• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmemeyi başarısızlık olarak görmek

Doğru diyorsun ama şuan da zaten kafama gore gezip tozamiyorum, hep bi hesap vermem gerekiyor evdekilere... Ama sorumluluk yükü daha fazla oluyor evlenince haklisin. Onun için de anlayışlı bir eş lazım... Yine de evlenince daha rahat olacağımı dusunuyorum, en azından sadece eşime haber vermem yeterli olacak ama bekar ve ailemin evindeyken babam başka şey diyor annem başka şey diyor biri izin veriyor diğeri vermiyor falan, ufak çocuk gibi ortada kalıyorum kapıyı çekip gidemiyorum, azcik zitlassam hemen kıyamet kopuyor

Ankara da , Bursa da , İzmir de filan iş başvurusu yap yada firmanın başka şehirde çalışma alanı varsa oraya geçiş iste .hem şehir değişikliğii başka insanlar iyi gelir hem de aile baskısından kurtulursun ;)

30 yaş bunalımı denen şey gercekmiş demek ki, bir de benden birkaç yaş küçük erkeklerin bana şakayla karisik evde kaldin demeleri de başladı iyice dibe battim... teşekkür ederim yorum icin

Saçmalamış onlar da iyice birkaç yaştan bir şey olmaz. Ben 29um, 3 yaş 4 yaş küçük elemanlardan bile yazanım var :deli::deli: birbirimize uygun değiliz almam yani, o ayrı ama karakterlerimiz uygun olaydı 3 yaş küçük olana belkim bakarsım fena yakışıklı çünkü:olamaz::sampiyon::KK71:

Bence bekarlık zamanlarınızın tadını çıkarın gezin tozun :)
Evlendikten sonra hep kocanız ve çoçuğunuz olacak hayatınızda bu seferde gezip tozmaya özledim kendime zaman ayırmayı özledim diye dertleneceksiniz :)
Gezip tozacak arkadaş lazım.Gidecek yer olması lazım.Hele yurt dışına arkadaşsız gidilmeZ ..Para var insan yok bunun için.

Aslında kendimi bildim bileli evliliğe merakım yoktu, hala daha sevgili edinme konusunda ne kadar istekliysem,evlilige götürme konusunda o kadar korkagim.

23 yaşındayken nisan attım ve çevremdeki herkes ona geri döneyim diye "yüzük atarsan bir daha evlenemezsin aptallık etme" diye bana baskı yapmaya başladı. İnadına dönmedim. Öfkesini kontrol edemiyordu ve beni çok kırıyordu, artık onunla evlenmek istemiyordum.
Evlenemezsin diyenleri utandırmak için evlenmeye çalışma cabam da olmadı. Evliliğin ne kadar ciddi olduğunu ve hayatımı etkileyeceğini biliyordum. Ben cabalamayinca hayatıma giren kimse de olmadı. Yeni mezundum ve issizdim, evden çıkamıyordum neredeyse. Dolayısıyla da yeni kişilerle tanisamiyordum ve sevgilim de olmadı. Son birkaç yıldır bunu iyice kafaya takmaya başladım "acaba haklilar miydi" demeye başladım. 30 yaşındayım. Son 4 yılda iki büyük aşk acısı yaşadım. İkisi de beni çok severek peşimden koşup ikna etti ve sonra terkedip gittiler. Bunun dışında yaklaşmaya çalışan çok kişi oldu ama hep korkup kaçtım.
Evlilikten korkuyorum, aldatilmaktan, anlasamayip bosanmaktan, sevgimin bitmesinden ya da karışımdaki kişinin sevgisinin bitmesinden korkuyorum.
Etrafimdaki herkes evlendi, otuzuma geldiğim halde hala evlenmediğim için kendimi basarisisz hissetmeye başladım. Erkekleri elimde tutamıyorum, bir ilişki yurutemiyorum. Gerçekten artık bir yuva kurmak, anne olmak istiyorum. Ama kimse benimle evlenmek istemiyormus gibi geliyor. Gönül eğlendirme derdinde tüm erkekler sanki. Yaşımdan dolayı mı acaba? Gittikçe umutsuzlasiyorum. Yenik ve mutsuz hissediyorum.

