyor. İnşaallah hatasından yol yakınken döner.

Back
X