Evlenmemek başarısızlık değildir. Nişan atmak, boşanmak da değildir. Bunlar hayatın olağan akışı içinde olabilecek şeylerdir. Başarısız olmak üzerine bu kadar kafa yormayın lütfen. Hayatında tek başarısı zengin bir adama kancayı pardon halkayı takmış bir kadın olmak mı isterdiniz yoksa ? Bana göre kendini seven, hayatta bir amacı olan, asalak gibi yaşamayan kadın başarılı kadındır. Kendinizi sevin lütfen.

Evlilikten korkuyorum, aldatilmaktan, anlasamayip bosanmaktan, sevgimin bitmesinden ya da karışımdaki kişinin sevgisinin bitmesinden korkuyorum.

miniminimarg miniminimarg seni o kadar iyi anliyorum ki. Benim de korkularim hep bu yönde.
Bir de burda acilan konulari okuyunca iyice korkar ve evlilikten kacar hale geldim. Bu gercekten cok kötü bi durum.
Sonumuz hayrolsun... :KK43:

miniminimarg miniminimarg seni o kadar iyi anliyorum ki. Benim de korkularim hep bu yönde.
Bir de burda acilan konulari okuyunca iyice korkar ve evlilikten kacar hale geldim. Bu gercekten cok kötü bi durum.
Sonumuz hayrolsun... :KK43:

Tamam da burası Bir Derdim Var bölümü. Heralde aldatanları, kötüleri okuyacağız. Açın iyi örnekler de var diğer bölümleri okuyun. Kötüyü davet etmeyin böyle düşünüp.

Aslında kendimi bildim bileli evliliğe merakım yoktu, hala daha sevgili edinme konusunda ne kadar istekliysem,evlilige götürme konusunda o kadar korkagim.

23 yaşındayken nisan attım ve çevremdeki herkes ona geri döneyim diye "yüzük atarsan bir daha evlenemezsin aptallık etme" diye bana baskı yapmaya başladı. İnadına dönmedim. Öfkesini kontrol edemiyordu ve beni çok kırıyordu, artık onunla evlenmek istemiyordum.
Evlenemezsin diyenleri utandırmak için evlenmeye çalışma cabam da olmadı. Evliliğin ne kadar ciddi olduğunu ve hayatımı etkileyeceğini biliyordum. Ben cabalamayinca hayatıma giren kimse de olmadı. Yeni mezundum ve issizdim, evden çıkamıyordum neredeyse. Dolayısıyla da yeni kişilerle tanisamiyordum ve sevgilim de olmadı. Son birkaç yıldır bunu iyice kafaya takmaya başladım "acaba haklilar miydi" demeye başladım. 30 yaşındayım. Son 4 yılda iki büyük aşk acısı yaşadım. İkisi de beni çok severek peşimden koşup ikna etti ve sonra terkedip gittiler. Bunun dışında yaklaşmaya çalışan çok kişi oldu ama hep korkup kaçtım.
Etrafimdaki herkes evlendi, otuzuma geldiğim halde hala evlenmediğim için kendimi basarisisz hissetmeye başladım. Erkekleri elimde tutamıyorum, bir ilişki yurutemiyorum. Gerçekten artık bir yuva kurmak, anne olmak istiyorum. Ama kimse benimle evlenmek istemiyormus gibi geliyor. Gönül eğlendirme derdinde tüm erkekler sanki. Yaşımdan dolayı mı acaba? Gittikçe umutsuzlasiyorum. Yenik ve mutsuz hissediyorum.

kendinize bir uğraş bulun. böyle saçma takıntıları da bırakın.
evliliğin neresi başarı da evlenmemek başarısızlık olsun?

30 yaşında anne ve babanın baskısıyla yaşayıp hesap vermesi zor tabi
Kendi evine çıksan özgür hayatını yaşayıp kazandığın parayı bilsen gezip tozsan kafana göre takılsan misss gibi valla :)
Böyle bir imkanın yok mu
Malesef yok, çok ısrar edersem annem çok üzülüyor gozleri doluyor ben de vazgeçiyorum...

Aa çok güzel.Hiç evlenmemiş mi o?Nasıl tanıştınız tekrar..Ömür boyu mutluluk olsun nasibiniz.
2003te aynı isyerinde tanıştık,çok kısa sürdü ayrildık,bu sekilde suskun küskün 5 sene calıştik.sonra tekrar yakınlaştık,evlilik kararı dahi aldık ama soğukluğu,ilgisizliği canımdan bezdirdi ayrildım.çok pişmanım ,seni seviyorum deyip 2009da duştu peşime.ben de gecen sene tamam dedim.

Back
X